Sanovnik » Sanjati » I » Šta znači sanjati da ste nekoga istukli?

Šta znači sanjati da ste nekoga istukli?

Nasilje uvek predstavlja nešto loše i teško, u bilo kojem obliku da se pojavljuje, a kada se pojavi kao fizičko nasilje, onda je posebno traumatično. I verbalno i psihičko nasilje imaju velike posledice na čoveka, ali je fizičko ipak posebna kategorija. Osoba se oseća potpuno poniženo, nemoćno i nezaštićeno, jer da nije nemoćna, uspela bi se odbraniti od takvog nasilja.

Kada se u nečijem snu pojave ovakve scene, uvek je reč o velikoj količini besa, agresivnosti, nezadovoljstva i straha. Sve se u tom snu izmeša i daje jednu lošu sliku. Zato, teško da se može pronaći neko pozitivno značenje za san u kojem je neko nekoga istukao.

Stari sanovnici često govore da se na javi dešava suprotno od onoga što sanjate, ali je u snovima o nasilju nekako teško to primeniti. Modernija tumačenja snova se u nekim segmentima slažu sa ovim tvrdnjama, ali se ipak više drže psihološkog tumačenja sna i ne vide mnogo pozitivnoga u jednom ovakvom.

Činjenica je da snove ispunjene nasiljem obavezno imaju nezadovoljne osobe koje nisu u stanju rešiti svoje nezadovoljstvo na javi. Tako će, možda, jedan tinejdžer sanjati da je istukao roditelje jer mu nisu dozvolili da ide s društvom na neku sumnjivu zabavu. Ili će neka osoba u snu istući svog šefa jer ga ne podnosi, a ne može mu u lice reći sve što o njemu misli.

Postoji i ona druga strana, a to je kada sanjamo da je nas neko istukao. Tada se obično radi o našim strahovima, o kočnicama koje imamo na nekim životnim poljima i o frustraciji zbog tih strahova. Ponekad je u takvim snovima reč o osećaju krivice i griži savesti, ali se uvek radi o nedovoljnom poštovanju samog sebe.

U svakom slučaju, ako ste sanjali ovakav san, potražite njegovo objašnjenje među navedenim pojmovima i pokušajte ga uklopiti u svoju sliku.

Istući nekoga u snu

Ako ste sanjali da ste nekoga istukli, verovatno ste zbog nečega ljuti na tu osobu, nešto joj zamerate ili nešto ne možete da joj oprostite. Moguće je da se osećate uskraćeno za nešto ili se osećate nemoćno u odnosu na tu osobu, pa je na neki način želite povrediti i videti kako pati. Smatrate da vam je dužna mnogo toga i osećate se oštećenom stranom.

Ukoliko je u vašem snu neko istukao vas, moguće je da ste preplavljeni strahom da ćete nešto pogrešiti, da nećete biti dovoljno dobri u onome što radite ili da nešto nećete stići uraditi na vreme, pa ćete morati trpeti kritike i kazne. Takođe je moguće da imate osećaj krivice zbog nečega, da vas peče savest, pa sanjate da dobijate batine koje, po vašem mišljenju, i zaslužujete.

Istući dete u snu

Sanjati da tučete svoje dete, istovremeno predstavlja veliku ljutnju i osećaj nemoći. Moguće je da na javi ne možete dopreti do svog deteta na miran i razborit način, ništa mu ne znače vaša upozorenja na opasnosti ni vaši saveti, pa u snu izbacujete svoju ljutnju i frustraciju. Zamišljate kako mu batinama dokazujete ono što rečima i primerom niste mogli.

Ukoliko ste sanjali da ste istukli svoje dete koje je odrasla osoba, verovatno ste vrlo povređeni njegovim ponašanjem i nedostatkom poštovanja prema vama. Kada im je potrebna pomoć, deca se odmah sete svojih roditelja, a kada im ništa od njih ne treba, zaborave da roditelji postoje i ne žele čak čuti ni njihovo mišljenje. Sve to vas veoma povređuje i izaziva ljutnju u vama.

U slučaju da ste u svom snu istukli malo dete ili bebu, to je zaista loš znak. U narednom periodu vas očekuju mnogi problemi i svađe sa ukućanima. Nikako nećete moći pronaći zajednički jezik s njima niti postići neki dogovor. Bićete u vrlo napetoj atmosferi koja nikome neće biti ugodna.

U snu istući neku životinju

Ako ste sanjali da ste istukli svog kućnog ljubimca, u narednom periodu ćete biti veoma razočarani nekom bliskom osobom u koju ste polagali mnogo nade. Ispostaviće se da su vam očekivanja potpuno različita i da nemate isti pristup ni pogled na probleme oko vas.

Ukoliko ste u snu istukli lava, uskoro biste se mogli suprotstaviti jednoj moćnoj i jakoj osobi koja će vas na neki način pokušati ugroziti. Ne želite nikakve sukobe, ali vam ne pada na pamet da nekome dozvolite da se prema vama ponaša kao da ste tu da služite i robujete drugima. Nije vam uopšte važno o kome se radi ni koji je njegov položaj, vi znate gde postavljate svoje granice.

U slučaju da ste sanjali kako ste istukli konja, u danima pred vama biste mogli osetiti veliki umor i ostati bez dovoljno snage za rešavanje svakodnevnih obaveza. Bićete preopterećeni i iscrpljeni prethodnim radom i pod hitno će vam trebati pauza od svega. Nemojte zanemarivati ono što vam vaš organizam govori.

Kada u snu istučete nekog psa, to znači da ste veoma povređeni nečijom izdajom i nedostatkom privrženosti. Mislili ste da je osećaj vernosti i poštovanja obostran u odnosu sa jednom osobom, ali ste uvideli da ste bili u zabludi i to vas je veoma pogodilo.

Sanjati da ste istukli vuka predstavlja uspešno izbegavanje opasnosti koja vam preti. Dobro ćete se snaći u jednoj kritičnoj situaciji i tako sprečiti manju katastrofu. Ovo će vam biti pouka i korisno iskustvo za neke naredne događaje u životu.

Ako ste sanjali da ste istukli mačku, uskoro biste mogli postati svesni nečijeg lažnog „umiljavanja“ i laskanja koje za svrhu ima postizanje određenog ličnog cilja. Ne podnosite ulizice niti prevrtljive  osobe i takvo ponašanje kod vas izaziva samo gađenje.

U slučaju da ste u snu istukli opasnu zmiju, možete očekivati da ćete u bliskoj budućnosti stati na kraj nečijem lopovluku i lukavstvu. Na vreme ćete prozreti namere jedne osobe i sprečiti je da te namere i ostvari. Nakon toga ćete se zaista dobro osećati.

Ukoliko ste u snu istukli neku kravu, mogli biste sami sebi sabotirati siguran dobitak. Ono što bi vas u budućnosti trebalo „hraniti“ i odakle biste trebali „musti“ korist, vi ćete pogaziti i uništiti jer će vam se učiniti da to zahteva previše truda i rada. Kasno ćete shvatiti svoju grešku i pokušati nešto popraviti, ali to će ići prilično teško.

Videti u snu da je neko drugi istukao životinju znači da ćete biti svedok nekog javnog sramoćenja i neugodnosti. Vi lično nećete imati ništa s tim događajem, ali će vam ostati urezan u sećanje.

Sanjati da ste istukli nasilnika

Ako ste u svom snu istukli nekog nasilnika, očekuje vas dobar i uspešan period u bliskoj budućnosti. S lakoćom ćete rešavati sve obaveze i lako uspostavljati komunikaciju sa ljudima u svom okruženju. Biće to plodonosan i ugodan period.

Ukoliko je nasilnik u snu istukao vas, očekuje vas niz poteškoća i prepreka u periodu koji je pred vama. Bićete sprečeni u ostvarenju onoga što ste isplanirali, a sve to će biti vrlo teško predvideti, pa se nećete moći unapred pripremiti na ono što vas očekuje.

Istući provalnika u snu

U slučaju da ste sanjali kako ste istukli nekog provalnika, u skoroj budućnosti ćete uspeti sprečiti neku podvalu koja će biti predstavljena kao nešto što se radi za dobrobit svih, a u stvari je samo akcija koja služi ostvarenju lične koristi.

U snu istući nekog vrlo jakog

Ako ste sanjali da ste istukli vrlo jaku osobu i da vam ona nije mogla naštetiti, ubrzo ćete se uhvatiti ukoštac sa problemima koje ste dugo odlagali i od kojih pomalo zazirete. Shvatićete da morate biti odlučni i da ništa nije previše strašno ako mu tako i pristupite.

Kada sanjate da je vas istukao neko mnogo jak, to znači da vas brinu obaveze i odgovornosti koje imate. Plaši vas pomisao da nećete biti u stanju odgovoriti na sve zahteve koji su pred vama i da nećete biti dovoljno sposobni da ih rešite.

Istući slabijeg od sebe u snu

Ukoliko ste u snu istukli nekog slabijeg od sebe, verovatno vas peče savest zbog nečega što ste uradili i zbog čega se sada kajete. Shvatate da vam to uopšte nije bilo potrebno i da vam ne služi na čast, ali je kasno da bilo šta po tom pitanju promenite. Možete se samo pomiriti s onim što je već učinjeno i nastaviti dalje poučeni ovim iskustvom.

U slučaju da ste sanjali kako je vas istukao neko ko je slabiji od vas, uskoro biste mogli pasti na jednom jednostavnom životnom testu. Poraziće vas vaša nepromišljenost i brzopletost i to ćete sebi veoma teško oprostiti.

U snu istući prijatelja

Ako ste sanjali da ste istukli prijatelja, verovatno ste pritisnuti nekim nezadovoljstvom i zameranjem u vezi vašeg odnosa. Smatrate da je vaš prijatelj bio nekorektan prema vama i da vas je na neki način izdao onda kada vam je najviše trebala njegova podrška. Niste mu mogli direktno reći da vas je razočarao svojim ponašanjem, ali to u sebi stalno ponavljate. Bolja opcija je da o tome s njim porazgovarate i otvoreno mu kažete šta vam smeta.

U slučaju da je vaš prijatelj u snu istukao vas, moguće je da nećete održati obećanje koje ste svom prijatelju dali i da ćete osećati krivicu zbog toga. Kasno ćete shvatiti šta ste uradili i koliko ste povredili nekog do koga vam je stalo.

Sanjati da ste istukli nekog iz porodice

Ukoliko ste u svom snu istukli nekog člana vaše porodice, verovatno ste besni na njegovo ponašanje i na neuvažavanje vaših zahteva ili saveta u vezi određenih postupaka. Jasno vam je da razumnim razgovorom ne možete ništa postići s tim članom porodice i da kod njega vredi ona izreka koja kaže „na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo“ i to vas mnogo izluđuje.

Kada sanjate da je vas istukao neko od članova vaše porodice, u narednom periodu vas očekuje mnogo nesuglasica i trzavica u porodičnim odnosima. Vi ćete se osećati kao žrtva nerazumevanja i zameraćete im da vam ne pružaju potrebnu podršku.

Istući voljenu osobu u snu

Ako ste sanjali da ste istukli svoju voljenu osobu, mogli biste uskoro biti opterećeni osećajem ljubomore i mnogih sumnji. Činiće vam se da se vaša voljena osoba mnogo promenila i da to ne može biti bez dobrog razloga, a vi ćete taj razlog odmah potražiti u preljubi. Takve misli će vas mnogo opterećivati i stvarati ljutnju u vama.

U slučaju da je vaša voljena osoba istukla vas u snu, moguće je da ste zabrinuti da vas više ne ceni i da će vas ostaviti jer ste u poslednje vreme pravili neke greške koje su je povređivale. Svesni ste svoje odgovornosti u ovom slučaju i to vam stvara teskobu.

U snu istući svog šefa

Sanjati da ste istukli svog šefa predstavlja otpor prema mnogim obavezama koje su vam nametnute na radnom mestu. Osećate se preopterećeno i iscrpljeno, a šef ne planira promeniti svoj trenutni pristup poslovanju i radu. Sve to vam izaziva mnogo ljutnje i besa.

Kada sanjate da je šef istukao vas, verovatno ste zabrinuti da se ne sazna za neke greške i propuste koje ste u prethodnom periodu napravili. Potrudićete se da to uskoro ispravite, ali strepite da biste mogli biti otkriveni pre nego što to uspete uraditi.

Istući neprijatelja u snu

Ako ste sanjali da ste istukli svog neprijatelja, uskoro biste mogli postići dobre rezultate u rešavanju nečega što vam duže vreme prvi problem. Pokazaćete svoju sposobnost i snagu u suočavanju sa tom problematikom i iz svega izaći kao pravi ponosni pobednik.

U slučaju da je vaš neprijatelj istukao vas u snu, očekuje vas period malodušnosti, bezvoljnosti i gubitka nade. Osećaćete se poraženo i nedoraslo zahtevima koji su pred vama. Biće vam potrebna nečija pomoć, ali nećete znati od koga da je tražite.

Sanjati da ste istukli policajca

Ako ste u svom snu istukli policajca, uskoro biste mogli imati nekih problema sa zakonskim normama i obavezama. Možda ćete biti ljuti zbog nekih zakonske propusta i kašnjenja koja vam uzrokuju mnogo štete i nerviranja. Može se raditi o dugom čekanju dokumenata koji su vam neophodni za obavljanje posla ili o nekim rešenjima bez kojih ne možete nešto pokrenuti.

Sanjati da ste istukli ljubavnika/ljubavnicu

Ukoliko ste sanjali da ste istukli svog ljubavnika ili ljubavnicu, verovatno ste nezadovoljni nečim za što ste mislili da će vam doneti mnogo zadovoljstva i uživanja. Uložili ste dosta truda i sredstava u realizaciju nečega, a sada vidite da su izostale blagodati koje ste od toga očekivali.

U slučaju da ste sanjali kako je ljubavnik/ljubavnica istukao/la vas, moguće je da ćete biti kažnjeni za nešto što ste pokušali sakriti i odraditi tajno. Neće vam uspeti da to provedete u delo i na kraju će vam doneti samo nerviranje i štetu.

Istući nepoznatu osobu

Kada sanjate da ste istukli neku nepoznatu osobu, to znači da ste puni nezadovoljstva i potisnutog besa koji preti da vas „pojede“ iznutra. Mnoge stvari vas opterećuju i ne znate kako da se nosite s njima, pa ih pokušavate „istući“ u snu kako biste im se osvetili za patnju koju vam na javi stvaraju.

Sanjati da je vas istukla nepoznata osoba znači da ćete iznenada biti napadnuti nekim tračevima i ogovaranjima za koje nećete znati odakle potiču niti koji im je cilj. Jednostavno ćete biti prinuđeni da se branite , ni krivi ni dužni.

Istući nekoga na skrivenom mestu

Ukoliko ste sanjali da ste nekoga istukli na nekom skrivenom mestu, zaklonjenom od tuđih pogleda, to znači da ćete sve svoje nezadovoljstvo i frustracije kriti od drugih i gušiti ih u sebi. Nikada nećete pokazati koliko vam nešto smeta, ali će vas to polako ubijati iznutra.

Istući u snu nekoga na javnom mestu

Kada sanjate da ste nekoga istukli na javnom mestu znači da ste vi osoba koja uvek jasno i glasno kaže kada joj nešto smeta i kada se s nečim ne slaže. Smatrate da je to najbolji način rešavanja problema. Takvo ponašanje očekujete i od drugih jer ne želite pogađati šta neko misli ili šta očekuje, odnosno, šta mu odgovara, a šta smeta.

Sanjati da ste nekoga istukli u dvorištu

Ukoliko ste sanjali da ste nekoga istukli u svom dvorištu, vi ste osoba koja veoma drži do vlastite privatnosti i ne dozvoljavate drugima da povređuju vaš intimni prostor. Smatrate da je to „sveto“ mesto i da je ulaz dozvoljen samo odabranim osobama. Zato vas veoma ljuti kada drugi ne pokazuju poštovanje prema tom vašem stavu.

U snu istući nekoga i onda se izviniti

Ako ste sanjali da ste nekoga istukli, a onda mu se zbog toga izvinili i tražili oproštaj, u narednom periodu biste mogli imati neke brzoplete reakcije koje će dovesti do nepotrebnih problema. Kada shvatite šta ste prouzročili i gde vas je to dovelo, pokušaćete sve popraviti i tražiti najbolje moguće rešenje da ublažite posledice.

Sanjati da ste nekoga istukli i da ste zbog toga plakali

Ukoliko ste u svom snu nekoga istukli i to vam je jako teško palo, toliko  da ste zbog toga plakali, uskoro biste se mogli naći u jednoj veoma nezavidnoj situaciji u kojoj ćete morati doneti tešku odluku. Izbor će biti takav da će vas boleti bilo koja opcija za koju se odlučite. Moraćete nešto poduzeti, a svesni ste da ćete biti povređeni kako god da odlučite.

Istući nekoga u snu i zapretiti mu

Kada sanjate da ste nekoga istukli i nakon toga mu zapretili da će dobiti nove batine ukoliko vas ne posluša, to znači da ste vi vrlo preka osoba koja ne podnosi neposlušnost i tuđe prigovore. Očekujete da se dogovori poštuju, da sve bude odrađeno u roku i na vreme i onako kako je dogovoreno. Veoma vas ljuti iskakanje iz utabane kolotečine i ne podnosite nikakve apstrakcije u međusobnim odnosima.