Sanovnik » Sanjati » Č » Čizma – šta znači sanjati čizme?

Čizma – šta znači sanjati čizme?

Još od davnina, čizma je simbol sigurnosti  i zaštite. Postoji dobro poznata izreka koja kaže da „čizma glavu čuva“ i time se svakako misli na to da sprečava prehladu zbog mokrih nogu ili zaštitu od ugriza zmija i slično. Nekada je bilo skoro nedostižno imati čizme, a pogotovo kvalitetne kožne čizme, pa su one oduvek predstavljale određeni luksuz i statusni simbol.

Kada takvu obuću vidite u snovima, verovatno se osećate sigurno i stabilno u svom životu. Zavisno od toga kakvi su detalji vašeg sna i kakvu vrstu čizama ste sanjali, ovi snovi se mogu različito tumačiti, ali najčešće imaju pozitivno značenje.

U dobrim čizmama je korak siguran i lak, zaštićen od vanjskih uticaja, pa san u kojem se pojavljuju čizme najčešće i predstavlja napredak i dobar osećaj u svojoj okolini. Čizme ne moraju uvek biti samo sredstvo zaštite nogu, mogu biti i određeni modni detalj. Ako se kao takve pojavljuju u snovima, predstavljaju određeni način da se osoba prikaže okolini kao neko ko je moderan, ko prati tokove i ima društveni ugled.

Za tumačenje sna o čizmama, bitno je i kako ste se u snu ponašali, tj. da li ste čizme obuvali, izuvali, čistili i slično. Naravno, nije svejedno ni to da li su čizme bile kožne, gumene, stare, nove ili možda vojničke. Sve to utiče na značenje sna i pokazuje vaš odnos prema životnim pitanjima i ljudima oko vas.

Među opisanim pojmovima i njihovim značenjima, sigurno ćete uspeti pronaći one koji se najviše odnose na detalje vašeg sna i koji ga najviše karakterišu.

Sanjati čizme

Ako ste u svom snu videli čizme, verovatno se trenutno osećate dobro u vlastitoj koži. Sigurno koračate kroz život, ali niste osoba koja će se lako zaustaviti na jednom mestu, nego ste neko ko je ambiciozan i želi konstantan napredak. Od samog sna zavisi u kojoj ste fazi života i kako sad na njega gledate, tj. da li vas nešto „žulja“ i želite se „izuti“ ili vam je udobno i sigurno grabite napred. U svakom slučaju, čizme u snu predstavljaju stabilnost, sigurne korake i ambiciju, a detalji sna će odrediti u kojem obliku će ta stabilnost ili ambicija trenutno biti.

Nositi čizme na nogama

Ukoliko ste sanjali da imate čizme na nogama, da ste obuveni, možete biti spokojni. Potpuno spremni ćete dočekati naredni period i sve ono što u njemu dolazi. Ništa vas neće neprijatno iznenaditi, a obaveze ćete lako izvršavati. Unapred ste odradili mnogo toga, dobro ste se pripremili i sada možete bez stresa završiti započeto.

Videti u snu da neko drugi nosi čizme na nogama znači da ćete upoznati vrlo sigurnu i sposobnu osobu koja će na vas ostaviti pozitivan utisak. Ostvarićete dobru saradnju s tom osobom i zadovoljstvo će biti obostrano.

Nositi čizme u rukama

Ako ste sanjali da nosite čizme u rukama, da ih još uvek niste obuli, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti biti vrlo neodlučni oko nečega. Nećete znati da li da se upuštate u nešto ili da od toga odustanete. Možda će vam biti potreban savet neke bliske osobe koja dobro poznaje vaša očekivanja i koja zna šta i kako bi se moglo na vas odraziti ako izaberete jednu od opcija.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi nosi čizme u rukama, nije ih obuo, možete očekivati probleme s jednom veoma neodlučnom osobom. Nećete uspeti ostvariti ništa od onoga što budete dogovorili jer druga strana neće ispoštovati svoj deo pogodbe.

Obuvati čizme u snu

Kada sanjate da obuvate čizme, očekuje vas donošenje jedne vrlo važne odluke. Od njenog realizovanja će zavisiti vaša stabilnost i sigurnost, pa je potrebno da dobro razmislite pre nego što odlučite. Bilo bi vrlo pogrešno pustiti druge da tu odluku donesu umesto vas jer ste vi onaj koji najbolje zna šta vam odgovara, a šta ne.

U slučaju da ste sanjali kako neko drugi obuva čizme, uskoro biste mogli saznati da je neko iz vašeg bližeg okruženja otišao u drugi grad u potrazi za zaposlenjem i boljim životom. Niste znali za ovu njegovu odluku, pa ćete biti malo iznenađeni.

Sanjati da izuvate čizme

Ukoliko ste u svom snu izuvali čizme, u periodu koji dolazi ćete imati vremena za predah i razmišljanje. Konačno ćete moći odložiti „čizme“ sa strane, „odmoriti noge“ i sagledati situaciju oko sebe. Moći ćete sabrati sve što ste do sada postigli, videti da li ste zadovoljni rezultatom ili ne i odlučiti kako ćete ići dalje.

Videti da neko drugi izuva čizme u snu znači da ćete biti pozvani na obeležavanje nečijeg odlaska u penziju. Vreme je da se neko dostojno nagradi za rad u toku života i da se prikladno isprati na zasluženi odmor.

U snu prati čizme

Ako ste sanjali da perete svoje čizme, uskoro vas očekuje nagrada za dobro obavljeni posao. Moći ćete odahnuti i biti zadovoljni dotadašnjim radom jer će rezultati biti veoma visoki. Posao ste odradili uspešno i sada možete „pripremati čizme“ za nove podvige.

U slučaju da ste u snu prali neke tuđe čizme, bićete primorani spletom okolnosti da popravljate tuđi posao. Neke stvari neće biti adekvatno ni na vreme odrađene i vas će zapasti da ih „doterujete“ i dovodite u red. Naravno da vam se to neće mnogo dopasti.

Videti u snu da neko pere svoje čizme znači da ćete se moći osloniti na jednu osobu kada je posao u pitanju. Radi se o odgovornoj osobi koja svoj posao sama završava i pri tome ne pravi greške. Biće vam od velike pomoći to što nećete morati raditi i svoj i tuđi posao.

Mazati i glancati čizme u snu

Ukoliko ste sanjali da sređujete svoje čizme, da ih mažete kremama i glancate, vi ste osoba koja sve stvari radi detaljno i do perfekcije. Volite da imate uredan pribor za rad i da sve držite na svom mestu. Nakon što isplanirate neki posao, vi ga detaljno odrađujete i ništa ne prepuštate slučaju. Saradnici vas cene jer znaju da će sve biti odrađeno kako je i dogovoreno i da nikada ne moraju vršiti provere vašeg rada.

Kada u snu vidite da neko drugi glanca i maže svoje čizme, ispuniće vam se jedna želja od koje ste skoro odustali, a ispunjenju će doprineti jedna vrlo ambiciozna i pedantna osoba. Bićete srećni i vrlo pozitivno iznenađeni.

Videti u snu prljave čizme

Ako ste sanjali da su vam čizme prljave, mogli biste upasti u probleme zbog ne baš legalnih radnji. Uzalud se nadate da će sve ostati tajno jer i sami znate da nikada ni jedna tajna to nije mogla i ostati. Dobro razmislite da li vam je ovo potrebno u životu i kolika bi mogla biti cena takvih aktivnosti.

U slučaju da ste u snu videli kako su nečije čizme prljave, mogli biste doći u kontakt sa vrlo problematičnom i podlom osobom. Dobro pazite šta dogovarate sa takvim ljudima jer se kasnije nećete moći predomisliti. Oni vam to neće dozvoliti.

Videti čiste čizme u snu

Ukoliko ste sanjali da imate čiste čizme, u bliskoj budućnosti vas očekuje jedno isplativo i sigurno putovanje. Bićete spremni za nove stvari i nove izazove, a ovaj put će vam doći „kao kec na desetku“. Stvari će se složiti tako da ni sami ne biste mogli bolje zamisliti i vaše će biti samo da to sve do kraja iskoristite.

U slučaju da je neko drugi u snu imao čiste čizme, očekuje vas iznenadan dolazak gostiju koji će vas obradovati. Radi se o dobrim i poštenim ljudima koje uvek rado vidite i ugostite. Provešćete prijatno vreme u razgovoru i druženju s njima.

Sanjati vrlo duboke čizme

Ako ste sanjali da imate vrlo duboke čizme iz kojih bez pomoći ne možete izvući noge, to znači da biste se mogli duboko upetljati u neke probleme koje ćete sami svojom naivnošću izazvati. Bez obzira na upozorenja, vi ćete morati uraditi ono što ste zamislili i onda ćete se pokajati kad za to bude prekasno.

Videti u snu da neko drugi ima vrlo duboke čizme znači da ćete biti pozvani kao pomoć jednoj problematičnoj osobi koja se ne zna sama izvući iz vlastitih teškoća. Dobro ćete razmisliti da li da se odazovete tom pozivu ili da tu osobu ostavite da sama rešava ono što je „zakuvala“ kako bi konačno naučila lekciju.

Videti ribarske čizme u snu

Kada u snu vidite da imate ribarske čizme, očekuje vas velika sreća u narednom periodu zbog vaše skromnosti i dobrote. Ove vaše vrline će biti bogato nagrađene odličnim „ulovom“ u jednoj igri na sreću. Zbog svoje dobrote ćete dozvoliti drugima da izaberu brojeve u igri, a vi ćete uzeti onaj koji preostane. I bićete pobednik!

Videti lovačke čizme u snu

Ako ste sanjali da imate lovačke čizme i da ih nosite, vi ste veoma ambiciozna osoba koja ne preza da se posluži raznim sredstvima kako bi „ulovila“ ono što joj treba. Onda kad nisu dovoljne obične standardne metode da dođete do onoga što želite, vi ćete bez razmišljanja posegnuti za moćnim „snajperom“ i naciljati svoj plen. Snalažljivost je cenjena osobina, ali je potrebno paziti da ne pređe u podlost i okrutnost.

Ukoliko ste sanjali da neko drugi nosi lovačke čizme, potrebno je da budete veoma oprezni u kontaktu sa tom osobom. Radi se o nekome ko nije navikao da mu drugi stoje na putu i ko nema nikakav problem s tim da tu smetnju ukloni na razne načine.

Sanjati vojničke čizme

U slučaju da ste u snu imali vojničke čizme i da ste se u njima baš dobro osećali, to znači da ste osoba koja voli red i disciplinu i koja ne trpi pogovore. Smatrate da svako treba znati gde mu je mesto i šta su mu zadaci jer samo tako sistem može dobro funkcionisati. Svako iskakanje iz kolotečine, za vas predstavlja problem koji treba rešavati. Ne razumete želju za anarhijom i zbrkana umetnička izražavanja.

Ako ste u snu imali vojničke čizme i nije vam bilo ugodno u njima, vi ste osoba kojoj je nametnuto određeno ponašanje. Poštujete pravila grupe u kojoj se nalazite, ne bunite se i izvršavate svoje obaveze na vreme, ali niste srećni tu gde jeste. Osećate se sputano i ograničeno, bez mogućnosti da se slobodno i otvoreno izrazite. Trenutno mislite da nemate drugog izbora, ali sve više razmišljate o tome da ne što korenito promenite. Tu svakako niste zadovoljni i srećni.

Sanjati kaubojske čizme

Ukoliko ste sanjali da nosite kaubojske čizme, vi ste osoba koja čezne za avanturama i dinamičnim životom. Privlače vas neobične situacije ispunjene uzbuđenjem i napetošću, pa vam je uobičajena svakodnevnica veoma naporna. Moguće je da vam san poručuje kako vam se smeši neki od izazova avanturističke prirode.

Videti u snu da neko nosi kaubojske čizme znači da biste uskoro mogli upoznati vrlo zanimljivu osobu, nemirnog duha, s kojom ćete naći mnoge dodirne tačke. Biće to uzbudljivo poznanstvo ispunjeno mnogim zanimljivim planovima za budućnost.

Videti u snu tople čizme s krznom

Ako ste u snu videli da imate tople čizme s krznom, nemate razloga za brigu o bliskoj budućnosti. Vi ste sigurni, obezbeđeni i spremni za sve što vam predstoji. Detaljno i pažljivo ste se pozabavili svim onim za što ste pretpostavljali da bi moglo predstavljati problem i sada mirno možete uživati u rezultatima.

U snu videti kožne čizme

Ukoliko ste sanjali da imate i nosite kožne čizme, u narednom periodu možete očekivati da vam poraste standard i da dobijete više mesto na društvenoj lestvici. Ostvarićete određeni društveni napredak, bilo kroz svoj rad ili kroz neka važna poznanstva s drugim ljudima.

Videti da neko drugi u vašem snu nosi kožne čizme znači da osećate blagu zavist prema jednoj osobi i da biste voleli da imate njen ugled i poznanstva. Niste zlobni, ne želite nikome zlo, ali biste voleli biti na mestu te osobe koja vam se zadesila u snovima.

Videti gumene čizme u snu

Ako ste sanjali da nosite gumene čizme, to znači da ste vi vrlo praktična i skromna osoba kojoj ne znače mnogo statusni simboli i mišljenja drugih ljudi. Bitno vam je da imate pristojne osnovne stvari za život, a sa previše modnih „drangulija“ ne znate šta biste. One vam samo stvaraju nervozu i pritisak.

Sanjati nove čizme

Ukoliko ste sanjali da imate nove čizme, pred vama su novi životni koraci. Završili ste jednu fazu svog života i sada je vreme da se okrenete nečemu drugom. Postigli ste lep uspeh i svakako možete biti zadovoljni, ali je potrebno okrenuti iduću stranicu i započeti ovo poglavlje. Nema nikakve koristi od osvrtanja ili stajanja u mestu kada se vidi veliki deo puta ispred nas.

U slučaju da ste sanjali kako neko drugi ima nove čizme, mogli biste uskoro saznati da je neko iz vašeg okruženja promenio posao ili započeo život u novom gradu. Neka od promena će se svakako desiti, samo je pitanje na koga od osoba iz okoline će se ta promena odnositi.

Videti u snu stare čizme

Ako ste sanjali da nosite stare čizme, da su čak pohabane, nikako nećete uspevati da se rešite nekih stvari iz prošlosti. Uvek će vas nešto sprečavati da zatvorite poglavlje i krenete dalje. Moguće je da niste na vreme odradili ono što ste trebali pa vas sad ometaju zaostaci ili ste opterećeni razmišljanjem o onome što je prošlo i na što više ne možete uticati, umesto da se koncentrišete na budućnost.

Kada u snu vidite da neko drugi ima stare čizme, znači da će vas u bliskoj budućnosti sustići nešto iz prošlosti što bi vam moglo praviti manje probleme. Neće to biti krupne stvari, ali će biti taman dovoljne da vam ne daju mira.

Nositi ravne čizme u snu

Ukoliko ste u snu nosili čizme sa ravnom petom, vi ste osoba koja čvrsto stoji na zemlji i koju nije lako pokolebati. Znate šta možete, šta ne možete ili šta želite, a šta ne želite i nemate razloga obraćati pažnju na tuđa naklapanja. Idete odlučno svojim putem i pratite svoje ciljeve, a da pri tome ne ugrožavate nikog drugog.

Videti u snu da neko drugi ima čizme sa ravnom petom znači da ćete sresti osobu punu samopouzdanja, ali nenametljivu i odmerenu. Svideće vam se njeno ponašanje i poželećete da je bliže upoznate.

Sanjati čizme sa visokom petom

Ako ste u svom snu imali čizme sa visokom petom, u bliskoj budućnosti će vam veoma biti važno mišljenje nekih ljudi iz vašeg okruženja, pa ćete se na sve načine truditi da im pokažete svoju vrednost. Nastojaćete biti moderni, u trendu, i ponašanjem i oblačenjem kako biste privukli njihovu pažnju.

U slučaju da neko u vašem snu nosi čizme sa visokom petom, moguće je da ćete biti u kontaktu sa jednom nepromišljenom i lakovernom osobom kojoj je najbitnije da se uklopi u društvo u kojem se nalazi.

Videti u snu čizme s pertlama

Ukoliko ste sanjali da imate čizme s pertlama koje su čvrsto zavezane, uskoro biste mogli biti nezadovoljni nečim u svojoj porodici i mogli biste biti primorani na neku štednju i odricanje. Moguće je da će se raditi o nekom nepromišljenom trošenju mlađih članova porodice ili o nekim zdravstvenim problemima koji će iziskivati veće troškove.

Ako ste u snu videli čizme s pertlama koje su bile razvezane, u narednom periodu vas očekuje opušten ulazak u jednu vezu u kojoj nećete ništa posebno očekivati, ali će se pokazati da je ta veza bila pun pogodak. Vaša opuštenost će doprineti prirodnom ponašanju druge strane i sve će teći bolje nego što ste mogli i zamisliti.

U slučaju da ste se u snu sapleli na razvezane pertle na čizmama, možete očekivati neke probleme u odnosima sa drugim ljudima. Moguće je da će vas neko doživeti kao neozbiljnu osobu zbog vaše preterane ležernosti i da će mu to vrlo zasmetati.

Izgubiti čizme u snu

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili svoje čizme, očekuju vas neki rizici u  bližoj budućnosti. Nećete baš imati stabilno tlo pod nogama i moraćete pažljivo birati dalji put. Ništa još neće biti izgubljeno, tek će se pokazati u kom pravcu će se stvari nastaviti razvijati, ali morate biti oprezni i spremni na sve.

Naći čizme u snu

U slučaju da ste sanjali kako ste našli svoje čizme, uskoro biste mogli nastaviti s nečim što ste zbog nepovoljnih okolnosti morali prekinuti. Ova nenadana prilika će vas veoma obradovati i dati vam novi elan u svemu.

Ako ste u snu našli samo jednu čizmu, moraćete biti strpljivi u narednom periodu jer će se neke pozitivne stvari sporo dešavati. Dolaziće vam u etapama, jedna po jedna, ali će na kraju sve biti kompletno.

Videti u snu da je neko drugi našao svoje čizme znači da ćete jednoj osobi odneti poklon i time je veoma obradovati.  Ova odluka će vam doći iznenada i pokazati se kao pravi potez.

Nositi u snu tuđe čizme

Ako ste sanjali da nemate svoje čizme, nego nosite tuđe, uskoro biste mogli biti predmet nekog ogovaranja i klevetanja. Moguće je da ćete čak osećati i stid zbog onoga što o sebi čujete, a nećete moći mnogo na to uticati.

Sanjati dečje čizme

Ukoliko ste sanjali dečje čizme, ubrzo biste se mogli žrtvovati zbog nekoga. Možda ćete preuzeti neke obaveze na sebe da olakšate jednoj osobi ili ćete podneti kritiku umesto nekoga. U svakom slučaju, ponećete deo tereta koji pripada drugoj osobi.

Sanjati da vas čizma žulja

Kada sanjate da vas čizma žulja, znači da ste nezadovoljni nečim u svom životu i da vam to stalno pravi probleme. Nastavljate dalje jer nemate drugog izbora, ali konstantno trpite to neugodno „žuljanje“. Životni korak vam nije lak i ne možete se opustiti bez obzira koliko biste to hteli.