Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati tortu?

Šta znači sanjati tortu?

Torta je poseban svečani kolač i svakako je ne pravimo svakog dana. Namenjena je važnim prilikama i za posebne osobe. Oko torte se morate zaista potruditi ako želite njome zadiviti one koji će je gledati, ali i jesti. Naravno, tortu možete i kupiti, ne morate je sami praviti, ali je tada njena emocionalna poruka manje snažna.

Iz svega navedenog vidimo da je torta nešto što povezuje i raduje ljude, da uz nju delimo lepe emocije i slavimo bitne događaje. Kada je sanjamo, njena poruka je veoma slična pomenutom opisu i odnosi se na lepa dešavanja. Retki su oni snovi o torti koji imaju negativnu poruku, ali ima i takvih. Sanovnici se slažu da su snovi o torti dobar znak i da upućuju na lepe događaje.

Sanjati tortu

Ako ste sanjali tortu, u stvarnom životu vam se smeše lepi događaji, pozivi na svadbe, rođendane i druga veselja. Moguće je da će vas obradovati draga osoba, da ćete nečim biti iznenađeni, ali i da ćete vi iznenaditi nekoga. Sanjati tortu može predstavljati i vašu jaku želju za nečim, može značiti određenu žrtvu za nekoga, kao što može biti i znak nekog preterivanja. Torta u snu uglavnom predstavlja napredak i uživanje u plodovima rada, ali može biti vezana i za odricanja.

Videti u snu rođendansku tortu

Ukoliko ste sanjali rođendansku tortu, na javi biste mogli poželeti da nešto naglasite i da nekoj osobi stavite do znanja da vam mnogo znači. Moguće je da ćete za tu osobu učiniti nešto nesvakidašnje i da ćete je veoma prijatno iznenaditi. Stvorićete joj osećaj posebnosti i ta osoba će se osećati kao da joj je tog dana rođendan.

Sanjati svadbenu tortu

U slučaju da ste u snu videli svadbenu tortu, to označava vašu želju za stvaranjem porodice i započinjanjem jednog ozbiljnijeg životnog perioda. Moguće je da ste sreli osobu sa kojom ste poželeli oformiti čvrstu zajednicu i koju želite zadržati u svom životu. Shvatate da život brzo prolazi i da se neki momenti nikako ne mogu vratiti, a vi te momente želite deliti sa jednom posebnom osobom.

U snu videti tortu za godišnjicu

Kada sanjate tortu namenjenu proslavi neke godišnjice, to znači da ćete uskoro spoznati važnost poverenja i zajedništva. Moguće je da će vas nešto navesti da uvidite koliko je lepo i važno kada nešto dugo traje i kada je građeno na zajedničkom poverenju. Takve veze, takva partnerstva svakako treba slaviti i iz njih učiti o trajanju i poštovanju.

Videti u snu voćnu tortu

Ako ste sanjali voćnu tortu, u bliskoj budućnosti ćete se obradovati nečemu na što ste potpuno prestali računati. Moguće je da će se situacija naglo promeniti i da će vam ovo iznenadno radovanje biti pravo osveženje., posebno zato što ste se već bili pomirili sa nekim gubitkom. Ovakav preokret će vas mnogo više usrećiti nego nešto za što ste sigurno znali da će vam doći.

Sanjati čokoladnu tortu

Ukoliko ste u snu videli čokoladnu tortu, u narednim danima ćete se prepustiti odmoru i uživanju. Moguće je da ćete sami sebe počastiti sa nekoliko dana besposličarenja i da vas zbog toga uopšte neće gristi savest. Znate da ste to zaslužili nakon vrednog rada i odličnih rezultata, a vrlo dobro to znaju  i drugi. Zato ćete se opustiti i uživati koliko god budete mogli.

Sanjati tortu sa orasima

U slučaju da ste u snu videli tortu sa orasima, to ukazuje na vašu potrebu da budete što prirodniji i da se vratite tradicionalnim načinima života. Moguće je da ste vi osoba koja ne želi izgubiti svoju ličnost utapajući se u moderne tokove otuđenog društva i zato se sve više okrećete tradicionalnim vrednostima i tražite zadovoljstva na tim poljima.

U snu videti sladoled tortu

Kada sanjate sladoled tortu, to znači da vas pritišću svakodnevne obaveze i da vam je neophodan odmor. Vi ste osoba koja ne želi izgubiti onu dečju radost u sebi i kojoj je svakog dana potrebno novo radovanje i iznenađenje. Ne želite da vas svakodnevnica uguši toliko da se prestanete veseliti novom danu i da postanete samo još jedna nezadovoljna osoba na ovom svetu. Zato vam je pod hitno potrebo da se počastite odmorom i da vratite osmeh na svoje lice.

Sanjati veliku tortu

Ako ste u snu videli veliku tortu, u narednom periodu vas očekuje mnogo lepih stvari i uspeha. Konačno ćete dobiti priznanja za svoj rad i imaćete razloga za slavlje. Nećete više sumnjati u sebe i u svoju budućnost jer ćete dobiti potvrdu da ste na pravom putu i da samo trebate nastaviti dalje. Možete se opustiti i odahnuti pred bliskom budućnošću.

Sanjati malu tortu

Ukoliko ste u snu videli malu tortu, to ukazuje na jednu posebnu priliku u vašem životu. Moguće je da će vas neki mali događaj mnogo iznenaditi i obradovati, a da to uopšte nećete očekivati. Verovatno će vam se činiti da taj događaj nije vredan pažnje sve dok ne dođete u situaciju da vam taj događaj preokrene život u pozitivnom smislu. Tada ćete shvatiti da ništa ne treba ignorisati i da sve ima svoje mesto u našem postojanju.

Videti u snu tortu na sprat

U slučaju da ste sanjali tortu na sprat ili na više spratova, to označava veliki dobitak u danima koji vam dolaze. Moguće je da ćete imati uspeha u igrama na sreću ili da ćete dobiti neko nasledstvo za koje niste ni znali da vam pripada. Takođe je moguće da ćete dobro unovčiti neke svoje ideje i projekte i da ćete napokon moći vrlo dobro živeti od svog rada. Bićete presrećni i u prvi mah nećete biti ni svesni šta vas je snašo.

U snu jesti tortu

Kada u snu vidite da jedete tortu, to znači da ste u stvarnom životu spremni „zagristi“ u ono za što verujete da će vam doneti mnogo zadovoljstva. To se može odnositi na polje posla, na neke porodične stvari ili na ljubavne odnose. Nije važno o čemu se radi, ali ako vi verujete da će vam to nešto doneti uživanje u bilo kom smislu, vi ćete to zgrabiti poput pitbula. Neće vam biti teško da se potrudite i zapnete koliko treba.

Kupovati tortu u snu

Ako ste sanjali da kupujete tortu, na javi biste mogli biti osoba koja nema volje ili nema vremena da se bavi drugima i njihovim potrebama. Nije vam važno da se lično unesete u neke projekte niti da se zbližavate i delite emotivna stanja s drugima, važno vam je samo da se ispoštuju određeni protokoli i zadovolji potrebna forma. Mišljenja ste da bliski odnosi sa drugim ljudima samo komplikuju život i kad-tad ga dovedu u svađe i zameranja, zato se vi držite formalnih, ali korektnih odnosa.

U snu prodavati tortu

Ukoliko ste sanjali da prodajete torte u slastičarni ili nekim sličnim prodavnicama slatkiša, vi ste verovatno osoba koja voli da uveseljava druge ljude i da im ulepšava dane malim radostima. Uvek su vam na umu tuđe potrebe i trudite se da svakome pružite baš ono što ga najviše veseli. Ljudi vas vole i veoma vam se raduju, a vama njihova radost ulepšava život. Vodite se onom tvrdnjom da koliko date, toliko i dobijete i do sada nemate razloga u to ne verovati.

Sanjati da pravite tortu

U slučaju da ste u snu pravili tortu, to ukazuje na vašu spremnost da se žrtvujete za drage ljude. Osoba ste koja će svoje potrebe ostaviti po strani kada je to potrebno  i koja će uvek naći vremena da pomognete drugima. Nije vam teško da i sami odradite neke njihove delove posla ako uvidite da je to ono što im je trenutno neophodno.  Vi ste nesebična osoba koja je uvek spremna pomoći bližnjima.

Pokloniti tortu u snu

Kada u snu vidite da vam je neko poklonio tortu, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli imati mnogo uživanja na ljubavnom planu. Moguće je da će vas zavesti jedna osoba, ali da se vi uopšte zbog toga nećete buniti. Dobićete mnogo pažnje i raznih užitaka na koja ranije niste ni pomislili. Biće to posebno iskustvo za vas i naslađivaćete se njime dokle god bude trajalo.

Sanjati da vi nekome poklanjate tortu predstavlja vaš pokušaj da osvojite nekoga. Moguće je da ćete se veoma angažovati da pridobijete jednu posebnu osobu i da ćete zbog toga učiniti i neke sitne gluposti koje inače ne radite. Toj osobi bi sve zajedno moglo biti veoma simpatično i mogla bi vas lako prihvatiti.

Sanjati da ukrašavate tortu

Ako ste u snu videli da ukrašavate tortu, na javi biste mogli nekome mnogo laskati. Moguće je da ćete neke stvari misliti ozbiljno i da će vam namera biti dobra, ali ćete se upustiti u previše „obletanja“ oko nečijeg ega. Možda to i nije baš neophodno da biste dobili ono što želite, moguće je da bi bilo dovoljno i da ste iskreno objasnili svoje potrebe i želje.

Sanjati da režete tortu

Ukoliko ste u snu rezali tortu, u bliskoj budućnosti biste s nekim mogli deliti mnoge slasti. Može se to odnositi na erotske teme, ali i na rezultate nekog zajedničkog posla. Kako god bilo, očekuju vas lepi dani i uživanje u nečijem društvu, a na vama je da se prepustite i to dobro iskoristite.

Sanjati da delite tortu

U slučaju da ste u snu delili tortu drugima, u idućem periodu možete očekivati da će vam pažnja biti usmerena na bliske saradnike ili na članove vaše porodice. Bavićete se onim što će za njih biti važno i pokušaćete im olakšati taj period. Moguće je da će te osobe prolaziti kroz stresno razdoblje i da ćete vi to pokušati ublažiti svojim optimizmom.

Videti u snu da vam je torta ispala

Kada sanjate da vam je torta ispala, to znači da ćete pokvariti nešto što je već bilo gotova stvar. Moguće je da ćete se nadati nekom ostvarenju i da će to već biti svršena priča, ali ćete vi svojim nepromišljenim postupkom sve dovesti pod veliki znak pitanja.

Videti u snu svećice na torti

Ako ste u snu videli svećice na torti, to znači da će vam se uskoro neke stvari razjasniti. Moguće je da će nešto izgledati previše dobro da bi bilo istinito i da ćete vi konačno rasvetliti taj slučaj. Postaće vam jasno kako funkcioniše to što vas je zbunjivalo i imaćete konačno jasnu sliku svega.

U snu se diviti lepoti torte

Ukoliko ste se divili lepoti neke torte u snu, u bliskoj budućnosti biste mogli priželjkivati nešto što na prvi pogled izgleda odlično. Moguće je da ćete biti zavedeni vanjskim izgledom svega toga, a da nemate pojma šta se unutra nalazi.  Budite pametni i strpljivi pa se potrudite saznati ono šta krije unutrašnjost onoga što vas zanima.

Videti u snu ružnu tortu

U slučaju da ste sanjali tortu koja je ružna, u bliskoj budućnosti možete očekivati neke nelogičnosti vezane za ono što radite. Moguće je da će vam jedna osoba uporno predstavljati nešto kao loše za vas, a isto to pokušavati pridobiti za sebe. Pričuvajte se zlobnih ljudi i ne verujte im na reč.

U snu videti nezavršenu tortu

Kada sanjate da je torta nezavršena, to znači da ćete u nekom procesu shvatiti da ste pogrešili u proceni i da to nije onako dobro kao što ste vi mislili. Moguće je da ćete se predomisliti o završavanju onoga što ste započeli i da ćete se prebaciti na nešto drugo.

Sanjati da želite jesti tortu

Ako vam se u snu javlja želja za jedenjem torte, to znači da ste vi osoba kojoj trebaju određene počasti i priznanja da bi dobro funkcionisala. Sve što radite za vas nema nikakav smisao ako vas neko ne pohvali i ne pokaže vam da to vredi. Nakon takvih priznanja, vi dobijate dodatnu motivaciju za nove pobede i zato za njima žudite.

U snu odbijate tortu

Ukoliko ste sanjali da vam neko nudi tortu, a vi je odbijate, to može biti znak vaše velike snage volje i dobre samokontrole, ali može značiti i da ste kapriciozna osoba koja se zbog nečega inati.  Prvi razlog odbijanja torte je za svaku pohvalu, ali drugi nije tako dobar i o njemu bi trebalo bolje razmisliti.

Videti u snu da vam ne daju tortu

U slučaju da ste sanjali da vam neko ne da tortu, a svima drugima je deli, u stvarnom životu biste se mogli naljutiti na nekoga. Moguće je da ćete smatrati da su vas u nečemu zakinuli i da nisu bili pravedni prema vama. Verovatno ćete tražiti objašnjenje za takvo ponašanje i bićete ljuti što ste baš vi morali ispaštati zbog nečije neodgovornosti.

Sanjati da nekoga nudite tortom

Kada u snu vidite kako nekoga nudite tortom, a ta osoba neće da je jede, to znači da ćete se u idućim danima zaista potruditi da jednoj osobi pomognete u nečemu i da joj ponudite mnogo bolje uslove od onih koje trenutno ima. Međutim, ta osoba će odbiti vašu pomoć, a da neće imati pojma šta propušta.

Videti u snu da nekoga nudite tortom i da je ta osoba uzima od vas, na javi predstavlja vašu iskrenu nameru da nekome pomognete, ali i nečiju zahvalnost za ono što ste uradili da toj osobi bude bolje. Sve što budete ponudili ili poduzeli u vezi te osobe, biće dočekano sa odobravanjem i velikom zahvalnošću sa njene strane.

Bacati tortu u snu

Ako ste sanjali da bacate nepojedenu tortu, u bliskoj budućnosti biste mogli nepromišljeno odbiti nešto od čega biste imali samo koristi. Možda bi bilo dobro da malo usporite sa donošenjem te odluke i da je detaljnije preispitate. Moguće je da nemate sve potrebne informacije ili da vas neko zlonamerno pogrešno savetuje.

U snu krišom jesti tortu

Ukoliko ste u snu videli kako krišom jedete tortu, to pokazuje vašu spremnost da na javi ne priznate nešto što ste uradili. Moguće je da ste svesni kako bi neki vaš čin naišao na osudu osoba iz vaše okoline i zato im to ne želite ni reći. Tajno ćete uraditi ono što vama odgovara, a kada vas za to pitaju, negiraćete da imate ikakve veze sa učinjenim.

U snu videti tortu u frižideru

U slučaju da ste sanjali tortu koja stoji u frižideru, narednih dana vas očekuje smirivanje i „hlađenje“ jakih emocija. Moguće je da će vas nešto „izbaciti iz koloseka“ jer ste baš pomislili da je to završena stvar i da nešto konačno imate, a onda vam je rečeno da još morate čekati i biti strpljivi iako vam je sve tu pred nosom. To će vas mnogo iznervirati.

Videti u snu tortu u izlogu

Kada u snu vidite tortu koja stoji u izlogu prodavnice slatkiša, to znači da u vama postoji jedna želja koju dugo želite. Vi ste strpljiva osoba i u stanju ste marljivo raditi za ono što vas veseli jer znate da ćete na kraju do toga sigurno doći. Vaš cilj vas mami i podseća koja je krajnja nagrada i šta vas na tom cilju čeka ako budete dovoljno uporni.

Videti u snu da je torta nestala za čas

Ako ste sanjali da je torta brzo pojedena, to znači da ljude oko sebe doživljavate kao nestrpljive i kao osobe koje ne znaju ceniti ono što dobiju niti znaju u tome uživati. Sve im je prolazna zabava i nemaju volje zastati i osetiti pravu vrednost bilo čega, a onda su nesrećni jer ih ništa ne veseli. Ne razumete takav pristup životu i potrebu za tolikom jurnjavom.

U snu videti da deca jedu tortu

Ukoliko ste u snu videli kako deca jedu tortu, na javi ćete biti u prilici da uživate u nečijem iskrenom oduševljenju. Moguće je da ćete za nekoga pripremiti iznenađenje i da će se ta osoba veoma obradovati i biti vam iskreno zahvalna. Vama će to biti najveća nagrada i potvrda da trud nije bio uzaludan.

Sanjati da vam je muka od torte

U slučaju da ste u snu osetili mučninu od jedenja torte, to ukazuje na vašu sklonost preterivanju i na loše posledice te sklonosti.  Možda biste trebali više razmisliti o tome kako da nađete balans između svojih želja i potreba jer bi vam tako život bio mnogo lakši i lepši.

Sanjati da vam se ne sviđa okus torte

Kada u snu vidite da vam se ne sviđa kakvog je torta okusa, to znači da ćete se u nešto razočarati. Moguće je da će vam se nešto činiti mnogo boljim izdaleka i dok to ne dobijete, a da ćete onda shvatiti kako je sadržaj daleko od onoga što forma pokušava predstaviti.

U snu jesti tortu i uživati

Sanjati da jedete vrlo ukusnu tortu predstavlja vaše zadovoljstvo životom i onim što ste do sada postigli. Sve je došlo na svoje mesto i ima „ukus i izgled“ kakav ste želeli. Nemate nikakvog razloga za brigu jer vaš život ide u pravom smeru i vi se možete opustiti.