Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati trnje?

Šta znači sanjati trnje?

Trnje svakako nije nešto što rado gledamo, a pogotovo nije nešto što želimo dodirivati. Sama pomisao na trnje izaziva neugodan osećaj jer je svako bar nekada osetio njegovo delovanje na koži. Dakle, za trnje se vežu negativne asocijacije i ono uvek predstavlja prepreke i neugodnosti.

Upravo zato se često mogu čuti izjave poput „Prošao je kao bos po trnju“, „Trnovit je to put“ ili ona izreka „Preko trnja do zvezda“, a sve one naglašavaju težak i mukotrpan put prema nečemu.

U snovima je motiv trnja redak, ali kada se pojavi, uvek naglašava neke teškoće, bol, patnju, sramotu ili prevaru. Sanovnici takvim snovima uglavnom daju negativan predznak i svrstavaju ih u snove sa lošim predskazanjem. Retki su oni detalji koji san o trnju svrstavaju u pozitivne snove.

Sanjati trnje

Ako ste sanjali trnje, pred vama je period koji sa sobom nosi teškoće i probleme zbog kojih biste se mogli mnogo nervirati ili imati određene zastoje i odlaganja. Moguće je da ćete se u nekoga razočarati, da ćete biti žrtva prevare i podvala, ali i da ćete morati uložiti mnogo napora da nešto postignete. Vaš san može nagoveštavati i da ćete biti povređeni nekim dešavanjima i ponašanjem određenih ljudi. Isto tako je moguće i da ćete nešto završiti i prevazići, ali na težak način.

Sanjati trnje ruže

Ukoliko ste u snu videli ružino trnje, u narednim danima biste mogli shvatiti da ste se u nečemu zaleteli i da niste uzeli u obzir sve komponente neke situacije. Moguće je da ste bili zaslepljeni nečim i da ste primećivali samo lepšu stranu onoga što se dešava, a da uopšte niste obraćali pažnju na one loše elemente koji se sad polako pojavljuju. Konačno će vam biti jasno da u životu ništa nije samo lepo ili samo ružno i da sve ima svoju protivtežu.

U slučaju da ste se u snu uboli na trnje ruže, na javi vas očekuje razočarenje u jednu osobu za koju ste mislili da je predivna i da vas nikada ne bi mogla povrediti. Moguće je da će vas ta osoba izdati na jedan neočekivan način i da ni sami nećete znati šta vam se odjednom desilo. Jednog trenutka je sve bilo lepo, a drugog vas je ubolo trnje te lepote.

Videti u snu da kidate trnje sa stabljike ruže predstavlja vaš pokušaj na javi da jednu osobu „pripitomite“ i da na površinu izvučete svu njenu lepotu. Moguće je da je loše ponašanje te osobe samo njen odbrambeni mehanizam i da ona uopšte nije problematična, ali do sada oko sebe nije imala nikoga da je razume i podrži.

Sanjati trnje na sasušenom granju

Kada u snu vidite trnje na granju koje je već suvo, to znači da morate pripaziti da vas ne povredi nešto na što ste prestali obraćati pažnju.  Moguće je da je za vas neka situacija ili odnos sa nekom osobom odavno završena priča i da ne očekujete nikakve probleme na tom polju. Međutim, moglo bi se desiti da vas tu ipak nešto iznenadi i povredi baš onda kada na to ne budete obraćali pažnju.

Videti u snu trnje na njivi

Ako ste sanjali trnje na njivi, to označava da ste vi osoba širokih shvatanja, ali da nisu svi oko vas tako liberalni i spremni na razumevanje. Moguće je da ćete u izražavanju te svoje širine naići na osobe koje će vas hteti sputati, ograničiti u nečemu i kojima će smetati lakoća kojom pridobijate ljude na svoju stranu. Pazite da se ne zapetljate u tuđe trnje dok idete ka većim prostranstvima.

Videti u snu među od trnja

Ukoliko ste u snu videli da je međa sva u trnju, na javi vas očekuju bolna razgraničenja i razlazi s nekim osobama. Moguće je da ćete u narednim danima pokušati završiti određene odnose i da ćete hteti da u miru krenete svako na svoju stranu, ali to neće biti nimalo lako. Moraćete se nositi sa teškim i bolnim raskidima koji će povrediti i vas i onu drugu stranu.

Videti u snu trnje u šumi

U slučaju da ste u snu videli trnje dok ste išli šumom ili da ste zapinjali za to trnje u šumi, vaš san vam poručuje da je život satkan od mnogih prepreka koje će vas više ili manje povrediti, ali vas neće uništiti. Morate se navići na takvo okruženje i prihvatiti sve ono što životni paket sa sobom nosi. Svi ostali u toj šumi, i životinje i ljudi, ponekad zapinju za trnje, ali ipak nastavljaju dalje.

Sanjati zeleno trnje

Kada u snu vidite trnje na zelenim i svežim granama, to znači da se u stvarnom životu morate pričuvati neke aktuelne opasnosti. Moguće je da se nalazite u središtu burnih dešavanja i da niste svesni koliko je trnja oko vas koje vas lako može povrediti. Ne radi se o nečemu što je prošlo, nego o nečemu što se upravo dešava i što može snažno uticati na vas. Ako ne budete oprezni, mogli bi vam ostati ožiljci.

Ubosti se na trnje u snu

Ako ste sanjali da vas je trnje ubolo, u bliskoj budućnosti ćete se zbog nečega mnogo pokajati. Moguće je da ćete uraditi nešto ili reći nešto što nikako neće biti dobro primljeno od vaše okoline i zbog čega ćete poželeti da ste bolje razmislili. Vaša namera će vam se činiti dobra i nećete videti ništa loše u tome, ali to drugi neće tako doživeti i biće vam krivo što ste išta pokušali.

U snu se izgrebati trnjem

Ukoliko ste sanjali da vas je trnje izgrebalo, na javi možete očekivati određene podlosti i podmetanja. Moguće je da ćete u nešto ući sa poštenim namerama, ali će vam drugi uzvratiti na vrlo sebičan i podao način. Biće vam teško zbog toga i to će vas povrediti, ali ćete se potruditi da to prihvatite kao lekciju za budućnost i da više nikada ne dopustite da budete tako naivni.

U snu pasti u trnje

U slučaju da ste u snu videli kako padate u trnje, to ukazuje na neko poniženje. Moguće je da ćete se vrlo loše osećati zbog nečega što ste uradili ili zbog nečega što niste uradili i da će vas neko iz okruženja zbog toga poniziti. Osećaćete neuspeh i krivicu i želećete što pre pobeći sa tog mesta. Nakon što se sve slegne i dosta toga zaboravi, biće vam lakše da se nosite s tim i da popravite što se popraviti može.

Sanjati da nekome dajete trnje

Kada u snu vidite kako nekome dajete trnje, to znači da ste na javi veoma ljuti na tu osobu i da joj želite nečim napakostiti. Moguće je da ne možete javno to i uraditi pa kroz san pokušavate izlečiti svoju frustraciju. Isto tako je moguće da smatrate kako ta osoba ništa bolje nije ni zaslužila i kako je trnje primeren poklon za nju.

Drugačije značenje ovog sna je da u stvarnom životu osećate grižu savesti zbog svog postupanja prema nekome i da mislite kako toj osobi niste dali ništa što bi za nju imalo pravu vrednost, kako je sve što joj pružate samo bezvredna forma koja tu osobu povređuje.

U snu dobiti trnje od nekoga

Ako ste sanjali da vam je neko dao trnje, to znači da biste u narednim danima mogli biti povređeni nečijim ponašanjem. Moguće je da će se jedna osoba ili više njih pretvarati da rade nešto za vaše dobro, a u stvari će to biti samo isprazne priče. Sve što budete od tih osoba dobili i što one budu za vas uradile, biće nešto što će vas povrediti i od čega ćete imati samo štetu.

Drugačije tumačenje ovog sna je da vi smatrate kako vas određena osoba ili osobe ne cene i ne poštuju na pravi način. Moguće je da mislite i osećate kako vam umesto priznanja i onoga što vam je potrebna uporno daju nešto bezvredno što vas čak i povređuje.

Vaditi trnje u snu

Ukoliko ste u snu videli kako vadite trnje koje vas je ubolo, u narednom periodu ćete se oporavljati od nekog neuspeha i pokušaćete sanirati nastalu štetu. Ovo se može odnositi i na materijalnu i na emotivnu štetu ili na njih obe istovremeno. Pokušaćete jasno sagledati ono što vas je povredilo i potrudićete se da što bezbolnije otklonite uzroke te povrede. Nakon toga će sve teći lakše i voditi ka oporavku.

Paliti trnje u snu

U slučaju da ste u snu palili suvo trnje, u stvarnom životu možete očekivati odlučno angažovanje na suzbijanju nekih problema. Moguće je da ćete odlučiti kako nema ni mesta ni vremena za postepeno bavljenje određenim problemima i kako je najbolji način da ih rešite to da ih sve intenzivno napadnete i završite s njima odjednom. Verovatno ćete se plašiti da bi polagan i postepen pristup toj problematici samo produbio već postojeći problem.

Sanjati da neko pali trnje predstavlja mogućnost da vam u narednom periodu jedna osoba otvoreno kaže šta joj kod vas smeta i šta više ne želi trpeti. Moguće je da ćete se iznenaditi tom njenom otvorenošću, ali ćete o tome dobro razmisliti.

U snu se zaplesti u trnje

Kada u snu vidite da ste se zapleli u trnje, to znači da biste se u stvarnom životu mogli upustiti u neke nečasne i sumnjive poslove ili radnje. Moguće je da ćete sami sebe ubeđivati kako ćete od toga imati mnogo koristi i kako ćete lako rešiti one bolne nus pojave koje uz takve poslove ili radnje idu, ali to nikako neće biti tačno. Ubrzo biste mogli videti da ste se previše zapetljali u nešto što ne možete kontrolisati i da vas to sad intenzivno „bode“.

Videti u snu da se neko zapleo u trnje ukazuje na to da ćete biti razočarani nečijim odlukama i postupcima. Videćete koliko ta osoba greši i koliko joj život ide u pogrešnom smeru, a nećete moći ništa učiniti da to sprečite ili promenite.

Sanjati da krčite trnje

Ako ste sanjali da krčite trnje, u narednom periodu biste mogli prekinuti odnose sa ljudima koji vam ne prijaju i koji vas opterećuju ili biste mogli čvrsto odlučiti da iskorenite neke svoje loše navike. U svakom slučaju, vaše odluke će doneti pozitivne promene u vaš život i činiće da se osećate zaista dobro.

Videti u snu da neko drugi krči trnje označava da će se jedna bliska osoba uskoro mnogo promeniti i da će održati obećanje koje vam je dala. Nećete se razočarati njenim postupcima, kao što je to do sada bio slučaj, nego ćete imati razloga da budete ponosni na tu osobu.

Gaziti trnje u snu

Ukoliko ste u snu gazili trnje, u bliskoj budućnosti biste mogli prevazići probleme uz određene napore. Moguće je da ćete biti odlučni da što pre i po svaku cenu dođete do onoga što ste sebi zacrtali i nećete dozvoliti da vas neke prepreke u tome ometu. „Zgazićete“ sve što vam smeta i nećete se obazirati na sitnice koje vas pri tome mogu povrediti.

U snu ići bos po trnju

Sanjati da idete bosi po trnju predstavlja loš znak. Vaša bliska budućnost bi mogla biti ispunjena velikim problemima i bolnim naporima da nešto ostvarite. Moguće je da ćete se prilično napatiti dok ne dobijete ono što želite ili dok vas problemi ne počnu zaobilaziti, ali i tome će doći kraj. Utešno je saznanje da takav period neće dugo trajati i da će nakon njega sve biti mnogo lakše.

Videti u snu gusto trnje

U slučaju da ste sanjali gusto trnje, na javi vas očekuje neuspeh i neplodnost. Moguće je da nećete imati uspeha u onome što radite i da vaši napori neće uroditi plodom bez obzira koliko se vi trenutno trudili. Pred vama bi se mogao isprečiti splet različitih teškoća koje će vas ometati u napredovanju i ostvarivanju zamišljenog cilja. Biće vam vrlo teško da kroz te prepreke jasno vidite rešenje i put do svog cilja.

Videti retko trnje u snu

Kada u snu vidite trnje koje je retko i slabo, to znači da vam određene zlobne osobe ništa ne mogu. Uzalud su ispružile svoje bodlje i uzalud pokušavaju da vas njima zaplaše ili spreče da napredujete u smeru kojim želite ići. Lako ćete proći kroz to trnje, nećete se obazirati na usputne ogrebotine niti ćete se zaustavljati da se tim trnjem bavite.

Sanjati da ležite na trnju

Ako ste sanjali da ležite na trnju, to znači da u stvarnom životu nemate realnu sliku onoga što radite i što želite. Niste svesni da vam vaši postupci donose samo probleme i komplikacije koje vas konstantno povređuju, a vi to trpite. Kao da ste dobrovoljno pristali na patnju i ne znate za bolje. Krajnje je vreme da se probudite i da ustanete sa takvog ležaja. Pokušajte realno sagledati gde se nalazite i šta od toga imate pa krenite sa korenitim promenama.

Sanjati da čupate trnje

Ukoliko ste u snu videli kako rukama čupate trnje, to znači da ćete se ubrzo mnogo naljutiti. Moguće je da će vas nečije ponašanje dovesti u stanje kada nećete mnogo razmišljati, nego ćete odlučiti da tome konačno stanete u kraj. Shvatićete da ste dovoljno popuštali i da ste time samo dozvolili da se nagomila korov i trnje. Zato ćete odlučiti da ga počupate i da sve dovedete u red.

Videti u snu da trnje buja

U slučaju da ste sanjali trnje koje naglo buja, poput onog u bajkama i crtanim filmovima, vaš san vas upozorava da budete oprezni jer niste ni svesni šta vam se sprema. Vaše radno okruženje je ispunjeno zavišću i pokušajima sabotiranja onoga što trenutno radite. Neko ne može gledati vaše napredovanje i silno želi da se to prekine i da određene zasluge pripiše sebi i svom radu. Pripazite se, da ne biste bili povređeni.

Videti u snu da se trnje povlači

Kada u snu vidite kako se trnje povlači i nestaje, to znači da ćete u narednom periodu biti pobednik i da ćete lako suzbiti teškoće i probleme. Čak ćete i neke zlobnike naterati da uvuku svoje bodlje i da odustanu od svojih namera. Uskoro biste mogli odahnuti i konačno imati mir koji ste zaslužili. Pred vama je period odmora i oporavka od svega što ste u prethodnom razdoblju preživeli.

Sanjati da vas je trnje zarobilo

Videti u snu kako vas je trnje zarobilo i ne da vam da se maknete predstavlja vaš osećaj očaja i nemoći. Moguće je da ste veoma pritisnuti teškoćama, da ne vidite izlaz iz njih, a nemate nikoga ko bi vam mogao priteći u pomoć i bar malo olakšati trenutnu situaciju. Zato se osećate zarobljeno i bez nade.

U snu videti trnje u dvorištu

Ako ste sanjali da vam je trnje u dvorištu, to znači da ste duže vreme zapostavljali neke segmente svog života. Moguće je da se niste bavili problemima iz tih segmenata, nego ste ih gurali u stranu pa su se ti problemi namnožili i pretvorili u nešto što vam se nimalo ne sviđa. Moraćete se mnogo potruditi da istrebite loše stvari i da sve dovedete u red.

U snu videti trnje na putu

Ukoliko ste sanjali trnje koje vam se našlo na putu, vaš san ukazuje na trnovit put do uspeha. To, naravno, ne znači da od tog puta trebate odustati ili da s njega trebate skrenuti. San vas upozorava da budete spremni na teškoće s kojima ćete se sigurno susresti kada budete krčili svoj put prema zamišljenom cilju. Međutim, s obzirom da ništa što je vredno ne dolazi lako, ovo ste mogli i očekivati.

Sanjati krunu od trnja

U slučaju da ste u snu videli krunu od trnja, to označava žrtvovanje za nekoga ili za nešto. Moguće je da imate osećaj kako previše dajete i žrtvujete se za osobe koje to ne znaju ceniti ili to uopšte ni ne vide. Takođe je moguće da vas san upozorava kako ćete se u narednom periodu morati žrtvovati zbog nečije dobrobiti i kako će to biti veoma važno za pomenutu osobu.

Videti u snu da vas kruna od trnja žulja i bode predstavlja vašu ljutnju zbog nečije ravnodušnosti ili vaše protivljenje nečijem pokušaju da od vas napravi žrtvu. Nikako vam se neće sviđati takva uloga i svim silama ćete se truditi da je izbegnete.

Sanjati da vam kruna od trnja savršeno odgovara po veličini i da vas uopšte ne bode označava da ste vi osoba koja veoma rado pomaže drugima i koja je najsretnija kada može učiniti nešto za osobe koje voli. Svoju pomoć i trud ne doživljavate kao žrtvovanje, nego kao izraz ljubavi prema osobama do kojih vam je stalo.

Sanjati da vas je trnje izgrebalo po licu

Kada u snu vidite da vas je trnje izgrebalo po licu, to znači da ćete se osramotiti. Moguće je da ćete napraviti neke greške o kojima niste razmišljali ili da ćete se umešati u nešto što vam baš i neće služiti na čast, a sve to će dovesti do sramote i upiranja prsta u vas. Biće vam jako neugodno i nećete znati kako da se nosite s tim osećajem.

Sanjati da vam je trnje poderalo odeću

Ako ste sanjali da vam je odeću poderalo trnje, to ukazuje na potrebu za štednjom u narednom periodu. Moguće je da će vaša finansijska situacija biti uzdrmana i da ćete morati malo „pritegnuti kaiš“. Verovatno ćete u bliskoj budućnosti naići na neočekivane izdatke ili nećete uspeti naplatiti sredstva na koja ste računali pa ćete zbog toga doći u manji finansijski škripac. U svakom slučaju, nemojte trošiti novac na ono što vam trenutno nije neophodno.

Sanjati da ste sasekli trnje

Ukoliko ste sanjali da ste sasekli trnje, na javi vas očekuju uspesi i period oslobođen problema. Sve što bude pretilo da vas koči ili da vam na neki način zagorčava život, vi ćete saseći u korenu i nećete dozvoliti da se širi. Ovo se može odnositi i na nečiju zlobu kao i na poslovne ili porodične probleme. Trudićete se da sve bude pod kontrolom i da vas nikakve loše stvari ne ometaju.