Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati ždrebe?

Šta znači sanjati ždrebe?

Ako je konj simbol snage, moći i brzine, onda je ždrebe nagoveštaj te snage, moći i brzine. Za konje znamo da su plemenite životinje, odane i pametne, da su odavno uz čoveka i da mu verno služe pa je i ždrebe sličnih osobina, ali više razigrano. Konji mogu biti i tvrdoglavi, ali su češće intuitivni pa zbog toga odbijaju poslušnost.

Kada se u snovima nađe mladunče konja, odnosno ždrebe, kao glavni motiv, takav san nagoveštava uspeh, ljubav i dolazak nečega lepog. Ždrebe u snovima ukazuje na novu energiju i nove početke, ali može ukazati i na neke negativne događaje, ako su ostali detalji sna takve prirode. Zato ih sanovnici uglavnom karakterišu kao snove sa pozitivnim predznakom i one koji donose lepe vesti.

Sanjati ždrebe

Ako ste sanjali ždrebe, u bliskoj budućnosti biste mogli nešto uspešno završiti i zbog toga dobiti određena priznanja. Moguće je da u vaš život ulazi nova energija i da vas očekuju lepi počeci novog životnog poglavlja. Sve bi se moglo prilično brzo odvijati, a vi biste zbog toga mogli biti puni elana i dobiti novu snagu. Isto tako, ovaj san može ukazivati na osobu koja vam je odana i privržena i koja mnogo toga radi u vašu korist. Takođe, može nagoveštavati dolazak zabave i opuštanja.

Videti malo ždrebe u snu

Ukoliko ste sanjali malo ždrebe, u narednim danima bi vas mogle obradovati neke sitnice koje će vam mnogo značiti. Moguće je da će to drugima izgledati kao nešto nevažno, ali će u vama izazvati mnogo radovanja i dati vam volju da nastavite putem kojim ste već krenuli. To će vam biti potvrda da ne grešite, da ste doneli dobre odluke i da je uspeh vrlo blizu.

Sanjati veliko ždrebe

U slučaju da ste u snu videli veliko ždrebe, na javi vas očekuje ispunjenje jedne želje koja vam je već dugo vremena u vrhu nadanja. Moguće je da ćete se iznenaditi brzinom kojom će se ta želja ostvariti i načinom na koji će sve teći, ali će to svakako biti prijatno iznenađenje. Dugo ste na to čekali, ali kad se jednom pokrene, sve će se brzo rešiti.

Videti u snu tek rođeno ždrebe

Kada sanjate tek rođeno ždrebe, vaš san vam poručuje da su pred vama odlične prilike da počnete nešto iz početka. Oko vas će biti osobe koje vas razumeju i koje su vam spremne pomoći, a vi ćete dobiti novu snagu i veliku volju da započnete novo poglavlje u životu. Nemojte posustajati ukoliko naiđete na manje prepreke jer je to samo još jedna stepenica koja vodi ka uspehu.

Sanjati da ždrebe trči

Ako ste u snu videli ždrebe koje trči, u bliskoj budućnosti ćete rešiti neke zdravstvene probleme. Moguće je da se duže vreme patite sa svojim zdravljem i nikako ne uspevate da ga dovedete u balans koji vam je potreban. Stalno vam nešto nedostaje ili ga imate previše, a vreme prolazi. Konačno ćete pronaći rešenje za to i svoje zdravstveno stanje staviti pod zdravu kontrolu. Ponovo ćete biti vitalni i snažni.

Sanjati ždrebe i kobilu

Ukoliko ste u snu videli ždrebe koje je uz svoju majku, bilo da s njom trčkara, pase ili mirno stoji, taj san vam poručuje da je došlo vreme da nekome iskažete ljubav. Moguće je da već dugo krijete svoja osećanja prema nekome jer se ne usuđujete javno priznati koliko vam je stalo do jedne osobe. Vaša povezanost je velika, ali nijedno od vas ne može preći na viši nivo tog odnosa jer se plaši odbijanja one druge strane. Uskoro ćete dobiti odličnu priliku da otvoreno pokažete kako se osećate i da se još više povežete sa tom osobom.

Sanjati da ždrebe sisa

U slučaju da ste u snu videli ždrebe koje sisa kobilu, na javi vas očekuje poznanstvo sa vrlo plemenitom i dobronamernom osobom iz čijih saveta ćete crpeti veliku snagu. Moguće je da će vam ta osoba postati neka vrsta životnog mentora i da ćete u njoj pronaći i prijatelja i zaštitnika. Shvatićete koliko ste blagosloveni takvim poznanstvom i koliko trebate ceniti priliku da ostvarite nešto posebno.

Videti u snu ždrebe koje leži

Kada sanjate ždrebe koje leži, to znači da u stvarnom životu morate biti strpljivi. Neke stvari će se desiti onda kada se tome najmanje budete nadali, ali će to biti pravi trenutak za njihovo dešavanje. Očekuju vas lepi događaji, njihovi nagoveštaji su tu, ali ne bi bilo dobro da ih požurujete i tako pokvarite konačni rezultat. Malo se strpite, odmorite i dozvolite svemu da ide svojim tokom.

Sanjati razigrano ždrebe

Ako ste u snu videli razigrano ždrebe, u narednom periodu biste mogli biti brzopleti. Moguće je da ćete biti nepažljivi u svojim postupcima i da ćete malo usporiti nešto što se trebalo jednostavno desiti. Verovatno ćete biti previše uzbuđeni od očekivanja onoga što želite i nećete imati strpljenja da to mirno dočekate pa ćete se „razleteti na sve strane“ i tako usporiti nešto što već ide svojim tokom.

Hraniti ždrebe u snu

Ukoliko ste sanjali da hranite ždrebe, vaš san vam poručuje da je potrebno uložiti malo više truda u ono što želite da se ostvari. Ako se radi o diplomi, morate malo više „zagrejati stolicu“ da biste je dobili. Ili, ako je reč o ljubavnom polju, pokušajte na delu dokazati ono što govorite voljenoj osobi. Ništa ne pada s neba samo od sebe i za sve se morate potruditi, odnosno nešto dati da biste nešto i dobili.

Kupovati ždrebe u snu

U slučaju da ste u snu kupovali ždrebe, na javi vas očekuju odlična ulaganja koja će vam se ubrzo isplatiti. I sami biste mogli biti iznenađeni razvojem te situacije i brzinom kojom ćete doći do prve dobiti. Vaša investicija će biti dobro usmerena i pametno vođena pa nećete imati nikakvog razloga za brigu ili kajanje. Čak naprotiv.

Sanjati da prodajete ždrebe

Kada u snu vidite da prodajete ždrebe, to znači da biste uskoro mogli odustati od nečega što vam je važno. Moguće je da ćete biti pomalo zaplašeni izazovom koji će se pred vama naći i da ćete posumnjati u sebe i svoje mogućnosti. To bi vas moglo obeshrabriti i navesti na odustajanje od onoga što vam je bitno, a da nećete ni pokušati iskoristiti prilike koje su pred vama. Nemojte da vas strah od poraza spreči da zaigrate.

U snu pokloniti ždrebe

Ako ste sanjali da vam je neko poklonio ždrebe, to znači da će vam uskoro neko pomoći na neočekivan način. Moguće je da će se niotkuda pojaviti pomoć koja vam je nedostajala i da će vam određena osoba na koju niste ni pomislili pomoći da dobijete ono što želite. Potrudite se da maksimalno iskoristite tu priliku jer bi zaista bila šteta da je protraćite.

Videti u snu da vi nekome poklanjate ždrebe predstavlja vašu želju da se o nekome brinete. Moguće je da biste voleli biti nečiji staratelj ili mentor i da biste rado toj osobi pokazali koliko su velike mogućnosti za uspeh, samo ako veruje u sebe. Vi verujete da ta osoba može postići mnogo toga, ali da nema pravo usmerenje i osobu koja bi joj popravila samopouzdanje.

Sanjati bolesno ždrebe

Ukoliko ste u snu videli bolesno ždrebe, u idućem periodu vas očekuje neko razočarenje. Verovaćete da je jedna osoba potpuno iskrena i da nema nikakvih podlih namera, ali će se ispostaviti da je sva njena pažnja bila samo plod sebičnih interesa. Taman ćete se ponadati da je sve krenulo nabolje, da je pred vama lep novi početak, a onda ćete shvatiti koliko je to sve bilo lažno i „zatrovano“.

Sanjati smeđe/riđe ždrebe

U slučaju da ste u snu videli malog riđana, vaš san ukazuje na odlučnost koju ćete uskoro dobiti i koja će vas odvesti ravno do vašeg cilja. Moguće je da ste bili neodlučni oko nečega i da niste znali da li da se u nešto upuštate ili ne, a moguće je i da ste se pomalo plašili svega što bi moglo pratiti tu vašu aktivnost. Međutim, uskoro će sve leći na svoje mesto i vi ćete osetiti neobičnu sigurnost i odlučnost da baš to dovedete do kraja.

Sanjati crno ždrebe

Kada u snu vidite crno ždrebe, to znači da ćete u narednom periodu jasno reći „ne“ jednoj osobi i da nećete pristajati na nečije ucene. Bez obzira koliko će vas sve to koštati, nećete dozvoliti nekome da manipuliše vama i da vam postavlja sramne uslove. Jasno vam je da tome ne bi bilo kraja kada biste sada popustili i pristali na ono što se od vas traži. Sve zajedno će vas prilično naljutiti i navesti da pokažete svoj bes, ali i moć.

U snu videti sivo ždrebe

Ako ste sanjali sivo ždrebe, vaš san vam poručuje da morate biti pametni u narednim danima i dobro „odigrati jednu igru“. Stvari će biti postavljene tako da lako mogu prevagnuti i u vašu korist, ali i na vašu štetu. Ništa neće biti konačno niti sasvim jasno, nego će od nekih finesa zavisiti konačni ishod svega. Budite smireni i pametni pa ćete sigurno dobiti ono što želite. Sve je tu pred vama, mogućnosti su velike, ali ih treba znati iskoristiti.

Videti u snu belo ždrebe

Ukoliko ste sanjali belo ždrebe, na pomolu je romantičan period. Moguće je da ćete uskoro upoznati svoju srodnu dušu i da ćete se više zaljubiti u tu dušu nego u izgled same osobe. Biće vam veoma važno kako ta osoba razmišlja i „diše“, a uz to će i njena lepota biti veća. Osećaćete se preporođeno i kao neko ko je celi život čekao baš taj momenat i baš tu osobu. Zajedno ćete sve početi od početka.

U snu videti šareno ždrebe

U slučaju da ste sanjali šareno ždrebe, u stvarnom životu vas očekuje mnogo veselja i radovanja. Na pomolu su lepa druženja, opušteni izlasci i susreti sa dragim osobama koje dugo niste videli. Moguće je i da ćete negde otputovati, da ćete se lepo odmoriti i započeti novi period sa dobro napunjenim baterijama. U svakom slučaju, naredni dani će vam biti veseli i rasterećeni briga. Životne probleme ćete početi posmatrati sa mnogo manje stresa i sa mnogo više vere u njihovo lako i jednostavno rešavanje.

Sanjati ždrebe u štali

Kada u snu vidite ždrebe u štali, to znači da je sve na svom mestu, ali vi toga uopšte niste svesni. Moguće je da od velikih briga i straha da ne pogrešite ili straha da nešto nećete uspeti završiti ni ne vidite da sve ide baš onako kako treba i da polako dolazi na svoje mesto. Nema nikakvog razloga za paniku i nervozu, dovoljno je da se opustite i nastavite u istom smeru.

Sanjati ždrebe na livadi

Ako ste u snu videli ždrebe na livadi, vaš san ukazuje na potrebu da se opustite i vratite svojoj pravoj prirodi. Moguće je da ste u poslednje vreme zaboravili da uživate i da se družite sa osobama koje volite, da ste se previše opteretili obavezama i poslom. Potrebno je da budete opet ona vesela i opuštena osoba koja rado odlazi na izlete sa dragim ljudima i kojoj osmeh nikada ne silazi s lica. Nemojte dozvoliti da vas posao proguta i učini mrzovoljnim bićem. Nađite vremena za sebe.

U snu videti ždrebe u dvorištu

Ukoliko ste sanjali ždrebe u dvorištu, u bliskoj budućnosti vas očekuje poseta jedne vesele i dobronamerne osobe koja će vam doneti lepe vesti. Moguće je da ćete uskoro imati razloga za neko slavlje i da ćete to rado deliti sa drugima. Možda ćete proširiti porodicu, možda organizovati svadbu, proslavu diplomiranja, zaposlenja i slično. U svakom slučaju, pred vama su lepi dani koje će ispuniti radost i veselje.

Videti u snu da vam je ždrebe ušlo u kuću

U slučaju da ste sanjali da vam je ždrebe ušlo u kuću, to ukazuje na dolazak velikih promena u vašem porodičnom životu. Moguće je da će se u vašoj porodici uskoro sve promeniti nabolje i da će jedna lepa i pozitivna energija prostrujati kroz vašu porodičnu zajednicu. Ako ste imali svađe i nesporazume, sve će nestati i lako se izgladiti, a porodične veze će se učvrstiti na jedan zdrav način.

Sanjati ždrebe na ulici

Kada u snu vidite ždrebe na ulici, to znači da će se oko vas dešavati nešto neprirodno i nešto što će vam izazivati nelagodu. Bez obzira koliko će vas određene osobe ubeđivati da je sve u redu i da baš tako sve treba biti i funkcionisati, vi ćete znati da nešto nije na svom mestu i da nije u redu. Vaša intuicija će vas odvesti gde treba i dokazaće da ste bili u pravu.

Sanjati divlje ždrebe

Ako ste u snu videli ždrebe divljeg konja, na javi biste mogli biti veoma tvrdoglavi i nerazumni. Moguće je da će vas bliske osobe opominjati i pokušati ukazati na opasnosti vašeg ponašanja, ali to do vas neće dopirati. Bićete prilično razuzdani i  nesposobni da racionalno shvatite bilo šta što vam drugi budu govorili. Ponašaćete se detinjasto i divlje.

U snu videti da je ždrebe pobeglo

Ukoliko ste sanjali da vam je ždrebe pobeglo, to označava propuštene prilike. Moguće je da ćete uskoro imati dobru šansu da nešto promenite u svoju korist, ali da vi tu šansu nećete znati iskoristiti. Možda je nećete uočiti na vreme, a možda je jednostavno nećete znati zadržati i ona će vam lako pobeći.

Juriti ždrebe u snu

U slučaju da ste u snu jurili ždrebe, u stvarnom životu biste mogli „trčati“ za jednom vetropirastom, ali dragom osobom. Moguće je da će vas ta osoba mnogo privlačiti baš tom svojom neobaveznošću, kršenjem pravila i lakoćom življenja pa ćete poželeti da je ukrotite i držite blizu. Međutim, morate znati da onda to više neće biti ista osoba i da ćete joj oduzeti upravo ono što vam se trenutno kod nje dopada.

Sanjati mrtvo ždrebe

Kada u snu vidite mrtvo ždrebe, to znači da vam je zdravlje u opasnosti i da morate mnogo više pažnje posvetiti svom zdravstvenom stanju. Moguće je da dugo ignorišete neke simptome i da se nadate da će sami od sebe nestati ako na njih ne budete obraćali pažnju, ali to je potpuno pogrešan način da nešto rešite. Morate se ozbiljno pozabaviti onim što vam stvara probleme kako ne bi bilo prekasno za bilo kakve intervencije.

Maziti ždrebe u snu

Ako ste sanjali da mazite ždrebe, to označava da ćete se pomiriti sami sa sobom i da ćete sebi nešto oprostiti. Moguće je da dugo niste mogli krenuti dalje jer su vas u prošlosti držali osećaji krivice i stida. Konačno ćete prigrliti sve delove svoje ličnosti i pomiriti se sa svojom prošlošću. To će vam omogućiti da rasterećeno krenete u budućnost i da ostavite teret iza sebe.

Sanjati da vas se ždrebe boji/ne boji

Ukoliko ste u snu videli kako vas se ždrebe boji, to znači da ćete uskoro shvatiti da ostavljate loš utisak  na jednu mladu osobu. Moguće je da ste previše strogi i nefleksibilni prema toj osobi i da ona u vama ne vidi podršku i zaštitu, nego osobu kojoj se stalno mora dokazivati i kojoj nikada nije dovoljno dobra.

Videti u snu da vas se ždrebe ne boji predstavlja znak da ćete uskoro s jednom osobom uspostaviti odličan odnos i da ćete imati velikog uticaja na tu osobu. Moći ćete joj prići na pravi način i pomoći joj da ostvari svoj pun potencijal u onome čime se želi baviti. Bićete neko kome ta osoba veruje i čije mišljenje poštuje.

Sanjati da vas je ždrebe ugrizlo

U slučaju da vas je u snu ždrebe ugrizlo, vaš san vam poručuje da se ne trebate mešati u nešto što vas se ne tiče jer biste iz toga mogli izaći povređeni. Moguće je da verujete kako je nešto mnogo bolje nego što jeste i da u nekom odnosu možete napraviti pozitivne pomake, ali ćete uskoro shvatiti da ste u zabludi i da se u sve to ne trebate mešati.

Sanjati da se ždrebe rita

Kada u snu vidite kako se ždrebe rita, to znači da će vas na javi jedna osoba odgurivati od sebe bez obzira koliko ćete se vi truditi da joj se približite. Iako ćete imati najbolje namere, neće vam biti lako da toj osobi objasnite da joj ne želite ništa loše, nego da joj pokušavate pomoći. Vaša nastojanja će ostati bez uspeha pa je najbolje da sačekate neko vreme dok se stvari malo ne slegnu i ne pripitome.

Sanjati ždrebe ponija

Ako ste u snu videli ždrebe ponija, u bliskoj budućnosti vas očekuje jedno lepo iznenađenje. Nešto će vas obradovati i ulepšati vam naredni period. Moguće je da će se raditi o nekim sitnicama koje nemaju veliku materijalnu vrednost, ali imaju vrednosti koje se ne kupuju novcem.

U snu videti ždrebe s decom

Ukoliko ste sanjali ždrebe koje je okruženo decom, u idućim danima ćete imati priliku da uradite neko dobro delo. Moguće je da ćete pokrenuti jednu humanitarnu akciju ili da ćete nekome pomoći na neki drugi način, a ta osoba vam to nikada neće zaboraviti. U svakom slučaju, unećete veselje u nečiji život.

U snu videti više ždrebadi

U slučaju da ste sanjali više ždrebadi, taj san ukazuje na dolazak velikog uspeha i mnoštva lepih prilika u vaš život. Mnogo toga će vam biti na dohvat ruke i imaćete razne mogućnosti da započnete nešto novo i bolje. Osećaćete se poletno i snažno, a to će samo pojačati vašu odluku da hrabro zakoračite u promene.