Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati dženazu?

Šta znači sanjati dženazu?

Snovi o smrti i o umrlima nikada nisu laki. Najčešće se iz takvih snova budimo umorni i sa lošim predosećajima. Međutim, ne znače svi snovi o smrti nešto loše, ima i onih snova o umiranju koji predskazuju nove početke i „pokopavanje“ loših stvari te njihovo ostavljanje u prošlosti.

Dženaza je simbol kraja, nečega konačnog, onoga iza čega na ovom svetu nema više ništa. Često je to vrlo tužan događaj, ali nisu retki ni oni slučajevi kada smrt donosi olakšanje i smirenje.

Zbog svega navedenog, snovi o dženazi mogu predstavljati i pozitivan znak, iako se najčešće tumače kao nešto negativno.

Sanjati dženazu

Ako ste sanjali dženazu, u bliskoj budućnosti biste mogli završiti s nečim u svom životu. Moguće je da će se to odnositi na neke međuljudske odnose, ali je moguće i da ćete iza sebe ostaviti određeni način života. Možda ćete se preseliti u drugi grad ili državu, završiti sa starim poslom i započeti nešto novo. Snovi o dženazi mogu ukazivati i na bol te na vaš osećaj da nešto zauvek gubite, ali i na to da svesno nešto završavate i ostavljate u prošlosti. Ovakvi snovi mogu imati veze i sa nečistom savešću, ali i sa mirenjem sa nekim stanjem u kojem se nalazite.

Videti u snu svoju dženazu

Ukoliko ste sanjali svoju dženazu, vrlo je moguće da ste u stvarnom životu pod velikim pritiskom i da ne vidite izlaz iz tog stanja. Moguće je da ste preumorni i da ne možete stići na sve strane kako biste obavili sve što se od vas očekuje. Imate osećaj da ste „mrtvi umorni“ i na ivici snage. Takođe je moguće da ste odlučni u tome da iza sebe ostavite dosadašnji život i da u budućnost krenete kao potpuno nova osoba.

Sanjati veliku dženazu

U slučaju da ste u snu videli veliku dženazu, to ukazuje na vaš osećaj da je puno ljudi uključeno u vaš život i da bi neke vaše odluke mogle uticati na mnoge osobe. Moguće je da nikoga ne želite povrediti tim svojim odlukama, ali se plašite da to nikako nećete moći izbeći. Takođe se plašite da nakon svega više neće biti mesta izmenama i povratku, da će to biti nešto konačno i završeno.

Sanjati malu dženazu

Kada u snu vidite malu dženazu, to znači da vam na javi nije jasno zašto se podiže velika prašina oko nečega što želite uraditi. Svi se ponašaju kao da je neko umro, a vi samo želite uvesti određene promene u svoj život. Jasno vam je da to ima svojih posledica, ali vam nije jasno kako drugi ne razumeju da se radi o vašem životu i da je na vama da o njemu odlučujete. Nabijaju vam osećaj krivice i stvaraju vrlo lošu atmosferu.

U snu videti dženazu bez pokojnika

Ako ste sanjali dženazu na kojoj nedostaje pokojnik, to ukazuje na uzaludnu raspravu oko nečega jer je glavna tema nešto čega uopšte nema. Moguće je da nepotrebno paničite i pravite problem oko onoga što se nije ni desilo ili što se uopšte neće ni desiti. Moguće je da ste skloni negativnim mislima i da se uvek unapred plašite loših ishoda, a kasnije se uverite da za to nije bilo nikakve potrebe.

U snu videti tuđu dženazu

Ukoliko ste sanjali tuđu dženazu, vrlo je moguće da ste zabrinuti za određenu osobu i da se plašite da će njen način života dovesti do ozbiljnih problema. Takođe je moguće da neku osobu ne volite i da priželjkujete da joj se nešto loše desi pa vas zbog toga peče savest. Moguće je i da ste svesni kako ste s jednom osobom zauvek završili svaki kontakt i kako vam se životni putevi drastično razilaze.

Sanjati dženazu svojih roditelja

U slučaju da ste u snu videli dženazu svojih roditelja, u narednim danima biste mogli biti zabrinuti za njihovo zdravlje. Moguće je i da ćete odlučiti da im više ne prigovarate što brinu gde ste i šta radite jer uviđate da ih to još više opterećuje. Potrudićete se da im udovoljite koliko možete i da ih navedete da se više posvete sebi i svom zdravstvenom stanju. Svesni ste da su svakog dana sve stariji i slabiji, a vreme brzo prolazi.

Sanjati dženazu svoje supruge

Kada u snu vidite dženazu svoje supruge, to znači da vas u stvarnom životu muči savest zbog nečega što ste uradili ili zbog nečega što ste trebali uraditi, a niste. Moguće je da se osećate loše jer mislite da ste time učinili nažao svojoj supruzi i naveli je da se povuče u sebe. Možda mislite da vaše ponašanje u njoj polako ubija životnu radost i da je čini nesrećnom.

Videti u snu dženazu svog supruga

Ako ste sanjali dženazu svog supruga, to znači da biste u narednim danima mogli ostati bez jasnog cilja i sigurnog vođstva u životu. Moguće je da će vam faliti jasan pogled na trenutna dešavanja i da nećete znati kome da se obratite da vam bude podrška. Mnogo toga bi vas moglo zbunjivati i stvarati vam dileme na koje niste navikli.

U snu videti detetovu dženazu

Ukoliko ste u snu videli dženazu deteta, to ukazuje na vaš osećaj u stvarnosti da ste izgubili nešto lepo i nevino u svom životu ili u svom okruženju. Moguće je da ste razočarani nečijim ponašanjem ili nekom nepravdom koja se desila, a na koju vi niste mogli imati uticaja. Možda ste verovali da su određene osobe poštenije i dobronamernije, iskreno ste im se otvorili, a onda ste se uverili da nije tako i to vas je zabolelo. Svesni ste da više nikada nećete biti tako nevini i naivni u svojim očekivanjima. I da ćete ozbiljnijim očima posmatrati svet.

Sanjati dženazu prijatelja

U slučaju da ste u snu videli dženazu svog prijatelja, u narednim danima biste mogli imati jedan ozbiljan razgovor s njim. Moguće je da vas zabrinjava vaš odnos u poslednje vreme jer vam se čini da vam prijateljstvo polako odumire, a to nikako ne želite. Niste sigurni kad i gde je sve krenulo u pogrešnom smeru, ali znate da ne želite pustiti da tako nastavi. Potrudićete se da oživite vaše prijateljstvo i da nađete odgovarajući lek za njega.

Videti u snu bratovu dženazu

Kada sanjate bratovu dženazu, u bliskoj budućnosti vas očekuje rastanak sa dragom osobom. Moguće je da će ta osoba otići na duži put ili da će se preseliti u neka udaljena mesta. Verovatno će se raditi o preseljenju zbog bolje poslovne ponude ili o preseljenju zbog nečega o čemu ta osoba dugo vremena mašta.

Sanjati sestrinu dženazu

Ako ste u snu videli sestrinu dženazu, to znači da ćete zbog nekih nesporazuma sa jednim članom porodice doći u sukobe sa nekim od koga to niste očekivali. Bićete iznenađeni reakcijom jedne osobe i ta reakcija će vas prilično zaboleti. Nećete biti sigurni da li vam je drago što ste konačno videli nečije pravo lice ili vam je žao što ste izgubili svoje iluzije.

U snu čuti plač na dženazi

Ukoliko ste sanjali plač koji se čuje na dženazi, to ukazuje na to da ćete se u stvarnom životu teško i sa mnogo žaljenja odreći nečega što za vas nije dobro. Moguće je da niste svesni koliko je bitno da promenite neke stvari ili navike u vlastitom životu i da žalite zbog toga što ste prisiljeni da tako postupite. Imate osećaj da pokopavate deo sebe i to vam teško pada.

Videti u snu da niko ne plače na dženazi

U slučaju da ste sanjali dženazu na kojoj niko ne plače, to znači da ćete se bez ikakvih problema ili nepotrebne drame pomiriti sa nekom odlukom u stvarnom životu. Moguće je da će vam zbog toga biti teško, ali je isto tako moguće da će vam ta odluka doneti olakšanje i novu vrstu življenja. Jasno vam je da sami ne možete nešto preseći i uraditi i zato će vam laknuti kada to neko drugi uradi za vas.

U snu čuti smeh na dženazi

Kada sanjate da se na dženazi čuje smeh, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli biti predmet nečije poruge. Vrlo je moguće da neko neće ozbiljno shvatiti vaše probleme i da će vas ismevati zbog odluka koje budete doneli. Verovatno ćete odlučiti da nešto radikalnije promenite u svom životu, a to određena osoba ili osobe neće shvatiti kao bitno i tražiće način da vas ismevaju.

Sanjati tišinu na dženazi

Ako ste u snu videli da je na dženazi mrtva tišina, to znači da biste uskoro mogli nekoga šokirati svojim odlukama ili postupcima. Moguće je da će neko ostati zapanjen vašim delovanjem i da neće znati kako da reaguje na ono što ste poduzeli. Verovatno će se raditi o tome da ta osoba nije verovala da ćete uraditi ono što ste govorili da hoćete, možda nije verovala da ćete se usuditi da to poduzmete i zato je ostala u šoku.

U snu jesti i piti na dženazi

Ukoliko ste sanjali da jedete i pijete na dženazi, na javi biste mogli pokušati izvući korist iz nečije nevolje. To nikako neće biti dobronamerno sa vaše strane niti će vam služiti na čast, a svakako neće ostaviti dobar utisak na vašu okolinu. Zato bi bilo dobro da još jednom razmislite pre nego što bilo šta poduzmete po tom pitanju.

Sanjati da idete na dženazu

U slučaju da ste u snu videli kako idete na dženazu, u narednim danima vas očekuje neka nepromišljenost i brzopletost. Sami sebi ćete stvoriti neočekivane probleme i bićete ljuti zbog toga. Moguće je da će vas neko upozoravati da ne srljate i da malo usporite, ali vi se na ta upozorenja nećete mnogo obazirati.

Videti u snu da se vraćate sa dženaze

Kada sanjate da se vraćate sa dženaze, to znači da ćete se uskoro od nečega ili nekoga oprostiti. Moguće je da ćete svesno završiti s nečim i da se na to više nećete vraćati. Može se raditi o nekoj temi koju ćete zatvoriti i nećete hteti više o tome polemisati ili o nekoj odluci koja će za vas biti konačna, a moguće je i da ćete se oprostiti od neke konkretne osobe i završiti svoje odnose s njom.

U snu pričati o dženazi

Ako ste sanjali da nekome pričate o dženazi, u narednim danima biste mogli za nečim žaliti. Moguće je da će vas uhvatiti osećaj sete i da ćete želeti biti u blizini dragih osoba. Takođe je moguće da će vam biti žao što ste nešto uradili ili da će vam biti žao što nešto niste uradili onda kada ste to mogli.

Sanjati da idete na dženazu peške

Ukoliko ste u snu videli kako na dženazu idete peške, to ukazuje na spori dolazak do nekog cilja. Moguće je da ćete sve morati raditi polako i postepeno da biste završili i zaokružili neku celinu. San vam govori da morate biti strpljivi i da se ne plašite onoga što vas očekuje jer je to jedini način da određene stvari dovedete do kraja.

Sanjati da idete na dženazu vozilom

U slučaju da ste u snu videli kako na dženazu odlazite nekim vozilom, na javi možete očekivati brzo rešenje nečega što vas muči. Moguće je da ćete „po skraćenom postupku“ doći do rešenja onoga što vam je bitno i da ćete sve to konačno ostaviti iza sebe. Bićete zadovoljni postignutim i nećete imati razloga da se na to više vraćate.

Sanjati da nekome javljate za dženazu

Kada sanjate da nekome javljate vreme i mesto dženaze, to znači da biste uskoro na sebe mogli preuzeti neku neprijatnu obavezu. Moguće je da nećete imati mnogo izbora i da ćete pokušati odraditi nešto što vam nikako neće pričinjavati zadovoljstvo, ali ćete biti svesni da nema nikoga drugog ko bi to mogao uraditi.

U snu se moliti na dženazi

Ako ste u snu videli kako se molite na dženazi, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti pomiriti s nečim što se ranije desilo, ali što vi nikako niste mogli prihvatiti. Moguće je da ćete konačno uvideti kako je to bilo neminovno i kako uopšte nije toliko loše po vas kako vi to doživljavate. Pomirićete se s onim što se desilo i nastaviti rasterećeno dalje.

Sanjati svađu na dženazi

Ukoliko ste sanjali da je na dženazi izbila neka svađa, to ukazuje na mogućnost da se uskoro zbog nečega osramotite. Moguće je da nećete voditi računa o tome gde se nalazite, da nećete misliti o mestu i vremenu  kada nešto budete uradili ili rekli. To bi moglo ostaviti vrlo loš utisak na vašu okolinu i moglo bi vas navesti da se kajete.

Sanjati da nosite pokojnika na dženazi

U slučaju da ste u snu videli kako nosite pokojnika na dženazi, u stvarnom životu vas očekuju napredovanja i zahvalnosti. Moguće je da ćete u narednom periodu svojim radom i zalaganjem navesti vaše pretpostavljene da vas gledaju drugačijim očima i da vam ukažu veće poverenje. Takođe je moguće da ćete kod svojih radnih kolega izazvati poštovanje nekim svojim postupkom.

Videti u snu dženazu po kiši

Kada sanjate da pada kiša na dženazi, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti morati boriti protiv nečega što je viša sila i što ne zavisi od vas. Verovatno bi najbolje bilo da sve to prihvatite onako kako dolazi, bez mnogo nerviranja i panike i da pustite da stvari idu svojim tokom. Ionako, ništa ne možete promeniti, stvari će se svakako dešavati, hteli vi to ii ne.

Videti da sija sunce na dženazi

Ako ste u snu videli kako sija sunce dok traje dženaza, to znači da će vam u narednom periodu neke stvari ići naruku. Moguće je da ćete se plašiti kako će se nešto odvijati, posebno zato što na to nećete moći vi uticati, ali nećete imati razloga za brigu. Sve će dobro proći i vi ćete uspešno doći do cilja koji ste sebi zacrtali.

Sanjati dženazu sa više pokojnika

Ukoliko ste u snu videli da na dženazi ima više pokojnika, to ukazuje na veliki rizik koji preuzimate ako na nešto pristanete. Moguće je da nećete samo vi biti oštećeni u tom slučaju, nego da će to biti i druge osobe. Na vama je da procenite da li se s tim možete nositi i da li će ostale osobe biti spremne da vas razumeju u tom slučaju.

Videti u snu da dženaza ne može proći nekim putem

U slučaju da ste sanjali da dženaza ne može proći putem kojim je krenula, u narednom periodu biste mogli shvatiti da morate promeniti tok nečega što ste nedavno započeli. Verovatno ćete morati osmisliti drugačiju strategiju i sve prilagoditi tome, inače nećete moći dovesti do kraja svoje poslove.

U snu doći gol na dženazu

Kada sanjate da ste došli goli na dženazu, to znači da ste spremni iskreno i bez zadrške nekome ponuditi svoju pomoć. Nemate nameru bilo šta kriti ili raditi iza nečijih leđa, otvoreno i pošteno ćete ponuditi ono što imate i nadati se da će to biti dovoljno da se nešto završi.

Videti u snu dženazu bez imama

Sanjati da se neka dženaza dešava bez prisustva imama predstavlja upozorenje da biste određene stvari mogli pogrešno proceniti i uraditi. Moguće je da ćete nešto započeti, ali da to nećete moći završiti bez nečijeg odobrenja. Zato bi bilo dobro da ne žurite i da sve detaljno proverite pre poduzimanja bilo kakve akcije.

Sanjati da je pokojnik oživeo u toku dženaze

Ako ste u snu videli kako je pokojnik oživeo u toku dženaze, to znači da će vas uskoro zaprepastiti neki događaji i da nećete znati šta da o njima mislite. Neke stvari će vam biti potpuno nelogične, ali ćete ih morati prihvatiti i pomiriti se s tim. Nećete imati nekog izbora jer mnogo toga uopšte neće ovisiti o vama.

Sanjati dženazu svog neprijatelja

Ukoliko ste u snu videli dženazu svog neprijatelja, to ukazuje na vašu želju da se pomenuto neprijateljstvo prekine i da se nesporazumi i mržnja zauvek pokopaju. Moguće je da su vaše želje jednake željama vašeg neprijatelja, ali vi to niste ni pomislili jer su vas svi ubeđivali da je suludo takvo nešto očekivati od druge strane. Možda je vreme da prestanete slušati šta drugi govore.