Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati šišanje i ošišati se?

Šta znači sanjati šišanje i ošišati se?

Kosa oduvek ima posebno značenje za čoveka pa se i kroz istoriju provlače priče o snazi kose, poput priče o Samsonu. Nekada ranije je kratka kosa ili odsustvo kose značilo sramotu pa su zato zatvorenike šišali naćelavo, a žene na kratku frizuru kada su želeli da ih javno ponize.

Psihologija kaže da se želja za promenom frizure i šišanjem najčešće javlja onda kada imamo potrebu da nešto korenito menjamo u svom životu ili kada želimo iskazati određeni bunt i neslaganje s nečim ili nekim. Da je šišanje simbol bitne promene pokazuje i to što monasi seku kosu kada se zaređuju.

Uzevši sve ovo u obzir, snovi o šišanju predstavljaju dolazeću promenu, želju za promenom ili nepoverenje prema nekome i njegovim namerama. Isto tako, ovakvi snovi mogu predstavljati našu nesigurnost i strahove, a uvek se tiču ličnih stvari jer je i frizura izraz nečega ličnog. Mogu se tumačiti i kao pozitivni i kao negativni, ovisno o detaljima samog sna.

Sanjati šišanje

Ako ste sanjali šišanje, u vašem životu se dešava nešto što će ga promeniti na ovaj ili onaj način. Moguće je da ste te promene i sami priželjkivali, ali je moguće da se one dešavaju mimo vaše volje. Šišanje u snu može poručivati određeni stav, odbijanje poslušnosti nekome ili se može odnositi na obeshrabrenost i zbunjenost.

Sanjati da se sami šišate

Ukoliko ste sanjali da sami sebe šišate, to ukazuje na vašu odluku da svoj život uzmete u svoje ruke i da ne čekate da vam neko drugi izgradi taj život. Svesni ste promena koje su vam potrebe i odlučni ste da te promene provedete u delo. Kada sanjate da sami sebe šišate, to može značiti i da na javi nekome prkosite i pokazujete mu da radite ono što hoćete, bez obzira na posledice.

Videti u snu da vas neko šiša

U slučaju da ste sanjali kako vas neko drugi šiša, vrlo je moguće da nemate poverenja u tu osobu u stvarnom životu i da, na neki način, osećate kako vam ta osoba isisava snagu koju imate. Moguće je da tu osobu doživljavate kao nekoga ko vas slabi i sputava, umesto da vam bude podrška i snaga.

Još jedno objašnjenje ovog sna je da vi sami nemate snage za promene koje su u vašem životu potrebne pa zato priželjkujete da neko drugi povuče određene poteze i dovede vas do promena.

U snu videti da vi nekoga šišate

Kada sanjate da vi nekoga šišate, to znači da pokušavate preuzeti određenu kontrolu nad nečijim životom i pomoći toj osobi na neki način. Moguće je da je ta osoba to od vas i očekivala, ali je moguće i da vi to radite na svoju ruku jer smatrate da tako treba. Možda osećate da je određena osoba slaba i da sama ne uviđa neophodnost promene u svom životu, a vi znate kako da to uradite.

U snu se osećati lepo tokom šišanja

Ako ste sanjali da vam je lepo tokom šišanja, to ukazuje na vašu spremnost na nove stvari, na sve ono što vam dolazi u narednom periodu. Takav san je jasan pokazatelj da ste vi svesni svega što vam se dešava i da sa radošću u tome učestvujete. Niko vas ne prisiljava ni na šta, sami ste tako izabrali.

Osećati u snu nelagodu tokom šišanja

Ukoliko ste se nelagodno osećali tokom šišanja u snu, na javi se najverovatnije nalazite u velikoj dilemi kada su nove stvari u vašem životu u pitanju. Moguće je da ste na nešto pristali zbog nagovora bliskih osoba ili zbog toga da budete u trendu, a da niste u potpunosti to želeli. Takođe je moguće da vi i sami želite određene promene, ali da se mnogo plašite krajnjih rezultata i da se zato nelagodno osećate.

Sanjati skraćivanje duge kose

U slučaju da ste u snu skraćivali svoju dugu kosu, da je niste drastično šišali, u bliskoj budućnosti biste mogli poželeti uneti neke manje izmene u svoju rutinu. Moguće je da vam je dosadila svakodnevnica i da biste hteli otići na odmor, ali ne želite ništa korenito menjati. Radije ćete pomalo ići ka većim promenama, nego da to uradite odjednom i budete zbunjeni u svemu tome.

Videti u snu da neko drugi malo skraćuje svoju dugu kosu predstavlja nečiji otpor prema onome što vi odavno predlažete. Ta osoba će pristati na manje kompromise i neće želeti praviti veće ustupke, svidelo se to vama ili ne. Moraćete se pomiriti sa njenom odlukom i poštovati je do kraja.

U snu videti šišanje nakratko

Kada sanjate da se vi šišate nakratko, to znači da vas u narednim danima očekuje neka avantura. Moguće je da ćete se upustiti u ljubavne eksperimente, ali je isto tako moguće da ćete poželeti uraditi nešto luckasto što do sada nikada niste smeli. Shvatićete da je život prekratak i da nema smisla čekati da vam se nešto dobro samo od sebe desi.

Videti u snu da ste vi nekoga ošišali nakratko predstavlja vaše poduzimanje oštre mere prema nekome. Moguće je da ćete morati biti strogi prema jednoj osobi jer ste joj već mnogo puta progledali kroz prste i to nikada nije urodilo dobrim plodom. Sada je vreme da ta osoba snosi odgovarajuće posledice za svoja dela i da vidi kako to izgleda.

Sanjati šišanje naćelavo

Ako ste sanjali da ste se sami ošišali naćelavo, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti biti neoprezni i da ćete sami sebi potpetljati nogu. Nećete voditi računa o nekim sitnicama, a to će se onda  pretvoriti u neke krupnije probleme. Bićete vrlo ljuti sami na sebe, ali od toga neće biti nikakve koristi.

Sanjati da vas je neko drugi ošišao naćelavo ukazuje na vaš veliki otpor prema jednoj osobi. Moguće je da verujete kako vas ta osoba namerno sabotira i čini sve da vas dovede u podređen položaj. To u vama stvara želju za suprotstavljanjem i uzvraćanjem udarca.

Videti u snu da je neko drugi ošišan naćelavo predstavlja vaše ubeđenje na javi da određena osoba mnogo greši i da nije svesna svojih grešaka. Koliko vi vidite, ta osoba srlja u vlastitu propast, a veruje da ide u dobrom smeru i da će ostvariti određeni uspeh.

Videti u snu da samo malo oblikujete frizuru

Ukoliko ste sanjali da šišanjem ne menjate frizuru, nego je samo malo popravljate i oblikujete, na javi vas očekuje manje razočarenje. Moguće je da nećete dobiti ono što odavno očekujete, nego će se sve zadržati na onome kakvo je do sada bilo. Vaše želje će morati sačekati još malo da se stvore bolji uslovi za promene koje želite.

Sanjati šišanje makazama

U slučaju da ste u snu nekoga šišali makazama, to ukazuje da ćete u narednom periodu napraviti odlučne i oštre rezove u svom životu. Moguće je da će se ti rezovi odnositi i na neke druge osobe iz vaše okoline, ali ćete svakako biti nepokolebljivi u tim odlukama.

Sanjati da je neko vas šišao makazama predstavlja jednu nametnutu odluku o kojoj nećete imati prilike raspravljati. Moraćete prihvatiti sve onako kako vam bude servirano i to bez pogovora.

Sanjati šišanje mašinicom

Kada u snu vidite šišanje mašinicom, to znači da ćete uskoro u svojim rukama imati priličnu moć. Moguće je da će o vama ovisiti koliko glatko će nešto teći i da li će se određene odluke lako doneti ili će se na njih morati čekati. Osećaćete se vrlo važnima i to će mnogo goditi vašem egu.

Sanjati da je vas neko šišao mašinicom znači da će se u narednom periodu neke stvari vrlo brzo dešavati i da nećete imati vremena dobro razmisliti o njima. To znači da je moguće da ćete u nečemu pogrešiti i da ćete kasnije shvatiti svoje propuste, ali da ih više nećete moći ispraviti.

Videti u snu da padaju dlake tokom šišanja

Ako ste u snu videli kako svuda padaju dlake u toku šišanja, to znači da će u bliskoj budućnosti neke vaše odluke imati i određene posledice koje vam se neće svideti. Morate znati da svaka akcija ima i svoju reakciju i da se na svetu ništa ne dešava bez određenih posledica. O tim posledicama trebate razmišljati pre nego što nešto poduzmete jer je nakon toga najčešće kasno da se bilo šta menja.

Sanjati da čistite dlake nastale šišanjem

Ukoliko ste u snu čistili i meli dlake koje su pale nakon šišanja, na javi ćete uskoro pokušati popraviti ono što se popraviti da. Moguće je da ćete probati zataškati neke stvari, ali će od toga biti malo koristi. Najbolje bi bilo da odgovorno stanete iza svojih dela i da podnesete posledice onakve kakve jesu.

U snu videti da nema dlaka tokom šišanja

U slučaju da ste sanjali kako uopšte nema dlaka u toku nekog šišanja, to ukazuje na uzaludnost nekog posla. Moguće je da ćete se zaista truditi da nešto promenite i preoblikujete, ali ćete na kraju shvatiti da ste samo gubili vreme. Ništa nećete postići i možete biti vrlo razočarani krajnjim rezultatom.

Sanjati šišanje u salonu

Kada u snu vidite šišanje u frizerskom salonu, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti kretati u nekim „fensi“ krugovima i da ćete pokušavati ostvariti određene bitne kontakte. Biće vam važno da izgradite određeni imidž i zato ćete pokušati biti što bliži onima koji spadaju u elitu vašeg okruženja.

Videti u snu šišanje kod kuće

Ako ste sanjali šišanje u kućnim uslovima, u narednim danima biste mogli pokušati dobiti nešto na prost način i bez velikih ulaganja. Trudićete se da na najjednostavniji način postignete što više i neće vam biti važno da to na sebi ima određeni pečat ili marku. Moguće je da ćete na kraju biti zadovoljni, ali uvek postoji mogućnost da sve zajedno ne ispadne baš najbolje.

Sanjati da vas šiša frizer

Ukoliko ste u snu videli da vas šiša profesionalni frizer, to znači da ćete se oko nekih odluka i promena konsultovati sa stručnjacima. Nećete ništa prepuštati slučaju niti ćete nasumično bilo šta poduzimati. Želite dobiti najbolje rezultate i zato ćete postupiti onako kako treba.

U snu videti da vas šiša voljena osoba

U slučaju da ste sanjali kako vas šiša voljena osoba, to ukazuje na činjenicu da vam je veoma stalo do mišljenja vaše voljene osobe i da ona ima veliki uticaj na vas. Jasno je da od njenog oblikovanja zavisi vaš daljnji izgled i osećaji. Moguće je da se rado prepuštate vođstvu voljene osobe i da joj mnogo verujete.

Sanjati da vi šišate svoju voljenu osobu predstavlja vašu želju da je promenite i da je oblikujete onako kako to vama odgovara, odnosno da je prilagodite sebi i svojim potrebama. Možda bi bilo dobro da sa voljenom osobom porazgovarate o onome što vam fali u zajedničkom životu i da to pokušate zajedno izgraditi.

Sanjati da šišate svoje roditelje

Kada u snu vidite kako šišate svoje roditelje, to znači da ćete u narednom periodu imati neke emotivne razgovore s njima i da ćete biti vrlo potreseni. Moguće je da ćete želeti popraviti nešto iz prošlosti što vam je dugo stvaralo pritisak i da će to imati snažan uticaj na vas.

Videti u snu da roditelji šišaju vas predstavlja njihove savete i mudrost koje vam daju tokom celog života. Oni su ti koji su vas oblikovali i koji su zaslužni za sve što danas jeste i vi ste toga potpuno svesni.

U snu šišati prijatelja

Ako ste sanjali da šišate svog prijatelja, uskoro možete očekivati da će tom prijatelju biti potrebna vaša pomoć. Moguće je da ćete i sami uvideti šta mu treba i da ćete to ponuditi i pre nego što vam se prijatelj bude obratio po tom pitanju. Vaš prijatelj će vam biti mnogo zahvalan zbog toga.

Videti u snu da prijatelj šiša vas znači da će vam neki njegov mudar savet promeniti pogled na važne stvari u životu i tako vas spasiti kobnih grešaka. Nećete mu to nikada zaboraviti.

Sanjati da šišate neprijatelja

Ukoliko ste u snu šišali svog neprijatelja, uskoro biste mogli pronaći pravi način da sa tim neprijateljem izađete na kraj i da ga promenite. Neke stvari će ići mnogo lakše nego što ste se vi nadali i to će vas baš obradovati. Ostvarićete uspeh i rešiti se dugogodišnje brige.

Videti u snu da neprijatelj šiša vas predstavlja razlog za zabrinutost. Moguće je da ćete se morati mnogo potruditi kako biste izbegli neke smicalice koje će vam određene osobe postaviti i kako biste se oslobodili njihovog podmetanja.

Sanjati da plaćate šišanje

U slučaju da ste u snu videli kako plaćate šišanje, na javi vas očekuju neki dugovi. Moguće je da ćete neplanirano imati određene gubitke i da ćete se zadužiti više nego što ste planirali. Takvo stanje će potrajati izvesno vreme i vi ga nećete moći lako promeniti. Moraćete se mnogo angažovati kako biste postigli pozitivan rezultat u svom poslovanju.

U snu biti ošišan napola

Kada u snu vidite da ste napola ošišani, a napola niste, to znači da ćete se na javi oko nečega mnogo premišljati. U jednom momentu će vam se učiniti da je ispravno nešto za što ćete u nekom drugom momentu misliti da je potpuno pogrešno. Biće vam teško da se odlučite i to će izluđivati sve oko vas.

Videti u snu da je neko drugi napola ošišan ukazuje na to da će vas jedna osoba izneveriti svojom prevrtljivošću i nedostatkom čvrstog stava. Bićete razočarani njenim postupcima i nećete joj moći ponovo verovati.

Odbijati šišanje u snu

Ako ste sanjali da odbijate šišanje, u bliskoj budućnosti ćete se snažno opirati nekim promenama koje vas očekuju. Biće vam jasno da je to pogrešno, ali ćete ipak ustrajati u svojoj odluci da ne prihvatite promenu i da ostanete tu gde jeste.

Sanjati da neko drugi odbija šišanje znači da će vam jedna bliska osoba uskoro priznati da se mnogo plaši nečega kroz što mora proći i da je vrlo usamljena.

Sanjati da se gledate u ogledalu nakon šišanja

Ukoliko ste u snu videli kako se gledate u ogledalu nakon šišanja, na javi ćete se preispitivati nakon donošenja jedne odluke. Moguće je da ćete detaljno proveravati sve što ste uradili i strepićete od rezultata iako za to neće biti razloga.

U snu se češljati nakon šišanja

U slučaju da ste se u snu češljali nakon šišanja, u narednim danima možete očekivati da ćete se lepo prilagoditi nekim novim momentima u svom životu. Moguće je da ćete doživeti zaokret u karijeri i da će vam se to baš svideti. Isto tako je moguće da će vam porodični život dobiti neki novi izgled i da ćete tim izgledom biti zaista zadovoljni.

U snu šišati životinje

Kada sanjate da šišate životinje, to znači da vas u narednim danima očekuje priliv novca i uspesi na mnogim poljima. Osetićete znatno poboljšanje svojih finansija i konačno ćete ostvariti neke planove koji duže vreme čekaju svoju priliku.

U snu biti zadovoljan nakon šišanja

Ako ste sanjali da ste zadovoljni svojim izgledom nakon šišanja, uskoro biste mogli preuzeti kontrolu nad bitnim segmentima svog života i to bi vam moglo mnogo prijati. Konačno ćete biti svoj na svome kada je odlučivanje u pitanju i nećete više strepiti od tuđih odluka.

Sanjati da niste zadovoljni nakon šišanja

Ukoliko ste u snu bili nezadovoljni rezultatom šišanja, na javi biste mogli biti ljuti na nekoga i mogli biste se osećati prevareno. Moguće je da ste vi želeli jedno, a da je određena osoba shvatila da se to odnosi na nešto drugo i da je tako došlo do nesporazuma. Vrlo je moguće da sa njene strane nije bilo namere da vas prevari niti naljuti, ali da se slučajno tako desilo.

Sanjati da ste se ošišali drugačije od svih

U slučaju da ste u snu videli da ste ošišani drugačije od svih i da imate posebnu frizuru, u narednim danima možete očekivati da će vas primetiti jedna bitna osoba od koje će zavisiti vaša daljnja karijera. Desiće se nešto čime ćete se istaknuti i izdvojiti iz mase, a to će biti dovoljno da se na vas skrene posebna pažnja. Iskoristite ovu priliku na najbolji način jer se takve prilike ne dešavaju često.