Sanovnik » Sanjati » K » Šta znači sanjati klizanje?

Šta znači sanjati klizanje?

Verovatno svi dobro znaju za izraz „lako klizi“ i jasno im je da se odnosi na nešto do čega dolazimo jednostavno, na nešto što teče po planu i bez zastoja. Međutim, postoji i izraz „na tankom ledu“,  kao i onaj „lako se okliznuti“, a oni se svakako ne odnose na nešto dobro, nego na opasnosti, zamke i nepredviđene okolnosti. Pa ipak, i prva i druga vrsta izraza se odnosi na klizanje.

Klizanje, samo po sebi, donosi mnogo užitka klizačima i omogućava im lepo i glatko kretanje kroz prostor. Oni iskusniji i sposobniji, tokom klizanja mogu izvoditi komplikovane pokrete i skokove i time zadiviti posmatrače, ali neki drugi mogu doživeti povrede i padove.

U snovima se motiv klizanja pojavljuje na isti način kao i na javi. Dakle, može predstavljati lakoću ostvarivanja naših planova i uspešnost, ali se može odnositi i na greške, padove i neuspehe. Zbog toga su sanovnici ovakvim snovima pripisivali i pozitivna i negativna značenja, ovisno o njihovim detaljima.

Sanjati klizanje

Ako ste sanjali klizanje, u narednim danima možete očekivati da ćete s lakoćom završavati sve obaveze i da će vam se planovi ostvarivati onako kako ste ih i zamislili. Sve će „klizati“ bez zastoja i nećete imati razloga za brigu. S druge strane, kada sanjate klizanje, na javi vas mogu očekivati i određene greške, propusti i neuspesi. Moguće je da ćete se „pokliznuti“ prilikom donošenja jedne odluke i da će vas to dovesti do pada i promašaja.

Videti u snu da se neko kliže predstavlja najavu dobrih poslova sa određenom osobom, ali i dobrih međuljudskih odnosa. Moguće je da ćete dobiti vesti o nečijem uspehu u školi, poslu ili ljubavi i da će vas te vesti obradovati.

Sanjati da kližete sami

Ukoliko ste u snu videli kako sami kližete i to vam nije smetalo, vi ste osoba koja se uvek uzda samo u sebe i svoje mogućnosti. Ne smetaju vam druge osobe, ali se nikada ne oslanjate na ono što nemate pa tako nikada ne računate na tuđu pomoć. Ukoliko takva pomoć stigne, dobro je, ali ako je nema, ništa ne gubite jer na nju niste ni računali.

U slučaju da ste sanjali da sami kližete i loše ste se zbog toga osećali, vaš san ukazuje na to da se osećate usamljeno i  da vam nedostaje podrška. Moguće je da kroz život idete sami i oslanjate se na sebe ne zato što tako želite, nego zato što nemate drugog izbora. To vas čini usamljenom i tužnom osobom.

Sanjati klizanje u prirodi

Kada u snu vidite kako kližete u prirodi, to znači da je pred vama opušten i lagodan period oslobođen svih briga. Sve što se bude dešavalo u tom periodu, biće spontano i imaće pozitivne ishode. Ovo se odnosi i na poslovni i na porodični aspekt vašeg života pa zaista nemate nikakvog razloga da budete zabrinuti.

Videti u snu da drugi kližu u prirodi ukazuje na mogućnost lepih okupljanja sa prijateljima ili daljom porodicom. Moguće je da ćete dobiti priliku da provedete vreme u lepom i opuštenom druženju sa dragim osobama koje dugo niste videli. U svakom slučaju, pred vama je lagodan i opušten period.

U snu klizati u dvorani

Ako ste sanjali da kližete u dvorani, u bliskoj budućnosti biste mogli biti ograničeni nekim dešavanjima. Moguće je da će se vaši planovi dobro realizovati, da će sve teći po planu, ali ćete ih morati malo lokalizovati i sačekati priliku da sve podignete na viši i širi nivo. Nećete pretrpeti nikakvu štetu, samo ćete malo sačekati izlazak na šire prostore.

Sanjati da drugi kližu u dvorani i da vi to gledate označava vašu sklonost da ostanete po strani i da ne učestvujete u društvenom životu. Moguće je da niste baš sigurni u sebe, da nemate dovoljno samopouzdanja, pa vas to ograničava u sklapanju poznanstava, ali i u uključivanju u ono što se oko vas dešava.

Ukoliko ste navijali za nekoga ko kliže u dvorani, na javi ste spremni pružiti veliku podršku određenim osobama u ostvarenju njihovih ciljeva, ali niste spremni biti javno eksponirani. Radije ostajete na sigurnoj udaljenosti i daleko od očiju javnosti.

U snu klizati ispred kuće

Ukoliko ste sanjali da kližete ispred kuće i da se pri tome dobro zabavljate, vaš san vam poručuje da se možete opustiti. U narednim danima vas očekuje rešenje jednog porodičnog problema i to na lak i bezbolan način. Verovatno ćete i sami biti iznenađeni lakoćom kojom će se sve rešiti jer do sada nikako niste uspevali prevazići pomenuti problem.

U slučaju da ste u snu videli kako se kližete ispred kuće, ali vam to nije prijalo, na javi se verovatno osećate ograničeno na mesto u kojem živite. Moguće je da imate snove o odlasku i životu u većim sredinama ili u drugim državama, ali vam se ti snovi do sada nisu ostvarili. Zbog toga ste nezadovoljni, ništa vas ne raduje i stalno imate osećaj sputanosti i zarobljenosti.

Sanjati da se više osoba kliže ispred vaše kuće predstavlja najavu dolaska gostiju. Moguće je da ćete uskoro dobiti vesti o dolasku dalje rodbine ili o dolasku prijatelja koje dugo niste videli. Takođe je moguće i da će vas gosti jednostavno iznenaditi, odnosno da će doći nenajavljeni, ali vama to neće predstavljati problem.

Videti u snu da se deca kližu ispred vaše kuće znači da ćete se uskoro mnogo obradovati nečemu što je vezano za vašu porodicu. Moguće je da ćete dobiti lepe vesti kojima se niste nadali ili ćete konačno ostvariti ono na što dugo čekate. Kako god bilo, ovaj san vam donosi najavu lepih događaja.

Sanjati žene koje kližu

Kada u snu vidite kako žene na ledu kližu, u stvarnom životu možete očekivati promene na emotivnom polju. Moguće je da ćete lako rešiti neke emotivne nedoumice ili ćete sa jednom osobom izgladiti određene probleme na tom polju. Isto tako, moguće je da ćete se uskoro zaljubiti i da će vam sve lepo „kliziti“ u tom delu života.

Sanjati muškarce koji kližu

Ako ste u snu videli muškarce koji kližu po ledu, na javi možete očekivati hrabrost i zalaganje za svoja prava. Moguće je da vam je određeni događaj izazivao zabrinutost i sumnju u pošteno i lako rešavanje, ali ćete se uskoro uveriti da je potrebno samo malo hrabrosti i samopouzdanja pa da sve lako „klizi“ do srećnog rešenja. Nemojte se plašiti, nego samouvereno zakoračite napred bez obzira koliko vam se teren čini „klizav“ i nepouzdan.

Sanjati decu da kližu na ledu

Ukoliko ste sanjali da se deca igraju i kližu na ledu, a pri tome ste čuli njihov smeh i veselu graju, to je veoma dobar znak. Vaš san vam poručuje da je pred vama mnogo lep period i da možete očekivati samo dobra dešavanja. Sve što budete započeli, završiće se uspehom, a ono što je do sada nailazilo na prepreke, lako će te prepreke prevazići. Osećaćete se mnogo dobro i zaista ćete uživati.

Videti u snu decu koja se kližu na ledu, a pri tome se svađaju i guraju, označava nepotrebne probleme. Moguće je da će vam neki problem delovati mnogo veći i složeniji nego što zaista jeste i da ćete se zbog toga nepotrebno iznervirati. Takođe je moguće da ćete vi nekome ili vama neko uputiti reči koje niste hteli i da ćete se nakon toga kajati i vi ta druga strana.

U snu pasti tokom klizanja

U slučaju da ste sanjali kako ste pali dok ste klizali, u bliskoj budućnosti biste trebali biti oprezni i ne upuštati se u neproverene poslove. Moguće je da će vam sve izgledati odlično i da će teći bez problema, ali ćete se onda „okliznuti i pasti“ na nekoj nepredviđenoj prepreci. Ovaj san se može odnositi i na ljubavne veze u koje biste se mogli nepromišljeno upustiti. Zato budite oprezni i nemojte srljati ni u šta.

Sanjati da ste pali tokom klizanja i da niste ustali, da ste ostali ležati, govori da bi vas uskoro nešto moglo mnogo pogoditi i navesti da izgubite volju da se borite. Moguće je da ćete se razočarati u nekoga i da nećete imati volje da nastavljate vaš odnos dalje. Takođe je moguće da ćete izgubiti hrabrost u nečemu i da ćete od tog nečega odustati.

Videti u snu da ste pali tokom klizanja i da ste odmah ustali predstavlja vašu veliku snagu i odlučnost da vas nikada ne pokolebaju trenutni neuspesi ili prepreke. Niste od onih koji plaču i kukaju pri najmanjoj povredi ili teškoći. Vi jasno vidite svoj cilj i sve drugo vam nije naročito važno. Spremni ste na žrtvovanje i trpljenje da biste do tog cilja došli. Zato ćete na probleme koji vam dolaze reagovati još većom snagom i voljom.

Videti u snu da je neko pao dok je klizao ukazuje na mogućnost da ćete saznati o jednoj osobi neke loše stvari. Nije isključeno da će pomenuta osoba prilično pohlepno ući u nešto i da će se u toj svojoj pohlepi okliznuti i pasti. Takođe je moguće da će ta osoba nešto kriti od vas, ali će se prevariti i nesmotreno to otkriti, a vi ćete biti iznenađeni.

Sanjati da ste povređeni tokom klizanja

Kada u snu vidite kako ste se povredili tokom klizanja, to znači da biste morali biti oprezni kada budete donosili jednu odluku. Moguće je da ćete se malo zaneti i da će vas poneti to što sve „klizi“ po planu i očekivanjima pa nećete na vreme primetiti odakle dolaze problemi i opasnost. Može se desiti da budete povređeni i emotivno i finansijski ako ne budete dobro razmislili o svemu.

Videti u snu da je neko povređen na klizanju označava period u kojem ćete pokušavati jednu blisku osobu odgovoriti od nečega. Moguće je da će ta osoba tvrdoglavo pokušavati da ostane u nečemu, a da neće biti svesna koliko je to loše za nju. Na kraju ćete tu osobu morati pustiti da sama pokuša i „padne“ kako bi se uverila u ono što ste joj govorili. Činiće joj se da dobro „klizi“ u svemu tome, ali ni izbliza neće biti tako i uskoro će to i sama uvideti, na teži način.

U snu klizati u novim klizaljkama

Ako ste sanjali da kližete u novim klizaljkama, to je vrlo doba znak. U narednom periodu biste mogli dobiti nove ideje koje će vam mnogo pomoći da lako „kližete“ kroz život. Dobićete „vetar u leđa“ i imaćete puno samopouzdanja pa će vam sve ići od ruke. Mogli biste se okušati u novim stvarima i u tome pronaći dodatna zadovoljstva.

Klizati u snu u starim klizaljkama

Ukoliko ste u snu videli kako kližete u starim klizaljkama, vaš san vam poručuje da se držite proverenih stvari i onoga u šta ste sigurni. Moguće je da vas kopka ono „šta ako bih“ ili „možda je tamo voće slađe“, ali to nikako nemojte proveravati jer ćete se pokajati. Držite se onoga što vas do sada nije izneverilo i nikako nećete pogrešiti. Za eksperimente ćete imati vremena i kasnije.

Klizati po ledu u cipelama

U slučaju da ste sanjali da se kližete u cipelama, bez klizaljki, na javi možete očekivati uspeh sa onim što trenutno imate. Moguće je da ćete se odlično snaći u datim okolnostima i to bez nekih posebnih sredstava i pomagala. Vi ste snalažljiva i kreativna osoba koja ne dozvoljava da ovisi o drugima pa ćete to još jednom dokazati u dešavanjima koja su pred vama.

Sanjati da pravite skokove tokom klizanja

Kada u snu vidite kako izvodite piruete i skokove tokom klizanja, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli „iskakati“ iz uobičajenih okvira. Moguće je da ćete svojim ponašanjem zadiviti svoju okolinu jer ćete joj pokazati koliko ste neobični i koliko ste spremni na neočekivane poteze da biste postigli ono što je potrebno. U svakom slučaju, privlačićete pažnju i isticaćete se svojim sposobnostima na neuobičajen način.

Sanjati da je pukao led tokom klizanja

Ako ste u snu videli kako je pukao led dok ste se klizali na njemu, to je loš znak. U narednim danima budite oprezni jer bi se moglo desiti da vam izmakne nešto za što ste mislili da je sigurno i na što ste računali. Možda ćete biti u šoku i osećati se kao da ste izgubili čvrsto uporište i tlo pod nogama. Pokušajte ostati pribrani i potražite najbolji način da prevaziđete nastalu situaciju.

U snu klizati u društvu

Ukoliko ste sanjali da kližete s nekim u društvu, posebno ako je to društvo veće, uskoro možete očekivati lepe društvene događaje. Moguće je da ćete prisustvovati svadbi, krštenju, proslavi rođendana ili neke godišnjice. Kako god bilo, imaćete priliku za stvaranje novih poznanstava i za uživanje u društvu dragih osoba.

Drugo tumačenje ovog sna je da ste vi osoba koja voli timski rad i koja se lako uklapa u svaki kolektiv. Nije vam problem da se prilagodite potrebama drugih i da u tome pronađete smisao i za sebe i za druge.

Sanjati da učite klizati

U slučaju da ste u snu videli kako učite klizati, na javi ćete prihvatiti neki izazov. Moguće je da ćete sami sebi hteti dokazati da ste dovoljno dobri za nešto, da ste sposobni i da možete biti istrajni kada to želite. Takođe je moguće da ćete se hteti dokazati i drugima i da ćete kroz taj izazov naučiti mnogo više o životu i međuljudskim odnosima.

U snu biti profesionalac u klizanju

Kada sanjate da ste profesionalni klizač, to znači da ćete u narednom periodu vrlo profesionalno i odgovorno odgovoriti na ono što se pred vas bude postavilo kao zadatak. Ništa vam neće biti teško i vrlo spremno ćete „klizati“ kroz sve obaveze koje budete imali. Od vas će i drugi moći ponešto naučiti, a posebno to da ne odustaju i ne plaše se odgovornosti.

U snu klizati iz zabave

Ako ste sanjali da se kližete iz zabave i da vas to veseli, na javi ste vi osoba puna optimizma koja na sve gleda pozitivno i koja kroz život „klizi“ sa lakoćom. Nikada ne padate u očajanje i ne dozvoljavate da vas problemi onesposobe i „progutaju“. U stanju ste u svemu pronaći nešto dobro i za to se uhvatiti dok ne bude bolje. Ljudi vas vole i rado borave u vašem društvu jer im svojim stavom i energijom uvek popravite raspoloženje.

Plašiti se klizanja u snu

Ukoliko ste sanjali da se plašite klizanja, vrlo je moguće da ne znate kako da se opustite u životu. Možda ste previše odgovorna osoba i ne dozvoljavate sebi da budete spontani jer se plašite da ne izgubite kontrolu nad svojim životom. Trebali biste se bar ponekad opustiti i dozvoliti da stvari same idu svojim tokom kako biste mogli uživati u iznenađenjima u potpunosti.

U snu nagovarati druge da kližu

U slučaju da ste u snu videli kako nagovarate nekoga da kliže, u stvarnom životu biste mogli biti velika podrška jednoj bliskoj osobi. Moguće je da će pomenuta osoba biti nesigurna i patiti od nastupa u javnosti, a vi ćete je naučiti kako da to prevaziđe. Pokazaćete joj da ste uz nju i da nije sama, da nema razloga za strah. Naprotiv, uverićete je da može sve što poželi ako to dovoljno jako želi.

Sanjati da odlazite sa klizališta

Kada u snu vidite kako odlazite sa klizališta, to znači da ćete uskoro od nečega odustati i da ćete se povući iz nekog dogovora. Moguće je da ste se umorili od pokušavanja da nešto uradite na svoj način ili da nekome pokažete da stvari mogu biti i drugačije, da mogu biti lakše. Verovatno ćete zaključiti da ste učinili dovoljno i da je vreme da malo mislite i na sebe.

Videti u snu da neko odlazi sa klizališta predstavlja znak da ćete se razići sa jednom osobom. Moguće je da ćete prekinuti neku vezu, prijateljstvo ili odustati od nekoga jer ta osoba neće biti zainteresovana da u vezu unese iskrenost i požrtvovanost. Vaš odnos neće teći lako i nećete moći „klizati“  kroz tu vezu.

U snu se takmičiti u klizanju

Ako ste sanjali da se takmičite u klizanju, u stvarnom životu biste se mogli previše obazirati na tuđa mišljenja. Moguće je da svoje uspehe ili neuspehe ne doživljavate bitnima sve dok ih nemate s kim uporediti. Važno vam je mišljenje drugih i to je ono što vas pokreće da idete napred ili ono što vas ostavlja da patite i budete nesrećni. Pokušajte se zapitati šta je to što vi želite, bez obzira šta drugi o tome misle, a onda rasterećeno „klizite“ kroz život.

U snu dobiti nagradu za klizanje

Ukoliko ste sanjali da dobijate nagradu za klizačko umeće, to označava da će se vaš trud i zalaganje uskoro isplatiti. U prošlosti ste imali dovoljno hrabrosti da se oduprete stereotipima i da na svoj način uradite sve što ste uradili i to će vam se sada isplatiti. Konačno je došlo vreme da vam drugi priznaju da ste bili u pravu i da vam predaju nagrade za vaša postignuća.

U snu videti da neko dobija nagradu za klizanje upućuje na mogućnost da se u stvarnom životu trebate ugledati na tu osobu. Moguće je da ne vidite jasno koliko je pomenuta osoba dobar primer kako se život ispunjeno živi i koliko je lako učiti od nje. Pokušajte usvojiti neka od tih ponašanja pa ćete uskoro osetiti napredak u svom životu.

Obuvati klizaljke u snu

U slučaju da ste u snu videli kako obuvate klizaljke, na javi možete očekivati turbulentan period na raznim životnim poljima. Međutim, to ne treba da vas plaši jer ste vi dovoljno sposobni da se s tim turbulencijama nosite. Čak šta više, vi ste osoba koja uživa u izazovima pa će vam naredni period pružiti mogućnost da se dodatno dokazujete i da na svoj specifičan način „kližete“ kroz život.

Sanjati da neko obuva klizaljke označava mogućnost sklapanja partnerstva sa tom osobom. Moguće je da ćete uskoro uvesti još neke osobe u vaš posao i da ćete s njima podeliti obaveze, ali i nagrade. To bi mogla biti uspešna saradnja pa nemojte oklevati da se u to i upustite.

Izuvati klizaljke u snu

Kada sanjate da izuvate klizaljke, to znači da je na pomolu period odmora i rasterećenja od raznih obaveza. Moguće je da ćete uskoro otići na zasluženi odmor i da ćete lepo uživati u plodovima dosadašnjeg rada. Opustite se i prihvatite svoje nagrade u vidu lenčarenja.

Videti u snu da neko izuva klizaljke predstavlja mogućnost otkazivanja ranijeg dogovora. Može se desiti da će vam jedna osoba u zadnji čas otkazati nešto na što ste računali i da će vas to dovesti u prilično neugodan položaj.

Sanjati da ulazite na led

Ako ste u snu videli kako ulazite na led i spremate se da kližete, u bliskoj budućnosti biste se mogli s nečim pomiriti i prihvatiti jednu odluku. Moguće je da ćete mirno razmisliti o svemu i da ćete zaključiti kako ste ranije preterano burno reagovali kada ste odbili tu odluku. Uvidećete da stvari ni izbliza nisu tako loše kako vam se na prvu učinilo i zato ćete pomirljivo prihvatiti ono što je odlučeno.

Sanjati da odmarate na klizalištu

Ukoliko ste u snu videli kako odmarate na klizalištu, na javi biste mogli završiti neku celinu. Moguće je da ćete staviti tačku na određeni posao ili ćete zaokružiti neke pregovore i učvrstiti određene međuljudske odnose. U svakom slučaju, nešto ćete privesti kraju, dati mu konačnu formu i oko toga više nećete imati šta raditi.

U snu klizati noću

U slučaju da ste sanjali da kližete noću, u stvarnom životu biste mogli pokušati nešto sakriti od drugih. Moguće je da se ne ponosite baš mnogo nekim svojim postupcima pa biste voleli da se za njih ne sazna. Trudićete se da sve to ostane nevidljivo očima javnosti i da se nikako ne pominje u društvu.

Videti u snu da neko kliže noću ukazuje na to da ćete uskoro otkriti nečiju tajnu. Moguće je da ćete sasvim slučajno naići na dokaze koji jasno govore o pomenutoj tajni, a onda nećete znati šta da radite sa tim saznanjem.

Sanjati da kližete pred publikom

Kada u snu kližete pred mnogobrojnom publikom, to označava vašu želju za dokazivanjem i predstavljanjem drugima. Za vas se nije desilo ono što drugi nisu videli i nema nikakvu važnost. Uživate u pažnji i pohvalama drugih osoba i sve što radite, radite kao predstavu za druge. Pokušajte se zapitati gde ste tu zaista vi i vaš život.

Sanjati da kližete bez publike

Kada sanjate ovakav san, to znači da ste vi osoba koja svoj privatni život nastoji držati samo za sebe i ne mešati ga sa društvenim životom. Uživate u svojoj privatnosti i ne osećate nikakvu potrebu da je delite sa osobama koje vam nisu mnogo bliske.