Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati hodžu?

Šta znači sanjati hodžu?

Hodža je islamski duhovnik i za vernike on predstavlja putokaz njihovim zemaljskim dušama. Sve nedoumice u vezi ispravnog praktikovanja vere mogu rešiti u razgovoru s hodžom, od njega mogu dobiti savete, ali i opomene da na pravi način sačuvaju svoju dušu od grehova na zemlji.

Kada se u snovima pojavi hodža kao glavni motiv, onda ti snovi uglavnom govore o duhovnosti i sumnjama koje na tom polju imamo, bez obzira da li san sanja neko ko veruje ili neko ko ne veruje. Mogu ukazivati i na moralnost u svim njenim varijantama, a poruke i značenja sna su nešto drugačija za vernike nego za nevernike. Snovi o hodži su u sanovnicima  okarakterisani i kao pozitivni i kao negativni, a pojedinosti sna odlučuju o tome koji će predznak prevagnuti.

Sanjati hodžu

Ako ste u snu videli hodžu, moguće je da se u stvarnom životu nalazite na nekoj prekretnici i da vam je potreban dobar putokaz. Možda se dvoumite oko svog sledećeg koraka, a ne želite pogrešiti. Ovakav san može predstavljati i opomenu da ispravite svoj put i ono što na tom putu radite, kao što može ukazivati i na dolazak srećnih dana za one koji žive po Alahovom zakonu.

Sanjati da ste vi hodža

Ukoliko ste u snu videli da ste vi hodža, u narednim danima ćete na sebe preuzeti jednu veću odgovornost. Moguće je da će vam biti poveren odgoj jedne mlađe osobe, da ćete postati njen staratelj na neki način, ali je moguće i da će vam se neko obratiti sa molbom da ga posavetujete oko jedne delikatne stvari. Bilo kako bilo, na vama će biti odgovoran zadatak i vi ćete ga ozbiljno shvatiti.

U snu pričati s hodžom

U slučaju da ste sanjali da pričate s hodžom, to ukazuje da u bliskoj budućnosti možete očekivati rešavanje nekog problema koji vas dugo muči. Moguće je da ćete iznenada dobiti ideju kako da to bezbolno rešite, a moguće je i da će vam tu ideju dati jedna starija i iskusnija osoba. Zbog novonastale situacije ćete biti mnogo srećni i zahvaljivaćete Alahu na njegovoj milosti.

Sanjati da vas hodža poučava

Kada u snu vidite kako vas hodža poučava životu i ispravnom praktikovanju vere, to znači da je krajnje vreme da se na javi okanete gluposti i mladalačkih ludorija. S obzirom na vašu burnu prošlost, možete i sami razumeti da je došao vakat da se uozbiljite i pozabavite stvaranjem lične porodice. Morate misliti na svoju dušu i na njeno iskupljenje.

U snu videti mladog hodžu

Ako ste sanjali mladog hodžu, uskoro biste mogli biti iznenađeni zrelošću jedne mlađe osobe. Moguće je da će vas stavovi i razmišljanja te osobe postideti i navesti vas da se ozbiljnije ponašate. Uvidećete koliko je ta osoba napredovala u svom životu i to za vrlo kratko vreme, koliko je vredno radila na sebi i svom duhovnom buđenju. Sve to joj je dalo novi smisao u životu i lakoću s kojom taj život živi.

Videti starog hodžu u snu

Ukoliko ste u snu videli starog hodžu, u narednom periodu vas očekuje iskazivanje poštovanja nekome iz vaše okoline. Moguće je da ćete se zateći u jednoj situaciji u kojoj ćete poželeti nekome iskazati poštovanje i čast jer će vas ta osoba zadiviti svojim ponašanjem i navesti vas da korigujete svoje mišljenje o njoj te da je više cenite.

Sanjati bolesnog hodžu

U slučaju da ste u snu videli hodžu koji je bolestan, to ukazuje da biste uskoro u nečemu mogli posrnuti. Moguće je da nećete doneti ispravne odluke jer ćete se voditi nemoralnim željama i da će vas to navesti na pogrešno ponašanje. Okaljaćete svoju dušu nečasnim radnjama i trebaće vam dosta vremena da se tog greha rešite.

U snu videti tužnog hodžu

Kada u snu vidite da je hodža tužan, to znači da vas na javi očekuju neke svađe i prepirke. Moguće je da ćete u narednom periodu biti nečim iznervirani i da ćete imati „kratak fitilj“ pa će biti vrlo lako s vama ući u neku svađu. Pokušajte udahnuti pre nego što izgovorite loše reči jer bi vas to moglo odvesti u sasvim drugom smeru i popraviti vam ostatak dana.

Videti srećnog hodžu u snu

Ako ste sanjali da je hodža srećan, to znači da ste vi u stvarnom životu na dobrom putu i da tako trebate nastaviti. Vaš duhovni život je onakav kakav i treba biti i na to možete biti ponosni. Ukoliko ste imali neke dileme oko toga, ovaj san vam poručuje da ne grešite i da je vaš izbor ispravan. Nastavite na isti način graditi svoj život i čuvati svoju dušu pa ćete sigurno videti carstvo premoćnog Alaha.

Sanjati da je hodža u džamiji

Ukoliko ste u svom snu videli hodžu u džamiji, u narednim danima ćete se uveriti da je sve na svom mestu i da ste se uzalud sekirali zbog nekog ranijeg sukoba. Moguće je da su vas mučile sumnje oko toga da li vam je jedna osoba nešto oprostila jer nikako ne želite da na sebi nosite taj greh. Međutim, možete biti mirni, sve vam je odavno oprošteno i zaboravljeno.

Sanjati da hodži priznajete greh

U slučaju da ste u snu videli kako hodži priznajete neki svoj greh, na javi možete očekivati da će vas mučiti griža savesti i da ćete tražiti rešenje za taj problem. Moguće je da vas opterećuje nešto što ste ranije uradili ili nešto što niste uradili onda kada je to trebalo i da sada zbog toga ne možete mirno spavati. Najbolje rešenje je da priznate sve i očistite svoju dušu od tog tereta.

U snu tražiti savet od hodže

Kada sanjate da tražite savet od nekog hodže, to znači da ćete uskoro ispraviti svoj put. Moguće je da ste malo zastranili i da ni sami više niste sigurni kako da nastavite dalje i čemu da se okrenete. Potrebno vam je nešto čvrsto i sigurno da se za to uhvatite i da vam bude oslonac u budućnosti. Pokušajte razgovarati sa jednom starijom osobom i poslušajte njene mudre savete.

Videti više hodža u snu

Ako ste u snu videli više hodža na jednom mestu, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje neko iskušenje. Moguće je da ćete doći u sličnu situaciju kakvu ste nekada ranije imali i da će biti veoma važno kako ćete se ovaj put ponašati. Nemojte se prevariti i napraviti istu grešku kao ranije, nego svima pokažite da ste zreliji, mudriji i da ste nešto naučili iz prethodnih dešavanja.

Sanjati da hodža jede i pije

Ukoliko ste sanjali da hodža jede i pije, to ukazuje na skoro druženje sa svojim istomišljenicima. Moguće je da ćete biti pozvani na neki događaj na kojem ćete se lepo opustiti i družiti sa osobama koje su vam mnogo slične. Verovatno će to biti određeni verski skup ili neka humanitarna akcija na kojoj ćete svi imati isti cilj. Biće vam drago što možete dati svoj doprinos nečemu što je plemenito i korisno.

Videti u snu hodžu na dženazi

U slučaju da ste u snu videli hodžu na dženazi, u narednim danima ćete uvideti da je nečemu došao kraj. Moguće je da ste se uporno trudili da nešto produžite i nastavite, ali sada će vam postati jasno da sve ima svoj tok i da je vreme da to nešto pustite da ode. Ne vredi na silu zadržavati ono što nam ne pripada i što nam nije suđeno jer sve ima svoje zašto i svoje zato.

Sanjati da je hodža došao u kuću

Kada u snu vidite da vam je hodža došao u kuću, to znači da će vas u bliskoj budućnosti nešto potresti. Moguće je da ćete saznati za bolest bliske osobe ili da ćete čuti neke druge tužne vesti. Verovatno će se raditi o nečemu na što nikako nećete moći uticati, a što će vas zbog toga još više boleti.

Videti u snu hodžu na ulici

Ako ste sanjali da vidite hodžu na ulici, to znači da će vas uskoro nešto trgnuti iz letargije. Moguće je da će vas neki događaj probuditi i navesti da drugačije razmišljate i da se drugačije ponašate. Možda ćete uvideti da imate mnogo toga na čemu možete biti zahvalni, ali da to do sada niste tako doživljavali i to će vam promeniti život iz korena.

Sanjati da je hodža umro

Ukoliko ste u snu videli da je hodža umro, u bliskoj budućnosti biste se mogli uplesti u neke nemoralne i nelegalne poslove. Moguće je da ćete od nekih osoba sumnjive prošlosti dobiti zanimljivu i primamljivu ponudu, ali je najpametnije da je glatko odbijete. Sve što biste na jednoj strani dobili, na drugoj biste trostruko više platili. Budite pametni.

U snu se svađati s hodžom

U slučaju da ste sanjali da se svađate s hodžom, to ukazuje da na javi možete očekivati raspravu s jednom obrazovanom, ali vrlo tvrdoglavom osobom. Moguće je da će vas ta osoba prilično iznervirati svojim nadmenim stavom i tvrdoglavim ponašanjem pa ćete poželeti da je prizemljite i da joj pokažete gde joj je mesto.

U snu ubiti hodžu

Kada u snu vidite da ste ubili hodžu, to znači da vas na javi očekuju gubici i nevolje. Moguće je da ćete se oglušiti o nečija upozorenja i savete i da ćete nastaviti po svome iako će vam svi govoriti da to nije dobar put. Naravno, sve ima svoje posledice i to ćete ubrzo osetiti na vlastitoj koži.

Sanjati da plaćate hodžu

Ako ste sanjali da plaćate hodžu, to znači da ćete u stvarnom životu biti okruženi neiskrenim ljudima. Moguće je da ćete ubrzo uvideti kako se neke od tih osoba s vama druže iz čistog interesa i kako im je jedino zarada na pameti. To bi vas moglo prilično uzdrmati i povrediti, ali ćete bar znati na čemu ste i s kim ne trebate imati bliske odnose.

U snu biti prijatelj s hodžom

Ukoliko ste u snu videli da vam je hodža prijatelj, to upućuje na poznanstvo s jednom osobom kojoj ćete se diviti. Moguće je da ćete uskoro upoznati nekoga ko će na vas ostaviti snažan utisak i ko će vam se veoma dopasti. Možda će se iz tog poznanstva razviti ljubavna veza, pa čak i brak, a možda će to postati čvrsto i dugotrajno prijateljstvo.

Videti u snu da hodža klanja

U slučaju da ste sanjali hodžu koji klanja, u bliskoj budućnosti vas očekuje lep period ispunjen porodičnim okupljanjem i druženjem. Moguće je da ćete proslavljati sunet deteta, venčanje dragih osoba ili neki drugi lep događaj.  Sve to će vas oraspoložiti i usrećiti, a dane koji su pred vama će učiniti prazničnim.

Sanjati da vi klanjate s hodžom predstavlja veliku sreću i napredak. Ako ste sanjali ovakav san, možete se nadati samo dobrim stvarima i uspesima na svakom životnom polju. Očekuju vas mnoge nagrade i priznanja među ljudima koji vas okružuju.

Sanjati da je žena hodža

Kada u snu vidite da je neka žena hodža, to znači da ćete se u stvarnom životu nečemu veoma iznenaditi. Moguće je da će se desiti nešto za što nikada niste ni pomislili da bi se moglo desiti. Biće vam teško da odlučite da li vas to raduje ili žalosti jer nećete znati u šta će se sve to na kraju izroditi. U svakom slučaju, bićete veoma iznenađeni nekim dešavanjima.

U snu ljubiti hodži ruku

Ako ste sanjali da ljubite ruku hodži, to znači da ćete na javi imati mnogo koristi od nekog svog posla. Moguće je da ćete se uključiti u nešto što vam je na početku izgledalo pomalo luckasto i beskorisno, ali ste kasnije uvideli da to i nije tako loše. Sada ćete od toga ubirati ozbiljne plodove i biti zahvalni Proviđenju što vam je na put donelo takvu priliku.

Sanjati da hodža ne ulazi u džamiju

Ukoliko ste u snu videli da hodža neće da uđe u džamiju, to ukazuje na nečije odbijanje da se ponaša po zakonima vere i da živi pravedan život. Moguće je da je neka vaša bliska osoba zastranila i da vam je teško da je razgovorom urazumite i vratite na pravi put. Moraćete potražiti pomoć i savet onih koji vam svojom mudrošću i molitvom mogu pomoći .

Videti u snu da hodža izlazi iz džamije

U slučaju da ste u snu videli kako hodža izlazi iz džamije, na javi možete očekivati da će se nešto srećno završiti. Moguće je da će nečija bolest naći leka ili da će se pomiriti neko ko je dugo vremena u zavadi. Takođe je moguće da ćete vi pronaći ono što dugo tražite i da ćete na tome zahvaljivati Onome ko vas je svojom milošću pogledao.

U snu ugostiti hodžu

Kada sanjate da ste ugostili hodžu, to znači da će vam se u bliskoj budućnosti otvoriti novi duhovni putevi. Moguće je da ćete dobiti priliku da se duhovno uzdižete kroz dobra dela i primere osoba oko vas, ali i kroz rad vas samih. U svemu tome ćete naći veliko zadovoljstvo i mir u duši pa ćete se uključiti u neke humanitarne organizacije i postati njihov stalni član.

Sanjati da ste pokrali hodžu

Ako ste u snu videli kako ste pokrali hodžu, na javi biste mogli doživeti veliku sramotu. Moguće je da se nećete ponašati u skladu sa zakonima vere i da ćete morati pretrpeti poniženje i odbacivanje svoje okoline. Nešto vam nikako neće služiti na čast i uskoro ćete i sami uvideti koliko ste pogrešili.

Sanjati da hodža pije alkohol

Ukoliko ste u svom snu videli kako hodža pije alkohol, u narednim danima biste mogli nešto slagati. Moguće je da će vas vaša laž uvaliti u neprilike, ali ćete pre toga pomisliti da ste postigli ono što ste tim laganjem i želeli. Učiniće vam se da sve ide „kao podmazano“ i da postižete svoj cilj, a onda ćete se prilično razočarati. Ne kaže se uzalud da su „u laži kratke noge“.

Videti da hodža pravi zapis

U slučaju da ste sanjali kako hodža nekome pravi zapis, u stvarnom životu biste mogli biti u opasnosti vi ili članovi vaše porodice. Moguće je da su vas neki ljudi uzeli „na zub“ i da nameravaju da vam napakoste. Možda će se to odnositi na poslovno polje, ali je moguće i da će se te osobe potruditi da u vašu porodicu unesu razdor i svađu.

U snu moliti hodžu za oprost

Kada u snu molite hodžu za oprost, to znači da ćete se na javi za nešto gorko pokajati. Moguće je da ste ranije bili prilično nerazumni i da ste se vodili bahatošću i pohlepom, ali da ste uvideli koliko ste se time o nekoga ogrešili. Biće vam veoma važno da ispravite sve što se ispraviti da i da nastavite mnogo boljim i poštenijim životom.

Sanjati da se krijete od hodže

Videti u snu da se skrivate od hodže predstavlja pokušaj da sačuvate neku tajnu. Moguće je da se uporno trudite da od drugih osoba nešto sakrijete i da na videlo ne izađe istina o nečemu što se ranije dogodilo. Važno vam je da to što pre zaboravite kao da se nikada nije ni desilo.

Sanjati da čuvate hodžu

Ako ste u snu videli kako čuvate hodžu, to znači da ćete pred nekim braniti svoju veru. Moguće je da ćete imati razgovor s nekim ateistom i da ćete ga pokušati ubediti u dobrobit verovanja i molitve. Pružićete mu bezbrojne primere koji tu dobrobit potkrepljuju i pokušaćete ga navesti da promeni svoje mišljenje.