Sanovnik » Sanjati » P » 🔥 Požar – šta znači sanjati požar?

🔥 Požar – šta znači sanjati požar?

Kada utonemo u san, slobodno možemo reći da odemo u jedan novi svet u kojem isto doživljavamo i osećamo kao i u ovom realnom. Tome u prilog govori to što u snu jasno možemo osetiti bol, vrućinu, hladnoću, strah ili radost. Dok sanjamo, ti osećaji su potpuno stvarni i mi smo potpuno stvarna osoba, bez obzira ko smo u tom snu.

Sve što se u snu dešava, deluje jako realistično i normalne su nam čak i one najčudnije kombinacije. Prihvatljivo nam je i to što možemo leteti ili govoriti strane jezike o kojima nemamo pojma. U snovima smo jedna potpuno nova osoba, sa novim kvalitetima i novim slabostima.

Upravo zbog te nove osobe, snovi i jesu važni. Kroz taj svoj novi lik možemo videti šta nam fali i šta nam prija u stvarnom životu, jer ono što sanjamo, to smo mi.

Zbog tih tumačenja, snovi o požaru nam mogu mnogo toga reći o nama i našem trenutnom pogledu na život. Možemo spoznati šta nas raduje, a šta plaši i čemu se nadamo. Naravno da pri tumačenju moramo uzeti u obzir da li se sanjač boji vatre, da li je nekada imao ružna iskustva s požarima i slično. Sve to oblikuje snove i daje im specifična značenja.

Inače, snovi o požarima imaju raznu simboliku- od one da „gorite“ u ljubavnom zanosu do one da ste „spalili“ sve iza sebe i krenuli dalje. Sve zavisi od toga ko i kako taj požar sanja. I zato je bitno da sami razmislite kako se osećate zbog nekog sna, jer ste vi ta osoba koja jedino zna kako je san izgledao i koja nota ga je pratila od početka do kraja, koja obojenost. Čak i neke strašne stvari u snu ne moraju biti strašne ako se vi niste tako osećali.

Požari u snu predstavljaju nove početke, veselje, razbuktavanje strasti, bes i srdžbu, želju za nestajanjem, poslovne uspehe i još mnogo toga, a sve to zavisi od vas koji požar sanjate. Ništa u životu nije apsolutno pozitivno ili apsolutno negativno, a snovi najmanje.

Zbog svega ovoga, tumačenja snova o požarima govore razne stvari, ali se sva slažu u jednom- požar u snu predstavlja akciju i aktivne osećaje, bez obzira da li su pozitivni ili negativni. U snovima o požaru nema mesta melanholiji, osećaji su intenzivni.

Ako ste nedavno imali snove o požaru i niste sigurni kako da ih protumačite, pogledajte naše pojmove i njihova tumačenja, pa se pokušajte pronaći u njima.

Sanjati požar

Ako ste sanjali požar, u skorijoj budućnosti vas očekuju neke promene i odluke. Najčešće su to lepe promene vezane za napredak u poslu, sretna događanja u porodičnom i ljubavnom životu, ali mogu biti obojene i senama brige i straha. Ukoliko ste u snu videli mnogo dima u toku požara, nešto će vam pomutiti radovanje. Takođe, ako ste u snu o požaru osećali strah, velika je mogućnost da vas na javi očekuje neka briga. Nije nevažno ni da li ste lično učestvovali u požaru ili ste ga samo gledali iz daljine, što automatski znači da će se stvari dešavati vama ili oko vas.

Sanjati požar u kući

Ako ste u snu videli požar u vašoj kući, očekuje vas mnogo promena na porodičnom planu.

Ukoliko je požar samo goreo i nije ništa uništavao, imaćete mnogo radovanja u narednom periodu.

Ako ste ga videli u spavaćoj sobi, očekuju vas pozitivne novosti na ljubavnom planu.

U slučaju da je požar sa sobom uništio stvari ili kuću, moraćete raskrstiti sa životom koji ste do tada vodili i „okrenuti novi list“.

Ako ste i sami bili u tom požaru, ovo se odnosi konkretno na vas.

Ukoliko ste požar gledali iz dvorišta, sa ulice i slično, vaša porodica će proći kroz bitne promene.

U slučaju da se požar u snu nije desio u vašoj kući nego nekoj drugoj, bićete svedokom nekih korenitih promena u vašoj okolini koje će ostaviti trag i na vama.

Požar na poslu

Nakon kuće, posao nam je najvažnije mesto, tako da požar u toj sferi mnogo znači.

Ako ste sanjali požar na radnom mestu i niste se plašili u snu, predstoje vam dobre promene i napredovanje na poslu.

Ukoliko u tom požaru na poslu nije bilo povređenih ni velike štete, na javi ćete nizati samo uspehe.

Ako ste osećali veliki strah tokom sna, plašite se neuspeha i toga da niste dorasli situaciji i izazovima na radnom mestu.

Ukoliko ste vi ili neko od kolega bili  povređeni u požaru, imaćete manje neugodnosti na poslu.

U slučaju da niste sanjali požar na svom radnom mestu nego ste ga videli na nekom neodređenom poslu, imaćete neka iskušenja zbog kojih ćete morati doneti poslovne odlučne odluke.

Paliti požar

Ako ste u snu videli da neko pali požar, dobićete vesti koje će vas obradovati i promeniti vam perspektivu.

Ukoliko ste vi u snu palili požar, ispuniće vam se želja kojom ćete postaviti dobre temelje za dalje napredovanje u životu.

Ako ste požar palili u svom dvorištu ili kući, napredak će se odnositi na porodicu i privatni život.

Ako ste u snu bili izvan kuće i tamo palili požar, na tu sferu života će se napredak i odnositi.

Gasiti požar

Ukoliko ste sanjali da gasite požar, uplašićete se nekog razvoja događaja u vašem životu.

Ako se u tom požaru niste opekli ili povredili, životni događaji će biti pozitivni, ali će vas uplašiti brzina kojom se razvijaju.

 Ukoliko ste zadobili povrede u snu, zabrinuće vas nešto što ste pogrešili ili niste želeli da se tako desi, pa ćete to pokušati popraviti.

 U slučaju da u vašem snu neko drugi gasi požar, a vi to samo gledate, bićete svedokom nekog neuspeha vaših prijatelja.

Sanjati da se požar širi

Kada sanjate da se požar širi, znači da su stvari oko vas izmakle kontroli ili su jednostavno krenule svojim tokom i nema više nazad. Ove promene ne moraju biti loše, možda su dobre, ili su samo promene koje se moraju desiti.  Koliko se požar u snu razbuktao, toliko će velike biti promene na koje se odnosi. Ako ste ga sanjali u kući, na poslu, kod komšija i slično, na tu sferu vašeg života će se i odnositi.

Sanjati veliki požar

Ako ste sanjali veliki požar sa crvenom vatrom, očekuje vas mnogo radosti i zadovoljstva na polju ljubavi.

Ukoliko ste veliki požar u snu videli negde u daljini, dobićete poziv za svadbu prijatelja ili rodbine.

Sanjati mali požar

Kada sanjate mali požar u svom okruženju, znači da ste željni promene i avanture. Dosadila vam je monotonija svakodnevnice, potrebne su vam nove ideje i dela. Osećate se sputano, a u vama „tinja vatra“ koja preti da izbije vani.

Sanjati da ulazite u požar

Ako ste sanjali da ulazite u požar, na javi ćete odlučiti da poduzmete konkretne korake i usmerite svoj život u pravcu u kojem želite da ide. Nećete više čekati da se nešto desi nego ćete sami to izazvati.

Ukoliko ste bez straha i povreda ušli u požar u snu, uspećete u svim svojim namerama.

Ako se u snu bojite dok ulazite u požar, ali ipak idete, imaćete neke sumnje i nedoumice, ali nećete odustati od svojih namera.

Sanjati da izlazite iz požara

Kada sanjate da izlazite iz požara, znači da ste pregrmeli teške periode iz kojih izlazite kao pobednik i sada možete lagodno nastaviti dalje.

Ako ste iz požara u snu izašli nepovređeni, prethodna događanja neće ostaviti nikakve loše posledice na vas.

Ukoliko imate neke povrede, ali ste uspešno izašli iz požara, biće to sitnice koje ćete lako sanirati i nastaviti napred.

Sanjati da kontrolišete požar

Ukoliko u snu vidite sebe kako držite pod kontrolom vatru koja bukti, na javi ćete uspešno balansirati svim životnim izazovima. Ni jedna nova promena vas neće obeshrabriti niti sprečiti u napredovanju kroz život. Bićete sigurni na svom putu.

Ukoliko u snu neko drugi pored vas kontroliše požar, imaćete značajnu pomoć pri rešavanu svih životnih problema.

Spasavati nekog iz požara

Ako ste sanjali da spasavate nekog iz požara, na javi ćete ponuditi svoju pomoć bliskom prijatelju ili članovima porodice u jednoj delikatnoj situaciji i oni će vam biti veoma zahvalni.

Ako ste u snu videli da vas neko spasava iz požara, bićete optuženi za nešto što niste uradili, ali ćete uspeti dokazati svoju nedužnost i iz svega izaći kao pobednik.

Poginuti u požaru

Ukoliko sanjate da ste poginuli u požaru, bićete uzdrmani jednim događajem s kojim ćete se jako teško nositi. Preplaviće vas emocije i osećaćete se obeshrabreno i napušteno, ali će to stanje biti prolazno. Nakon svakog požara, počinje nova gradnja.

Ako ste sanjali da je neko drugi poginuo u požaru, a ne vi, napustiće vas dobar prijatelj zbog odlaska u inostranstvo.

Biti povređen u požaru

U slučaju da ste sanjali kako ste povređeni u požaru, očekuje vas prekor i kazna zbog nekih propusta na poslu ili zbog nekih nesporazuma u porodici. Povedite računa o onome što radite i budite svesni da svaka poduzeta radnja ima i svoje posledice, neke od njih su pozitivne, a neke i nisu. Ali jedno je sigurno: ne možete raditi loše, a očekivati dobro.

Eksplozija u požaru

Ako ste sanjali eksploziju u požaru i čuli je u snu, do vas će doći velika vest koja će vam u mnogome promeniti život. Ako ste i sami bili u tom požaru, otkrićete tajnu koja je od vas dugo skrivana. Ako ste u snu posmatrali požar sa strane, saznaćete nešto važno o svojim šefovima.

Videti druge u požaru

Ukoliko ste u snu videli druge ljude u požaru, očekuju vas sukobi i rasprave u porodici, kao i borba za prevlast na poslu. Ako vas ljudi u požaru zovu da im pomognete, bićete žrtva nekih spletki i podmetanja.

Videti dete u požaru

Ako ste sanjali dete u požaru, to nije dobar znak. Osećaćete krivicu i žaljenje zbog nečega.

Ukoliko vas dete u snu zove da mu pomognete, bićete uznemireni nekim događajem i osećati se neugodno.

Ako ste pokušali pomoći detetu u požaru, a niste uspeli, zbog nečega ćete se stideti.

Ukoliko ste ipak uspeli pomoći detetu u snu, osećaćete gorčinu i žalost u jednoj situaciji.

Pepeo nakon požara

Kad sanjate pepeo koji je ostao nakon požara, znači da je završen jedan ciklus u životu i da započinje novi. Iako vam sve može izgledati beznadežno, nije tako. Da biste započeli nešto novo, morate završiti sa starim i znati na čemu ste, inače biste mogli započeti nešto novo na pogrešnim temeljima i tako u startu sebi oduzeti priliku da napredujete.

Požar u šumi

Ako ste sanjali požar u šumi, očekuje vas dolazak novih prilika u životu. Imaćete slobodu da izaberete nove načine sticanja znanja , ali i zarade, kao i da upoznate nove ljude. Kroz dobijene prilike i pomoć, otvoriće vam se mogućnost za putovanja i upoznavanje dalekih krajeva. Kao što požar obnavlja šumu, tako će se obnoviti i vaš život.

Na ulici

Ukoliko u snu vidite požar na ulici, a daleko ste od njega, u vašoj okolini će biti nekih previranja koja se neće ticati direktno vas, ali će imati uticaj na sveopšte ponašanje. Možda su to neke nove mere koje se donose u društvu i koje svi moraju poštovati.

Ako ste sanjali požar na ulici ispred vaše kuće, iznenadiće vas događaji koji će uslediti i u koje ćete biti indirektno umešani.

Auto u požaru

Ako u snu vidite auto u požaru, znači da vas očekuje napredak i neko putovanje.

Ako se radi o vašem autu u tom snu, imaćete uspeha u igrama na sreću i dobitku nagrada.

U slučaju da to nije vaš auto u požaru, iznenadiće vas poziv u goste kod dalje rodbine koju dugo niste videli.

Videti vatrogasca da gasi požar

Ako ste sanjali da vatrogasac gasi požar u koji ste direktno umešani, imaćete poverenja u ljude sa kojima živite ili poslovno sarađujete.

Ako je to bio požar u vašoj kući ili dvorištu, razvićete lepe odnose sa članovima porodice i izgladiti eventualne sukobe.

U slučaju da je požar u snu bio na poslu, isto će se desiti sa ljudima iz poslovnog okruženja.

Ukoliko je vatrogasac gasio požar koji ste gledali sa strane, osećaćete se sigurno u svojoj okolini i biti ubeđeni da idete u dobrom smeru u životu.