Sanovnik » Sanjati » C » Cveće 🌸 – šta znači sanjati cveće?

Cveće 🌸 – šta znači sanjati cveće?

U svakodnevnom životu, cveće je nešto što nam uvek izmami osmeh, što nosi pozitivne i lepe emocije, bilo da ga nekome dajemo ili od nekoga primamo. Nezamislive su proslave i obeležavanje važnih datuma bez cveća. Kako bi to izgledalo kada bismo izostavili cveće za Osmi mart, rođendane, mature, razne godišnjice, venčanja, pa čak i sahrane? Nekako nam i sve sahrane izgledaju manje tužne uz mnogo cveća.

Cveće je oduvek simbol ljubavi i poštovanja. Kad ga gledamo, taj osećaj se nekako u nama sam javlja. I malo dete instinktivno bere ove poljske biljke i poklanja ih mami da joj pokaže koliko je voli. Ovisno o njihovoj boji i vrsti, ovim biljkama pričamo određenu priču. Tako su nam crvene ruže simbol strasne ljubavi, a nežni roza cvetovi predstavljaju lepo prijateljstvo. Ljubičastom govorimo o tajnama i mističnosti, a žutom o ljubavnoj patnji i ljubomori.

Naravno, boja cveća kojeg poklanjamo treba biti usklađena s ukusom one osobe kojoj je namenjena, bez obzira šta negde piše da ta boja znači. Nećete poklanjati nekome crvene ruže, ako ih ne voli, nego ćete pokloniti žute gerbere, ako njih voli.

S obzirom na važnost i zastupljenost cveća u našim životima, bilo bi veoma čudno da se ne pojavljuje i u snovima. Koliko god nam izaziva lepe emocije na javi, toliko nam daje lepo značenje u snovima. Sa ponekim malim izuzetkom.

Naravno da je simbolika cveća u snu vezana za onoga ko to cveće sanja i za ono što ono njemu predstavlja na javi, ali ipak postoje i neka uopštena značenja. Lepo i mirisno cveće u snu uvek predstavlja napredak i sreću, a intenzivna crvena boja predstavlja ljubav ili njen nagoveštaj. Kidati i gaziti cveće je ružan čin na javi, pa i u snu ne znači ništa lepo.

Mi vam ovde nudimo mnoge pojmove i njihova tumačenja, a vi pronađite one koji najbolje opisuju vaš san.

Videti cveće u snu

Ako ste u snu videli lepo i zdravo cveće, znači da vas očekuje lep i prijatan period u životu. Zavisno od toga gde ste sanjali to cveće i kakvo je bilo, te ko je još bio s vama u snu, biće i smešteno tumačenje vašeg sna. Cveće može simbolizovati ljubav, zdravlje, poslovni napredak, prijateljstvo, ali i manju nevolju, ako je bilo bolesno u snu.

Sanjati buket cveća

Ako ste sanjali buket zdravog cveća, u skoroj budućnosti vam se smeši veliki napredak i blagostanje na raznim životnim poljima. Uskoro ćete pobrati plodove dosadašnjeg rada i zalaganja.

Ako ste u snu videli buket šarenog cveća, očekuje vas porodična sreća i napredak, te lepi i prijatni trenuci u krugu vaše porodice. Ako ste u braku ili vezi, moguće je da ćete otići korak dalje i dobiti prinovu ili vezu krunisati brakom.

Ukoliko ste sanjali buket crvenog cveća, uskoro vas očekuje ulazak u jednu strasnu i burnu vezu punu ljubavne avanture. Ako ste već zauzeti, tj. u vezi ili braku, predstoji vam bitno poboljšanje odnosa i uzburkavanje ljubavnih strasti.

U slučaju da ste u snu videli buket belog cveća, pred vama je sklapanje jednog lepog i iskrenog prijateljstva koje će dugo trajati.

Ako ste sanjali buket mirisnih ruža, znači da na javi imate nekog ko vas tajno voli, ali se ne usuđuje da to javno pokaže. Možda se boji da će biti odbijen i ismejan ili odbijena i ismejana, pa svoju ljubav zadržava za sebe i tiho pati.

U slučaju da ste sanjali da je buket ruža uveo, uskoro ćete saznati da je neko duboko povređen vašim ignorisanjem i odbacivanjem, te da je odustao od daljih nastojanja da vas osvoji.

Ukoliko ste u snu videli buket uvelog cveća, znači da ste propustili priliku za napredak i ostvarenje visokih ciljeva iako vam se ta prilika nudila u prošlom periodu. Niste bili dovoljno fokusirani na ono što želite, pa su dobre šanse prošle mimo vas.

Kada sanjate da vi nekome dajete buket cveća, znači da ćete u skoroj budućnosti pružiti svoju nesebičnu pomoć jednoj osobi i tako joj omogućiti da ostvari nešto što dugo želi. Ovo će vam se vratiti kroz iskreno prijateljstvo i ogromnu zahvalnost te osobe.

Brati cveće u snu

Ako ste sanjali da berete cveće, uskoro vas očekuje dobijanje pohvala i nagrada na više životnih polja. Sve što ste do sad radili, sada će vam se isplatiti i moći ćete „ubrati plodove“.

Ako ste u snu videli druge da beru cveće, očekuje vas radovanje zbog vesti koju ćete primiti o uspehu vaših prijatelja i dragih ljudi. Punog srca ćete učestvovati u njihovoj sreći.

Ukoliko ste sanjali da na jednoj strani berete cveće i presađujete ga na drugu, u skoroj budućnosti ćete biti pozvani da prenesete svoje znanje i stečeno iskustvo na jedan novi posao u okviru firme. Ako ste nezaposleni, ovo se može odnositi na davanje saveta oko rešavanja jednog problema unutar porodice.

Saditi cveće u snu

Ako ste u snu sadili cveće, znači da ćete u narednom periodu postaviti dobre temelje za napredak i razvoj svog života, bilo da se radi o porodici, prijateljstvu ili poslu.

Ako ste sanjali da sadite raznoliko cveće, vaša interesovanja će biti rasuta na sve strane i pitanje je da li ćete uspeti postići sve što ste sebi zadali. Usporite malo da ne biste narušili zdravlje.

Ukoliko ste u snu sadili cvetnjak i gusto ga popunjavali, u narednom periodu ćete se intenzivno baviti vašom porodicom i pravljenjem zajedničkih planova za budućnost. Biće to lep period ispunjen ljubavlju i razumevanjem.

U slučaju da ste okopavali posađeno cveće, znači da ćete dobiti nove ideje o uspostavljanju boljih odnosa i  brizi za vaše voljene, te kako da sprečite male razmirice i nesporazume koji su se pojavili u poslednje vreme.

Ako ste u snu videli da neko drugi sadi cveće, znači da ćete u narednom periodu moći odahnuti jer će neko drugi preuzeti deo vašeg tereta i odgovornosti, a vi ćete se moći zasluženo odmoriti.

Čupati cveće u snu

Ukoliko ste sanjali da vi čupate neko cveće, uskoro vas očekuje razočaranost u jedno prijateljstvo za koje ste mislili da je iskreno. Nakon što saznate da nije tako, bićete prvo ljuti, a onda vrlo povređeni i razočarani.

Ako ste sanjali da čupate cveće koje ste posadili, znači da ćete u narednom periodu morati odustati od onoga što ste do sada radili i početi iz početka. To će vas veoma pogoditi i obeshrabriti, ali ćete svojom snalažljivošću pronaći način da to ublažite.

Kada u snu vidite nekog drugog da čupa cveće, znači da ćete primiti vest o nekoj nesreći vama dragih ljudi i to će vas potresti.

Kupovati cveće u snu

U slučaju da ste sanjali da kupujete cveće za sebe, u budućnosti vas očekuje intenzivan rad na sebi i svojim ciljevima. Ulagaćete u svoje znanje i širiti mogućnosti za posao. Nemojte odustajati, trud će se isplatiti.

Ako ste u snu kupovali cveće za nekoga drugog,  u skoroj budućnosti ćete se veoma potruditi da ugodite jednoj osobi i da joj pokažete kako ste vredni njene pažnje. Vaše nastojanje će se svakako isplatiti, samo ostanite fokusirani na ono što želite.

Ukoliko ste videli da neko drugi kupuje cveće u snu, očekuje vas lepo iznenađenje i pažnja drage osobe koju dugo niste videli. Prijaće vam ponovni susret i veoma ćete se obradovati.

Prodavati cveće

Ako ste vi prodavali cveće u snu, znači da vas u narednom periodu očekuje naplata sve one strpljivosti i rada koje ste uložili u svoj život u prošlosti. Sada ćete biti u prilici da vi drugima dajete ono što znate i da dobro to naplatite. Znanje se uvek isplati.

Videti nekoga da prodaje cveće u snu, znači da ćete imati priliku ispraviti neke greške za koje se kajete. Dobićete od prave osobe korisne savete po tom pitanju i olakšati svoju savest.

Sanjati cvećaru

Ukoliko ste sanjali da ste u cvećari, a ne kupujete cveće već ga samo gledate, znači da se bojite rizikovati u jednom slučaju i da se veoma jedete zbog toga. Znate šta biste voleli napraviti, ali se bojite da ishod neće biti onakav kakav biste vi želeli da bude.

Ako ste sanjali druge ljude u cvećari, znači da imate osećaj da je drugima lakše nego vama i da su oni okruženi mnogim mogućnostima, a vi niste nego ste izolovani sa strane.

U slučaju da ste u snu samo videli cvećaru, očekuje vas prilika da napredujete u mnogim sferama u životu. Na vama je da ne stojite po strani nego da te prilike zgrabite i konačno „uđete u cvećaru“.

Sanjati uvelo cveće

Ako ste u snu videli uvelo cveće koje je trebalo zaliti, znači da vam se poručuje da se trgnete iz učmalosti i napravite nešto dobro za sebe. Ništa ne pada s neba, za sve se treba potruditi.

U slučaju da ste sanjali uvelo cveće kojem nema spasa, u skoroj budućnosti ćete shvatiti da ste propustili neku lepu priliku i da sad više nema nazad. Što je bilo, bilo je.

Ukoliko ste u snu videli lepo osušeno cveće, znači da će dugo trajati nešto za što ste se zalagali, bilo da se radi o ljubavnoj vezi ili poslovnim, odnosno prijateljskim odnosima.

Poklanjati cveće u snu

Ako ste sanjali da vi nekome poklanjate cveće, imaćete veliku želju i potrebu da razveselite i usrećite svog partnera ili člana bliske porodice do kojeg vam je izuzetno stalo.

Ako neko vama u snu poklanja cveće, očekuje vas lep period ljubavi i topline u porodičnom okruženju, a to je ono što vam je u poslednje vreme baš falilo.

Videti u snu da neko nekome poklanja cveće, znači da ćete biti svedokom jedne prosidbe. Možda će vas pozvati da kumujete, nikad se ne zna.

Mirisati cveće u snu

Ukoliko ste sanjali da mirišete cveće, veoma vam fali ljubavi i pažnje, pa se trudite da je pronađete na svakom mogućem mestu i u svakoj osobi koju upoznate.

Ako ste u snu videli nekoga da miriše cveće, uskoro ćete osetiti lažno prijateljstvo i laskanje na svojoj koži. Čuvajte se previše srdačnih ljudi.

Sanjati venčano cveće ili bidermajer

U slučaju da ste sanjali kako držite bidermajer, uskoro vas očekuje procvat ljubavi i ljubavnih odnosa. Ako ste već u braku ili vezi, ovaj period će vam biti kao medeni mesec.

Videti u snu nekoga da drži venčano cveće, znači da ćete biti okruženi srećnim ljudima punim pozitivne energije koju će prenositi i na vas, pa će vam sve izgledati ostvarivo i moguće.

Ako ste sanjali da bacate venčano cveće, očekuje vas ostvarenje jedne želje koju dugo krijete od svih. Konačno ćete moći reći šta ste najviše želeli.

Sanjati cveće u vencu

Ukoliko ste sanjali venac od lepog svežeg cveća, konačno će se zaokružiti jedna ljubavna priča i imati sretan ishod. Bićete veoma srećni zbog toga.

U slučaju da ste videli venac cveća za sahranu, u narednom periodu vas očekuje kraj neke veze, pomirenje s tim i početak novog života.

Sanjati cveće za svadbu

Ako ste sanjali svadbenu prostoriju okićenu cvećem, znači da će vam uskoro sve u životu „procvetati“ i krenuti nabolje.

Ukoliko ste u snu videli cveće kojim su okićeni svatovi, uskoro vas očekuje slavlje sa većim brojem ljudi, a vi ćete biti povod tog veselja.

Videti cveće posuto po podu svadbene sale ili crkve, znači da su vam životni putevi osigurani dobrim i lepim delima. Nemate razloga za strah od budućnosti, veš ste utabali potrebne staze.

Gaziti cveće u snu

Ako ste sanjali da gazite cveće u hodu po prirodi, znači da ćete se veoma pokajati zbog nečega što ste uradili, a neće biti moguće da to sad ispravite.

Ukoliko ste u besu gazili cveće, uskoro ćete shvatiti da ste razotkriveni u nečemu što ste radili i da nema načina da se opravdate, ma šta pokušavali slagati. Tako ste i došli tu gde jeste, zar ne?

Videti u snu druge da gaze cveće, znači da ćete biti obeshrabreni ponašanjem jedne osobe i veoma razočarani onim što je ta osoba postala. Nažalost.

Kupati se u cveću u snu

Ako ste sanjali da se vi kupate u cveću, predstoji vam uspeh i zadovoljstvo na ljubavnom planu. Sve što ste zamislili, sada će se polako početi ostvarivati, bez obzira da li ste u braku, vezi ili ste slobodni.

Ako ste u snu videli nekoga drugog da se kupa u cveću, očekuje vas veliko radovanje zbog ljubavne sreće vaših prijatelja ili bliskih osoba.

Sanjati da ste dobili cveće od voljene osobe

Ako ste u vezi ili braku s onim koga volite i on/ona vam poklone cveće u snu, znači da vas na javi očekuje velika sumnja u parterovu neiskrenost ili prevaru.  Nećete imati mira dok stvari ne isterate na čistac.

Ukoliko niste u vezi ili braku sa osobom koju volite, a sanjate da vam poklanja cveće, znači da ćete uskoro imati priliku da saznate da li vredi i dalje očekivati da vas primeti ili je vreme da odustanete od toga i okrenete se realnijim mogućnostima.

Dobiti cveće od prijatelja

Ako ste u snu dobili cveće od prijatelja ili prijateljice, uskoro vas očekuje mnogo podrške dobronamernih i iskrenih ljudi oko nekog porodičnog pitanja. Osetićete da niste sami i sve će vam izgledati lakše.

Ukoliko ste vi u snu davali cveće prijateljima, znači da ćete pokazati veliko strpljenje i razumevanje oko nekog događaja vezanog za bliske ljude.

Sanjati poljsko cveće

Videti u snu poljsko cveće, znači da vas očekuje mnogo sitnih radosti i uspeha u narednom periodu. Neće to biti ništa veliko, ali će vam ulepšavati dan.

Ako ste sanjali da berete poljsko cveće, uskoro vas očekuje napredak i nagrada na poslovnom planu. Konačno će biti primećeno sve što ste do sad radili i kako ste se zalagali.

Sanjati da sedite u poljskom cveću, znači da ćete u vrlo skoroj budućnosti uživati u plodovima svoga rada. Bilo da se radi o porodici ili zaposlenju.

Pleviti cveće u snu

Ukoliko ste sanjali da plevite cveće, vrlo brzo ćete doneti odluku da „pospremite“ svoj život i složite stvari na svoje mesto. Shvatićete da je važno odvojiti bitno od nebitnog i tako mu se i posvetiti.

Ako ste u snu videli da drugi pleve cveće, ubrzo ćete imati priliku videti da se osobe iz vašeg okruženja menjaju nabolje i da lepše funkcionišu sa porodicom i prijateljima.

Sanjati tratinčice

Ako ste sanjali ovo sitno veselo cveće, očekuje vas mnogo druženja i novih poznanstava. Sklopićete lepa prijateljstva u narednom periodu.

Sanjati ruže

Ukoliko ste sanjali ruže, bez obzira na boju, znači da vam se smeše ljubavni doživljaji i da imate tajnog obožavaoca. Ovo je cveće koje simboliše ljubavne emocije.

Sanjati gladiole

Ako ste u snu videli gladiole, imaćete susret sa jednom vrlo profinjenom i kulturnom osobom.