Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati igračku?

Šta znači sanjati igračku?

Igračke su dečje glavno blago i deca ih često ljubomorno čuvaju. One predstavljaju njihov svet mašte u koji se ne ulazi tako lako. Predstavljaju zabavu, naivnost, ali i učenje o stvarnom životu. Većina dece imaju omiljenu igračku od koje se ne odvajaju ni kada idu na spavanje. Zato nije retkost da se odrasle osobe rado sećaju svoje najdraže igračke i da im ona izaziva setu.

Kada se igračke pojave u snovima kao glavni motiv, jasno je da su one pokazatelj želje za bezbrižnošću i onim danima kada je sve bilo jednostavno. Igračke u snovima mogu govoriti i o begu od stvarnosti, o dolasku prinove, o dobrodušnosti, ali i o gubljenju vremena . U snovima su one okarakterisane i kao pozitivan i kao negativan pokazatelj onoga što nas u budućnosti čeka pa snovi o igračkama mogu imati i jedan i drugi predznak.

Sanjati igračke

Ako ste sanjali igračke, moguće je da ste u stvarnom životu preopterećeni obavezama i da vam nedostaje zabave. Takođe je moguće da nekome previše verujete i da s tom osobom delite svoje zamisli i planove, a ne biste trebali. Sanjati igračke može predstavljati i bavljenje nečim što ne donosi korist i što je čisto dangubljenje. Međutim, san o igračkama može upućivati i na proširenje porodice, na dolazak zabave i veselog perioda.

Videti u snu igračke za dečake

Ukoliko ste sanjali igračke za dečake, na javi biste se mogli raspravljati oko nekih nebitnih stvari i u tome malo preterati. Moguće je da ćete povesti priču o sportu i o tome ko je od koga boji ili da ćete se setiti nekih događaja iz prošlosti i detinjstva i raspravljati o njima. Mogli biste se ponašati poput tvrdoglavog dečaka koji odbija da deli igračke.

U snu videti igračke za devojčice

U slučaju da ste u snu videli igračke namenjene igri devojčica, u narednom periodu možete očekivati neko manje okupljanje na kojem će biti mnogo tračanja. Moguće je da ćete se sastati sa određenim osobama sa kojima se dugo niste videli i da ćete u razgovoru detaljno „pretresti“ živote vaših zajedničkih poznanika.

Sanjati igračke za bebe

Kada u snu vidite igračke za bebe, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli dobiti radosnu vest o dolasku prinove u vašu porodicu. Moguće je da će se ta vest odnositi na širu porodicu i da prinova neće zaplakati baš u vašoj kući, ali će vam biti jednako drago zbog dolaska malog bića i proširenja rodbine.

Videti u snu igračke za tinejdžere

Ako ste sanjali igračke kojima se zabavljaju tinejdžeri, poput nekih video-igrica, slagalica i slično, u narednim danima biste mogli izgubiti iz fokusa neke promene koje su nastale. Moguće je da nećete primetiti nečije odustajanje od ranije rutine, promenu želja i zahteva. Verovatno ćete još uvek misliti da je sve onako kako je nekada bilo i nećete uočiti da su se vreme i okolnosti promenile

Sanjati „igračke“ za odrasle

Ukoliko ste u snu videli neke „igračke“ za odrasle, to ukazuje na vašu potrebu za promenom tog dela života. Moguće je da ste zapali u rutinu i da vam je potrebno malo više uzbuđenja na polju ljubavi i erotike. Možda ne znate kako da to prenesete svom partneru ili partnerki, ali biste svakako trebali poduzeti nešto na tom planu da vas ne „proguta“ monotonija rutine u ljubavi.

Videti u snu plastične igračke

U slučaju da ste sanjali plastične igračke, u bliskoj budućnosti vas očekuje neka neobavezna zabava na kojoj ćete se odlično provesti. Nećete morati biti uštogljeni niti pažljivi oko oblačenja i ponašanja, nego ćete se moći opustiti i ponašati sasvim prirodno. Biće to simpatično okupljanje bez ikakvih obaveza i baš će vam prijati.

U snu videti drvene igračke

Kada u snu vidite drvene igračke, to znači da biste uskoro mogli uraditi nešto da oraspoložite jednu dragu osobu i to bi moglo ostaviti dubok trag u vašem odnosu. Vaš trud i gesta će pokazati toj osobi koliko ste obzirni i koliko vodite računa o tuđim željama, koliko slušate šta drugi govore i koliko vam je važno da to zapamtite. Sve zajedno će imati dugi rok trajanja u sećanju te osobe.

Sanjati plišane igračke

Ako ste sanjali plišane igračke, vi ste veoma osećajna osoba i često ste nečim ganuti. Moguće je da se sa setom i pomalo tugom sećate vremena kada ste bili bezbrižno dete i kada ste sreću i utehu tražili u mekanim plišanim igračkama. Moguće je da ste s nekim od njih spavali svaku veče i da vas za plišane igračke veže poseban osećaj pa ih se setite kad god ste nečim duboko dirnuti.

Sanjati da kupujete igračke

Ukoliko ste u snu kupovali igračke, to ukazuje na vašu preopterećenost poslom i obavezama. Moguće je da vam je pod hitno potreban odmor i odmak od svega što vas pritišće. Pokušajte u svoj život uvesti više zabave i rasterećenog druženja sa dragim ljudima jer će vas to regenerisati i pomoći vam da se osnaženi vratite svakodnevnim obavezama.

Sanjati da poklanjate igračke

U slučaju da ste sanjali da poklanjate igračke, u narednom periodu biste mogli pokušati nekome skrenuti misli sa problema koji ga muče. Moguće je da ćete se potruditi da nekim događajem ili iznenađenjem zainteresujete tu osobu i odvratite je od onoga što je opterećuje. Kasnije će vam ona biti mnogo zahvalna i ceniće vaš trud.

Praviti igračke u snu

Kada u snu pravite igračke, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti baviti nečim što nema ozbiljnu namenu niti su rezultati tog rada veoma bitni. Više će to biti posao koji se radi zbog drugih i zbog njihovog zadovoljstva, nego zbog neke koristi. Vi ćete biti svesni toga, ali svejedno nećete odustajati od takvog posla i radićete ga kao da je najozbiljniji na svetu.

U snu prodavati igračke

Ako ste sanjali da prodajete igračke, to pokazuje da biste se uskoro mogli pokušati obogatiti na tuđoj emotivnosti. Vrlo je moguće da ćete iskoristiti neku emotivnu situaciju i da ćete ponuditi svoje usluge za nešto što u tom momentu određenim osobama treba. Lako ćete prepoznati na koju kartu trebate igrati i to ćete dobro unovčiti.

U snu upakovati igračke

Ukoliko ste u snu videli kako pakujete igračke u ukrasni papir, to znači da ćete nekome dati prazna obećanja. Ništa od onoga što budete govorili i obećavali neće biti stvarno niti pouzdano, više će to biti prazna priča, ali određene osobe to neće znati. Verovaće vam na reč i prihvatiće ono što im budete „spakovali“.

Razbiti igračku u snu

U slučaju da ste sanjali da ste razbili igračku, na javi možete očekivati da će vam presesti nešto što ćete uraditi u narednom periodu. Moguće je da ćete se opustiti više nego inače i da ćete se zabavljati na drugačiji način, a to bi vas moglo koštati mnogo nerviranja i neočekivanih peripetija. U sve ovo bi mogla biti uvučena i jedna osoba do koje vam je stalo i koju biste hteli zaštititi.

Popraviti igračku u snu

Kada u snu vidite kako popravljate igračku, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti opametiti i da ćete pokušati pronaći zreliji način zabave. Shvatićete da više niste tinejdžer i da se ne trebate tako ni ponašati, jer to izluđuje ljude iz vaše okoline. Ostavljate sliku razuzdane osobe bez mnogo mozga, a uopšte niste tako „plitki“ i neodgovorni.

Sanjati da bacate igračke

Ako ste sanjali da bacate igračke, to ukazuje na vašu spremnost da se ozbiljno posvetite poslu i obavezama koje imate. Svesni ste da je prošao period odmora i zabave, a da je na njegovo mesto došlo dokazivanje na poslovnom polju. Vrlo ozbiljno ćete se posvetiti rešavanju zadataka koji su vam povereni i nećete dozvoliti da vas neke sporedne stvari u tome ometaju.

U snu sakriti igračke

Ukoliko ste sanjali da sakrivate igračke, to znači da od nekoga pokušavate nešto sakriti. Moguće je da ne želite javno priznati svoje sklonosti ka sanjarenju i emotivnim dešavanjima jer se plašite podsmeha i osude vaše okoline. Volite ljubavne romane, ljubavne filmove i sve ono što izaziva emotivne reakcije kod ljudi, ali ne želite da se to zna i da se o tome priča na kolektivnim okupljanjima.

Sanjati da ste stali na igračke

U slučaju da ste u snu videli kako stajete na igračke koje su na podu, to ukazuje da vas u narednim danima očekuje nešto što će vas trgnuti iz sanjarenja. Moguće je da ćete biti zaneseni nekim nadanjima i da nikako nećete uviđati koliko su ta nadanja nerealna, ali će vas nešto neočekivano vratiti u realnost. Brzo ćete se sabrati i uhvatiti korak sa onim što ima čvrsto uporište u stvarnom svetu.

U snu se igrati igračkama

Kada sanjate da se igrate nekim igračkama, to znači da vas u svakodnevnom životu opterećuje nešto što vam odvlači svu pažnju i ne ostavlja vam prostora za odmor i sanjarenje. Moguće je da nemate svoj mir i prostor samo za sebe pa tako ne možete kvalitetno iskoristiti slobodno vreme ni kada ga imate. Fali vam relaksacija i povlačenje u svoj svet jer u njemu pronalazite odgovore i snagu za dalje.

Sanjati da ste izgubili igračku

Ako ste u snu izgubili igračku, na javi bi vas uskoro nešto moglo razočarati. Možda će se raditi o neispunjavanju onoga što vam je obećano ili će to biti razočarenje nečijim postupcima prema vama. Neće vam biti svejedno i osećaćete se kao da su vam oduzeli deo bezbrižnosti i pozitivne vere  u dobronamernost okoline u kojoj živite. Bićete prilično utučeni u tom periodu.

Ukrasti igračku u snu

Ukoliko ste sanjali da kradete igračke, idućih dana vas očekuje opomena za detinjasto i nezrelo ponašanje. Moguće je da ćete se zaneti nekim idejama o brzom sticanju novaca ili da ćete se ponašati prema nekome kao osnovac i duriti se satima nakon nečijeg odbijanja. Sve to će biti i smešno i tužno jer ste vi osoba koja je odavno ušla u punoletstvo, a tako se ne ponašate.

Videti u snu nove igračke

U slučaju da ste u snu videli nove igračke, u danima koji dolaze vas očekuje manja avantura i novi izazov. Moguće je da će vas razveseliti nešto poput novog istraživačkog projekta ili odlaska na neko putovanje koje u sebi krije nepoznanice. U svakom slučaju, bićete uzbuđeni zbog onoga što vam dolazi i zbog neizvesnosti koja uz to ide.

Sanjati stare igračke

Kada u snu vidite stare igračke, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti ponovo vratiti nečemu od čega ste bili odustali. Možda ćete opet poželeti da se bavite nekadašnjim hobijem ili ćete poželeti da obnovite staro prijateljstvo, a moguće je i da ćete hteti ispraviti nešto iz prošlosti. Bilo o čemu da je reč, to će vas zaokupljati narednih dana i nećete imati mira tok to ne rešite.

Videti u snu igračke veselih boja

Ako ste sanjali igračke u veselim i upečatljivim bojama, to znači da vam ubrzo slede uspesi. Imaćete mnogo razloga za radovanje jer će vaša okolina prepoznati vaš talenat. Dobićete određene ponude za saradnju i vi ih nikako nećete hteti odbiti. To će vam otvoriti nova vrata ka napredovanju i priznanja će stizati jedno za drugim.

Sanjati da pospremate igračke

Ukoliko ste u snu spremali i sklanjali igračke, u stvarnom životu biste mogli ostaviti zabavu po strani i uključiti se u odgovorne tokove. Moguće je da ćete u okviru svoje porodice preuzeti neke obaveze na sebe i da ćete time prijatno iznenaditi njene članove. Takođe je moguće da vas više ne zadovoljava druženje sa starim društvom jer osećate da ste neke faze prevazišli i da se ne možete na njih vraćati.

Videti rasute igračke u snu

U slučaju da ste u snu videli kako su igračke rasute svuda unaokolo,  naredni period bi vam mogao biti prilično haotičan. Moguće je da nećete imati vremena za sebe i da ćete jedva stizati da završite ono što je važno. Mnogo toga će se pojaviti kao bitno i kao nešto što ne može čekati, a to će vas onda mnogo iscrpiti i odvojiti od bilo kakvog druženja i zabave.

U snu videti uredno složene igračke

Kada sanjate da su igračke na svom mestu i da su uredno složene, to znači da ste vi vrlo pedantna osoba i da uvek nađete pravo vreme za sve. Tačno znate kada se trebate odmarati i zabavljati, a kada zapeti i raditi. Veoma cenite dobru organizaciju i ništa ne prepuštate slučaju pa ni odmor i zabavu. Lepo je kada sve konce imate u svojim rukama i kada sve ide po predviđenom planu, ali nekada je lepo i biti spontan te uživati u iznenađenjima.

Sanjati prodavnicu igračaka

Ako ste u snu videli igračke u prodavnici, vi ste vrlo dobronamerna osoba koja svima želi pomoći. Nije vam teško da ostavite sve što radite kako biste pomogli nekome do koga vam je stalo, ali je žalosno što to ljudi najčešće iskorišćavaju i ne uzvraćaju vam istom merom. Vi biste sa svima podelili svoje igračke bez razmišljanja, ali retko doživite da ih drugi dele s vama.

Videti u snu prašnjave i zaboravljene igračke

Ukoliko ste sanjali prašnjave i zaboravljene igračke, vi ste osoba koja ne vidi ništa osim posla i zarade. Svakodnevno jurite za zaradom i planirate nove poslove, a zaboravljate da život čine i druge stvari. Sve one koji pronalaze vreme za zabavu smatrate besposličarima i lenjivcima. I gledate ih sa osudom.

Sanjati da igračka govori

U slučaju da ste u snu čuli kako igračka govori, u bliskoj budućnosti vas očekuju lažna obećanja i prevara. Moguće je da će vam neko održati celi govor o tome kako je nešto idealno i odlično, ali to nikada neće potvrditi u praksi. Pokušaće vas zavlačiti i varati koliko god to bude moguće, ali vi budite pametniji i nemojte se uhvatiti na bačenu udicu.

Biti igračka u snu

Kada u snu vidite da ste vi igračka, to znači da se zbog nečega osećate iskorišćeno. Moguće je da ste nekome poslužili kao mamac za neke poslove ili kao sredstvo za izazivanje nečije ljubomore. Takođe je moguće da vas neko pokušava navesti da na nezakonit način odradite posao za tu osobu, a onda da vi budete žrtveno janje i preuzmete svu krivicu.

Sanjati svoje nekadašnje igračke

Videti u snu svoje nekadašnje igračke predstavlja potrebu za nežnošću i za onim vremenom kada ste bili bezbrižni i neopterećeni životom. Žalite za vremenom nedužnosti i velikih iluzija, velikih nadanja i verovanja da je svet mnogo bolje mesto za život. Voleli biste da možete opet biti tako čisti i iskreni i prema sebi i prema drugima.

Sanjati svoju omiljenu igračku

Ako ste sanjali svoju omiljenu igračku, to znači da vam je na javi potrebno da se uhvatite za nešto poznato i sigurno kako biste prebrodili ono što vam dolazi.  Snagu ćete crpeti iz sigurnosti koju osećate kada ste sa ljudima za koje znate da vas vole i da se brinu za vašu dobrobit. Na taj način možete učiniti sve što se od vas očekuje, a da ne budete povređeni .