Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati alkohol?

Šta znači sanjati alkohol?

Alkohol je toliko prisutan u ljudskim životima da ga više i ne primećujemo kao nešto posebno. Vruće je, treba hladno pivo. Proslava je, treba nazdraviti. Tužni smo, idemo se napiti. Rodilo se dete, idemo se napiti. Imamo tremu, popijemo da se smirimo. Sahrana je, valja se popiti za pokoj duše…i tako redom unedogled.

Međutim, alkohol je često odraz nesigurnosti, nezadovoljstva ili bahatosti, a ponekad i svega toga zajedno. U snovima se pojavljuje upravo zbog ovih razloga i nema dobro značenje za onog ko ga sanja. San u kojem je alkohol glavni motiv uglavnom ukazuje na probleme i nerealnu sliku stvarnosti.

Sanjati alkohol

Ako ste u snu videli alkohol, vrlo je moguće da ste u stvarnom životu zabrinuti zbog nečega i da ne znate kako da se s tim izborite. Možda ste uplašeni pomišlju da niste dorasli nekoj situaciji ili problemu, a možda ste i previše euforični oko nečega pa ne vidite realne opasnosti koje su za to vezane. Takođe je moguće da u nečemu previše uživate i ne primećujete koliko to nije dobro za vas.

U snu kupovati alkohol

Ukoliko ste sanjali da kupujete alkohol, u narednom periodu biste mogli biti uzbuđeni oko nečega i mogli biste želeti da nešto poboljšate i unapredite. Moguće je da ćete verovati kako je potrebno još samo malo da dođete do svog cilja i onda ćete se unapred početi radovati. Vrlo je verovatno da ćete biti u pravu, ali ipak morate imati na umu da postoji i ona mogućnost koja kaže da ste prenaglili.

Sanjati da pijete alkohol

U slučaju da ste u snu videli kako pijete alkohol, to ukazuje na neko razočarenje u stvarnom životu. Moguće je da će vas u idućem periodu dočekati nešto na što nikako niste računali i da će vam odjednom „sve lađe potonuti“. Bićete zatečeni takvim razvojem događaja i nećete znati šta da uradite. Trebaće vam nešto ili neko da vas trgne i pogura u pravom smeru.

Videti u snu da pravite alkohol

Kada sanjate da pečete rakiju ili da na neki drugi način pravite alkohol, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti upustiti u jedan posao koji bi mogao biti upitnog morala. Bićete svesni da to što radite i nudite drugima nije za neku pohvalu, ali ćete se braniti time da svi imaju slobodnu volju i da vi nikoga ne prisiljavate da pristane na bilo šta. Međutim, to svakako ne umanjuje činjenicu da se vi ne bavite baš nečim časnim.

Sanjati da nazdravljate alkoholom

Ako ste u snu nazdravljali nekim alkoholom, u narednim danima vas očekuje uspeh u onome što radite, a moguća su i priznanja. Takođe je moguće da ćete se nečemu mnogo obradovati i da ćete imati razloga za slavlje. Možda ćete dobiti lepe vesti o nekome do koga vam je stalo ili će to biti vesti vezane za vas lično. U svakom slučaju, očekuje vas lep period.

Videti u snu da neko drugi nazdravlja alkoholom predstavlja mogućnost da uskoro budete pozvani na neko veselje. Možda ćete ići kod rodbine ili prijatelja na svadbu, krštenje, proslavu rođendana ili neke godišnjice.

Videti u snu da neko pije alkohol

Ukoliko ste u snu videli da neko pije alkohol, na javi biste mogli biti zabrinuti za nečije odluke. Moguće je da vas brine jedna osoba i njeno nerealno shvatanje određene situacije. Plašite se da će je takav pogled na svet i takav odnos prema nečemu odvesti u probleme koje neće moći rešiti bez nečije pomoći.

Sanjati da ste se napili

U slučaju da ste u snu videli da ste pijani, to ukazuje na mogućnost da ste vrlo nezadovoljni nečim u svom životu i da ne znate kako da taj problem rešite. Moguće je da se osećate nemoćno pred problemom koji vas pritišće i moguće je da ga pokušavate potisnuti i „otupiti“ kako biste se lakše s njim nosili. Takođe je moguće da se plašite kako ćete izgubiti kontrolu nad svojim životom ili nad nekom konkretnom situacijom.

U snu proliti alkohol

Kada sanjate da ste prolili alkohol, to znači da ćete se u idućim danima odupreti nečemu što vam je nametnuto. Nećete dozvoliti da vas nešto okupira i preuzme vlast nad vama, pokušaćete zadržati kontrolu nad sobom i svojim odlukama. Odlučno ćete odbiti nečiji uticaj i zauzećete čvrst stav u vezi te odluke. To vam neće biti teško jer znate da radite ispravnu stvar.

Prodavati alkohol u snu

Ako ste sanjali da prodajete alkohol, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli imati loš uticaj na jednu osobu ili na jednu grupu osoba. Vrlo je moguće da vi već znate na koga se taj vaš uticaj odnosi jer ste sigurno već pokušavali nekome nametnuti određene ideje za koje i sami znate da nisu dobre. U cilju vam je da ostvarite svoju korist, a tuđa dobrobit nije vaša briga. Možda vaša savest ne misli tako pa vam zato šalje ovakav san.

Poklanjati alkohol u snu

Ukoliko ste u snu videli kako nekome poklanjate alkohol, možda donosite kada idete u goste, to ukazuje da ćete na fin način pokušati nekoga potkupiti i vrbovati na svoju stranu. Moguće je da ćete nešto predstaviti kao vrlo bezazleno i usputno, kao nešto što nije naročito ni važno, ali bi se ipak moglo i trebalo ispuniti. Sve ćete lepo „upakovati“ i pokušati privući određenu osobu tom cilju.

Ako je neko u snu vama poklonio alkohol, to znači da se u narednim danima trebate pričuvati nečije slatkorečivosti i preterano dobrih namera. Nemojte nasedati na ulizivanja i laskanja jer iza sebe ne kriju ništa dobro. Vrlo je moguće da rade sve u korist vaše štete.

Videti u snu medicinski alkohol

U slučaju da ste sanjali medicinski alkohol, na javi vas očekuje poduzimanje jedne radikalne mere koja će kasnije dati dobre rezultate. Shvatićete da nemate drugog izbora i da morate poduzeti odlučnije korake kako biste na vreme sasekli ono što je loše. Nakon što sve prođe, određene osobe će vam biti zahvalne na snazi i odlučnosti da sve to izgurate do kraja.

Čistiti ranu alkoholom u snu

Sanjati da čistite ranu alkoholom znači da ćete se aktivno upustiti u presecanje nekih loših aktivnosti. Biće vam jasno da je bolje sprečiti nego lečiti i vi ćete se tako i ponašati. Na vreme ćete zaustaviti nešto što bi moglo eskalirati u veliki problem. Moguće je da će se raditi o nekoj svađi ili o nečijim lošim namerama da nešto zataška, ali je moguće i da ćete sprečiti neku manju krađu.

Videti u snu da ste alkoholičar

Kada u snu vidite da ste vi alkoholičar, to znači da biste na javi mogli biti veoma zaluđeni nekom idejom i da ćete se teško od nje odvojiti. Osobe kojima je stalo do vas će pokušavati da vas urazume i da vam pokažu svu štetnost onoga što želite raditi, ali to neće imati nikakvog efekta. Vi ćete i dalje videti samo dobre strane pomenute ideje i slepo ćete srljati u to.

Videti u snu da je neko drugi alkoholičar predstavlja mogućnost da ćete uskoro uvideti koliko je određena osoba nesposobna da donosi ispravne odluke i koliko je nepouzdana za ozbiljnu saradnju. Shvatićete da se na takvu osobu nikako nećete moći osloniti onda kada vam to bude najpotrebnije i da je zato najbolje da s njom ništa ni ne započinjete.

Sanjati lečenje od alkohola

Ako ste u snu videli da se lečite od ovisnosti o alkoholizmu, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati uspostaviti kontrolu nad nekim delovima svog života. Moguće je da će vam biti potrebno više rada i samokontrole kada su porodični odnosi u pitanju, ali nije isključeno ni da ćete pokušati dovesti u red i unaprediti svoj poslovni život. Važno je što ćete biti svesni problema koje imate i što ćete pokušati pronaći rešenje za njih.

Videti u snu da se neko drugi leči od alkoholizma predstavlja mogućnost da u narednim danima pomognete nekome svojim savetima. Vrlo je verovatno da će vas jedna osoba rado saslušati i da će prihvatiti vaše dobronamerne savete. Biće vam drago kada vidite koliko je toj osobi stalo da se promeni i da nešto reši na najbolji mogući način.

U snu povratiti alkohol

Ukoliko ste sanjali da povraćate alkohol, u idućim danima bi vam mogla prisesti neka uživanja. Moguće je da ćete se previše opustiti i da nećete biti svesni koliko ste se zadužili ili koliko ste izdangubili u nečemu. U svakom slučaju, nepromišljeno ćete se prepustiti nekim uživanjima, ali će vam to na kraju prisesti i biće vam teško da sve vratite u normalu.

Sanjati alkohol u flaši

U slučaju da ste u snu videli alkohol u flaši, to upućuje na mogućnost da u narednom periodu osetite usamljenost. Moguće je da ćete se osećati zaboravljeno i napušteno u jednom momentu i da će vam to izazvati teška osećanja. Verovatno će vam nedostajati neko s kim biste mogli podeliti svoje misli i ko bi u potpunosti razumeo kako vam je trenutno.

Videti u snu alkohol u buradima

Kada u snu vidite alkohol koji se nalazi u buradima, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje lekcija iz strpljenja. Moraćete prihvatiti činjenicu da na nešto treba čekati izvesno vreme ako to želite dobiti. Neke stvari su mnogo bolje kada „odleže“ i kada do njih ne dođete odmah jer ih tako više cenite i više im se radujete.

Sanjati alkohol u čašama

Ako ste u snu videli alkohol u čašama, uskoro biste mogli izgubiti fokus na nečemu. Verovatno ćete se malo zamoriti od koncentrisanja na neka dešavanja ili od rešavanja nekih problema pa će vam popustiti pažnja. Moguće je da tada napravite neke manje greške, ali ćete ih uspeti ispraviti. Biće vam potreban kratak predah da biste opet bili kao novi.

Videti u snu skup alkohol

Ukoliko ste sanjali skup i kvalitetan alkohol, u bliskoj budućnosti biste mogli prisustvovati nekim poslovnim sastancima na kojima ćete rešiti određene poteškoće. Moguće je da ćete se sastati s nekim za koga ste bili ubeđeni da će odbiti vaš poslovni poziv. Ovaj sastanak bi vam mogao doneti sklapanje dobrih ugovora i ostvarivanje lepe zarade.

Sanjati da služite alkohol

U slučaju da ste u snu služili alkohol, to ukazuje na vašu sklonost da saslušate druge osobe i da im se nađete u nevolji. Moguće je da ste često nekome „rame za plakanje“ i da vas drugi cene kao pouzdanu i saosećajnu osobu. Niste od onih koji bi izdali nečije poverenje i zato ste uvek okupirani tuđim ispovestima i traženjem saveta.

Ukrasti alkohol u snu

Kada u snu vidite da ste ukrali alkohol, to znači da biste u narednim danima mogli po svaku cenu pokušati da ugodite sami sebi. Moguće je da vam neće biti važno ni to što ćete time druge dovesti u neugodan položaj. Jedino o čemu ćete misliti je kako da vama bude dobro i kako da vi u tom momentu uživate. Biće to vrlo sebično od vas, ali i vrlo nepromišljeno jer morate znati da svaka akcija ima svoju reakciju.

U snu zaključati alkohol

Ako ste sanjali da ste zaključali alkohol, u skoroj budućnosti biste jednoj osobi mogli uskratiti zabavu. Moguće je da će se raditi o jednoj mlađoj osobi kojoj nećete dozvoliti da ide na određena okupljanja i da tamo ostaje koliko hoće. Naravno da će to biti velika kazna za tu osobu i da će se zbog toga osećati kao da je propustila svu zabavu ovoga sveta.

Sanjati gorak alkohol

Ukoliko ste u snu osetili gorak alkohol, na javi ćete se zbog nečega kajati. Moguće je da ćete biti brzopleti i da nećete dobro promisliti pre nego što nešto uradite. Ta brzopletost bi vam mogla doneti određene posledice koje vam se neće dopasti, ali koje ćete morati istrpeti. Zato je bolje da se smirite i da polako odlučite šta vam je činiti.

Sanjati sladak alkohol

U slučaju da ste sanjali sladak alkohol, uskoro biste mogli iskusiti novu vrstu zabave. Moguće je da ćete se s nekim društvom otisnuti u avanturu o kojoj odavno pričate, ali je nikako ne stižete realizovati. Taj provod bi vam mogao doneti mnogo nove i neočekivane zabave koja će vam se veoma svideti i potaknuti vašu kreativnost.

Sanjati žestok alkohol

Kada u snu vidite ili osetite žestok alkohol, to znači da vam na javi predstoji svađa. Možda ćete biti nervozni zbog nečega i nećete jasno razmišljati pa ćete se lako dodatno iznervirati i upustiti u nepotrebnu svađu. To će dovesti do ružnih reči koje će kasnije biti teško povući i opravdati. Pokušajte se malo suzdržati od ispada jer ćete od toga imati dosta koristi.

U snu piti alkohol uz ručak

Ako ste sanjali da pijete alkohol uz ručak, to znači da ste vi veoma organizovana osoba koja racionalno dozira rad i zabavu. Jasno vam je kada je vreme za opuštanje, a kada je potrebno zapeti i ozbiljno raditi. Ne brkate to dvoje i ne dovodite sebe u neprijatne situacije zbog prekoračenja vremena za odmor, ali se ni ne iscrpljujete radom. Lepo i pametno dozirate oboje pa zbog toga imate vremena i za sebe i za posao.

Sanjati kaznu zbog alkohola

Ukoliko ste u snu videli kako su vas kaznili zbog alkohola, to znači da ćete u nečemu mnogo preterati. Vrlo je verovatno da ćete se zaneti nečim što će vam se svideti u samom startu i da nećete znati pravu meru za to zadovoljstvo. Tek kasnije ćete shvatiti kakvu ste grešku napravili, ali do tada će već uslediti kazna u vidu nekih loših posledica.

Sanjati da pijete alkohol s prijateljima

U slučaju da ste u snu videli kako pijete alkohol s prijateljima, to ukazuje na vašu potrebu da se opustite i ne razmišljate o tome šta smete, a šta ne smete reći kada ste s nekim. Potrebno vam je sigurno okruženje u kojem imate potpunu slobodu i koje neće vršiti pritisak na vas namećući vam određene norme ponašanja. Želite biti rasterećeni i spontani.

U snu piti alkohol s voljenom osobom

Kada sanjate da pijete alkohol sa svojom voljenom osobom, to znači da među vama postoji određena zadrška i da jedno drugome ne možete otvoreno reći ono što vas tišti. Verovatno želite neku opuštenu i rasterećenu atmosferu u kojoj biste mogli načeti temu koja vas opterećuje. Imate potrebu da o tom problemu razgovarate i da ga rešite, ali ne znate kako da to uradite.

Sanjati da pijete alkohol sami

Ako ste u snu videli kako pijete alkohol sami, to znači da ste vi osoba koja je emotivno zatvorena i koja nikada ne priča o onome što je muči. Smatrate da druge ne trebate opterećivati svojim problemima i da je dovoljno što ih vi morate proživljavati. Snalazite se u njihovom rešavanju kako znate i umete i o tome ne zvonite na sva zvona. Međutim, morate znati da uvek postoje ljudi koji su spremni saslušati i pomoći i da je tako lakše.

U snu odbiti alkohol

Ukoliko ste sanjali da odbijate ponuđeni alkohol, u bliskoj budućnosti biste mogli odlučiti da vam ne trebaju neke beneficije koje vam se nude ako ćete zbog njih imati dodatna opterećenja. Odlučićete da vam nije potrebna ta „glavobolja“ i da vam je sasvim dobro i sa onim što trenutno imate. Niste pohlepni i uvek radije birate kvalitet nego kvantitet.

Braniti alkohol u snu

U slučaju da ste u snu vi nekome branili uzimanje alkohola, to predstavlja mogućnost da ćete jednu osobu pokušati uveriti u nešto što ona ne doživljava kao takvo. Moguće je da ćete joj ukazivati na negativne strane nečega što ta osoba želi i da će ona to shvatati kao vaše nastojanje da joj po svaku cenu pokvarite zadovoljstvo.

Videti u snu da neko vama brani uzimanje alkohola znači da ćete nečije komentare o vašem zdravlju doživeti kao nepotrebne i kao mešanje u vaše odluke. Moguće je da osećate kao da vam neko uskraćuje zadovoljstvo time što vas stalno upozorava na štetnost nečega što se vama sviđa.

Sanjati da nemate alkohola

Kada u snu vidite da nemate alkohola, to znači da se ne znate opustiti u životu bez dodatnih stimulansa. Uvek vam je potrebno nešto izvan vas da biste vi dobro funkcionisali. Niste sami sebi dovoljni i ne znate napraviti dobru atmosferu u kojoj biste se osećali ispunjeno i zadovoljno. Uvek vam nešto fali i plašite se biti sami sa sobom i svojim mislima.