Sanovnik » Sanjati » Č » Čaša – šta znači sanjati čašu?

Čaša – šta znači sanjati čašu?

Čaša je predmet o kojem mnogo ne razmišljamo, ali ima bitna značenja u ljudskim životima. Da je zaista tako, govori nam i činjenica da baš čašu podižemo kad nekome nazdravljamo i čašom se kucamo kad slavimo. Ako malo razmislimo, uočićemo da koristimo različite čaše za različita pića. To znači kako mislimo da je čaša veoma bitna i da određuje okus pića, da stvara određenu vezu sa onim ko iz nje pije i da kod njega izaziva određene emocije. Da nije tako, bilo bi nam svejedno iz koje čaše pijemo vino, sok, mleko ili vodu.

Zbog svega ovoga je vrlo zanimljivo pogledati šta nam čaša u snovima predstavlja i poručuje. Svi znamo da se često kaže kako nije svejedno da li je čaša puna ili prazna i kako na taj način sugerišemo blagostanje ili siromaštvo. Ako neko u snu vidi punu čašu, moguće je da ga očekuje uspeh i dobitak, ali je moguće i da je to jedna optimistična osoba koja na sve gleda pozitivno.

Nikada nećete čuti da je neko rekao kako mu je kap prevršila zdelu, ali ćete čuti da kaže kako je to bila“ kap koja je prelila čašu“. Dakle, čaša je zaista nešto što čovek doživljava kao vrlo jak simbol u svom životu, iako toga najčešće nije ni svestan. Onaj ko u snovima vidi kako se čaša prelila, možda „kipi“ od besa ili je odlučio da je sad nečega dosta i da će tome konačno stati u kraj.

Čak je i tuga u našim životima povezana s čašom. Tako će neko ko tu tugu utapa u piću, razbijati čaše oko sebe i tako pokazivati svoju patnju. Kada se u snovima pojavi razbijena čaša, to uvek simboliše nešto loše i nepovoljno.

Sanovnici najčešće pridaju pozitivna značenja snovima u kojima je čaša izražen motiv. Naravno da može imati i negativnih značenja i da je bitno kakva je ta čaša i šta se s njom u snu dešava. To će, svakako, pobliže objasniti san i dati mu pravi predznak.

Sanjati čašu

Ako ste sanjali čašu, u narednom periodu vas očekuju neka dešavanja koja će vam uzburkati emocije. Na koji način će te emocije biti potaknute i da li će se to vama svideti ili ne, zavisi od toga kako ste čašu sanjali i šta ste s njom u snu radili. Velika je verovatnoća da vas očekuju lepa dešavanja, druženja s prijateljima i rodbinom i odlazak na neka veselja. Čaša je obično predznak nečega dobrog i lepog. Međutim, moguće je i da se dese neke stvari koje će vas rastužiti ili zabrinuti, ako ste na takav način čašu sanjali.

Sanjati malu čašu

Ukoliko ste u snu videli malu čašu, onakvu iz kakve pijemo ljuta i oštra pića, u bliskoj budućnosti vas očekuje neki događaj koji će vam na oštar način „sasuti u lice“ istinu u vezi nečega što vam je bitno. Neće biti okolišanja ni uvijenog prenemaganja, nego ćete direktno i jasno biti suočeni sa stvarnim stanjem onoga o čemu se ovde radi. Shvatićete da je tako i bolje jer biste se na drugačiji način samo zanosili pogrešnim mišljenjem i živeli u zabludi. Ovako bar tačno znate na čemu ste.

Videti u snu veliku čašu

U slučaju da ste sanjali veliku čašu, uskoro ćete biti izloženi nekom emotivnom događaju koji će vam izazvati buru emocija. Od stanja i izgleda te čaše u snu zavisi o kakvim će se emocijama raditi i šta će vam se dešavati, tj. da li ćete biti tužni ili sretni, da li ćete vi nekome ili vama neko nešto učiniti i slično.

Piti iz čaše u snu

Ako ste u snu pili nešto iz čaše, u bliskoj budućnosti ćete doživeti neke promene u svom životu i prekinućete monotoniju svakodnevnih dešavanja. San vam poručuje da je vreme da se malo pokrenete i unesete neka uzbuđenja u svoj život.

Ukoliko ste sanjali da iz čaše pijete na slamku, možete očekivati da će vam sve promene doći polako i u malim „gutljajima“. Nećete se previše uznemiriti dolaskom tih promena jer ćete imati vremena da se postepeno na njih navikavate i da polako uočite njihove prednosti za vaš život.

U slučaju da ste u snu nešto pili iz pune čaše, to znači da vas uskoro očekuje više od onoga čemu se nadate i da ćete duže moći uživati u blagodetima koje vam puna čaša nudi. Neće se raditi o nekim kratkotrajnim stvarima niti ćete vi površno i „plitko“ gledati na njih.

Kada sanjate a pokušavate piti iz prazne čaše, to znači da niste racionalna osoba i da ne vidite pravo stanje stvari. Očekujete da se desi nešto čega nema i za što ne postoje realne osnove. Uzalud trošite svoju energiju na „nemoguće misije“ umesto da se okrenete nečemu što daje sigurne rezultate i odavno čeka na vas.

Videti u snu da obema rukama držite čašu iz koje pijete znači da se plašite da biste mogli ostati bez nečega što vam je jako važno. Trudite se da to što duže zadržite uz sebe i da iz toga izvučete što više zadovoljstva. Niste sigurni u sebe, plašite se da popustite stisak, jer verujete da bi vam nešto bitno moglo „iskliznuti iz ruku“. Međutim, morate biti svesni toga da ništa i nikoga ne možete zadržati na silu, koliko god vi to pokušavali.

Sanjati da neko drugi pije iz čaše predstavlja mogućnost odlaska te osobe na rad u inostranstvo ili mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. U svakom slučaju, toj osobi sledi promena na poslovnom polju i ta promena će ga mnogo zaokupiti u narednom periodu.

Sanjati visoku čašu „na stopalo“

Ako ste sanjali čašu sa visokim postoljem, tzv. čašu na stopalo, kakve se koriste za ispijanje vina i sličnih pića, uskoro se možete nadati nekom veselom druženju u otmenijem društvu. Moguće je da ćete prisustvovati proslavi godišnjice neke institucije ili obeležavanju nekih državnih praznika u okviru zvaničnih prostorija grada.

Videti staklenu čašu u snu

Ukoliko ste u snu videli staklenu čašu, mogli biste se obradovati nečemu što je stabilno, ali podložno lošim promenama, ako s tim ne rukujete dobro. Sve stvari zahtevaju adekvatan tretman, pa tako i ovo što će vas obradovati. Budite pametni i lepo uživajte u onome što vas raduje.

U slučaju da ste sanjali providnu staklenu čašu, u bliskoj budućnosti biste mogli postati svesni činjenice da je sve što radite izloženo na uvid drugima i da ništa od toga ne možete sakriti. Vaš uspeh i zadovoljstvo će biti ostvareno samo ako budete radili pošteno i iskreno, ne pokušavajući izvoditi nikakve malverzacije. Takvim radom ćete postići vlastiti mir i nećete se morati ni zbog čega skrivati.

Ako ste sanjali čašu od mutnog stakla, moraćete biti vrlo oprezni u danima pred vama. Neke stvari nećete jasno videti i donećete pogrešne zaključke. To će vas navesti da povučete loše poteze u jednoj situaciji i na kraju biste mogli biti vrlo razočarani. Ovaj san vam je upozorenje da dobro razmislite i proverite sve što vam je bitno kada donosite neku odluku.

Kada u snu vidite staklenu čašu u nekoj intenzivnoj boji, možete se nadati lepom iznenađenju koje će vas vrlo usrećiti. Pojaviće se kao moguće  nešto od čega ste već odustali i s čim ste se odavno oprostili. To će vas ponovo pokrenuti na brzu akciju i na kraju će uroditi lepim plodom.

Sanjati kristalnu čašu

Ukoliko ste sanjali kristalnu čašu, a pogotovo ako ste iz nje nešto pili, u narednom periodu vas očekuje mnogo uspeha na raznim životnim poljima. Urodiće plodom i davati odlične rezultate sve što budete uskoro radili. Takvi će vam biti i međuljudski odnosi, pa je to dobar period za sklapanje trajnih prijateljstava ili za ulazak u ljubavnu vezu.

Sanjati plastičnu čašu

Videti u snu plastičnu čašu znači da ćete u bliskoj budućnosti imati neke kratkotrajne užitke koji neće ostaviti značajnog traga na vas. Malo ćete se opustiti i voditi onim „kako došlo, tako prošlo“, a onda nastaviti sa svojim uobičajenim životom. Svakako da ni kratkotrajni užici nisu loši.

Videti u snu zamagljenu čašu

Ako ste u svom snu videli čašu koja je bila zamagljena zbog hladnog pića u njoj ili uopšte zbog hladnoće, uskoro biste mogli imati jedno ružno iskustvo s nekom bližom osobom. Nećete jasno videti stvari koje se oko vas budu dešavale i neće vam biti jasna hladnoća koju će ta osoba prema vama pokazivati. Osećaćete se loše i krivim zbog nečega, ali vam neće biti jasno zbog čega.

Videti punu čašu nekog pića

Kada u snu vidite punu čašu nekog pića, to znači da vas uskoro očekuje mnogo veselja i lepih vesti. Šta će vas tačno obradovati, u ovom slučaju nije ni važno jer je akcenat stavljen na vaše dobro raspoloženje i na uspeh u nečemu što vam je bitno. Dobre vesti su uvek nešto što se ne odbija, bez obzira iz koje oblasti dolaze.

U snu videti praznu čašu

Ukoliko ste sanjali praznu čašu, u narednom periodu biste mogli biti tužni zbog nečega. Ne mora se raditi ni o kakvoj tragediji ili velikim problemima, mogu to samo biti neka sećanja koja će vas rastužiti ili ćete čuti neku potresnu priču i rasplakati se zbog toga. U svakom slučaju, nešto će vas emotivno pogoditi i dovesti do tužnog raspoloženja.

Videti okrnjenu čašu u snu

Ako ste u snu videli neku okrnjenu čašu, vaši planovi bi mogli naići na neke zastoje i probleme. Ustanovićete da vam fale delovi za koje ste zaboravili kada ste nešto počinjali raditi i sada vas to prilično koči. Može se raditi o nekim dokumentima koji su vam potrebni za posao ili o nekim materijalima za izradu nečega. Kako god bilo, nešto će vam ometati nastavak rada.

Sanjati razbijenu čašu

U slučaju da ste u snu videli razbijenu čašu, morate biti spremni na prekid jednog dužeg poznanstva. Zaključićete da vam je odnos sa tom osobom donosio samo štetu i sekiraciju i da ste konstantno bili napeti i nervozni. Shvatićete da vam takvo nešto uopšte nije potrebno u životu i da postoje mnogo lepši načini da se s nekim družite.

Prati čašu u snu

Kada sanjate da perete čašu ili čaše, u bliskoj budućnosti možete očekivati da ćete razjasniti neke nedoumice i da ćete dobiti odličan uvid u događaje oko vas. Sve će vam postati mnogo jednostavnije i lakše, pa ćete biti i mnogo bolje raspoloženi. Vaša okolina će odlično reagovati na ovu promenu i to će imati pozitivne rezultate na sve vas.

Brisati čaše u snu

U slučaju da ste u snu brisali neke čaše, uskoro biste mogli odlučiti da nešto popravite i poboljšate. Može to biti neki međuljudski odnos koji vas pomalo pati, a može se raditi o nekom poslu koji ste nedavno završili i zaključili da ga možete ili trebate unaprediti.

Videti da neko drugi briše čaše u snu znači da ćete dobiti izvinjenje od jedne osobe za nešto što se ranije desilo. Ovo će vas veoma iznenaditi i obradovati u isto vreme, jer ste se odavno bili pomirili da će stvari ostati loše i stvarati gorak ukus u ustima.

U snu kupovati čaše

Ukoliko ste u snu kupovali čaše, ubrzo biste mogli dobiti nenadane goste. Bićete vrlo iznenađeni njihovim dolaskom i u prvi mah nećete znati kako da se ponašate. Nakon prvobitnog šoka, uspostavićete lepu komunikaciju i provesti ugodno vreme zajedno.

Poklanjati čaše u snu

Ako ste sanjali da nekome poklanjate čaše, mogli biste biti zbog nečega nostalgični. Setićete se nekih ljudi koje dugo niste videli, nekih doživljaja koji su ostali u davnoj prošlosti ili ćete razmišljati o stvarima i nestašlucima koje ste u mladosti radili. Sve to će vas učiniti vrlo setnim i izazivaće vam mnogo uzdaha.

Nalivati nešto u čašu

Videti u snu da vi nešto nalivate u čašu predstavlja vaš uticaj na ljude iz neposredne okoline. Ako ste tekućinu nalivali naglo i energično, ljudi vas doživljavaju kao osobu koja je odlučna i pomalo agresivna u svom nastupu. Sporo i pažljivo nalivanje nečega u čašu pokazuje da vas drugi vide kao blagu i pažljivu osobu, sklonu pomoći kada je to nekome potrebno.

Ovaj san, takođe, govori o tome da biste uskoro mogli dopuniti svoj život nečim što vas raduje i opušta. Mogu to biti razni hobiji ili druženje s dragim ljudima.

Videti u snu da neko drugi nešto naliva u čašu znači da ćete početi pažljivije pratiti nečije ponašanje i njegove navike. Može to biti iz čiste radoznalosti, a može se raditi o tome da vam je neka osoba zbog nečega sumnjiva.

Sanjati prljavu čašu

Ukoliko ste sanjali prljavu čašu, krajnje je vreme da povedete računa o svom zdravlju i da više ne ignorišete „prljavštinu“ koja se na tom životnom polju nakupila. Ništa neće nestati samo od sebe, pa tako ni vaši zdravstveni problemi. Budite sretni što vas neko opominje na to dok još nije kasno i što još uvek imate priliku popravljati nešto na tom polju. Mnogi bi voleli da imaju još jednu priliku za to.

Sanjati da je čaša ispala iz ruke

Ako ste sanjali da vam je čaša ispala iz ruke, u narednim danima biste mogli izgubiti strpljenje oko nečega. Moguće je da ćete se po stoti put ubeđivati s voljenom osobom u vezi neke odluke ili ćete ponovo morati deci objašnjavati zašto nešto ne mogu dobiti, ili ćete na poslu opet morati ostajati duže zbog neorganizovanosti vašeg šefa. Bilo šta od ovoga da je u pitanju, izbaciće vas „iz takta“ i vi ćete izgubiti strpljenje zbog toga te odreagovati burno.

Videti u snu da je nekome drugom ispala čaša iz ruke znači da ćete se naći na meti nervoznih ljudi i da će vam biti najbolje da oćutite nešto. Oluja će brzo proći, a vi ćete ostati neoštećeni njome.

Sanjati čaše u prodavnici

U slučaju da ste sanjali kako gledate čaše u prodavnici, to znači da će vaše želje morati još malo pričekati na svoje ostvarenje. Neke stvari i neki momenti nisu „zreli“ za realizaciju i vi ćete se zato morati još malo strpiti dok ne dobijete ono što želite. To, naravno, ne znači da vam se želje neće ostvariti, ali znači da još neko vreme morate čekati na njihovo ostvarenje.

Videti u snu led u čaši

Ukoliko ste u snu videli čašu punu leda, u narednom periodu ćete doživeti pravo „osveženje“ kroz jednu lepršavu i vedru osobu. Upoznaćete nekoga ko je veselog duha, pozitivnih stavova o životu i pun duhovitih dosetki. Bićete presrećni zbog ovog poznanstva i osećaćete da je život mnogo lepši, a ciljevi mnogo dostižniji.

Nazdravljati čašom u snu

Kada sanjate da nazdravljate nekom čašom, to znači da morate pripaziti na svoje izjave u narednim danima. Sve što vi budete mislili i želeli reći, drugi ljudi bi mogli pogrešno protumačiti i izokrenuti. Na taj način ćete imati mnogo manjih problema koji će vam zadavati glavobolju i sprečavati vas da se normalno posvetite obavezama koje imate.

Videti u snu da neko drugi nazdravlja čašom znači da ćete slučajno saznati nešto što uopšte nije bilo namenjeno vašim ušima. Ono što saznate će imati veoma moćnu poruku za vaše buduće ponašanje i vi ćete to znati iskoristiti.

Otimati čašu iz ruke

Ako vam je neko u snu otimao čašu iz ruke, u narednom periodu biste mogli imati posla sa veoma krutom osobom koja je navikla da sve drži pod kontrolom. Biće vam teško da na lep način objasnite toj osobi kako ste savršeno sposobni sami donositi svoje odluke, iako poštujete njen stav. Ovo će joj zvučati uvredljivo i „udarati“ na njenu sujetu.

Ukoliko ste vi u snu otimali nekome čašu iz ruke, možete uskoro očekivati sukobe sa mlađim članovima porodice i mnogo ubeđivanja na temu prikladnog ponašanja za njihove godine.

Dopunjavati nečiju čašu u snu

U slučaju da ste sanjali kako nekome dopunjavate čašu, u bliskoj budućnosti biste mogli pomoći dragoj osobi da reši neki problem koji je duže vremena muči. Uspećete na pravi način sagledati celu situaciju i naći adekvatno rešenje za nju. Vaša bliska osoba će moći odahnuti i konačno završiti s tim problemom.

Ako je neko u snu vama dopunjavao čašu, mogli biste nekome poveriti svoju tajnu i tako se rasteretiti težine koju zbog te tajne osećate.

Preliti čašu u snu

Ukoliko ste sanjali da ste prelili čašu, vrlo je moguće da ćete odlučiti da stanete u kraj nečemu što duže vreme trpite. Bili ste vrlo pažljivi, uviđavni i strpljivi sa nekim ljudima, ali ste shvatili da oni to ne zaslužuju i da koriste vašu dobrotu. Zato smatrate da je sada zaista dosta takvog ponašanja.