Sanovnik » Sanjati » I » 💘 Šta znači sanjati da izjavljujete ljubav?

💘 Šta znači sanjati da izjavljujete ljubav?

Mnogo je onih osoba koje nekoga vole dugi niz godina i za svo to vreme nikada nisu skupile hrabrost da toj osobi priznaju svoju ljubav.  Lakše im je, na primer, da to urade u snovima, da sanjaju kako im je ta osoba uzvratila istom merom i kako su srećni.

Neko nema hrabrosti ni da takvo nešto sanja pa onda u svojim snovima proživljava agoniju odbijanja i izrugivanja. Stalno sanja kako je neko drugi izjavio ljubav osobi koju voli i kako zauzima njegovo mesto kod te osobe. To, zaista, može biti traumatično.

Međutim, postoje i one osobe koje su prepune samopouzdanja na javi, a ne manjka im ga ni u snovima. Takvi ljudi su željni avanture i uzbuđenja, pa sanjaju da izjavljuju ljubav i poznatima i nepoznatima. Nije im važno o kome se radi, bitan im je onaj osećaj „leptirića“ u stomaku i protoka ljubavne akcije.

Izjavljivanje ljubavi mogu sanjati i zauzete osobe, one koje su u braku ili ozbiljnoj vezi. Ponekad je to rezultat njihove nesigurnosti u tuđa osećanja ili u svoja vlastita, a ponekad se dešava zbog monotonije i zatišja u braku ili vezi. Naravno, ljubomora je bitan faktor svake ljubavi pa je moguće da se i ovde uplete i da napravi svoj scenario u nečijim snovima.

U svakom slučaju, sanovnici na ljubav uopšte gledaju pozitivno i daju takva značenja i snovima u kojima neko ljubav izjavljuje. Određeni detalji mogu tu sliku i značenje preobraziti i u nešto negativno, ali se to dešava u mnogo manjem broju slučajeva.

Sanjati izjavljivanje ljubavi

Ako ste u snu videli izjavljivanje ljubavi na neki način, na javi ste verovatno željni pažnje i topline bliskih osoba. Moguće je da ste usamljeni, kao i da ste nezadovoljni vezom u kojoj se nalazite. Možda vam treba dodatna potvrda da vredite u nečijim očima ili ste puni sumnje u nečija osećanja. Takođe je moguće da ste zabrinuti za nekoga i njegov ljubavni život.

Ukoliko ste u snu vi izjavljivali ljubav nekome, vrlo je moguće da gajite jaka osećanja prema toj osobi na javi. Možda se spremate da joj to kažete i ovaj san vam predstavlja „generalnu probu“. Moguće je i da ste u sretnoj vezi, pa i u snu proživljavate lepote vaše ljubavi. Međutim, možda baš i niste sigurni u svoja osećanja prema nekome s kim ste u vezi, pa na ovaj način sami sebe ubeđujete da ipak volite tu osobu.

U slučaju da ste sanjali kako neko vama izjavljuje ljubav, moguće je da ste na javi nesigurni u nečija osećanja i priželjkujete da vam ih taj neko potvrdi. Takođe je moguće da ste zaljubljeni u neku osobu koja nije „vaša“ i maštate o tome da vam izjavljuje ljubav. S druge strane, moguće je i da ste samo dovoljno umišljeni i bahati pa sanjate kako baš vama neko poklanja svoje srce.

Kada u snu vidite da neko drugi nekome izjavljuje ljubav, to znači da čeznete za srećom kakvu neko u vašem okruženju ima i da priželjkujete određene romantične događaje. Takođe je moguće da ćete uskoro biti svedok neke lepe prosidbe ili ćete se iznenaditi nečijom vezom.

Izjavljivati ljubav nepoznatoj osobi u snu

Ako ste sanjali da izjavljujete ljubav nekoj nepoznatoj osobi, verovatno ste razočarani u ljubav i nemate poverenja u osobe oko sebe. Moguće je da ste doživeli ljubavnu izdaju i da su vam sada sve osobe iste, pa vam je svejedno kome ćete pokloniti svoje srce.

Takođe je moguće da vam uopšte nije do ozbiljne veze i ljubavi, nego vam je do zabave i razonode, a za to vam nije potrebna nikakva konkretna osoba, dovoljno je da se neko želi zabavljati.

U snu izjaviti ljubav poznatoj osobi

Ukoliko ste u svom snu izjavili ljubav nekome koga poznajete, moguće je da imate mnogo poštovanja prema toj osobi i da cenite njene karakterne osobine. Takođe je moguće da se radi o nekome koga volite i s kim želite započeti ljubavnu vezu. Ovakav san govori i o lepom periodu koji je pred vama, o  opuštenom vremenu i ugodnom druženju sa dragim osobama.

Videti u snu izjavljivanje ljubavi na televiziji

U slučaju da ste sanjali kako gledate filmove u kojima neko izjavljuje ljubav, u narednom periodu ćete imati mnogo nerealnih očekivanja zbog kojih biste mogli pretrpeti neka razočarenja. Ta vaša očekivanja bi mogla biti zasnovana na maštanjima, a ne na realnim procenama i to bi vas moglo naglo „tresnuti“ o zemlju.

Izjavljivati ljubav prijatelju u snu

Kada u snu izjavljujete ljubav svom prijatelju, na javi ste veoma ponosni na osobu koju smatrate svojim prijateljem i osećate iskrenu ljubav i poštovanje prema toj osobi. Cenite sve što čini za vas i znate da se uvek možete pouzdati u nju. Ako se radi o osobi suprotnog pola, moguće je i da biste voleli da vaše prijateljstvo pređe na viši nivo, ali je moguće i da ste samo neizmerno sretni što imate takvu osobu pored sebe.

Ako ste sanjali da je prijatelj vama izjavio ljubav, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti vrednost i težinu nečega što je vaš prijatelj učinio za vas. Moglo bi vam postati potpuno jasno sa koliko požrtvovanosti i ljubavi je to urađeno i koliko biste mu trebali biti zahvalni. Shvatićete da vam je prijatelj tim delom takoreći „izjavio“ ljubav, odnosno pokazao koliko mu je stalo do vas.

U snu izjaviti ljubav voljenoj osobi

Ukoliko ste u svom snu izjavljivali ljubav voljenoj osobi, u bliskoj budućnosti ćete biti zabrinuti za osećaje vaše voljene osobe prema vama. Moguće je da se plašite kako niste dovoljno jasno stavili do znanja voljenoj osobi koliko vam je važna i koliko je cenite, pa bi ona zbog toga mogla da se „ohladi“ od vas i da potraži zamenu. Zato se u snu trudite da naglasite kako je volite.

U slučaju da ste sanjali kako voljena osoba vama izjavljuje ljubav, u narednom periodu ćete tražiti više pažnje i vremena od vaše voljene osobe. Moguće je da vam nedostaje njena posvećenost i sve ono što ste imali na početku veze.

Ukoliko niste u vezi ili braku sa voljenom osobom, ovaj san govori o vašim neostvarenim željama i nadanjima.

Sanjati da izjavljujete ljubavi dvema ili više osoba

Kada sanjate da ste izjavili ljubav više od jednoj osobi, to znači da ste prilično pohlepna osoba koja se ne želi zaustaviti na prvom uspehu. Smatrate da sa malo malverzacije možete dobiti mnogo toga i ne vidite zašto to ne biste i iskoristili. Naravno, tuđa osećanja su vam na poslednjem mestu u celoj toj priči. Bitna je vaša korist i zabava.

Videti u snu da neko drugi izjavljuje ljubav raznim osobama, odnosno većem broju njih, znači da ćete uskoro upoznati jednu beskrupuloznu osobu koja će vam se podsmehivati zbog vaše iskrenosti i čestitosti. Pokušavaće vas „uzeti pod svoje“ i navesti vas da se ponašate poput nje, ali joj to nikako neće uspeti. Vi ste ipak nešto drugo.

U snu izjavljivati ljubav šefu

Ako ste sanjali da izjavljujete ljubav svome šefu, u narednim danima biste mogli pokušati ostvariti neke povlastice kod svog šefa i dobiti više slobodnog vremena ili drugih bonusa. Moguće je i da se osećate zahvalno zbog nečega što ste već  na poslu postigli, pa biste rado to i pokazali svom šefu na javi.

Ukoliko ste u snu videli da vaš šef vama izjavljuje ljubav, uskoro biste mogli dobiti unapređenje na poslu, kao i ostvariti neke druge napretke i uspehe. Bićete cenjeni zbog svog rada i konačno će na videlo izaći sve što znate i umete. Smeši vam se lep poslovni period.

Izjaviti ljubav neprijatelju u snu

U slučaju da ste sanjali kako izjavljujete ljubav svom neprijatelju, u skoroj budućnosti vas očekuje bolje sagledavanje stanja u kojem se nalazite i zbog kojeg ste u svađi. Mogli biste shvatiti da to i nisu toliko velike razmirice da se ne biste mogli pomiriti i nastaviti život u mnogo lepšem ozračju.

Videti u snu da vama neprijatelj izjavljuje ljubav znači da će vam jedna osoba pružiti ruku pomirenja onda kada se tome najmanje budete badali. Bićete vrlo prijatno iznenađeni i to ćete shvatiti kao priliku da s nečim krenete iz početka u svom životu.

Videti u snu da roditelji izjavljuju ljubav

Kada sanjate da vaši roditelji izjavljuju ljubav jedno drugom, to znači da vas u narednim danima očekuje mnogo lepih porodičnih trenutaka. Bićete okruženi ljudima koje volite i koji vole vas i ništa vam više neće trebati. Osećaćete se zaštićeno i ispunjeno ljubavlju, a to će vam i biti najvažnije.

Videti u snu da vama roditelji izjavljuju ljubav znači da ste svesni koliko su vaši roditelji učinili za vas i koliko su se trudili da svakog dana osećate njihovu ljubav. Bili su nesebični prema vama i vi još uvek osećate tu njihovu požrtvovanost i trud.

Sanjati da vi izjavljujete ljubav svojim roditeljima znači da osećate veliku zahvalnost prema njima i da ih duboko poštujete i volite. Nadate se da ćete im jednog dana moći uzvratiti onako kako su oni vas podržavali svo ovo vreme dok ste pokušavali „stati na svoje noge.“

Sanjati da izjavljujete ljubav na nekom putovanju

Ako ste u snu izjavljivali nekome ljubav na putovanju, uskoro biste mogli doneti jednu važnu odluku i nećete želeti više čekati da to pokrenete s mrtve tačke. Moguće je da će vas jedna opuštena atmosfera ponukati da donesete tu odluku i da ćete shvatiti da ste se previše brinuli i previše živeli po nekim tuđim pravilima. Potrebno vam je da se naučite opustiti i uživati u trenucima koje život daje.

Ukoliko je u snu vama neko izjavljivao ljubav na nekom putovanju, na javi biste mogli imati manju avanturu sa osobom koju površno poznajete. Moguće je da će to biti kratkotrajna zabava i za vas i za tu osobu i da ćete oboje uživati u neobaveznom i avanturističkom druženju.

Bojati se u snu da izjavite ljubav

U slučaju da ste sanjali kako se plašite da nekome izjavite ljubav, u bliskoj budućnosti biste mogli biti vrlo neodlučni oko neke odluke. biće vam veoma teško da se opredelite za nešto i da iskreno kažete šta o tome mislite. Plašićete se da se vaša odluka neće dopasti nekome do koga vam je veoma stalo i zato ćete odugovlačiti sa njenim donošenjem.

Kada u snu vidite da se neko plaši da vama izjavi ljubav, to znači da vas jedna osoba doživljava kao pomalo nepristupačnu osobu pred kojom je se teško otvoriti. Vi ste toga donekle i svesni, ali se ničim ne trudite da olakšate pristup toj osobi.

U snu odlučno izjaviti ljubav nekome

Ako ste sanjali da odlučno i bez zadrške nekome izjavljujete ljubav, vi ste osoba koja ne čeka da joj drugi rešavaju i uređuju život, nego stvari uzima u svoje ruke, pa kako bilo da bilo. Jasno vam je da od čekanja nekih velikih čuda nema nikakve koristi i da sami morate biti kovači svoje sudbine. Upravo zato se nećete ustezati da kažete sve što imate i što smatrate važnim.

Sanjati da je vama neko odlučno izjavio ljubav znači da ćete od nekoga dobiti konkretno pitanje za nešto i da ćete morati dati konkretan odgovor na njega. Nikome neće trebati neka uvijanja i dvosmislenosti, nego jasno definisan odgovor.

Sanjati da vas je odbila osoba kojoj ste izjavili ljubav

Ukoliko ste u svom snu videli da vas je odbila osoba kojoj ste upravo izjavili ljubav, na javi biste mogli biti razočarani jednim dogovorom koji neće biti ispoštovan onako kako je dogovoreno. Očekivaćete jedno, a dobiti nešto sasvim drugo i to nikako nećete moći prihvatiti. Vi ćete raditi sve pošteno i otvoreno, ali druga strana neće biti tako dobronamerna.

Sanjati da ste vi odbili nekoga ko vam je izjavio ljubav

U slučaju da ste u svom snu odbili nekoga ko vam je upravo izjavio ljubav, uskoro biste mogli zanemariti nečije kvalitete i ono što je za vas učinila ta osoba. Moguće je da se nećete poneti baš korektno i s poštovanjem prema toj osobi, a ona takvo nešto nikako neće zaslužiti.

Videti u snu da neko odbija nečiju izjavu ljubavi

Kada u snu vidite da je neko odbio nečiju izjavu ljubavi, to znači da ćete biti svedok skorašnjeg raskida nečije veze. Moguće je da ste i sami svesni kako neka veza ne može opstati i kao joj je odavno suđeno da bude završena. Prevelike razlike su u pitanju i tu nema mnogo pomoći.

Naljutiti se u snu zbog nečije izjave ljubavi

Ako ste sanjali da ste se naljutili zato što vam je neko izjavio ljubav, u bliskoj budućnosti biste mogli imati tajnog obožavaoca koji će vas svojom tajnovitošću pomalo i nervirati. Nećete videti svrhu takvog ponašanja, a pogotovo ne svrhu dugog trajanja tog skrivanja identiteta. Počećete se paranoično okretati oko sebe i očekivati neka neprijatna iznenađenja, a to vam se nimalo neće svideti.

Ukoliko ste u snu videli da se neko naljutio jer ste mu izjavili ljubav, uskoro biste morali povesti računa o tome kako vaše izjave utiču na druge ljude. Vaša dobronamernost i otvorenost nisu uvek pravilno protumačene i nekada mogu predstavljati problem u vašim odnosima sa drugim ljudima.

U snu uzvratiti izjavljivanje ljubavi

U slučaju da ste sanjali kako vam je neko uzvratio na izjavljivanje ljubavi, kako je i ta osoba vama izjavila ljubav, to znači da ćete dobiti ono što priželjkujete i da ste na dobrom putu. Morate biti strpljivi i uporni kako biste postigli sve baš onako kako ste sebi zamislili.

Kada u snu vidite da vi nekome uzvraćate na izjavu ljubavi, to znači da ćete u narednom periodu imati mnogo samopouzdanja u nečemu što će vam biti važno. Osetićete nalet pozitivne energije i ništa vas neće moći sprečiti da ostvarite ono što ste sebi zamislili. Ostvarićete dobre kontakte sa osobom kojoj je stalo do vašeg uspeha i to će biti dodatni uspeh za vas.

Izjavljivati ljubav u snu bivšem partneru

Ako ste sanjali da izjavljujete ljubav bivšem ljubavnom partneru, uskoro ćete postati svesni da još uvek niste raščistili sa nekim delovima prošlosti i da vas ta prošlost ozbiljno ometa i koči. Neke stvari je potrebno ostaviti tamo gde pripadaju i okrenuti se boljoj budućnosti.

Videti u snu da bivši partner vama izjavljuje ljubav znači da ćete se naivno vezati za neka obećanja koja nikada neće biti ispunjena. Morali biste biti zreliji i bolje procenjivati karaktere ljudi ako hoćete da ne budete često povređeni i razočarani.

Izjaviti nekome ljubav tajnom porukom u snu

Ukoliko ste nekome izjavili ljubav tajnom porukom, to znači da ste osoba koja nema hrabrosti da se suoči sa realnošću i da odlučno stane iza svojih odluka. Radije ćete prvo ispipati teren i onda odlučiti hoćete li se u nešto upuštati ili ne.

Ako je u snu neko vama izjavio ljubav tajnom porukom, u narednim danima biste mogli biti u dilemi oko nečega što će vam drugi nametati. Neko će od vas očekivati da se izjasnite u vezi nečega, ali vam nikako neće hteti dati sve informacije u  vezi toga. Bićete prilično frustrirani takvim ponašanjem i nećete želeti pristati na to.

Sanjati da vam neko izjavljuje ljubav buketom cveća

U slučaju da ste u snu videli da vam neko izjavljuje ljubav buketom cveća, uskoro biste mogli upoznati veoma romantičnu i iskrenu osobu. Shvatićete da je pravo osveženje družiti se sa takvim ljudima i ne morati stalno vagati svaku reč i pokret.