Sanovnik » Sanjati » D » Šta znači sanjati dućan (prodavnicu ili trgovinu) 🏪?

Šta znači sanjati dućan (prodavnicu ili trgovinu) 🏪?

Odlazak u dućan je svakodnevna pojava u našim životima i niko na taj čin ne obraća posebnu pažnju. Naročito je kupovina prehrambenih artikala  nešto što se podrazumeva i što predstavlja svakodnevnu rutinu.

Koliko se dobro ili loše osećamo u tim prodavnicama i da li volimo ili ne volimo obavljati kupovinu, to je druga priča. Naš odnos prema celom tom trgovačkom mehanizmu je nešto što možemo videti i u snovima koje sanjamo.

Iako snovi o dućanu ne govore samo o našoj potrošačkoj strani, ipak nam pokazuju mnogo toga što je vezano za naše poglede na novac, njegovo sticanje, planiranje njegove potrošnje i načine na koje doživljavamo izbore koje imamo.  Svaki naš ulazak u bilo koju prodavnicu predstavlja mogućnost izbora i razne kombinacije.

Upravo zato, snovi o dućanu, odnosno prodavnici ili trgovini, mnogo govore o našim prilikama i planovima, a govore i o našim željama i nadanjima. Pojava prodavnice u snu ukazuje na finansijska kretanja, ali i na razmenu u našem životu. Na kraju krajeva, svaka kupovina u dućanu je razmena novca i robe koju trebamo.

Tumačenja snova o dućanu 🏪 su i pozitivna i negativna, a koji će predznak određeni san imati, zavisi od detalja u njemu i od sanjačevog osećaja u toku sna. Jedan te isti san može imati različita značenja ako se u njemu različito osećaju oni koji ga sanjaju. Osnove su, naravno, iste, ali krajnji rezultat nije.

Sanjati dućan

Ako ste u snu videli neki dućan, odnosno prodavnicu, na javi vas očekuju razne prilike da pokažete ko ste i šta umete. Moguće je da ćete preispitivati svoje planove i da ćete ih nadograđivati, ali i menjati. San u kojem vidite trgovinu, dućan, ukazuje na neku razmenu s drugim osobama. Može se raditi o materijalnoj razmeni i klasičnom trgovanju, ali se san može odnositi i na razmenu emocija s drugim ljudima, kao i razmenu iskustva i mudrosti.

Sanjati svoj dućan

Ukoliko ste sanjali da imate vlastiti dućan, u narednom periodu biste trebali pripaziti na svoje ponašanje prema drugim osobama. Moguće je da ćete se malo zaneti svojom važnošću i da ćete u nekoj situaciji pokazati svoju bahatost. To, svakako, neće biti nešto što će se drugima dopasti i što će drugi u vašoj okolini ceniti. Trebali biste znati da „prazan klas stoji uspravno, a pun je uvek savijen“.

Videti tuđu prodavnicu u snu

U slučaju da ste sanjali kako neka vama poznata osoba ima prodavnicu, uskoro biste se mogli upustiti u neku razmenu s tom osobom. Moguće je da ćete se zateći u pregovorima oko nekih poslova, ali je isto tako moguće da ćete otkriti kako imate mnogo zajedničkih osobina sa tom osobom. To će vam onda otvoriti put ka češćem druženju i razmeni iskustava koje imate.

U snu ulaziti u trgovinu

Kada sanjate da ulazite u neku trgovinu, odnosno prodavnicu, u narednim danima možete očekivati da vam se pojave razne prilike za realizaciju vaših planova i zamisli. Sve ono što vam je izgledalo „na dugom štapu“, sada može dobiti stvarnu šansu da ugleda svetlo dana u konačnom obliku. Nemojte se naći začuđeni i u neverici pa zbog toga odustati od pokušaja da ostvarite ono o čemu maštate. Prilike će biti tu, na vama je da ih ozbiljno shvatite i što pre zgrabite.

Sanjati da izlazite iz prodavnice

Ako ste u snu izlazili iz prodavnice, u bliskoj budućnosti ćete odustati od nekih promena koje ste ranije planirali. Shvatićete da su, ipak, najbolja ona prvobitna rešenja i da nema nikakvog razloga da ih menjate. Bili ste ponukani tuđim komentarima i stavovima i zato ste želeli nešto menjati. Međutim, nakon smirene analize, jasno vam je da ne trebate obraćati pažnju na tuđa mišljenja i da se trebate držati svog plana.

U snu kupovati u dućanu

Ukoliko ste sanjali da nešto kupujete u dućanu, u bliskoj budućnosti će vam se ispuniti jedna želja. To ispunjenje će doći nekako mirno i kao da se podrazumeva nakon svega što ste prošli. Vi niste od onih osoba koje prave dramu i kada su sretne i kada su nesretne, nego staloženo prolazite i kroz lepe i kroz ružne trenutke u životu. Obradovaćete se ispunjenju ove želje i prihvatiti to kao nagradu koju ste zaslužili.

Sanjati da ste nekome pratnja u dućanu

U slučaju da ste u svom snu bili u pratnji nekome ko je išao u dućan, na javi vas očekuje jedan događaj u koji ćete biti indirektno upleteni. Desiće se nešto što se neće ticati direktno vas, ali će i na vas uticati. Istina je da ćete vi u svemu tome biti samo posmatrač, ali je neminovno da se neke posledice prenesu i na okolinu.

U snu čekati da se prodavnica otvori

Kada sanjate kako čekate da se prodavnica otvori i počne s radom, to znači da ste veoma nestrpljivi oko početka realizacije nečega. Obavili ste sve pripreme mnogo pre roka i sada nemate strpljenja da dočekate dan kada će se krenuti sa radom na tom poduhvatu. Jedva čekate da svima pokažete kako ste se dobro pripremili i da vidite prve rezultate onoga što radite.

Videti u snu da je trgovina zatvorena

Ako ste u snu videli da je trgovina zatvorena, da više ne radi, u skoroj budućnosti biste mogli odustati od nečega što ste ranije isplanirali, ali ne zato što ćete to želeti, nego zato što ćete to morati. Bez vašeg znanja će se promeniti neke okolnosti, a to će automatski uticati na vaše planove i dovesti vas do toga da ne vidite svrhu daljeg nastojanja da nešto postignete u toj sferi.

Plaćati u snu robu u dućanu

Ukoliko ste u snu videli kako plaćate neku robu koju ste odabrali, u narednim danima biste mogli rešiti dugove koje imate i koji vas mnogo opterećuju. Bićete u prilici da izvršite određeno poravnanje, kombinujući ga s nekim ranijim poslovima, i da na taj način očistite svoj dužnički račun.  Sada ćete konačno moći odahnuti i skinuti sebi jednu veliku brigu  s vrata.

Videti u snu dućan pun robe

U slučaju da ste u svom snu videli kako je dućan pun robe i kako je dobro opremljen, u skoroj budućnosti ćete imati priliku da izaberete ono što je najbolje za vas između nekoliko odličnih ponuda. Bićete prezadovoljni time što možete da birate i što niste dovedeni pred svršen čin u tom izboru. Nećete glumiti lažnu skromnost, nego ćete zaista posegnuti za onim što vam najviše odgovara i što vas najviše usrećuje.

Videti praznu trgovinu u snu

Kada sanjate da je trgovina prazna i da nemate šta iz nje uzeti, to znači da ćete u narednom periodu prekinuti odnose sa jednom osobom. Shvatićete da je završilo vaše smisleno druženje i da više nemate šta dati jedni drugima. Vi ste otišli u drugom smeru, trudite se da se razvijate i rastete, a osoba o kojoj je reč i dalje stoji na mestu na kojem ste je zatekli prilikom upoznavanja. Ne postoji način da je odatle pokrenete, a vi se nikako ne možete zadržavati na tom nivou.

Sanjati gužvu u dućanu

Ako ste u svom snu videli da je u dućanu gužva, na javi ćete biti opterećeni mnogim obavezama i poslovima. Biće vam teško da stignete na sve strane na koje biste trebali, ali ćete se nekako s tom gužvom izboriti. Uspećete na vreme sve završiti, ali ćete nakon toga biti potpuno izmoždeni.

U snu videti da ste jedini kupac u prodavnici

Ukoliko ste sanjali da ste vi jedini kupac u prodavnici, uskoro biste se mogli suočiti sa činjenicom da se nemate na koga osloniti i da su sve obaveze postale vaše. Hteli vi to ili ne, moraćete se prihvatiti rešavanja tih obaveza i ne računati ni na čiju pomoć. Bićete i ljuti i usamljeni kada shvatite koliko su osobe oko vas sebične i hladne.

Sanjati da radite u trgovini

U slučaju da ste u svom snu radili u trgovini, bilo kao prodavač ili neki drugi radnik, na javi ćete osetiti kako izgleda velika zavist i rivalstvo. Vi ćete imati nešto što će drugi želeti da imaju i nikako vas zbog toga neće ostavljati na miru. Vaša „trgovina“ će biti puna i vi ćete stalno biti prisutni u njoj, pa ćete se zato naći na meti onih koji nemaju takvu priliku ni ostvarenje.

U snu se kriti u dućanu

Kada sanjate da ste se sakrili negde u dućanu, to znači da ste stidljiva osoba koja se ustručava izneti svoje ideje pred drugim ljudima. Stalno se pokušavate sakriti iza drugih i onda kada ste potpuno u pravu i kada imate nešto dobro za pokazati. Morate raditi na svom samopouzdanju i dozvoliti drugima da uvide vaše kvalitete i lepotu onoga što imate za ponuditi.

Sanjati da ste se izgubili u nekoj prodavnici

Ako ste se u snu izgubili u nekoj prodavnici i ne znate naći izlaz iz nje, na javi vas očekuje velika zbunjenost nekim ponudama i razmenama koje vam budu ponuđene. Odjednom će biti toliko toga, da nećete znati čemu da se priklonite niti šta da izaberete za sebe. Čak ćete biti pomalo sumnjičavi prema količini izbora koji se odjednom pojavio i želećete uzeti malo više vremena za sebe kako biste sve na miru sabrali i razmotrili.

Videti u snu da je dućan čist

Ukoliko ste u snu videli čist i lep dućan, u narednom periodu ćete imati jasne misli i uspešno ostvarenje svojih planova. Bićete usredsređeni na ono što vam je važno i nećete sebi dozvoljavati nepotrebna skretanja s puta kojim idete. Misli će vam biti organizovane i jasne pa će i sve ostalo biti jednostavno izvesti. Sa takvim radom, nećete imati nikakvih problema da ostvarite ono što ste zamislili.

Sanjati prljavu prodavnicu

U slučaju da je u vašem snu prodavnica bila prljava, na javi vas očekuje popriličan haos u realizaciji onoga što želite postići. Na sve strane ćete imati nekih zaostataka, nerešenih stvari i novih obaveza. Sve će vam se činiti mnogo košmarno i zapetljano i shvatićete da vam je neophodna pomoć nekoga ko je dobro organizovan.

Videti u snu uredno složenu robu u dućanu

Kada u svom snu vidite da je sva izložena roba u dućanu vrlo uredno složena i da stoji na svom mestu, to znači da će vam u narednom periodu život biti vrlo organizovan i sređen. Svaka stvar i događaj u njemu će imati svoje mesto i vreme, odvojeno i predviđeno baš za to dešavanje. Na taj način nećete ni osetiti težinu onoga što proživljavate jer će sve teći glatko i po zamišljenom planu.

Sanjati da rušite izloženu robu u trgovini

Ako ste u snu zapinjali i rušili izloženu robu u trgovini, uskoro biste mogli menjati svoje planove i zamisli. Moguće je da će se i neki drugi ljudi predomisliti oko nečega što ste ranije dogovorili pa će vas i to ponukati da napravite određene izmene.

Videti u snu novi dućan

Ukoliko ste sanjali potpuno novi dućan, na javi vas očekuju nove faze u životu. Ove faze mogu biti vezane za vaše poslove, za porodične odnose, ali mogu biti vezane i za vaše zdravlje. Možda će se promeniti nešto u vašem zdravstvenom stanju što će vam zatvoriti jedan period života i otvoriti sasvim novi. Isto tako se može desiti i na poslovnom, kao i na porodičnom planu.

Sanjati veliki dućan

U slučaju da ste u svom snu videli veliki dućan, uskoro vas očekuje napredak na svim poljima i finansijski dobitak. Naredni period će vam biti ispunjen blagostanjem i dobrim raspoloženjem, a to će vam omogućiti da napunite svoje baterije i budete potpuno spremni za ono što je pred vama.

U snu videti mali dućan

Kada u snu vidite mali dućan, poput onih na selu ili u zabačenim delovima grada, na javi možete očekivati veliku skromnost koju će jedna osoba pokazati. Bićete iznenađeni i zadivljeni ponašanjem te iskrene osobe i želećete da je na neki način nagradite. Retki su oni koji se tako skromno ponašaju, a još su ređi oni koji tu skromnost znaju ceniti.

Videti prodavnicu luksuzne robe u snu

Ako ste u snu videli prodavnicu luksuzne robe, uskoro biste mogli očekivati da vam se na nešto uzvrati mnogostruko više. Vi ste osoba koja veoma ceni sve što se nje tiče, ali zato druge ljude posmatra kao manje vredne od sebe. Kod nekih osoba vam to možda može i proći, ali kod nekih drugih ćete se sigurno mnogo „opeći“ sa takvim stavom.

Sanjati trgovinu polovne robe

Ukoliko ste u snu videli trgovinu polovne robe, u narednom periodu ćete pokušati podvaliti nekome nešto. Pretvaraćete se da se radi o pravoj stvari, a biće to samo prava kopija nečega. Neće vas biti briga za osećanja te osobe jer ćete smatrati da je i zaslužila da je varaju kada ne zna razlikovati original od kopije.

Videti u snu dućan igračaka

U slučaju da ste sanjali dućan igračaka, uskoro biste se mogli osećati bezbrižno i razigrano. Poželećete da vreme provodite sa optimističnim ljudima i da sebi priuštite nekoliko slobodnih dana. Biće vam potreban godišnji odmor kako biste s određenim ljudima u potpunosti mogli proživeti navalu optimizma koju ćete osećati.

U snu videti prehrambenu trgovinu

Kada sanjate prehrambenu trgovinu, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti baviti isključivo praktičnim svakodnevnim stvarima. Nećete imati ni vremena ni mesta u rasporedu da se posvetite nečemu što naginje umetnosti ili nekim avanturističkim izletima.

Videti prodavnicu nameštaja u snu

Ako ste sanjali prodavnicu nameštaja, na javi će se vaše želje sukobiti sa realnom situacijom. Moraćete se prizemljiti i razmišljati u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima. Nemate prostora da izlazite izvan zadanih budžetskih okvira i toga morate biti svesni. Sve dok se nešto ne promeni na tom polju, moraćete suzbijati svoje želje.

Sanjati dućan s nakitom

Ukoliko ste u snu videli dućan s nakitom, uskoro biste mogli poželeti da se pokažete na jedan glamurozan i upadljiv način. Moguće je da ćete želeti da budete veoma primećeni u jednoj situaciji, a posebno da vas primeti određena osoba. Posvetićete veliku pažnju svom izgledu, ali i svom ponašanju i na taj način ćete pokušati ostaviti snažan utisak na nekoga.

Videti u snu dućan s tehničkom robom

U slučaju da ste sanjali dućan s tehničkom robom, vi ste osoba koja uvek gleda u budućnost i koja se nikada ne osvrće iza sebe. Važno vam je ono što dolazi, a ne ono što ste ostavili u dalekoj prošlosti. Ne opterećujete se stvarima koje su završene i trudite se da dobijete ono što želite od stvari koje tek dolaze.

Sanjati velike izloge na prodavnici

Kada u snu vidite velike izloge na prodavnici, to znači da drugima želite pokazati ko ste zaista i koliko vredite. Svesni ste šta sve umete i koje su vaše mogućnosti, ali biste veoma voleli da i drugi to znaju i da vas gledaju sasvim drugim očima.

U snu dovesti dete u dućan

Ako ste sanjali da ste doveli dete u dućan, u narednim danima biste mogli omogućiti jednoj osobi da ostvari nešto što odavno priželjkuje. Pružićete joj svoju podršku i potrebnu pomoć kako bi mogla doći do ostvarenja svojih ciljeva. Ta osoba će vam biti mnogo zahvalna i neće vam to nikada zaboraviti, a vaša najveća nagrada će biti njena sreća i zadovoljstvo.

Sanjati da vam je zabranjen ulaz u trgovinu

Ukoliko ste u snu videli da vam je zabranjen ulaz u trgovinu, na javi ćete biti sprečeni u nečemu od strane podlih i zavidnih ljudi. Nećete ni shvatiti o čemu se radi, a već ćete se naći u nekoj lošoj situaciji. Pokušaćete sve to diplomatski zaobići, ali će vam ipak trebati malo više jakih reči.

Videti u snu praznično uređenu prodavnicu

U slučaju da ste sanjali kako je prodavnica praznično uređena, u bliskoj budućnosti ćete imati lepa porodična druženja i razmenu ljubavi i nežnosti. Osećaćete se potpuno idilično i nećete želeti da taj osećaj ikada nestane. Konačno ćete imati vremena jedni za druge i to vreme ćete maksimalno iskoristiti.

U snu doći automobilom u dućan

Kada sanjate da ste u dućan došli automobilom, to znači da ćete u svemu što radite imati veliku podršku drugih ljudi. Mnogi od njih će vam i sami pomoći da postignete ono što želite, a vi ćete to znati ceniti.

Doći u snu peške u dućan

Ako ste sanjali da u dućan idete peške, to znači da se u budućnosti morate osloniti isključivo na sebe i svoje sposobnosti. Nećete moći iskoristiti pomoć koju vam je neko obećao i moraćete se sami snalaziti u svemu što budete radili.

Razbacivati stvari po trgovini u snu

U slučaju da ste u snu razbacivali stvari po trgovini, na javi vas očekuje svađa i rasprava s jednom nepopustljivom osobom. Neće vam biti lako da s tom osobom izađete na kraj, ali ni vi nećete želeti priznati poraz i popustiti pred njenim napadima.  Neće vam biti lako.

Sanjati da u prodavnici slažete stvari

Ukoliko ste u snu slagali stvari u prodavnici, na javi ćete se potruditi da izgladite odnose s jednom osobom i da ih poboljšate. Ne podnosite svađe i razmirice i teško vam je da živite kada znate da se neko na vas ljuti. Zato ćete dati sve od sebe da te stvari dovedete u red i da ih popravite.