Sanovnik » Sanjati » A » 🛩️ Avion – šta znači sanjati avion?

🛩️ Avion – šta znači sanjati avion?

Otkako je postao na Zemlji, čovek uvek gleda u nebo i traži neke odgovore. Nekada ih je dobijao, nekada ne, ali je u njemu konstantno bila prisutna želja da istraži to ogromno nebesko prostranstvo i shvati šta je gore.

Kako dugo nije mogao ostvariti tu želju da se vine u nebo, ostajalo mu je samo da posmatra let ptica i da im zavidi. U tom svom posmatranju, puštao je mašti na volju i zamišljao razna scenarija. Mnoga od njih je čovek opisao i opevao, a o nekima postoje čak i biblijski zapisi.

S obzirom da je mašta uvek lepša od stvarnosti, čovek je svoje želje preneo i na snove, pa je i na taj način nastavio „plovidbu“ nebom. Pronalazak aviona mu je mnogo u tome pomogao. Konačno je mogao sanjati logičnije i stvarnije snove i biti kao ptica.

Avion izaziva razne emocije kod ljudi, od divljenja do straha, ali je sigurno da kod svih predstavlja snagu i moć. Predstavlja brzo rešenje za prelazak velikih udaljenosti i danas je nezamislivo da mesecima putujete brodom na drugi kraj Zemlje kada tamo možete stići za nekoliko sati.

Kako nauka svakodnevno napreduje, i letelice postaju bolje i snažnije, pa ih redovno povezujemo sa nečim modernim i sa budućnošću. Ovisno o tome kakve nas emocije vezuju za letenje i avion, biće obojeni  i naši snovi. Ukoliko se bojimo letenja i pada aviona, snovi o ovoj letelici će nam biti košmarni. U suprotnom, ako avion doživljavamo kao nešto moćno i veličanstveno, snovi o njemu će biti puni uživanja i pozitivnih emocija.

Ako se uzme u obzir da je avion letelica koja nas lako može odvesti u mistične i neistražene predele, onda je jasno da predstavlja i želju za avanturom i egzotikom. Sama mogućnost aviona da svoju veliku masu lako prenese na nebo i ode gde poželi, predstavlja i veliku slobodu. Ako smo u mislima slobodni i nismo na zemlji, onda smo odvojeni od stvarnosti i problema u njoj, pa je avion i svojevrsni beg od stvarnosti.

Iz svega ovoga nam je jasno koliko je mogućih značenje aviona u snovima. Kada se tome dodaju i tumačenja starih sanovnika, možemo zaista imati jednu celovitu sliku objašnjenja naših snova. Pročitajte značenja pojmova koje smo ovde naveli i pronađite ono koje se najviše odnosi na vas.

Sanjati avion

Ako ste sanjali avion, očekuje vas napredak i uzbuđenje u budućnosti. Na pomolu su novi događaji koji će vam se isplatiti, ali i doneti razbijanje dosade u svakodnevnici.

Avion na zemlji

Ukoliko ste sanjali avion koji stoji na zemlji, trenutno se osećate snažno i poletno, spremni ste za nove izazove u životu. Ako je avion u snu upaljen, ali se još ne kreće, očekuje vas mnogo promena na bolje u skorijoj budućnosti. Pitanje je dana kada će se početi dešavati. Ako se avion u snu lagano kreće, promene su već započele, što ste i sami mogli osetiti.

Avion na nebu

Sanjati da ste videli avion na nebu, predstavlja vašu želju za ostvarenjem nekih visokih ciljeva koje ste sebi zadali.

Sanjati da sigurno leti

Ako je avion u tom snu sigurno leteo, vaši ciljevi su postavljeni na dobrim temeljima.

Čuti da bruji

Ukoliko ste ga u snu čuli da bruji dok leti, ubrzo ćete dobiti povoljne vesti vezane za vaše težnje.

Sanjati da nestaje

Ako je avion svako malo nestajao iz vašeg vidokruga i opet se pojavljivao, bićete suočeni sa manjim turbulencijama u toku ostvarivanja tih ciljeva.

Više aviona na nebu

Videti u snu više aviona na nebu istovremeno, znači da ćete u narednom periodu imati dobre prilike, ali ćete sebi zadati mnogo različitih zadataka i bićete veoma preokupirani njihovim rešavanjem.

Više aviona lete u raznim smerovima

Ako avioni u vašem snu lete u različitim smerovima, nećete znati gde pre da se okrenete i šta da pre krenete raditi. Ukoliko ti avioni, ili većina njih, idu u istom smeru u vašem snu, uspećete istovremeno odrađivati ono što je potrebno za realizaciju različitih zadataka.

Trag aviona na nebu

Ako ste sanjali trag aviona na nebu, dobićete priznanje za nedavno odrađene poslove.

Jak i vidljiv trag

Ukoliko je trag jak i veoma vidljiv, očekuje vas posebna nagrada i napredovanje u poslu.

Trag koji se gubi

Ako ste sanjali trag aviona na nebu koji se prekida i gubi, dobićete vesti o isplativosti nečega u što ste uložili novac ili rad, ali ćete morati nastaviti na isti način još neko vreme da bi vam se na kraju pozitivno vratilo.

Ukršteni tragovi

U slučaju da ste u snu videli nekoliko ukrštenih tragova aviona, očekuje vas više dobrih ponuda i biće vam jako teško da odlučite koju da prihvatite.

Sudar aviona

Sudar dva aviona

Ako ste sanjali sudar aviona s drugim avionom, to je loš znak. U narednom periodu ćete shvatiti da vam neke radnje ili događaji iz prošlosti kvare i koče napredovanje u sadašnjosti, a biće ih teško promeniti. Ukoliko ste u snu čuli prasak sudara, uskoro ćete dobiti vesti koje će vas potresti i zabrinuti.

Sudar aviona s nečim na zemlji

Ako ste sanjali da se avion sudario na zemlji s nečim, ili da se zabio u zid, zgradu i slično, uskoro ćete otkriti da niste imali sve potrebne informacije kada ste nešto započinjali i da zato sada ne možete nastaviti rad. Ukoliko se avion zaustavio tik pre nego što će se zabiti u nešto, ili s nečim sudariti, rešenje će se nekako pojaviti samo, ali ćete još uvek imati poteškoća oko nastavka rada.

Poletanje aviona

Videti u snu poletanje aviona, predstavlja veliki uspeh na svim poljima. San vam jasno poručuje da ćete se uskoro otisnuti „u visine“ i  ste na dobrom putu.

Poletanje bez teškoća

Ako je avion u vašem snu poleteo bez ikakvih teškoća, sve što preduzmete u narednom periodu, biće plodonosno. Bilo da se odnosi na posao, porodicu, ljubav ili zdravlje. Ovaj san je dobar znak za uspeh u novim počecima, pa tako možete ulagati u posao, oformiti porodicu, započeti novu ljubavnu vezu, početi vežbati ili preći na novi režim ishrane i tako pomoći svom zdravlju.

Poletanje sa teškoćama

Ukoliko je avion u snu imao poteškoća pri poletanju, ali je ipak poleteo, pažljivo proverite sve činjenice pre nego što se upustite u nove aktivnosti i oprezno pratite njihov razvoj.

Sletanje aviona

Sanjati sletanje aviona, predstavlja upozorenje da malo „prikočite“ s onim što trenutno radite u životu ili čime ste okupirani. Ako je avion u snu sleteo bez problema, vreme je da zastanete i razmotrite dokle ste stigli u životu i kako ste tu stigli. Možda je potrebno da se zaustavite i analizirate „let“ koji ste do sad prošli da biste znali kako dalje.

Sletanje s teškoćama

Ukoliko ste u snu videli poteškoće oko sletanja aviona, očekuju vas neki manji problemi u tome što radite ako se na vreme ne zaustavite. Može se to odnositi i na ponašanje prema ljudima iz bliskog okruženja, prijateljima ili porodici. A može se raditi i o brizi ili nebrizi za sopstveno zdravlje. Vi najbolje znate o čemu je reč.

Sanjati da avion širi krila

Ukoliko ste sanjali da avion širi krila poput ptice, da krila nisu statična, očekuje vas novi polet u ljubavi i predivna veza. Ako je avion u snu dugo leteo sa raširenim krilima, imaćete lepu i dugovečnu vezu.

Zapaljen avion

Sanjati zapaljen avion, predstavlja teške događaje u budućnosti. Imaćete osećaj da vas napušta snaga i polet, kao i da su bili uzaludni svi dosadašnji životni napori. Ovakav san predstavlja i strah od gubitka svega stečenog i postignutog u životu, strah da bi to odjednom moglo nestati.

Biti u snu u zapaljenom avionu

Ukoliko ste sanjali da ste vi u tom avionu, osetićete se napušteno i odbačeno.

Voziti zapaljen avion

U slučaju da ste vi vozili avion koji se zapalio, krivićete sebe za sve loše što se desi u narednom periodu.

Gurati avion

Kada sanjate ovakav san, tj. da gurate avion na zemlji, očekuje vas veliki napor da pokrenete neke događaje „s mrtve tačke“. Ako ste ga u snu uspeli gurati, ostvarićete zamišljeno uz mnogo truda. Ako vam ne uspeva da pomerite avion u snu, svi vaši napori će biti uzaludni i moraćete sačekati bolje prilike.

Sanjati da drugi guraju avion

Ukoliko u snu vidite nekog drugog da gura ili pokušava gurati avion, na vas će se vršiti pritisak da donesete neku odluku protiv svoje volje.

Otmica aviona

Ako ste sanjali otmicu aviona, pričuvajte se ljudi iz vaše okoline jer biste mogli biti prevareni tako što će vam neko ukrasti ideju ili zasluge za dosadašnji rad. Isto tako, posvetite se više svojoj porodici ili partneru da ga neko ne „ukrade“.

Spavati u avionu

Ako ste sanjali da bezbrižno spavate dok traje let, u vašem životu je sve složeno kako želite i vi osećate da mirno i sigurno „letite“ kroz sadašnjost. Imate poverenja u svoju porodicu i saradnike, koji su vam od velike pomoći, pa možete mirno spavati jer na javi verujete onome ko „vozi avion“.

Skakati iz aviona

Ukoliko ste sanjali da skačete iz aviona bez ikakvog straha, treba vam podstreka i avanture u životu, pa ćete uskoro promeniti posao ili prekinuti dosadašnju vezu i tako „skočiti u nepoznato“.

Skakati s padobranom

Ako ste u snu skakali s padobranom i on se otvorio, sigurni ste u svoju odluku vezanu za promenu i ne osećate strahove. Ukoliko ste sanjali da se padobran nije otvorio, imate neke manje sumnje oko novih aktivnosti.

Videti druge da skaču iz aviona

Ako ste u snu videli druge ljude da skaču iz aviona, želećete napraviti neke promene, ali se bojite rizikovati. Divite se onima koji imaju dovoljno hrabrosti da to učine i voleli biste biti kao oni.

Sanjati da ste pilot

Kad sanjate da ste pilot nekog aviona, osećate veliku odgovornost za svoje postupke, ali i ponos i moć. Ukoliko uspešno pilotirate u snu, ostvariće vam se sve što ste poduzeli.

Sanjati da je neko drugi pilot

Ukoliko ste sanjali da je neko drugi pilot i vozi avion u vašem snu, smatrate drugu osobu odgovornom za neke postupke i događaje u vašem životu.

Preuzeti pilotiranje od drugog

Ako ste sanjali da ste vi pilot koji preuzima upravljanje avionom od nekog drugog, uspostavićete kontrolu nad svojim životom.

Ulaziti u avion

Kada sanjate da ulazite u avion, znači da ćete uskoro krenuti u nešto novo što će vas „vinuti u visine“. Ako se u snu radujete tom ulasku i letu, potpuno ste spremni za novitete koji vam dolaze. Možda vam je potrebno promena i avanture u životu, dosadila vam je svakodnevnica.

Pasti iz aviona

Sanjati ovakav san nije dobar znak. Izjaloviće se vaše nade i napori oko nečega za šta ste se trudili i radili. Bićete razočarani. Ako ste se povredili pri tom padu u snu, osetićete posledice još dugo. Ukoliko ste u snu prošli bez povreda, brzo ćete se oporaviti od razočarenja.

Sanjati da ste sami u avionu

Ako ste sanjali da ste sami u avionu, a on leti, očekuje vas nerazumevanje okoline za vaše planove i vizije budućnosti. Osećaćete se usamljeno, ali ćete nastaviti sa realizovanjem onog što ste započeli.

Propustiti let

Ukoliko ste sanjali da propuštate avionski let, neke prilike će vam na javi izmaći ili ih vi nećete prepoznati. Obratite pažnju na okolinu i na svoju porodicu, da ne biste posle žalili za propuštenim.

Sanjati dvokrilac

Ako ste sanjali stari dvokrilac, a vi ga vozite, žalićete za nekadašnjom snagom i moći. Ako vidite u snu da ga drugi neko vozi, nedostajaće vam neka prošla vremena i ljudi.

Sanjati sportski avion

Ukoliko ste sanjali da vozite ovakav avion, dosadila vam je monotonija svakodnevnice i želite malo avanture i uzbuđenja. Krenućete u nešto novo i nepoznato. Ako vidite da neko drugi vozi taj avion u snu, željni ste uzbuđenja ali se bojite poduzeti nešto po tom pitanju.

Graditi avion

Ako ste sanjali da radite na izgradnji aviona, uskoro ćete vredno i mnogo ulagati u svoju budućnost. Ako vam u snu i drugi ljudi pomažu u toj gradnji, imaćete pomoć porodice i prijatelja u ostvarivanju svojih zamisli.

Kupiti kartu za let avionom

Kada sanjate da ste kupili kartu za let avionom, uskoro će vam se ukazati odlična prilika za napredovanje na poslu ili za postizanje dogovora oko nekog problema u porodici. Ostavićete loše stvari iza sebe i krenuti na put prosperiteta.

Veliki avion

Ako ste sanjali veliki avion, očekuje vas proširenje porodice i lepa budućnost. Zajednički planovi će vam se ostvariti sa mnogo ljubavi i podrške.

Mali avion

Ako ste sanjali mali avion, uskoro ćete doneti jednu važnu odluku vezanu za partnera ili partnerku, a odluka će se pokazati ispravnom.

Putnički avion

Ako ste u snu videli putnički avion, obradovaće vas dolazak dragih ljudi koji vas dugo nisu posetili.

Vojni avion

Sanjati vojni avion znači da ćete imati neku manju raspravu oko preuzimanja odgovornosti za neki događaj.

Sanjati avion koji bombarduje

Ako ste u snu videli i čuli avion koji bombarduje, uskoro ćete čuti neke važne vesti koje će vas iznenaditi i obradovati.