Sanovnik » Sanjati » Č » Šta znači sanjati čudovište?

Šta znači sanjati čudovište?

Deca su ta koja najčešće sanjaju čudovišta, ali se to ponekad desi i odraslima. Svima je jasno da su čudovišta likovi iz bajki i da tamo predstavljaju nešto opasno i strašno. Međutim, kada se pojave u našim snovima, čudovišta mogu predstavljati naše strahove, nešto nepoznato i neobično, ali i našu hrabrost i odlučnost da se suočimo sa problemima koji nas muče.

U starim sanovnicima, snovi sa motivom čudovišta su okarakterisani kao oni koji imaju negativno značenje. Pa, ipak, i ovakvi snovi mogu predstavljati nešto pozitivno ako se u snu, na primer, odupiremo čudovištu ili ga se uopšte ne plašimo. Modernija tumačenja snova su mnogo fleksibilnija u svom tumačenju i više pažnje poklanjaju sanjačevom osećaju i detaljima samog sna.

Sanjati čudovište

Ako ste sanjali čudovište, vrlo je moguće da se pred vama nalaze teški i zahtevni dani. Moguće je da ste zaplašeni brojnim obavezama koje imate i za koje ne znate kako da ih rešite. Takođe je moguće da nekoga iz svog okruženja doživljavate kao lošu i tešku osobu i da njega /nju vidite kao pravo čudovište. Ovakav san može govoriti i o vašoj nepokolebljivosti, o uspešnom prevazilaženju teškoća i odlučnom suočavanju s njima.

Sanjati da ste čudovište

Ukoliko ste u snu videli da ste vi čudovište, moguće je da osećate grižu savesti zbog nečega što ste uradili i da sebe vidite kao lošu osobu. Takođe je moguće da se plašite da će vas neko drugi videti kao pravo „čudovište“ i da nemate šanse da budete ono što zaista jeste te da vas ta osoba neće videti drugačije.

U slučaju da ste sanjali kako je neko drugi čudovište, na javi ste ljuti i ogorčeni na tu osobu ili je sa distance posmatrate kao nekoga ko je zloban i okrutan. Takođe je moguće da vam neka osoba uliva veliko strahopoštovanje i da vas brine njeno mišljenje o vama.

Plašiti se čudovišta u snu

Kada u snu vidite da se bojite čudovišta, to znači da osećate strah ili veliku nelagodu pred nečim ili nekim. Moguće je da ste opterećeni nekim problemom koji vam zadaje mnogo muke i da ga doživljavate vrlo strašnim. Isto to je moguće i kada su neke osobe u pitanju. Plašite se da nećete biti dorasli onome što se od vas očekuje i plašite se da ćete izgubiti bitku koju vodite.

Videti u snu da se čudovište boji vas

Ako ste sanjali da se neko čudovište boji vas, to znači da ste odlučna osoba koja je svesna svih svojih sposobnosti i koja se nikada ne povlači pred problemima i izazovima. Ne dozvoljavate da vas nepredviđene situacije pokolebaju niti dozvoljavate drugima da manipulišu vama. Vi ste osoba koju drugi veoma cene i poštuju i toga ste itekako svesni.

Sanjati da se neko drugi plaši čudovišta

Ukoliko ste u snu videli kako se neko drugi plaši čudovišta, na javi ćete biti u prilici da vam se jedna bliska osoba poveri oko nekih nedoumica i strahova. Moguće je da će ta osoba od vas tražiti savet i pomoć kako bi rešila ono što je muči. Verovatno je mnogo opterećena tim problemom i doživljava ga strašnijim nego što u stvarnosti jeste.

Maziti čudovište u snu

U slučaju da ste sanjali kako mazite neko čudovište, u narednom periodu ćete s velikom lakoćom prevazići sve probleme i teškoće. Uspećete pronaći idealno rešenje za nešto što vas je mučilo i shvatićete da to i nije bio toliki bauk. Mnoge stvari će vam biti lakše i moći ćete napokon odahnuti.

Videti u snu da neko drugi mazi čudovište znači da ćete u jednu osobu imati puno poverenje i da ćete joj prepustiti neku važnu odluku. Uvidećete da je ta osoba sposobna da se nosi sa težinom onoga što se pojavljuje kao problem i da ima znanja da to reši.

Sanjati da hranite čudovište

Kada u snu vidite da hranite čudovište, u narednim danima biste mogli poticati jednu osobu da uradi nešto što nije dobro ni za nju niti za nekog drugog. Moguće je da nećete prepoznati loše efekte koje bi vaš poticaj mogao imati, ali je moguće i da ćete namerno pokušati uticati da se desi nešto loše određenim osobama. Naravno, u ovom drugom slučaju ćete i sami biti potpuno svesni kako hranite čudovište i činite ga jačim.

Terati čudovište u snu

Ako ste sanjali da terate čudovište, u bliskoj budućnosti biste mogli pokazati svoju principijelnost u nečemu. Moguće je da nećete hteti pristati na nešto što će se od vas tražiti, a što će se kositi sa vašim stavovima i uverenjima. Bićete potpuno svesni da će ta vaša odluka povući za sobom i neke odgovornosti, ali ćete vi biti spremni da ih prihvatite. Nećete želeti da se menjate samo zato što drugi smatraju da mogu da vas na nešto prisiljavaju.

Bežati od čudovišta u snu

Ukoliko ste u snu videli kako bežite od čudovišta, na javi biste mogli biti uplašeni nekim odgovornostima ili nekim međuljudskim odnosom. Moguće je da ćete na sve načine pokušati da izbegnete nešto što vam predstavlja teret i s čim ne želite da se suočavate. Lakše vam je da pobegnete od svega što vas opterećuje, nego da se s tim odlučno suočite.

Videti u snu da neko drugi beži od čudovišta znači da ćete uskoro saznati za neku tajnu koja je dugo skrivana. Jedna osoba nikako neće želeti da se o nečemu javno govori i da više ljudi bude upoznato sa nečim što je duže vreme krila. Smatraće da je lakše pustiti da prošlost ostane u prošlosti i da se neke stvari ne pokušavaju sada ispravljati i rešavati. Neće vas hteti saslušati i insistiraće da se ta tema zauvek zatvori.

Sanjati da čudovište beži od vas znači da ćete se u jednoj skoroj situaciji osećati vrlo nadmoćno i spremno da sve rešite onako kako vi to želite. Bićete svesni da su sve karte na vašoj strani i da nemate nikakvog razloga da se plašite ishoda. Jasno vam je da ste vi pobednik u ovom događaju.

Videti u snu veliko čudovište

U slučaju da ste sanjali velio čudovište, u bliskoj budućnosti vas očekuju razni problemi na polju porodice i vi nećete znati kako da se s njima nosite. Pokušaćete da tim problemima pristupite na klasične načine, ali to nikako neće biti dovoljno za njihovo rešavanje. To će vas još više zabrinuti i navesti da posumnjate u svoje sposobnosti da rešite bilo šta od onoga što vas muči.

Sanjati malo čudovište

Kada u snu vidite malo čudovište, to znači da vas u životu ne zabrinjavaju sitni problemi jer ih lako i smireno rešavate redom kojim i dolaze. Upravo takvi sitni problemi vas očekuju u narednom periodu, ali vam to ne bi trebalo stvarati glavobolju. Vi ste već navikli na životne uspone i padove, lako se prilagođavate novim okolnostima i iz svake situacije izlazite kao pobednik.

Videti u snu tužno čudovište

Ako ste sanjali da je čudovište tužno, to znači da ćete uskoro shvatiti kako je jedna teška osoba samo čovek i ništa više. Uvidećete da je i ona biće sa svojim dobrim i lošim danima, da je muče neke nerešive stvari i da je isto tako uplašena i zabrinuta kao i drugi ljudi. Na neki način će vam biti žao što ste je uvek smatrali pravom „aždajom“ i što niste ranije uviđali i onu njenu ranjivu stranu.

U snu videti smešno čudovište

Ukoliko ste sanjali da je neko čudovište više smešno nego strašno, na javi biste mogli biti zabavljeni nečijim pokušajima da vas zaplaši i navede vas da uradite ono što želi. Biće vam potpuno jasno da su pretnje te osobe sasvim bez pokrića i da predstavljaju „pucanje ćorcima“. Na neki način će vam biti smešan taj pokušaj i nikako ga nećete ozbiljno shvatiti.

Ubiti čudovište u snu

U slučaju da ste sanjali kako ste ubili čudovište, u narednom periodu ćete pobediti neke svoje strahove i iz te bitke ćete izaći kao potpuni pobednik. Konačno ćete se rešiti nečega što vas je dugo vremena sputavalo i kočilo u napredovanju na mnogim životnim poljima. Bićete rasterećeni i srećni.

Drugačije tumačenje ovoga sna kaže da biste uskoro mogli raskrinkati neke svoje neprijatelje i osujetiti njihove podle planove. Moguće je da ćete na vreme shvatiti koje su im namere i da ćete povući prave poteze da to sprečite.

U snu spasiti čudovište

Kada sanjate da ste spasili čudovište od neke nevolje u kojoj se našlo, to znači da ćete se u narednim danima prema nekome poneti veoma prijateljski i dobronamerno. Moguće je da ćete svojim savetom i jednim dugim razgovorom uspeti odvratiti određenu osobu od neke loše namere i od toga da našteti i sebi i drugima.

Videti u snu čudovište u kući

Ako ste sanjali da vam je čudovište ušlo u kuću, u bliskoj budućnosti vas očekuju neke prepirke i razmirice sa članovima vaše porodice. Moguće je da ćete svi biti malo više napeti zbog nekih događaja i da nećete imati mnogo sluha za tuđe probleme. To će dovesti do trzavica i do povlačenja nekih starih problema i nezadovoljstava.

Sanjati da čudovište odlazi iz kuće znači da se pred vama nalazi period mira i blagostanja. Odlično ćete se slagati sa svojim ukućanima i uspećete rešiti neke od problema koji su vas duže vreme opterećivali.

Videti u snu čudovište na ulici

Ukoliko ste u snu videli da je čudovište na ulici, to znači da svoju okolinu doživljavate kao vrlo neprijateljsku i onu koja nikada ne pruža podršku. Moguće je da se plašite tuđeg ismejavanja i osuđivanja kada su u pitanju neki vaši postupci ili odluke. Nije vam prijatno u vašem okruženju i verovatno biste voleli da ga promenite.

Sanjati da je vaša voljena osoba čudovište

U slučaju da ste u snu videli kako je vaša voljena osoba čudovište, na javi ste verovatno opterećeni nezadovoljstvom u svojoj vezi ili braku. Moguće je da ste razočarani ponašanjem svoje voljene osobe ili onim što vidite da ona svakog dana postaje. Ne sviđaju vam se njene odluke niti njeni postupci, uviđate da se pretvara u osobu koju više ne poznajete i to ćete joj jasno staviti do znanja.

Videti u snu da je vaš prijatelj čudovište

Kada sanjate da vam je prijatelj postao čudovište, to znači da više nemate poverenja u njega. Moguće je da vas je taj prijatelj na neki način izdao i da je tako poništio mnoge godine zajedničkog prijateljskog života. To saznanje vas mnogo boli i ne znate kako da se s tim pomirite. Jasno vam je da ništa više ne može biti isto kao što je nekada bilo i zbog toga vam je mnogo teško.

U snu videti roditelje kao čudovište

Ako ste sanjali da su vam roditelji, ili jedno od njih, postali čudovište, to znači da ste veoma ljuti na svoje roditelje i da im nešto zamerate. Moguće je da se radi o nekim propustima iz prošlosti ili o nečemu što ni sada nisu pokušali da poprave. Vama je teško da se s tim pomirite i uvek se iznova naljutite kada se to desi.

Sanjati da vam je šef čudovište

Ukoliko ste u snu videli svog šefa kao neko čudovište, na javi ćete imati manje sukobe s tom osobom. Moguće je da ste preopterećeni zahtevima koje šef pred vas stavlja i da ne znate kako da ih sve ispunite. Vaš šef je, verovatno, vrlo bezosećajna osoba kojoj su samo rezultati bitni. Ne zanimaju ga vaši problemi niti to što vas konstantno zatrpava poslom i što vi taj posao morate nositi kući.

Videti u snu radne kolege kao čudovišta

U slučaju da ste sanjali kako su vam radne kolege čudovišta, u narednom periodu biste mogli uvideti koliko je nezdrava sredina u kojoj radite. Postaće vam potpuno jasno da među vašim kolegama nema dobre saradnje, da nema nikakve podrške ni želje da drugi napreduju. Sve se svodi samo na teško rivalstvo i na ružno nadmetanje.

Videti u snu da čudovište spava

Kada sanjate da čudovište spava, to znači da ćete u narednom periodu imati priliku da popravite nešto što ste ranije zabrljali. Moguće je da će vam jedna osoba progledati kroz prste i pustiti vas da se na lak način iskupite za neke propuste. Nemojte olako shvatiti ovu šansu i pustiti da vam tek tako propadne.

Sanjati da se čudovište budi

Ako ste u snu videli da se čudovište budi, to znači da vas uskoro očekuju problemi sa nekim zlim jezicima, tračevima i podvalama. Za vas je ovo već postalo normalna situacija sa kojom se svako malo borite, ali svejedno nikada niste potpuno imuni na to. Možda bi bilo najbolje da ne obraćate pažnju na ono što zlobnici govore i da im ne dajete priliku da uživaju u tome što su vas povredili.

Videti zatvoreno čudovište

Ukoliko ste u snu videli da je čudovište „iza rešetaka“, to znači da ćete u bliskoj budućnosti uspeti staviti pod kontrolu neke svoje poroke i da ćete zbog toga sami sebi odati priznanje. Biće to vaša lična pobeda i ona će vam značiti mnogo više nego sve što ste do sada uradili i postigli. Osećaćete se kao neko ko ima vlast nad svakim svojim postupkom i ko se ne mora plašiti svojih odluka.

Videti u snu mnogo čudovišta

U slučaju da ste sanjali mnogo čudovišta, na javi vas očekuju brojni izazovi i iskušenja. Verovatno ćete se naći na udaru raznih stvari koje će vas u jednom momentu blokirati i „izbiti vam vazduh iz pluća“, ali ćete na kraju ipak sve uspeti na vreme završiti. Pored svih teškoća kroz koje ćete proći, ipak ćete moći biti ponosni sami na sebe.

Sanjati da vas je čudovište zarobilo

Kada u snu vidite da vas je čudovište zarobilo, to znači da ste nečim obeshrabreni i da ne znate kako nastaviti dalje. Osećate se nemoćno, napušteno i bez snage da se suprotstavite problemima koji vas trenutno pritišću. Imate osećaj da vas je neka loša sila zarobila i da vam ne da krenuti dalje. Uplašeni ste za svoju budućnost jer ne vidite neku svetlu tačku u njoj.

Ne videti čudovište, ali ga osećati u snu

Ako ste sanjali da ne vidite čudovište, ali osećate da je tu oko vas, to znači da ste osoba koja je puna loših slutnji i koja na sve gleda sa mnogo pesimizma. Ne dozvoljavate sami sebi da vam dan bude vedar jer uporno prizivate kišu. Morate se opustiti i prestati posmatrati sve oko sebe kao najveću katastrofu. Lepe stvari mogu doći do vas samo ako im vi otvorite vrata i dopustite da uđu.

Videti u snu čudovište u mraku

Ukoliko ste sanjali da je čudovište u mraku, uskoro biste mogli saznati da vas je jedna osoba izdala onako kako nikada ne biste očekivali. Moguće je da ćete sasvim slučajno za to saznati i da će vam taj događaj potaknuti neke uspomene koje ste želeli zaboraviti. Shvatićete da nikome ne smete verovati i da je najbolje pouzdati se samo u sebe.

Sanjati da tražite čudovište

U slučaju da ste u snu tražili čudovište, na javi biste se mogli upustiti u neke nečasne i nezakonite radnje. Moguće je da ćete sami „tražiti vrga“ i da ćete ga na kraju i dobiti. Bilo bi jako dobro da dvaput razmislite o posledicama koje slede ako se upletete u ono što vam iz tog ugla izgleda primamljivo.

Sakriti se od čudovišta u snu

Kada sanjate da ste se sakrili od nekog čudovišta, to znači da ćete u bliskoj budućnosti uspeti izbeći neke probleme koji će vam pretiti. Na pravi način ćete proceniti situaciju i doneti dobre odluke, a to će onda rezultirati uspehom. Moći ćete biti ponosni sami na sebe i na svoju domišljatost.

Videti u snu da se čudovište sakrilo od vas znači da ćete nekome odlučno reći sve što imate i da nećete štedeti svoje reči. Biće vam potrebno da olakšate svoj bes i da vratite svoj mir. Radiće se o nekome ko vas je već mnogo puta iznervirao i stavio u poziciju da gutate nešto što nikako niste zaslužili. Shvatićete da je sada dosta.

Sanjati da se odlično slažete s čudovištem

Videti u snu da se dobro slažete s čudovištem znači da ste vi osoba koja otvoreno i bez predrasuda prihvata sve oko sebe i koja nije spremna lako osuđivati druge. Radije ćete se potruditi da razumete i upoznate one koji vas okružuju i da tek onda donesete svoj sud. Smatrate da svako ima pravo da bude ono što jeste i da ga drugi kao takvog trebaju poštovati.