Sanovnik » Sanjati » Ž » Ženidba – šta znači sanjati da se ženite?

Ženidba – šta znači sanjati da se ženite?

Ženidba je ozbiljan čin i tu odluku muškarci ne donose baš lako. Posebno zato što većina muškaraca smatra da ženidbom gubi svoju slobodu i mogućnost razuzdanih provoda s drugarima. Međutim, ženidba predstavlja i novi početak, jedan zreliji i smisleniji život. Donosi i veće odgovornosti, ali donosi i one radosti koje može pružiti samo porodični život.

Kada se motiv ženidbe pojavi u nečijim snovima, on najčešće donosi lepe poruke i najavu napredovanja. Ženidba, kao i udaja, predstavlja veseo događaj i nagoveštaj lepše i smislenije budućnosti. Stari sanovnici ovakvim snovima pridaju pozitivna značenja, dok su modernija tumačenja snova o ženidbi malo opreznija i umerenija. Modernija tumačenja se vode detaljima sna i sanjačevim osećajem u snu, pa nekim snovima daju i negativan predznak.

Sanjati ženidbu

Ako ste sanjali ženidbu, na javi vas najverovatnije očekuju veseli događaji, mnogo druženja i porodična harmonija. Takođe je moguće da ćete uskoro imati priliku za poslovno napredovanje, ali i priliku da unapredite neke međuljudske odnose. Sanjati ženidbu može predstavljati i neke vaše strahove od neizvesnosti onoga što vas očekuje u budućnosti, ali može govoriti i o vašem ljubavnom životu, o nekim kajanjima, nezadovoljstvima ili velikoj sreći na tom polju. Ovakav san, takođe, može predstavljati i nove početke, kao i ostavljanje prošlosti iza sebe.

Sanjati da se vi ženite znači da se trenutno nalazite na nekoj prekretnici i da pokušavate doneti važne odluke u svom životu. Moguće je da ste zbog svega toga prilično uzbuđeni i nestrpljivi, ali je moguće i da osećate neke dileme i strahove. Ako ste sanjali da se vi ženite, moguće je i da ste nezadovoljni sadašnjim životom, pa ga želite podići na jedan viši nivo. Ovakav san vam poručuje da ne brinete, da se prepustite onome što dolazi jer vas očekuju lepši dani.

Videti u snu tuđu ženidbu predstavlja nagoveštaj većeg timskog rada i drugačijeg odnosa sa ljudima koji vas okružuju. Moguće je da ćete uspostaviti odlične odnose sa radnim kolegama i da ćete se s njima osećati kao jedna porodica.

Sanjati da se ženite sadašnjom suprugom

Ukoliko ste u snu videli da se ženite svojom trenutnom suprugom, vrlo je moguće da na javi vršite određenu analizu svog života i da pokušavate „sabrati i oduzeti“ ono što delite u vašem braku. Moguće je da niste baš najzadovoljniji stanjem u kojem se nalazi vaš brak i moguće je da biste voleli da ga možete početi iz početka. Sada imate određeno iskustvo na tom polju i znate šta biste uradili ili šta ne biste uradili u nekim situacijama koje ste zajedno prošli.

Drugačije tumačenje ovog sna može biti da ste vi veoma zaljubljeni u svoju suprugu i da vas na javi očekuje drugi medeni mesec.

U slučaju da ste sanjali kako neko drugi ženi vašu suprugu, to znači da ste zabrinuti da bi vaša supruga mogla biti nezadovoljna vašim brakom i da bi je neko lako mogao „ukrasti“ od vas. Plašite se da niste dovoljno dobri i da ne ispunjavate očekivanja koja vaša supruga ima. Takođe je moguće da sumnjate u vernost svoje supruge.

Ženiti se u snu bivšom devojkom

Kada sanjate da se ženite bivšom devojkom, u narednom periodu vas očekuje suočavanje sa nekim delovima prošlosti koje nikako ne možete ostaviti iza sebe. Koliko god daleko da odete sa svojim životom, neke nerešene stvari vas sustignu i traže da se ponovo pozabavite njima. Moguće je da svojoj bivšoj niste oprostili neke stvari ili znate da ih ona nije oprostila vama, pa vas to stalno opterećuje.

Ako ste u braku, a sanjali ste da se ženite bivšom devojkom, na javi verovatno osećate nezadovoljstvo svojom postojećom vezom, odnosno brakom i voleli biste da su neke stvari ostale onakve kakve su nekada bile.

Drugačije tumačenje ovog sna je da ćete uskoro postati svesni kako ste nešto loše uspešno izbegli i na vreme otišli u drugom smeru.

Biti u snu tužan zbog ženidbe

Ukoliko ste sanjali da ste tužni zato što se ženite, to znači da se u stvarnom životu plašite neke  odgovornosti koju trebate preuzeti i da biste to želeli izbeći. Voleli biste da se od vas ništa posebno ne očekuje i da jednostavno nastavite sa dosadašnjim životom. Međutim, stvari su malo drugačije i vas očekuju određene promene koje ne možete ignorisati.

Ženiti se u snu drugi put

U slučaju da ste sanjali kako se ženite drugi put, u narednim danima biste mogli shvatiti da su neke stvari ostale nerešene i da ćete ih morati ponavljati. Moraćete uložiti mnogo više napora da sve to dovedete na svoje mesto, pa ćete samim tim imati i više odgovornosti zbog novonastale situacije.

Ako ste sanjali ovakav san, moguće je i da ćete u narednom periodu dobiti priliku za neke promene. Moguće je da će se uskoro pred vama pojaviti nove šanse da nešto popravite i uradite drugačije.

Videti u snu da se neko ženi drugi put znači da će vam se uskoro jedna osoba požaliti da je nezadovoljna svojim ljubavnim životom i da želi nešto menjati na tom polju. Bićete prilično iznenađeni ovom izjavom i nećete znati kako da reagujete. Pokušaćete razumeti razloge i motive te osobe, ali nećete imati adekvatan savet koji biste mogli dati.

Sanjati ženidbu naslepo

Kada u snu vidite da se ženite naslepo, odnosno sa devojkom koju nikada niste videli, to znači da se pred vama nalaze neka iskušenja i životni ispiti. Moguće je da ćete morati proći određene izazove u narednom periodu i da će ih život za vas urediti tako da nećete znati šta da očekujete. Bićete napeti, zabrinuti i puni nadanja da će sve dobro završiti.

Sanjati da se neko drugi ženi naslepo znači da ćete u skoroj budućnosti videti da je jedna osoba preuzela na sebe nešto o čemu nema nikakvog pojma i sada joj je potrebna vaša pomoć. Najradije biste to odbili, ali vi niste osoba koja okreće glavu kada je neko u nevolji i ne možete tek tako ignorisati nečiju molbu za pomoć.

Sanjati ženidbu iz ljubavi

Ako ste sanjali da se ženite iz ljubavi i da mnogo volite buduću suprugu, to znači da ste vi u stvarnom životu vrlo romantična osoba. Uživate u tome da druge ljude usrećujete poklonima, posebnim znacima pažnje i nikada ne zaboravljate važne datume. Vi ste neko ko mašta o životu i ljubavnoj vezi iz filmova i ko se svaki dan nada da će to i doživeti.

Odbiti ženidbu u snu

Ukoliko ste sanjali da odbijate da se ženite, u bliskoj budućnosti vas očekuje jedna ružna obaveza koju ćete pokušati izbeći. Trudićete se svim silama da vas zaobiđe to što ne želite i da ta obaveza jednostavno pređe na nekoga drugog ko ima manje odbojnosti prema takvim stvarima.

Drugačije tumačenje ovoga sna kaže da ste vi vrlo neodgovorna osoba koja neće da ponese teret onoga što je sama „zakuvala“.

U snu ženiti dete

U slučaju da ste sanjali kako ženite neko dete, na javi vas očekuje vrlo neugodna situacija u kojoj ćete morati objašnjavati i opravdavati neke svoje ranije postupke. Bićete pozvani na odgovornost i moraćete nekome detaljno objasniti određene odluke. Neće vam biti lako da date dobro objašnjenje za ono što izgleda potpuno nelogično.

Videti u snu da se neko dete ženi znači da ćete se u jednoj situaciji ponašati potpuno nedoraslo i nezrelo. Nećete postupiti kao jedna odgovorna i odrasla osoba, nego ćete reagovati kao neko razmaženo derište koje nije naviklo da bude drugačije od onoga kako ono želi i očekuje.

Sanjati da se ženite prijateljicom

Kada u snu vidite da se ženite vašom prijateljicom, to znači da ćete u skoroj budućnosti pokušati unaprediti vašu postojeću vezu ili brak i pokušati postići ono razumevanje koje imate sa svojom prijateljicom. Želećete da u svojoj partnerki imate i ljubavnicu i prijateljicu i da svoj odnos gradite na potpunoj iskrenosti i razumevanju.

Drugačije tumačenje sna kaže da ste vi na javi zaljubljeni u svoju prijateljicu i da biste veoma voleli da je uskoro vidite kao svoju suprugu.

Videti u snu da se ženite neprijateljem

Ako ste sanjali da se ženite svojim neprijateljem, odnosno neprijateljicu, to znači da ćete se u narednim danima pomiriti sa jednom osobom s kojom duže vreme nemate dobre odnose. Pokušaćete pronaći zajednički jezik oko nekih stvari i u tome ćete i uspeti. Shvatićete da ste sada zreliji i da obe strane drugačije gledaju na ono što je bilo, ali i na ono što tek treba da se zajedno gradi.

U snu se ženiti majkom

Ukoliko ste sanjali da se ženite svojom majkom, vrlo je moguće da ste na javi uplašeni mogućnošću da ostanete sami i nezaštićeni. Moguće je da osećate strah od odlaska iz svoje porodice i da se plašite samostalnog života. Niste od onih koji jedva čekaju da pobegnu od kuće i da sami organizuju svoju svakodnevnicu. Vi više volite da se neko za vas brine i da uvek znate šta vas čeka i na čemu ste.

Ženiti se svojom šeficom u snu

U slučaju da ste sanjali kako se ženite svojom šeficom, u bliskoj budućnosti biste mogli doživeti neke promene na poslovnom polju koje bi vas mogle odvesti u smeru većeg zbližavanja sa pretpostavljenima. Takođe je moguće da vi na javi maštate o mnogo većoj ulozi u poslovnoj sferi od one koju trenutno imate.

Sanjati da se ženite svojom profesoricom

Kada u snu vidite da se ženite svojom profesoricom, to znači da na javi imate „prljave“ misli i nadanja. Voleli biste malo začiniti svoj erotski život i u njega uvesti neke nove igrice i zanimacije. Možda biste vrlo rado bili nečiji nevaljali učenik kojeg treba kazniti, a možda biste vi voleli kazniti svoju profesoricu. Osim ako niste zaista zaljubljeni u svoju profesoricu, ovaj san ima potpuno preneseno značenje.

U snu ženiti sina

Ako ste sanjali da ženite svog sina, u narednim danima bi vam se mogla ispuniti jedna želja. Moguće je da će vas obradovati nešto o čemu dugo mislite i čemu se dugo nadate. Ovakav san se može odnositi na ispunjenje nečega vezanog za vašu porodicu, ali može biti usmereno i na neke vaše lične želje.

Ženiti brata u snu

Ukoliko ste sanjali da ženite svoga brata, u bliskoj budućnosti vas očekuje dolazak radosne vesti u krug porodice. Moguće je da ćete dobiti prinovu u porodici ili da ćete saznati za nečiju veridbu i planiranje buduće svadbe. Sve to će vas mnogo obradovati i učiniti vaš život lepšim i smislenijim. Ovi događaji bi mogli na nov način povezati vašu porodicu i izgladiti neke nesuglasice i manja nerazumevanja među njenim članovima.

Sanjati da ženite prijatelja

U slučaju da ste u snu videli kako vam se prijatelj ženi, u narednom periodu biste mogli dobiti iznenadnu ponudu da nekome budete kum na venčanju. Moguće je da će vas ta ponuda zateći nespremnog i da će vas iznenaditi jer nećete očekivati da vas ta osoba gleda takvim očima, ali će vas ovakva ponuda zaista obradovati. Rado ćete prihvatiti ponudu i dužnosti koje jedno kumstvo nosi.

Sanjati da se ženite staricom

Kada u snu vidite da se ženite nekom staricom, to znači da ste vi na javi vrlo proračunata osoba i da ste spremni žrtvovati mnogo toga da biste ostvarili određenu materijalnu korist. Nije vam važno što ćete morati trpeti neke stvari ako znate da ćete na drugoj strani dobiti ono što želite. Ne unosite snažnije emocije u međuljudske odnose i to vam olakšava mnoge poslove.

Ženiti se u snu mnogo starijom osobom od sebe

Ako ste sanjali da se ženite osobom koja je dosta starija od vas, to znači da se plašite neuspeha u životu i toga da nećete na vreme postići sve što želite. Plašite se da ćete zakasniti u ostvarenju važnih životnih ciljeva, kao što je zasnivanje porodice, i da više nećete moći birati ono što želite. Brinete se da ćete tada morati pristajati i na nešto što vam se ne dopada jer nećete imati izbora.

Sanjati da se ženite mnogo mlađom osobom

Ukoliko ste u snu videli kako se ženite osobom koja je dosta mlađa od vas, to znači da ćete u narednom periodu imati neke nesporazume sa svojom okolinom jer ćete se ponašati dosta nezrelo. Nikako nećete moći shvatiti da više niste u godinama kada je prihvatljiva vaša nehajnost i odsustvo odgovornosti. Ne možete živeti kao tinejdžer koji samo razmišlja o idućem izlasku s društvom, nego morate prihvatiti obaveze koje imate.

Sanjati da se ženite na silu

U slučaju da ste u snu videli kako se ženite na silu, u bliskoj budućnosti vas očekuje neki pritisak i osećaj bezizlaznosti. Moguće je da ćete morati pristati na nešto što vam se uopšte ne sviđa i što niste sami izabrali, ali je situacija takva da nemate mnogo izbora. Moraćete se pomiriti s onim što vam je dodeljeno i nastojati da bez kukanja od toga izvučete maksimalnu korist za sebe.

Ženiti se u snu sadašnjom devojkom

Kada sanjate da se ženite sadašnjom devojkom, to znači da će vas u skoroj budućnosti nešto vrlo prijatno iznenaditi. Bićete srećni i lepo ćete se osećati u situaciji u kojoj ćete se naći. Moguće je da ćete početi planirati neke ozbiljnije stvari u svom životu i da ćete u to uključiti i svoju sadašnju devojku. Shvatićete da su određeni osećaji stalno prisutni i da nema nikakvog razloga da ih ne uzmete u obzir i da na njima ne gradite svoju budućnost.

Videti u snu da se starac ženi

Ako ste sanjali da se neki starac ženi, to znači da ćete u narednim danima imati neke nesporazume i zameranja od strane bliskih ljudi. Nešto u vašem odnosu neće teći kako treba i vi nikako nećete moći dokučiti o čemu se tu u stvari radi. Činiće vam se da su neke situacije veštački izazvane kako bi se došlo do određenog cilja i to će vas boleti, ali će vam i mnogo smetati. Nastojaćete stvari izvesti na čistac, ali će to dovesti do novih zameranja.

Videti u snu da se otac ženi

Ukoliko ste sanjali da se vaš otac ženi, na javi vas očekuje zabrinutost i strah od nepoznatog. Niste sigurni šta vas očekuje u skoroj budućnosti, a očekujete mnogo toga. Čini vam se da će uslediti neke promene koje će vas odvesti dalje od porodičnog doma, ali još uvek niste sigurni šta će se tačno desiti i brinu vas nove odgovornosti.

Sanjati da ste veoma uzbuđeni zbog buduće ženidbe

U slučaju da ste u snu videli kako ste uzbuđeni i nemirni zbog predstojeće ženidbe, u narednim danima biste mogli biti vrlo nestrpljivi oko nečega i mogli biste pogrešiti u konačnoj odluci. Takođe je moguće da će vas jedna osoba pogrešno shvatiti i da će o vama doneti loš sud. Kasnije će vam biti teško da menjate taj njen utisak i to će se loše odraziti na vas.

Sanjati da odustajete od ženidbe

Kada u snu vidite da ste odustali od ženidbe, to znači da ćete se uskoro oko nečega predomisliti. U poslednji čas ćete promeniti svoju odluku i tako ćete izbeći jednu lošu situaciju. Moguće je da će vas vaš predosećaj upozoriti na opasnost i moguću grešku, ali je moguće i da ćete imati pomoć vernih prijatelja pri tom odlučivanju.

U snu se ženiti u starom odelu

Ako ste sanjali da se ženite u starom odelu, na javi vas očekuje loš početak nečega. Nećete baš najbolje startovati s nečim što vam je važno i to će imati određene posledice u kasnijim događanjima. Moraćete se malo više potruditi oko same organizacije i malo više kontrolisati kako napreduju radovi na onome što organizujete.

Sanjati da se ženite i nemate kuma

Ukoliko ste u snu videli da se ženite, ali da nemate kuma za tu ženidbu, u skoroj budućnosti biste mogli ostati bez potrebne podrške u nečemu. Moguće je da će vas iznenaditi određene osobe svojim ponašanjem i svojom nelojalnošću. Nikada niste verovali u bajke i niste očekivali da su drugi spremni umreti za vas, ali niste verovali ni da će vas tek tako napustiti i izdati.

Sanjati da se ženite i da imate dva kuma

U slučaju da ste u snu videli kako se ženite i kako imate dva kuma za taj događaj, u narednom periodu biste mogli biti vrlo neodlučni oko nečega. Moguće je da će vas vaša okolina u potpunosti podržavati u svemu što budete radili, ali će problem biti u vama i u vašoj nemogućnosti da napravite konačan izbor.

Sanjati da se ženite i da vas je ostavila mlada

Kada u snu vidite da se ženite i da vas je ostavila mlada, to znači da vam se nikako neće ispuniti jedna želja koja vam je veoma važna. Uzalud ćete se nadati i pokušavati sve i svašta kako bi do ostvarenja te želje došlo. Jednostavno, ništa se neće poklopiti sa onim što je potrebno da se ispuni ono što stalno priželjkujete.

Videti u snu da se ženite i da ljubite mladu

Sanjati da se ženite i da ljubite svoju mladu predstavlja veliku sreću i napredak u narednom periodu. Osećaćete se vrlo poletno i sve će vam polaziti za rukom. Lako ćete doći do ostvarenja svojih ciljeva i bićete mnogo srećni zbog toga.