Sanovnik » Sanjati » B » Šta znači sanjati brojanicu?

Šta znači sanjati brojanicu?

Svaki istinski vernik zna šta je brojanica i čemu služi. Ponavljanje kratke molitve uz okretanje brojanice u ruci, donosi smirenje i nadu onome ko je izgovara. Brojanicu koriste vernici i u pravoslavnoj i u katoličkoj i u islamskoj veroispovesti, ali one imaju različit izgled u svakoj od tih vera, iako im je namena ista.

S obzirom da je brojanica vezana za duhovnost i molitvu, ona se i na javi i u snu vezuje za nadu, pokornost, pokajanje i za prosvetljenje. Snovi o brojanici su uglavnom pozitivno tumačeni u svim sanovnicima, osim ako njihovi detalji ne upućuju na neka specifična negativna dešavanja.

Sanjati brojanicu

Ako ste sanjali brojanicu, u narednom periodu biste mogli doživeti neko prosvetljenje. Moguće je da ćete uvideti i shvatiti neke stvari za koje ste do sada bili „slepi“ i da će vam to doneti mnogo rasterećenja. Takođe je moguće da se nalazite u teškom životnom periodu i da tražite pomoć viših sila kako biste taj period lakše „pregurali“. Međutim, vaš san može nagoveštavati porodično blagostanje i zdravlje, sticanje novih prijatelja, ali i ozdravljenje od teške bolesti.

U snu nositi brojanicu

Ukoliko ste u snu videli da nosite brojanicu, to ukazuje na potrebu da se okrenete veri i dobru jer ćete na taj način dobiti ono što je najbolje za vas. Ako već živite takvim životom i već ste okrenuti veri, vaš san vam poručuje da se ne brinete, da će sve biti dobro jer ste zaštićeni višim silama. Prepustite svoje brige Bogu i On će naći način da vas tih briga oslobodi.

Videti u snu da neko drugi nosi brojanicu predstavlja znak da se trebate ugledati na tu osobu i pokušati u svoj život ugraditi neke od životnih vrednosti koje ta osoba poseduje.

S druge strane, ovakav san može ukazivati na potrebu da se određenoj osobi pomogne da se vrati na pravi put i da loše ponašanje zameni onim koje je Bogu milo.

Kupovati brojanicu u snu

U slučaju da ste sanjali da kupujete brojanicu, u bliskoj budućnosti vas očekuje napredak i poboljšanje na mnogim životnim poljima. Moguće je da ćete shvatiti gde ste do sada grešili i da ćete te greške ispraviti, a samim tim i svoj život ćete dovesti u potreban balans. Osećaćete se kao nova osoba i imaćete mnogo poleta za naredne dane.

Videti u snu da neko kupuje brojanicu znači da će vas jedna bliska osoba iznenaditi promenom svog ponašanja i to na pozitivan način. Biće vam mnogo drago zbog toga pa ćete joj to i pokazati.

Sanjati da zajedno s nekim kupujete brojanicu označava dolazak perioda u kojem ćete vi nekome biti duhovni vodič ili će jedna osoba to postati vama. U svakom slučaju, u narednom periodu ćete uspostaviti posebnu duhovnu vezu sa određenom osobom.

U snu prodavati brojanicu

Kada sanjate da prodajete svoju brojanicu, to znači da biste se uskoro mogli „spotaknuti“ na nekim životnim poljima. Moguće je da ćete olako odbaciti upozorenja koja su vam na razne načine stizala i da ćete prihvatiti ne baš moralan obrazac ponašanja. Međutim, ubrzo ćete se uveriti da to nisu bile dobre odluke i da ste pogrešili.

Videti u snu da prodajete brojanice u crkvi, manastiru ili na nekom drugom svetom mestu predstavlja znak da će vam u narednim danima biti mnogo važno da širite duhovnost i ljubav prema istini. Moguće je da ćete svojim ponašanjem ostaviti snažan utisak na okolinu i da ćete doprineti nečijem vraćanju na pravi životni put.

Pokloniti brojanicu u snu

Ako ste u snu videli kako nekome poklanjate svoju brojanicu, u bliskoj budućnosti biste mogli preći preko nekih svojih principa da biste pomogli osobi koja vam je mnogo važna. Moguće je da će vam to teško pasti, ali će vas tešiti pomisao da to činite za nečiju dobrobit i da time niste „poništili“ sami sebe.

Sanjati da ste nekome poklonili brojanicu označava dolazak novog prijateljstva u vaš život. Moguće je da ćete i sami biti iznenađeni kada vam jedna osoba postane veoma sklona i kada se taj odnos pretvori u pravo prijateljstvo jer do sada niste imali najbolje mišljenje o toj osobi. Međutim, vaš uticaj na nju će imati velik značaj u promenama koje će ta osoba načiniti pa ćete i vi i ona biti pozitivno iznenađeni.

Pronaći brojanicu u snu

Ukoliko ste sanjali da ste pronašli brojanicu koju ste bili izgubili, to je veoma dobar znak. Uskoro možete očekivati veliko poboljšanje zdravstvenog stanja i ozdravljenje od neke teže bolesti. Ako je bolestan neko od vaših bliskih osoba, a ne vi, onda se ovaj san odnosi na dolazak srećnih vesti o ozdravljenju te osobe. U svakom slučaju, mnogo ćete se obradovati i veoma će vam laknuti.

Videti u snu da ste slučajno pronašli nečiju brojanicu ukazuje na to da ćete uskoro na sebe preuzeti obavezu da utičete na nečiji životni put. Moguće je da ćete se potruditi da jednoj mladoj osobi pomognete u rešavanju određenih životnih dilema i da joj pružite podršku tamo gde je podrška potrebna.

Sanjati gubitak brojanice

U slučaju da ste u snu izgubili brojanicu, u bliskoj budućnosti biste se mogli osećati nesigurno i bez čvrstog uporišta u životu. Moguće je da će vas određena dešavanja malo poljuljati i da ćete preispitivati svoja uverenja i mesto na kojem se u životu trenutno nalazite. Verovatno će vam trebati savet iskrenih prijatelja i bliskih osoba kako biste ponovo čvrsto stali na svoje noge.

U snu se moliti uz brojanicu

Kada sanjate da se molite okrećući brojanicu u ruci, to znači da ste vi osoba koja se ne odriče lako svojih uverenja. Vi znate ko ste i šta ste, za šta se zalažete i koji su razlozi za to. Ne postoji način da vas neko u tome poljulja i da vas okrene na put kojim nikako ne želite ići. Niste od onih lakovernih i gramzivih osoba koje je lako ubediti u bilo šta ako je „mamac“ dovoljno dobar. Vi znate šta su prave vrednosti i one su vam oslonac u svakoj situaciji.

U snu skinuti brojanicu s ruke

Ako ste u snu videli kako skidate brojanicu s ruke, u idućim danima biste mogli doživeti neko razočarenje. Moguće je da će vas povrediti ponašanje određene osobe i da se nećete lako pomiriti s njenim izborom. Verovatno ćete nakratko posustati u dosadašnjoj borbi za ono što je dobro i ispravno jer će vam se učiniti da to ne daje nikakve rezultate, čak naprotiv, i to će vas prilično zaboleti.

Videti u snu kako neko skida brojanicu s ruke ukazuje na mogućnost da ćete neuspešno pokušavati ubediti nekoga u nešto. Vrlo je verovatno da će ta osoba biti tvrdoglava i da neće hteti razmisliti o onome što joj govorite, nego će uporno još više terati po svome. Vas će to opterećivati jer ste svesni koliko je to loše za pomenutu osobu i svesni ste da će se i ta osoba u to uskoro uveriti, ali će biti kasno da nešto bitno promeni.

Stavljati u snu brojanicu na ruku

Ukoliko ste u snu videli kako stavljate brojanicu na ruku, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti pomiriti s onim što vam život nosi. Moguće je da ćete s lakoćom i bez straha prihvatiti sve što vam dolazi pa ćete to s lakoćom i prevazići. Uverićete se da sve ima svoje razloge i da ništa nije slučajno došlo u naš život pa će vam to biti dovoljno da pronađete potrebnu snagu za ono što se dešava.

Sanjati da neko stavlja brojanicu na ruku ukazuje na to da će se određena osoba uskoro zbog nečega pokajati. Moguće je da će pomenuta osoba uvideti gde je pogrešila i da će joj biti iskreno žao zbog toga pa će se truditi da to ispravi. Takođe je moguće da će jedna bliska osoba pronaći svoj duhovni put i da će promeniti dosadašnji način života.

Gaziti brojanicu u snu

U slučaju da ste sanjali kako gazite brojanicu, na javi možete očekivati neuspehe i razočarenja. Moguće je da ćete biti prevareni u nekom poslu ili ljubavnoj vezi, ali da ćete dobrim delom sami biti krivi za to. Vaše bahato ponašanje i izigravanje Boga nisu mogli ništa drugo ni proizvesti. Ako radite loše, ne može vam se vratiti dobro.

Videti u snu da neko gazi brojanicu predstavlja upozorenje da biste uskoro mogli doći u sukob sa jednom nerazumnom osobom kojoj ništa nije važno ni sveto. Budite oprezni i nemojte se upuštati u ozbiljnije rasprave sa takvim ljudima jer ćete biti povređeni samo vi s obzirom da oni ne prezaju ni od čega i ničega se ne stide.

Pokušati dohvatiti brojanicu u snu

Kada u snu vidite kako pokušavate dohvatiti brojanicu, to znači da vam je u životu potreban čvrst oslonac i uverenje za koje se možete držati. Moguće je da ste zbunjeni raznim dešavanjima i da ne znate na koju stranu da se okrenete, u šta da verujete i u čemu da pronađete životni smisao. Potrebno vam je nešto dovoljno snažno, razumno i ubedljivo čemu se u svakom trenutku možete okrenuti i vratiti.

U snu oteti brojanicu

Ako ste sanjali da nekome otimate brojanicu, to znači da ćete nerazumno pokušavati nekoga navesti da postupa onako kako vi želite. Moguće je da uopšte nećete obraćati pažnju na tuđe potrebe i želje, nego ćete po svaku cenu nastojati da dobijete ono što ste zamislili. Takav pristup i ponašanje vam neće doneti ništa dobro i što pre to shvatite, pre ćete moći vratiti svoj život u normalu.

Videti u snu da neko vama otima brojanicu ukazuje na mogućnost da ćete uskoro biti nepravedno optuženi za nešto. Moguće je da određene osobe uopšte neće hteti da čuju vašu stranu i ono što imate za reći, nego će svoju „presudu“ doneti po vlastitom nahođenju i vođeni predrasudama. Neka vas ne plaši ono što će se dešavati jer će na kraju istina sve to poravnati i staviti na svoje mesto.

U snu odbijati nositi brojanicu

Ukoliko ste sanjali da odbijate nositi brojanicu, u bliskoj budućnosti biste mogli odbiti nečiju pomoć i zaštitu. Moguće je da će vam se učiniti kako je ponuđena zaštita neiskrena ili nepotrebna, ali ćete uskoro uvideti da ste pogrešili. Namere pomenute osobe neće biti loše niti na vašu štetu, a neće vas ni obavezivati na nešto, pa tu pomoć svakako trebate prihvatiti sa zahvalnošću.

Sanjati da neko odbija nositi brojanicu je jasan znak da se uzalud trudite oko određene osobe. Ništa od onoga što radite i pokušavate ne dopire do svesti te osobe i ona ne vidi nikakvu dobrotu ili korist u vašim delima. Bolje bi bilo da se povučete na neko vreme kako bi pomenuta osoba uvidela šta ste za nju dugo činili.

Zapaliti brojanicu u snu

U slučaju da ste u snu videli kako palite brojanicu, to nije dobar znak. Vaš san vas upozorava da povedete računa o vlastitom ponašanju jer njime sami sebi stvarate neprijatelje. Moguće je da ste nepromišljeni, nestrpljivi i vrlo tvrdoglavi pa takvom kombinacijom nikako ne možete privlačiti prijatelje, nego samo možete stvarati neprijatelje i terati ljude od sebe.

Videti u snu da neko pali brojanicu ukazuje na to da će se ta osoba uskoro umešati u nezakonite poslove i da se iz njih neće lako izvući.

Sanjati monaha ili monahinju s brojanicom

Kada u snu vidite da monah ili monahinja drže brojanicu, to znači da ćete uskoro upoznati veoma produhovljenu osobu. Moguće je da će ta osoba ostaviti snažan utisak na vas i da ćete jedva čekati vreme koje ćete provesti zajedno. Smirenost pomenute osobe će se prenositi i na vas pa će vam svaki problem izgledati manji i lako rešiv.

Videti u snu ženu sa brojanicom

Ako ste sanjali da žena drži brojanicu, u narednim danima ćete se pomiriti sa jednom osobom. Moguće je da ćete iznenada dobiti priliku da čujete reči i osećaje druge strane pa ćete bolje razumeti razloge koji su tu osobu naveli na određeno ponašanje. Sve zajedno će izbrisati ljutnju iz vašeg srca i pomoći vam da oprostite ono što smatrate uvredom ili nepravdom.

Videti u snu muškarca sa brojanicom

Ukoliko ste sanjali muškarca koji drži brojanicu, u bliskoj budućnosti biste mogli okupiti svoju porodicu i neko vreme provesti s njima u lepom druženju. Verovatno već dugo niste bili zajedno i niste imali priliku da se okupite u istom prostoru pa će vam ova prilika biti pravi blagoslov.

Sanjati dete sa brojanicom

U slučaju da ste u snu videli dete koje drži brojanicu ili je nosi na ruci, vaš san vam poručuje da samo iskrena i čista duša može doseći najviše visine. Moguće je da biste se trebali ugledati na ponašanje dece i da biste trebali pokušati živeti rasterećeni od zavisti, zlobe, ljubomore i gramzivosti, a u svoj život uneti više smeha, ljubavi i druženja.

Sanjati da se brojanica rasplela

Kada u snu vidite kako se brojanica rasplela, to nije dobar znak. Moguće je da ste opterećeni nekim strahom, da se plašite otkrivanja određene tajne ili uticaja neprijatelja koje imate. Možda ste izgubili veru u sebe i u svoje bližnje pa se osećate napušteno i bespomoćno. Pokušajte sagledati šta je to što imate u životu i budite zahvalni na tome, a nemojte gledati samo ono što nemate i čeznuti za tim. Zahvalnost uvek donosi dobre osećaje i vraća snagu.

Plesti brojanicu u snu

Sanjati da pletete brojanicu je vrlo dobar znak. Vaš san vam poručuje da biste u idućim danima mogli uzeti svoj život u svoje ruke i da biste ga mogli „isplesti“ sa puno blagoslova i ljubavi. Pred vama je dobar period, u svemu ćete imati uspeha i bićete ispunjeni i na duhovnom i na materijalnom polju. Možete biti mirni i sa radošću iščekivati naredne dane.