Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati vrisak?

Šta znači sanjati vrisak?

Vrisak je uvek izraz jakih emocija, i onda kada je ispušten zbog bola ili zbog besa kao i onda kada je ispušten zbog radosti. U čoveku se nakupi mnogo emocija koje više ne može podneti i nekako ih mora izbaciti iz sebe.  Kada se pomene vrisak, najčešće pomislimo na bol i nešto loše, ali vrisak može predstavljati i izraz velike sreće, kao kad ljudi vrište dok se vesele.

U snovima je vrisak uglavnom izraz prevelikog emotivnog naboja i nemoći da taj naboj na javi otpustimo i smanjimo. Često se snovi o vrisku odnose na nečiji vapaj za pomoć, na ukazivanje na probleme koje osoba ne može sama rešiti. Međutim, moguće je i da vriskom u snu želimo pokazati svoju nadmoć, kao što je slučaj kada sanjamo borbeni ili pobednički vrisak.

Snovi o vrisku mogu biti i pozitivno i negativno protumačeni, iako su ona negativna tumačenja mnogo češća.

Sanjati vrisak

Ako ste sanjali vrisak, u narednim danima ćete biti iznenađeni nekim saznanjima o drugim osobama, nečim za što niste znali da se dešava ili da te osobe osećaju, ali biste mogli i vi biti osoba koja će nečim iznenaditi ljude oko sebe.  Moguće je da ćete osetiti olakšanje zbog nečega, ali je isto tako moguće da ćete zbog nečega biti i zabrinuti. Ovaj san vas priprema za neke šokove, za nova saznanja i realniji uvid u vašu stvarnost.

Sanjati svoj vrisak

Ukoliko ste u snu čuli svoj vrisak, na javi vas očekuju neke bitne promene. Moguće je da ćete naglo odlučiti kako više ne možete ili nećete nešto podnositi, možda ćete nekome reći u lice sve što mislite ili ćete se na drugačiji način zauzeti za sebe. Takođe je moguće da ovaj san predstavlja i vašu skrivenu patnju, nemoć da tu patnju pokažete drugima i vaš vapaj za pažnjom. Isto tako, vrisak u snu može značiti da vam dolazi period radovanja i uspeha na određenim životnim poljima.

Sanjati tuđi vrisak

U slučaju da ste u snu čuli tuđi vrisak, to ukazuje na potrebu da malo više obratite pažnju na svoju okolinu i na tuđa osećanja. Moguće je da vam promiču neke bitne stvari, da ne saosećate sa bliskim ljudima onako kako im je to potrebno, kao i da ne primećujete šta je to što oblikuje njihov život u najvećoj meri. Vreme je da se probudite iz svoje uljuljkanosti i da jasnije sagledate tuđe potrebe.

U snu čuti bolan vrisak

Kada u snu čujete bolan vrisak, to znači da će vas u bliskoj budućnosti nešto emotivno prodrmati. Moguće je da ćete morati prihvatiti neku činjenicu iako će vam biti teško da se s njom pomirite. Međutim, što pre se budete probudili iz zavaravanja i pogledali realnosti u oči, pre ćete naći rešenje za ono što vas plaši i odbija.

Čuti u snu prestravljen vrisak

Ako ste sanjali vrisak pun strave i užasa, to znači da ćete u narednom periodu zbog nečega biti očajni. Moguće je da će vam se neka očekivanja izjaloviti, da će se vaša nadanja srušiti i da ćete se naći na samom dnu pozitivne energije. Verovatno će vam se učiniti da ne možete propasti dublje i da ste došli do samog kraja svojih snaga. Dobra vest je da u svemu uvek ima i nešto pozitivno, a u vašem slučaju je to činjenica da sada možete ići samo prema gore.

Sanjati tihi vrisak

Ukoliko ste u snu čuli tihi vrisak, to ukazuje na vaše tiho trpljenje i mirenje sa onim što vam se dešava. Moguće je da neke stvari ne možete više podnositi, ali da ste osoba koja se nikada ne žali i koja u svemu pokušava pronaći snagu da izdrži do kraja. Vodite se mišlju da svemu mora doći kraj pa će tako biti i sa vašim trpljenjem.

Sanjati glasan vrisak

U slučaju da ste u snu čuli glasan vrisak, na javi biste se mogli pobuniti zbog nečega i zauzeti se za sebe. Moguće je da ćete se osloboditi nakupljenih tenzija tako što ćete jasno izneti svoje mišljenje o nečemu što vas veoma dotiče i što nećete hteti sagnuti glavu i slušati šta drugi imaju reći na tu temu. Takav stav će vam doneti veliko olakšanje.

U snu čuti prigušen vrisak

Kada sanjate da čujete prigušen vrisak, to znači da će vam se uskoro neko obratiti za pomoć na jedan indirektan način. Na vama će biti da prepoznate potrebu koju ta osoba ima i da joj pomognete što bolje možete. Nemojte se oglušiti o njen vapaj jer se ta osoba sigurno više  neće usuditi da vam se obrati. Potrudite se da joj pomognete čak i ako se učini da ona to ne želi jer će to biti odraz njenog straha.

Sanjati ženski vrisak

Ako ste sanjali ženski vrisak, to znači da se u narednom periodu trebate pozabaviti porodicom i problemima koje njeni članovi imaju. Moguće je da nečega niste svesni, a da to ostavlja velike pečate na funkcionisanje vaše porodice i čini značajan problem u životu njenih članova.  Pokušajte se više pozabaviti njihovim osećajima i saslušajte ono što imaju za reći.

Sanjati muški vrisak

Ukoliko ste u snu čuli muški vrisak, na javi biste mogli biti veoma ljuti ili biste mogli biti žrtva nečije ljutnje. Moguće je da će se nešto izdešavati tako da će izmaći svakoj kontroli koja je tu bila potrebna i da će stvoriti neke usijane situacije i vama i drugima. Od samokontrole svih učesnika tog dešavanja zavisi kakav će biti krajnji ishod te problematične situacije. Potrebno je imati hladnu glavu i ne donositi ishitrene odluke.

U snu čuti dečji vrisak

U slučaju da ste sanjali dečji bolan ili uplašen vrisak, uskoro možete očekivati vesti o tome da je jedna nedužna osoba povređena tuđim rečima. Moguće je da će je neko verbalno napasti jer se radi o tihoj i povučenoj osobi koja se nikome ne suprotstavlja. To će vas mnogo pogoditi jer znate da ta osoba sigurno nije zaslužila takav tretman od bilo koga.

Čuti u snu radostan dečji vrisak predstavlja najavu dolaska lepih vesti. Moguće je da ćete dobiti vesti o pristizanju prinove u vašu porodicu ili da ćete čuti neke vesti vezane za napredovanje jedne vrlo dobronamerne i poštene osobe. U svakom slučaju, ove vesti će vas obradovati i ulepšati vam iduće dane.

Sanjati vrisak iz daljine

Kada u snu čujete vrisak koji dolazi iz veće daljine, to znači da se u stvarnom životu više nećete obazirati na nešto što je odavno ostalo iza vas. Moguće je da još uvek ponekad do vas dopre nešto od onoga s čim ste se ranije susretali, ali da vas to više ne dotiče na isti način. Prevazišli ste određene bolne probleme i ostavili prošlost iza sebe i njen povremeni eho vam više ništa ne znači.

Sanjati da ne možete vrisnuti (nemi vrisak)

Ako ste u snu videli kako ne možete vrisnuti, odnosno kako vrištite bez glasa, to znači da u stvarnom životu niste u stanju drugima ukazati na probleme koji vas guše. Moguće je da više ne znate kako da se nosite s onim što vas opterećuje, a nikako ne možete pronaći dovoljno snage i hrabrosti da o tome pred drugima progovorite.

Videti u snu da neko sprečava vrisak

Ukoliko ste sanjali da vam neko ne da da vrisnete, u narednim danima biste mogli biti sprečeni da slobodno i jasno izrazite svoje mišljenje. Moguće je da će vas neko pokušati ućutkati i da će na taj način želeti da dođe do određene koristi za sebe. Nemojte se dati zbuniti i sprečiti da otvoreno kažete i iznesete ono što imate za reći.

Sanjati da vi nekoga sprečavate da vrisne predstavlja vašu nameru da držite pod kontrolom nečije ponašanje i da ne dozvolite bilo kakve ispade koji bi vam mogli naštetiti u jednoj situaciji. Moguće je da nemate mnogo poverenja u nečija obećanja i da ste prinuđeni da strogo kontrolišete ponašanje dotičnih osoba.

Sanjati da vrištanje ne prestaje

U slučaju da ste u snu videli kako ne možete prestati vrištati, to ukazuje na određeno preuveličavanje kojeg niste svesni. Moguće je da vam se na javi neke stvari ili događaji čine mnogo ozbiljnijima nego što zaista jesu i da ih vi doživljavate previše lično. Možda ih ne možete pustiti na miru i ne želite da ih drugi pokušaju rešiti pa ste konstantno opsednuti tom tematikom.

Sanjati da neko drugi ne može prestati vrištati predstavlja vaš osećaj preopterećenosti nečijim problemima i nečijim životom uopšte. Moguće je da vas jedna osoba konstantno opterećuje onim što joj se svakodnevno dešava i da vi više ne možete to slušati. Čini vam se da ne živite svoj nego njen život i želite da to uskoro prestane.

U snu čuti vrisak ispunjen besom

Kada sanjate da neko besno vrišti, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli biti svedok jednog skandala. Moguće je da će određena osoba ili osobe pokušati prikriti nešto što su uradile i prikazati to kao nebitno dešavanje, ali će im se taj plan izjaloviti. Desiće se da vesti brzo kruže okolinom i da se sve za kratko vreme sazna. Vi ćete se zadesiti na mestu događaja i bićete glavni očevidac svega.

Sanjati da vrišti voljena osoba

Ako ste u snu čuli da vaša voljena osoba vrišti, to znači da u poslednje vreme ne obraćate dovoljno pažnje na njene emocije i na ono što joj se dešava. Moguće je da vaša voljena osoba pokušava nešto naglasiti i preneti svojoj okolini, ali je ta okolina ne razume baš najbolje. Naravno, to joj stvara frustracije i osećaj nemoći.

Sanjati da prijatelj vrišti

Ukoliko u snu vidite da vrišti vaš prijatelj, u narednom periodu biste mogli shvatiti da morate imati više strpljenja  kada je u pitanju odnos sa bliskim osobama. Moguće je da niste pokazali dovoljno volje ni razumevanja za neki problem koji vaš prijatelj ima ili da niste izdvojili dovoljno vremena da mu pomognete onda kada je to najviše trebao.

U snu videti da vrišti član porodice

U slučaju da ste sanjali kako vrišti neko od članova vaše porodice, to ukazuje na potrebu za češćim okupljanjima i međusobnim uključivanjima u živote tih članova. Moguće je da ste se svi okrenuli sebi i svojim problemima, a da ste zapostavili odnose kakve porodica treba imati. Život se živi vrlo ubrzano i začas se pokida nit koja povezuje bliske ljude ako se ta nit konstantno ne obnavlja.

Sanjati da vrišti neprijatelj

Kada u snu vidite kako vrišti vaš neprijatelj, to znači da će vam se ostvariti određena želja i da ćete iz nečega izaći kao pobednik. Moguće je da će se uskoro nešto bitno promeniti i da nećete imati potrebu da se bavite svojim neprijateljima jer će se oni prestati baviti vama.

Sanjati da vrišti povređena osoba

Ako ste sanjali da vrišti neko ko je povređen, to znači da biste uskoro mogli postati svesni nečije nemoći. Moguće je da ste nekoga doživljavali mnogo snažnijim nego što jeste i da ste od te osobe očekivali da se više zalaže i trudi, a da niste bili svesni kako to ona nije mogla uraditi. Konačno ćete uvideti koje su granice te osobe i shvatiti da vam nije prkosila nego je davala sve od sebe.

U snu čuti vrištanje na sahrani

Ukoliko ste sanjali da neko vrišti na sahrani, u bliskoj budućnosti biste se mogli suočiti sa nekim gubitkom. Moguće je da će vam vrlo teško pasti nečiji odlazak u drugi grad ili državu, a moguće je i da ćete raskinuti neku vezu. U svakom slučaju, prekinuće se neki odnosi i vi ćete to doživeti kao određeni gubitak koji će vas boleti.

U snu videti vrištanje na ulici

U slučaju da ste u snu čuli kako neko vrišti na ulici, u narednim danima možete očekivati uznemirenost zbog nekih društvenih dešavanja. Moguće je da će vas zabrinuti stanje u politici, možda u zdravstvu ili nekoj drugoj oblasti društvenog života. Sve to će vas podsetiti na ranija dešavanja i nemire koji su iz toga proizašli pa ćete biti u blagoj panici.

Sanjati vrištanje na koncertu

Kada u snu čujete vrištanje na nekom koncertu, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju zabave i dobri provodi. San vam poručuje da je došlo vreme da se zabavite i opustite, a ne samo da radite i brinete. Život ima i vedriju stranu i krajnje je vreme da je i vi osetite. Zato pozovite svoje prijatelje i isplanirajte odlazak na neki koncert ili žurku.

Čuti u snu vrištanje u bolnici

Ako ste sanjali da neko vrišti u bolnici, to je siguran znak da više ne smete ignorisati zdravstvene teškoće koje imate vi ili vaša bliska osoba. Ne postoji čarobni štapić koji bi mogao rešiti sve probleme pa tako neće rešiti ni ovaj ako se vi sami ne trgnete i ne poduzmete nešto. Što pre potražite lekarsku pomoć za sebe ili za pomenutu blisku osobu jer biste se kasnije mogli zbog mnogo čega kajati.

Sanjati da neko viče i vrišti na vas

Ukoliko ste u snu videli kako neko viče i vrišti na vas, to ukazuje na vaše pribojavanje da ne pogrešite i ne izazovete nečije nezadovoljstvo. Moguće je da se maksimalno trudite da udovoljite jednoj osobi tako što ćete sve uraditi onako kako to ona želi, ali se veoma brinete i plašite da biste u nečemu mogli pogrešiti i da će to onda prouzrokovati njenu kritiku upućenu vama.

Smirivati u snu nečije vrištanje

U slučaju da ste sanjali kako smirujete nekoga dok vrišti, na javi možete očekivati da ćete biti pregovarač u jednoj svađi. Moguće je da ćete se zateći između „dve vatre“ i da ćete morati smirivati i jednu i drugu zavađenu stranu tako što ćete im ukazivati na pozitivne aspekte onoga zbog čega se svađaju, umesto da se fokusiraju na ono što je loše.

Sanjati da vas neko smiruje dok vrištite predstavlja dolazak pomoći kojoj se nećete nadati. Moguće je da će vas prijatno iznenaditi nečija podrška u jednoj situaciji, ali je moguće i da ćete dobiti određenu materijalnu pomoć koja će vam sprečiti panične napade zbog nedostatka potrebnih sredstava za završetak nečega što ste započeli.

U snu nagovarati nekoga da vrišti

Kada sanjate da nagovarate nekoga da vrišti, to znači da ćete se veoma potruditi da ohrabrite jednu osobu da jasno izrazi svoje mišljenje oko nečega što joj je važno. Moguće je da ta osoba ima nisko samopouzdanje i da se plaši osude i kritike svoje okoline pa zato nikada ne ispoljava vlastito mišljenje, a to dovodi do velike frustracije.

Čuti u snu razmažen vrisak

Ako ste u snu čuli da neko vrišti zbog razmaženosti, to znači da ćete se uskoro susresti s jednom bahatom osobom kojoj nećete hteti popustiti u nečemu. Takvo vaše ponašanje će izazvati besnu reakciju te osobe, ali vama to uopšte neće biti važno. Veoma će vas zabavljati nemoćno nerviranje bahate osobe i njena neverica u ono što ju je snašlo. Bolju predstavu niste mogli gledati.

Sanjati borbeni/pobednički vrisak

Ukoliko ste u snu čuli da neko ispušta pobednički vrisak, u idućim danima biste mogli saznati da je jedna vaša bliska osoba prebrodila krizni period i rešila se neke opake bolesti. Ta vest će vas veoma obradovati i navesti vas da opet verujete u čuda.

U snu čuti kratak vrisak

U slučaju da ste sanjali kratak vrisak, to upućuje na mogućnost da vas nešto na javi šokira. Moguće je da će vas veoma iznenaditi neko dešavanje ili neka vest koju ćete dobiti i da će vam biti potrebno malo vremena da se na to priviknete. Nakon prvog šoka, moći ćete razumnije razmišljati o svemu i donositi konstruktivne odluke.

U snu čuti dug vrisak

Kada u snu čujete dug vrisak, to znači da će se produžiti nešto što vas muči u poslednje vreme. Moguće je da nećete uspeti pronaći adekvatno rešenje za neki problem i da ćete morati nastaviti da ga trpite. Dobra vest je da to neće još dugo trajati i da će takav „vrisak“ uskoro prestati.

Sanjati radosno vrištanje

Čuti u snu radosno vrištanje predstavlja nagoveštaj uspeha i lepih vesti. Moguće je da ćete uskoro biti mnogo uzbuđeni zbog nečega što će vam se ostvariti, a na što uopšte niste ozbiljno računali. Smatrali ste da je previše očekivati da se takve želje ispune kada su okolnosti prilično nepovoljne. Međutim, nikada ne znate kada će vas sreća počastiti svojim dolaskom pa zato sada možete uživati.