Sanovnik » Sanjati » D » 🐊 Šta znači sanjati divlje životinje?

🐊 Šta znači sanjati divlje životinje?

Nekada davno, nije bilo televizije ni televizora da izbliza prenesu sve zanimljive detalje o divljim i dalekim opasnim životinjama. Ako ste ih hteli pobliže upoznati, morali ste otići u duboke šume ili ići na daleka putovanja.

S obzirom da životinje u snovima uvek predstavljaju naše instinkte, ono prizemno i prirodno u nama, snovi o njima nam poručuju da trebamo bolje upoznati sebe ili druge ljude s kojima dolazimo u kontakt. Divlje životinje posebno naglašavaju potrebu za kontrolisanjem naših sirovih emocija i nagona.

Nekada su nam te životinje bile nedostupne, teško smo do njih dolazili, ali se to promenilo i sada bez ikakvih problema možemo doći do divljih životinja odlazeći u zoološke vrtove ili gledajući dokumentarne emisije o njima. Zanimljivo je da se isto to dešava sa našim emocijama: nekada se o njima ćutalo, ništa se nije istraživalo ni znalo, a sada je lako stupiti s njima u kontakt odlazeći psihologu, gledajući razne emisije ili čitajući stručnu i popularnu literaturu. Emocije su nam postale dostupne kao i divlje životinje.

Kada nam se pojavljuju u snovima, divlje životinje mogu predstavljati izazove, borbu sa strahovima ili našu potrebu da budemo slobodni. Mogu predstavljati i neke sukobe s ljudima oko nas, kao i našu neukroćenost.

S obzirom da postoji mnogo vrsta divljih životinja, postoji i mnogo varijacija o značenju snova u kojima se one pojavljuju. Zato sanovnici ne mogu dati samo pozitivno ili samo negativno tumačenje ovakvih snova, nego su ta tumačenja uslovljena detaljima sna i sanjačevim osećajem u njemu.

Sanjati divlje životinje

Ako ste sanjali divlje životinje, u stvarnom životu ćete se susresti sa rešavanjem nekih problema emotivne prirode. Mogu to biti nesuglasice s nekim iz vašeg okruženja, možda osećaj neslobode  i prisile ili suočavanje sa vlastitim strahovima i drugim emocijama. San o divljim životinjama može predstavljati i vašu hrabrost, odlučnost i ponos u vezi nečega. Može se odnositi i na vašu seksualnost, kao i na želju za uspostavljanjem dominacije. Spektar je zaista velik i raznolik, baš kao što su to i divlje životinje.

Sanjati divlje životinje u prirodi

Ukoliko ste sanjali da su divlje životinje u prirodi, u svom prirodnom okruženju, u bliskoj budućnosti ćete se ponašati u skladu sa onim kako se osećate. Nećete se pretvarati da ste nešto što niste ili da ste osoba kakva drugi žele da budete. Dozvolićete sebi da budete iskreni i onakvi kakvi zaista jeste. Da li će se to dopasti nekome ili ne, nije vaša briga, jer vi ništa ne glumite i nikoga ne obmanjujete.

Videti u snu divlje životinje u Zoo vrtu

U slučaju da ste u svom snu videli divlje životinje u Zoo vrtu, moguće je da se na javi osećate pomalo zarobljeno i sputano, a u isto vreme izloženo drugima na uvid. Moguće je da se ne osećate dovoljno slobodno da izrazite ono što zaista osećate i mislite, ali nemate neke posebne razloge da se na to žalite. Nekako ste zarobljeni, a neugodno vam je da prigovarate zbog toga jer se plašite da bi vam neko mogao reći da previše tražite i očekujete od života.

U snu videti divlje životinje u kavezu

Kada u svom snu vidite da su divlje životinje zatvorene u kaveze, to znači da se vi osećate veoma sputano i zarobljeno u stvarnom svetu. Imate osećaj da ne možete upravljati svojim životom jer vas drugi u tome ograničavaju i svakodnevno vas guše. Voleli biste „izaći iz kaveza“, ali nemate ključ koji vam je za to potreban.

Hraniti u snu divlje životinje

Ako ste sanjali da hranite divlje životinje, u narednim danima biste mogli naći zajednički jezik sa jednom teškom osobom s kojom često dolazite u sukob. Moguće je da će ta osoba konačno shvatiti da joj niste neprijatelj i da su vaše namere potpuno iskrene i čiste, pa se može opustiti i prihvatiti vašu pomoć.

Videti u snu da neko drugi hrani divlje životinje znači da ćete dobiti pomoć od nekoga na koga uopšte niste računali. Jedna osoba će prepoznati vašu potrebu za nečijom pomoći i sama će se uključiti u rešavanje vašeg problema. Bićete zaista prijatno iznenađeni i promenićete svoje mišljenje o toj osobi.

U snu čuvati divlje životinje

Ukoliko ste sanjali da čuvate divlje životinje, u stvarnom životu biste se mogli veoma truditi da svoje emocije držite pod kontrolom i da ne pravite nikakve ispade. Biće vam važno da ne reagujete temperamentno na neke provokacije i da ne stvarate probleme ni sebi ni osobama koje su vam drage.

Videti u snu da neko drugi čuva divlje životinje znači da ćete upoznati jednu veoma zatvorenu i povučenu osobu. Neće vam biti lako da saznate šta ta osoba misli o nekim stvarima koje vas zanimaju, a želećete da se družite s njom.

Sanjati da pričate sa divljim životinjama

U slučaju da ste u snu pričali sa divljim životinjama, u narednom periodu vas očekuje uspešno rešavanje nekih vlastitih konflikata. Dobro ćete razmisliti o sebi i onome što vas muči duže vreme, pa ćete uspeti doneti prave zaključke i naći konstruktivno rešenje.

Pripitomiti divlje životinje u snu

Kada sanjate da ste pripitomili divlje životinje, to znači da ćete uskoro steći poverenje jedne mlade i buntovne osobe. Želećete joj pomoći da pronađe svoj identitet u svetu koji je okružuje jer ćete u toj osobi prepoznati same sebe iz mladalačkih dana. Voleli biste da je u ono vreme i vama neko mogao ukazati na probleme i pružiti vam pomoć koja vam je trebala.

U snu bežati od divljih životinja

Ako ste sanjali da bežite od divljih životinja, na javi biste mogli bežati od problema koje imate i pokušavati ih negirati pred sobom i pred drugima. Moguće je da nećete imati hrabrosti da se suočite sa onim što vas očekuje i da ćete radije sve obaveze i odgovornost prebaciti na nekoga drugoga. Nećete biti svesni da i bežanje jednom mora prestati.

Videti da neko drugi beži od divljih životinja znači da ćete imati većih problema sa jednom neodgovornom osobom sa kojom se nećete moći ništa čvrsto i sigurno dogovoriti. Nikako nećete znati na čemu ste s njom i stalno ćete morati biti na oprezu.

Sanjati da divlje životinje beže od vas

Ukoliko ste u snu videli da divlje životinje beže od vas, uskoro biste mogli otkriti neke podlosti koje su vam rađene iza leđa. Svojim otkrićem ćete uplašiti glavne aktere te podle radnje jer se nikako neće nadati takvoj vašoj snalažljivosti i pronicljivosti. Pomrsićete im račune u potpunosti i sebi doneti potrebni mir.

Sanjati da vas napadaju divlje životinje

U slučaju da su vas u snu napale divlje životinje, u bliskoj budućnosti možete očekivati ozbiljnije zdravstvene probleme na koje nećete biti spremni. Iznenadiće vas ono što ćete saznati, ali ćete se brzo pribrati i poduzeti sve što je potrebno da povratite i sačuvate dobro zdravlje.

Videti u snu da su divlje životinje napale nekoga drugog znači da biste uskoro mogli biti zabrinuti za zdravstveno stanje jedne bliske osobe. Nećete znati šta da radite jer će ta osoba odbijati da joj pomognete i da se na bilo koji način angažujete oko rešavanja njenog zdravstvenog problema.

Napasti u snu divlje životinje

Kada sanjate da ste vi napali divlje životinje, to znači da ćete se hrabro suprotstaviti nečemu što vam je postalo pretnja u postizanju zadanih ciljeva. Do sada ste to ignorisali, ali došlo je vreme da se sve prepreke u potpunosti eliminišu sa puta vašeg uspeha i da se konačno oslobodi sva ona pozitivna energija koju u sebi nosite.

Videti u snu da neko drugi napada divlje životinje znači da ćete biti svedok nečije neobuzdanosti i velike snage. Poželećete da ste i sami takvi i da nemate strahova ni kočnica pred onim što želite i što vam je zaista važno.

U snu ići u lov na divlje životinje

Ako ste sanjali da idete u lov na divlje životinje ili da se spremate za takav lov, u narednom periodu će se pred vama pojaviti jedan izazov i isušenje koje ćete trebati proći. Samo od vas zavisi kako ćete rešiti taj izazov i kako ćete proći kroz to iskušenje. Nemojte srljati i dobro razmislite kako se trebate postaviti u situaciji koja će biti pred vama.

Sanjati tuču divljih životinja

Ukoliko ste u svom snu videli da se neke divlje životinje tuku, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti biti u velikoj dilemi i da nećete znati šta i kako da odlučite. Dvoumićete se između dve stvari, a problem će biti to što će svaka od njih imati odlične argumente za odabir baš nje.

Videti u snu da divlje životinje spavaju

U slučaju da ste sanjali kako divlje životinje spavaju, na javi ćete uskoro pronaći svoj unutrašnji mir i biti načisto sa onim što osećate prema nečemu što će se dešavati. Nećete imati nikakvih problema sa iznošenjem vlastitog stava po pitanju nečega što će vas okupirati u narednom periodu. Bićete mirni iznutra i pomireni sa svojom odlukom.

Sanjati brlog divljih životinja

Kada sanjate brlog divljih životinja, to znači da ćete se zbog nečega vratiti u prošlost i da ćete morati rešavati nešto što je tamo ostalo nerešeno. Nećete se previše potresti i biće vam veoma važno da ovaj puta sve to rešite onako kako treba i da konačno zatvorite vrata prošlosti iza sebe.

Videti u snu mladunce divljih životinja

Ako ste sanjali mladunce divljih životinja, male i slatke bebe, na javi ćete dobiti novu priliku za nešto što vam je važno. Imaćete još jednu šansu da postignete ono što vam je već nekoliko puta izmaklo i zbog čega ste bili vrlo nesretni. Potrudite se da ovaj puta postignete i dobijete to što želite jer se ovakve prilike više neće ponavljati.

Videti parenje divljih životinja u snu

Ukoliko ste u snu videli da se divlje životinje pare, uskoro biste mogli umnožiti svoje finansije i biti vrlo zadovoljni svojim poslovima. Nećete očekivati tako dobar razvoj finansijske situacije, iako ste po prirodi optimistična osoba. Bićete prijatno iznenađeni i potruditi se da još više razvijete posao koji ste započeli, a to će vam onda doneti i nove dobitke.

Imati u snu divlju životinju za kućnog ljubimca

U slučaju da ste sanjali kako vam je neka divlja životinja kućni ljubimac, ubrzo ćete staviti pod kontrolu svoje neprijatelje i budno pratiti svaki njihov potez. Imaćete uvid u njihove planove i način razmišljanja, a da oni sami toga neće ni biti svesni. Rešićete stvari bez mnogo buke i sa mnogo takta. Bićete ljubazni i susretljivi, ali ćete se vrlo dobro znati čuvati i reagovati na vreme ako to zatreba.

U snu videti divlje životinje na televizoru

Kada sanjate da gledate divlje životinje na televizoru, to znači da se nikako nećete hteti uplitati u neke konfliktne situacije, nego ćete sve to posmatrati sa strane i „iza stakla“. Pustićete druge da odrade sve što je potrebno i da se intenzivno bave samom problematikom, a vi ćete biti posmatrač i umešati se baš u krajnjoj nuždi.

Čuti riku divljih životinja u snu

Ako ste u snu čuli riku divljih životinja, na javi biste mogli osetiti veliko uzbuđenje i zov avanture koja je pred vama. Potrebno vam je malo uzbuđenja u životu i promene svakodnevne rutine, pa ćete zato poželeti otići u neku od avantura koje se neprestano nude u turističkim agencijama. Biće to odlična prilika da sebi date malo oduška i da ostvarite neku od svojih želja i fantazija.

Boriti se u snu sa divljim životinjama

Ukoliko ste sanjali da se borite sa divljim životinjama, u narednim danima ćete pokazati svoju neobuzdanost i neposlušnost kada su u pitanju autoriteti i njihova neprikosnovenost. Ne podnosite da vam se govori kako da mislite i kako da gledate vlastitim očima, smatrate da ste dovoljno sposobni da sami za sebe odlučite šta ćete i kako misliti.

Sanjati da oslobađate divlje životinje

U slučaju da ste u svom snu oslobodili divlje životinje, uskoro biste mogli osloboditi svoju seksualnost iz stega strogog i tradicionalnog vaspitanja. Mogli biste poželeti da eksperimentišete na tom polju i da živite život punim plućima. Shvatićete da ništa ne mora biti onako kako vi nećete i da možete sebi udovoljavati na sve moguće načine.

Bojati se divljih životinja u snu

Kada sanjate da se bojite divljih životinja, to znači da ćete se povući u jednoj raspravi i da se nećete dovoljno dobro zauzeti za sebe i svoja uverenja. Biće vam krivo zbog toga, ali nećete moći sebi pomoći. Nećete se snaći na pravi način, zbunićete se i ostati bez argumenata kojima biste se mogli odbraniti.

Zatvarati u snu divlje životinje

Ako ste sanjali da ste zatvorili divlje životinje, uskoro biste mogli prekinuti kontakte sa nekim ljudima koji su vas razočarali u poslednje vreme. Nećete želeti da se više bavite osobama u koje nemate poverenja i koje su takve da nikada ne znate šta od njih možete očekivati. Previše cenite sebe i svoje vreme da biste ga gubili na takve osobe.

Sanjati mrtve divlje životinje

Ukoliko ste sanjali mrtve divlje životinje, to znači da biste uskoro mogli potpuno promeniti svoje ponašanje. Shvatićete da su neke stvari bile pogrešne i da ste sami za to krivi, pa ćete hteti da ih ispravite koliko god se ispraviti mogu. Potrudićete se da promenite loše navike i da živite jednim kvalitetnijim životom.

Sanjati ranjene divlje životinje

U slučaju da ste u svom snu videli ranjene divlje životinje, u narednom periodu vam preti neka opasnost i morate biti oprezni na svakom koraku. Vodite računa kako se ponašate u saobraćaju, kako rukujete kuhinjskim priborom ili kako se penjete na merdevine. Moguće je da se dogode neke povrede zbog vaše nepažnje i zato je potreban pojačani oprez.

Videti u snu samo jednu divlju životinju

Kada sanjate samo jednu divlju životinju, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti fokusirani na neku posebnu problematiku i da će vam to na duže vreme odvlačiti svu moguću pažnju. Bićete preokupirani razmišljanjem kako da izađete na kraj s onim što vas opterećuje i nećete videti ništa drugo oko sebe.

Videti mnogo divljih životinja u snu

Ako ste u svom snu videli mnogo divljih životinja, na javi biste mogli biti žrtva zavisti i zlobe. Povedite računa s kim delite ono što vam je važno i kome se poveravate jer je vrlo moguće da vas upravo takve osobe pokušavaju sabotirati. Ne mogu podneti vaš uspeh i sreću jer su sitne duše i loši ljudi, pa se zato trude da i vas učine nesretnima i neuspešnima.

Sanjati da spasavate divlje životinje

Ukoliko ste sanjali da spasavate divlje životinje od neke opasnosti, u narednim danima biste se mogli zainatiti i raditi sve onako kako vi hoćete bez obzira što će vam svi oko vas govoriti da je to pogrešno i da trebate biti oprezni. Želećete osloboditi svoju divlju stranu i dopustiti svojim emocijama da se slobodno izraze, pa makar to i bilo pogrešno u očima vaše okoline. Moraćete nešto uraditi na svoj način, pa ako i pogrešite, biće to samo vaša greška i ničija više.

Sanjati male divlje životinje

U slučaju da ste u svom snu videli male divlje životinje, na javi vas očekuje neka sitna porodična rasprava. Možda ćete imati neke trzavice oko finansijskih odluka koje ćete donositi ili se nećete složiti oko nekih odlazaka na određena mesta.

Videti velike divlje životinje u snu

Kada sanjate velike divlje životinje, to znači da ćete uskoro burno reagovati na nešto što ćete čuti. Neće vam biti drago i nećete se lako pomiriti sa vešću koju ćete dobiti, ali ćete na kraju morati prihvatiti stanje takvo kakvo jeste.