Sanovnik » Sanjati » V » Vakcina i vakcinacija sanovnik i snovi

Vakcina i vakcinacija sanovnik i snovi

Nekada se vakcina poistovećivala sa potpunom zaštitom od bolesti i pružala je osećaj sigurnosti. Pomoću masovne vakcinacije spaseni su životi mnogih ljudi, a posebno dece. Poverenje u nauku i zdravstvo je bilo potpuno i neupitno jer su rezultati vakcinacije u praksi opravdavali to poverenje.

Međutim, novija dešavanja oko vakcine su izazvala određene polemike i različita mišljenja u vezi iste. Zato je trenutno vakcina za neke ljude pozitivan pojam, a za neke negativan i izaziva otpor.

Kada se motiv vakcine pojavi u snovima, njegovo značenje se uvek odnosi na zaštitu i sigurnost, kao i na poverenje i kontrolu. Da li će to značenje biti pozitivno ili negativno protumačeno, zavisi od sanjarevog odnosa prema  vakcini u stvarnom životu.

Sanjati vakcinaciju

Ako ste sanjali vakcinaciju, vrlo je moguće da se osećate nezaštićeno i da se plašite da nešto nećete moći kontrolisati. Moguće je i da ste zabrinuti za blisku osobu, da je želite zaštititi od nečega u životu. Vaš san može ukazivati i na to da ste imuni na neka iskušenja, da vas ona ne mogu povrediti, ali i na to da se morate odgovorno ponašati u određenim situacijama. Takođe je moguće da na javi ne želite odustati od svojih principa, da se plašite nedostatka informacija i podvala, ali je moguće i da vam je potrebna pomoć oko zdravlja.

Primiti vakcinu u snu

Ukoliko ste sanjali da vi primate vakcinu, u bliskoj budućnosti biste mogli potražiti nečiju pomoć i zaštitu. Moguće je da osećate potrebu da se osigurate u nečemu i da se trudite da dobijete određenu garanciju za nešto što očekujete u budućnosti. Verovatno želite reagovati na vreme i na taj način sprečiti moguće komplikacije u narednom periodu.

Videti u snu da neko drugi prima vakcinu predstavlja vaše ubeđenje da će se određena osoba snaći na vreme i da će za sebe izabrati najbolju opciju kako bi bila sigurna i zaštićena. Verujete da je nekome potrebna zaštita i da će tu zaštitu na vreme i dobiti.

Drugačije tumačenje je da u stvarnom životu mislite kako je određena osoba povodljiva i ne razmišlja svojom glavom. Lako pristaje na sve što joj je predstavljeno kao dobro i korisno, a da pre toga sama ne proveri o čemu se radi i kakvo je stvarno stanje.

Sanjati da vi vakcinišete nekoga

U slučaju da ste u svom snu videli kako vakcinišete nekoga, na javi vas očekuju pokušaji da nekoga kontrolišete i da tu osobu pomoću kontrole zaštitite od mogućih problema. Moguće je da ćete u narednim danima ubediti određenu osobu da je nešto dobro za njega/nju, da će od toga imati samo koristi i da se u to može upustiti bez sumnje i straha.

Sanjati da neko drugi vakciniše ljude ili životinje ukazuje na to da vi neku osobu doživljavate kao onu koja se trudi da svima oko sebe pomogne, bilo savetom, bilo vlastitim radom. Moguće je da se divite toj osobi i njenoj predanosti humanitarnom radu.

Videti u snu medicinsku sestru sa vakcinom

Kada sanjate medicinsku sestru koja nosi vakcinu, to znači da vas u narednom periodu očekuje kontakt sa jednom osobom koja je stručnjak u svom poslu. Moguće je da ćete potražiti nečije stručno mišljenje u vezi problema koji imate ili u vezi određene odluke koju trebate doneti. Nećete se hteti upustiti u nešto što vam je veoma važno, a da se pre toga ne posavetujete sa stručnjakom.

Videti u snu veliku vakcinu

Ako ste u snu videli veliku vakcinu, moguće je da u stvarnom životu predosećate neku opasnost. Možda vas san pokušava pripremiti na iznenadne neprijatne situacije, na nešto što nikako ne očekujete i na to da na vreme potražite „sklonište“ od nevolja. San vam naglašava da ne uzimate olako ono što se oko vas dešava i da malo više o svemu razmislite, kako vas posledice ne bi porazile.

Videti malu vakcinu u snu

Ukoliko ste sanjali malu vakcinu, u stvarnom životu ste dobro pripremljeni i ne dozvoljavate da vas bilo šta izbaci iz koloseka, ali ipak uvek preduzimate dodatne mere zaštite kada predosetite da je situacija malo „uzburkana“. Nikada ne paničite, ali ni ne sedite skrštenih ruku dok su dešavanja oko vas napeta ili nesigurna. Uvek na vreme reagujete i osigurate sebi potrebnu zaštitu.

Sanjati da vas boli dok primate vakcinu

U slučaju da ste u snu osećali bol dok ste dobijali vakcinu, vaš san naglašava da ćete u narednom periodu nevoljko pristati na nešto, odnosno da ćete morati istrpeti nešto s čim se baš i ne slažete. Moguće je da ćete biti svesni kako postoje određene stvari koje se moraju odraditi i onda kada nam se same po sebi ne sviđaju jer znamo da će to dovesti do nečega boljeg pa ih zato na kraju  ipak činimo.

Sanjati da vas ne boli dok primate vakcinu

Kada sanjate da dobijate vakcinu i da vas to nimalo ne boli, da sve protiče glatko i bezbolno, to znači da ćete uskoro biti spremni da se upustite u nešto za što verujete da će vam doneti mnogo dobrobiti. Moguće je da oko vas postoje određene sumnje u ishod nekog projekta ili u neku odluku koja se u okruženju nameće, ali vi nećete imati dilema oko toga i na kraju ćete dokazati da ste bili u pravu.

Plašiti se vakcinacije u snu

Ako ste sanjali da se plašite vakcinacije, to označava vašu brigu zbog neizvesnosti ili zbog nečega u što nemate jasan uvid. Svesni ste da se oko vas dešavaju bitne promene i da biste i sami trebali u njima učestvovati, ali se ne usuđujete da to učinite jer niste sigurni u njihov ishod. Plaši vas pomisao da nećete imati kontrolu nad određenim dešavanjima ili da ćete na neki način biti izmanipulisani od strane drugih.

U snu odbiti vakcinaciju

Ukoliko ste u snu videli da odbijate vakcinaciju, na javi biste mogli odlučno stati iza nečega u što verujete. Moguće je da će vas okolina osuđivati zbog toga, ali vi se nećete obazirati na tuđa mišljenja. Dosledno ćete se držati svog ubeđenja i nećete dozvoliti da vas pritisci iz okruženja navedu da popustite i da kasnije sami sebe mrzite zbog te slabosti.

U snu tražiti da dobijete vakcinu

U slučaju da ste u snu videli kako zahtevate da budete vakcinisani, to znači da ćete u bliskoj budućnosti insistirati na svojim pravima. Moguće je da ćete tražiti da vam bude dato ili isporučeno ono što vam pripada, da biste se mogli adekvatno pripremiti za događaje koji dolaze. Nećete želeti da vas neka dešavanja zateknu nespremne i da zbog te nespremnosti budete na velikom gubitku.

U snu stajati u redu za vakcinu

Kada sanjate da stojite u redu za vakcinu, to znači da u narednim danima morate biti strpljivi i da morate imati obzira i prema tuđim potrebama. Moguće je da ćete dobiti priliku za ostvarivanje nečega što smatrate bitnim, ali ćete u tome morati pokazati razumevanje poretka i uvažavanje drugih te strpljivo sačekati da tu priliku iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati prisiljavanje na vakcinaciju

Ako ste sanjali da vas neko prisiljava da se vakcinišete, taj san ukazuje na vaš osećaj neslobode i presinga u nečemu što radite. Moguće je da se plašite kako se nećete moći suprotstaviti nečijem uticaju ili nečijim zahtevima i kako ćete zbog toga imati problema. Možda nemate priliku da iskažete svoju slobodnu volju i da po toj volji postupate pa vas to mnogo opterećuje u stvarnom životu.

Ukoliko ste u snu videli kako vi nekoga prisiljavate da se vakciniše, u bliskoj budućnosti biste mogli posegnuti za nekim rigoroznijim metodama da određenoj osobi pokažete šta je za nju dobro, a šta ne. Moguće je da ste to već pokušali objasniti na mnogo umereniji način, ali da to nije dalo željene rezultate.

Sanjati vakcinaciju dece

U slučaju da ste u snu videli vakcinaciju dece, u stvarnom životu biste mogli razmišljati o potrebama osoba koje se ne mogu same o sebi brinuti. Moguće je da će vam teško pasti pomisao da su te osobe nezaštićene i da bi se okolina morala mnogo više angažovati i brinuti o njima, ali to ne čini. Verovatno ćete biti opterećeni nastojanjem da pronađete rešenje koje će svima odgovarati i doneti samo dobro.

Videti u snu da vi vakcinišete decu ukazuje na vašu nameru da zaštitite nekoga i da nečiju dobrobit ne prepuštate slučaju. Nećete dozvoliti da jedna osoba ili osobe ostanu nezaštićene zato što je neko bio nemaran ili nije našao vremena da se pozabavi onim čime je trebao. Sami ćete preuzeti stvar u svoje ruke i rešiti to tako da budete sigurni u pozitivan ishod.

Sanjati vakcinaciju životinja

Kada u snu vidite da neko vakciniše životinje, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli početi ceniti nečije dobre namere ili nečije zalaganje u vašem okruženju. Moguće je da ste olako shvatali nečiji rad na zajedničkoj sigurnosti ili da niste verovali da se ta osoba ili osobe zaista iskreno trude da drugima pomognu, bez ikakvih skrivenih namera i kalkulacija. Uskoro biste mogli uvideti da ste pogrešili.

Sanjati da vi vakcinišete životinje predstavlja vašu želju i nameru da pomognete nekome i onda kada te osobe nisu svesne da im svojim radom pomažete i činite dobro. Neće vam biti važno što vas neće tapšati po ramenu i što vam se neće zahvaljivati na pomoći, biće vam važno samo to da ste pomogli i zaštitili nekoga onda kada ste za to imali priliku.

Sanjati da vakcina ne pomaže

Ako ste sanjali da ste dobili vakcinu, ali da vas ona nije zaštitila od bolesti, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti u nešto razočarati. Moguće je da ćete verovati kako ćete od nečega imati koristi i kako će vas neko ili nešto zaštititi u kritičnim trenucima, ali se to ipak neće dogoditi. Bićete veoma razočarani i više nećete znati u šta da verujete, a u šta da sumnjate, sve će vam izgledati nesigurno i lažno.

Sanjati da vakcina štiti od bolesti

Ukoliko ste u snu videli kako je vakcina sprečila razvoj određene bolesti, na javi možete očekivati da će vaše poverenje u jednu osobu biti opravdano. Moguće je da ni sami niste bili sigurni da li da verujete nekome ili ne, ali ste rizikovali i poklonili svoje poverenje dotičnoj osobi, a nakon toga ste samo mogli čekati da se pokaže da li ste pogrešili ili ste bili u pravu. Srećom, ispostaviće se da je vaša procena bila dobra i imaćete koristi od toga.

Ne videti u snu ko daje vakcinu

U slučaju da u snu niste videli ko vam daje vakcinu, a primili ste je, to ukazuje na potrebu da ne verujete slepo u sve što vam drugi govore. Bez obzira koliko je neko ubedljiv i koliko je osoba već „prešlo“ na njegovu stranu, vi se prvo dobro informišite o onome što vam se servira kao gotova istina pa tek onda donesite svoju odluku. Veoma je važno i da znate od koga potiču određene informacije kako biste znali da li da ih uzimate za ozbiljno ili ne. Nemojte biti naivni i povodljivi.

Kada u snu ne vidite ko vam daje vakcinu i zato nećete da je primite, to znači da će neko pokušati da vas obrlati na brzinu i da vam nešto podvali bez mnogo objašnjavanja. Međutim, vi ćete to mudro sprečiti. Nećete dozvoliti da budete nečija žrtva i da vam se neko smeje iza leđa zato što niste postavljali konkretna pitanja i što niste iskoristili svoja prava.

Sanjati da ne znate šta primate u vakcini

Ako ste u snu videli ko vam daje vakcinu, ali ne znate šta u toj vakcini primate, u narednim danima biste mogli biti zbunjeni i olako prihvatiti nešto o čemu nećete imati dovoljno informacija. Moguće je da ćete poverovati osobi koju poznajete i da ćete misliti kako ta osoba sigurno zna šta radi pa nećete tražiti dodatna objašnjenja za ono što se bude dešavalo. Međutim, to biste svakako trebali uraditi.

Ukoliko ste odbili da primite vakcinu jer ne znate šta je u toj vakcini, u stvarnom životu ćete uspešno odoleti nekim iskušenjima. Nećete dozvoliti da manipulišu vama niti da vas plaše kojekakvim sankcijama, nego ćete zahtevati da se svi odgovorno ponašaju, da budu transparentni  i da stanu iza svojih izjava. Odlučno ćete braniti svoja prava i nećete pristajati ni na kakve ucene.

U snu testirati vakcinu

U slučaju da ste u snu videli kako testirate i proučavate vakcinu, u narednom periodu biste mogli nešto dvaput proveriti pre nego što to nekome ponudite, odnosno predstavite kao dobro. Moguće je da nećete hteti rizikovati neuspeh i zato ćete se potruditi da budete sigurni kako je ono čime baratate potpuno onakvo kakvo želite da bude. Niste neodgovorna osoba niti neki šarlatan pa se tako nećete ni ponašati.

Sanjati da ste pronašli vakcinu za neku bolest

Kada u snu vidite kako ste vi pronašli vakcinu za neku bolest, to znači da biste se u bliskoj budućnosti mogli baviti humanitarnim radom i da bi vam moglo biti mnogo važno da nekome pomognete. Moguće je da često razmišljate o tome kako da doprinesete rešavanju nečijih problema i nadate se da ćete uspeti pronaći najbolje rešenje za to. Boli vas tuđa nesreća i teško vam je da gledate kako drugi pate, posebno ako im ne možete odmah pomoći.

Sanjati da nema vakcine

Ako ste sanjali da vam je potrebna vakcina da se zaštitite od neke bolesti, ali te vakcine nema i ne možete je dobiti, to ukazuje na vaš strah u stvarnom životu da ćete ostati nezaštićeni u kritičnim trenucima. Moguće je da se plašite da nećete na vreme dobiti sve što vam je potrebno i da ćete zbog toga biti izloženi mnogim problemima i životnim udarima. Verovatno ste vi osoba koja voli sve rešiti na vreme i unapred imati spremne mehanizme za svaku moguću situaciju, a ako to ne uspete uraditi, hvata vas panika.

U snu plaćati vakcinu

Ukoliko ste sanjali da plaćate vakcinu koju ste dobili, to ukazuje da bi vas neko uskoro mogao prevariti. Moguće je da će određena osoba pokušati da iskoristi vašu neinformisanost i da za sebe izvuče određenu korist iz vašeg neznanja. Kada kasnije saznate da to što ste uradili nije uopšte moralo biti tako, već će biti kasno da bilo šta ispravljate i nadoknađujete pa ćete se morati pomiriti sa onim što se desilo.

Drugačije tumačenje ovog sna je da vam u bliskoj budućnosti uopšte neće biti važno šta trebate uraditi i koliko trebate dati da biste dobili odgovarajuću zaštitu za sebe ili za osobe do kojih vam je stalo. Biće vam jedino važno da svi budete zaštićeni i sigurni od određenih problema koji bi vas mogli snaći.

Sanjati burnu reakciju nakon vakcine

U slučaju da ste u snu videli kako imate burnu reakciju organizma na vakcinu koju ste primili, na javi vas očekuje kajanje zbog nečega što ćete uraditi ili zbog nečega na što ćete uskoro pristati. Možda nećete biti svesni koje su moguće posledice vaših dela ili onoga na što vas neko nagovara, a kada te posledice izađu na videlo, biće kasno da od svega odustanete. Jedino što ćete moći pokušati jeste da sanirate nastalu štetu.

Videti u snu da neko drugi ima burnu reakciju na vakcinu predstavlja vaše saznanje da ste pogrešili u proceni i da ste određenoj osobi ponudili zaštitu koju ne možete sprovesti kako treba. Moguće je da će vas uplašiti to saznanje i pomisao da nećete uspeti pomoći onome kome je to potrebno, a ta osoba i dalje računa na vas.

Sanjati da ste primili više vakcina odjednom

Kada u snu vidite kako ste primili više vakcina odjednom, to znači da se u stvarnom životu želite zaštiti od svoje okoline na više načina. Moguće je da se osećate ugroženima i da ste nesigurni u sebe, ali i da ne verujete ljudima koji su oko vas. Možda se plašite da ćete biti izloženi nekim lošim situacijama, podvalama i prevarama pa želite na vreme poduzeti sve što možete da se od toga zaštitite.

Videti u snu ožiljak od vakcine

Sanjati da vam je ostao ožiljak od vakcine ukazuje na to da morate biti svesni kako i najbolja zaštita ostavlja iza sebe određene posledice i podsetnike na prošla dešavanja. Ništa nije svemoguće i sve što ima svoje dobre strane, mora imati i neke manje neželjene efekte na koje se treba navići. Važno je da ste uspešno prebrodili teškoće koje su vas snašle i da ste jači i mudriji krenuli dalje kroz život.