Sanovnik » Sanjati » H » Šta znači sanjati hleb (kruh, kruv, pogaču, hljeb)?

Šta znači sanjati hleb (kruh, kruv, pogaču, hljeb)?

Hleb je svakako osnovna životna namirnica i nekada davno je predstavljao pravo bogatstvo. Onaj ko je imao dovoljno hleba za svoju porodicu, znao je da neće umreti od gladi i da će njegova porodica preživeti. Dakle, hleb je predstavljao sigurnost u životu.

Kada se pojavi u našim snovima, hleb može imati značenje rasta i razvoja i predstavljati pozitivno predskazanje, ali može predstavljati i bahatost, razbacivanje i nezadovoljstvo. Naravno, ovo poslednje su tumačenja koja se odnose na negativne detalje sanjanja hleba.

Snovi sa hlebom kao glavnim motivom uglavnom znače nešto dobro, ali nije isključeno da nas takav san upozorava na nešto što nam se baš i neće svideti.

Sanjati hleb

Ako ste sanjali hleb, na javi biste mogli osećati sigurnost i postići određenu stabilnost u životu. Moguće je da ćete napredovati u nečemu, da ćete nešto razviti i unaprediti. Takođe je moguće da ćete u nečemu stvoriti dobre uslove za svoju porodicu ili da ćete sa njenim članovima postići neke dogovore. Ako ste sanjali hleb, moguće je i da ćete se iznenaditi nekim događanjima na koja niste računali, a moguće je i da ćete sami sebi pokvariti račune u nečemu jer ćete postati nepromišljeni i bahati.

U snu jesti hleb

Ukoliko ste sanjali da jedete hleb, u bliskoj budućnosti ćete ubirati plodove svog rada i nećete se više morati brinuti oko nekih rezultata. Vredno ste se trudili u prethodnom periodu pa ćete sada moći uživati u onome što ste postigli. Ukoliko ste učenik ili student, uspešno ćete položiti ispite koji su pred vama, a ako već radite, možete se nadati unapređenju i povećanju plate.

U slučaju da ste u snu jeli hleb zajedno sa porodicom, na javi vas očekuje razrešavanje nekog problema i pronalaženje zajedničkog jezika oko te teme. Ukoliko ste bili u nekoj svađi, lako i jednostavno ćete se pomiriti i sa većim razumevanjem krenuti dalje. Ako je problem bio finansijske prirode, određeni priliv novca će ga uskoro rešiti.

Mesiti hleb u snu

Kada sanjate da mesite hleb, to znači da ste u stvarnom životu spremni „zasukati rukave“ i potruditi se da sami stvorite ono što vam treba. Niste od onih koji sve čekaju da dobiju gotovo i koji se plaše bilo kakvog napora. Ne želite nikome biti dužni pa se zato i trudite da živite od svog rada i umeća. Sami sebi ćete obezbediti hleb koji vam je potreban za život i tu nema dileme.

Videti u snu da pečete hleb

Ako ste sanjali da pečete hleb, u narednom periodu biste mogli duhovno napredovati. Moguće je da ćete se više okrenuti nekim promišljanjima i saznanjima koja su za vas bila nerazumljiva i neuverljiva u ranijem periodu. Dogodiće se nešto što će vas navesti da na sve to drugačije gledate i da bolje razumete svet duhovnosti. Promeniće vam se neki osećaji i spoznaćete nove stvari o samom sebi.

Sanjati da režete hleb

Ukoliko ste u snu rezali hleb na manje komade, u bliskoj budućnosti ćete pokušati podeliti svoje obaveze po prioritetima i to će vam mnogo pomoći da na sve životne zahteve stignete odgovoriti. Ovaj san vam ukazuje na to da je potrebno doći do uspeha iz nekoliko poteza i da samo različiti delovi mogu dati lepu celinu. Zato ne zapostavljajte ni privatni ni društveni ni poslovni život, nego ih lepo iskombinujete i uživajte u svemu.

U snu kidati hleb

U slučaju da ste sanjali da kidate hleb, na javi biste mogli biti kao „muva bez glave“. Moguće je da nećete znati ni gde ste pošli ni odakle ste došli. Potrebno je da se smirite i polako napravite plan rada i plan življenja kako biste sve stigli obaviti i uz to ostali pri zdravoj pameti. Ako ovako nastavite „kidati hleb“, vaš uspeh će biti iscepkan, bez lepo vidljivih delova i nećete moći uživati u njemu.

Sanjati da kupujete hleb

Kada u snu vidite kako kupujete hleb, to znači da će se vaše poštenje isplatiti bez obzira što su vam govorili da neće. Vi ste osoba kojoj je veoma važno da ima „čist obraz“ i zbog toga niste želeli pristati na neke sumnjive dogovore koliko god da su oni obećavali. Važno vam je da mirno spavate i da svima možete slobodno pogledati u oči, a sada će svi videti da ste bili u pravu.

Prodavati hleb u snu

Ako ste sanjali da prodajete hleb, uskoro biste mogli nekome pomoći da dođe do onoga što želi, ali ćete hteti određene stvari zauzvrat. Mišljenja ste da ništa nije džabe i da za sve dobijeno morate nešto dati, a da su oni koji poklanjaju nerazumne osobe koje će se kad-tad za to kajati. Verovatno još uvek niste spoznali lepotu darivanja i osetili radost zbog tuđe sreće, a to je velika šteta.

U snu mazati hleb nečim

Ukoliko ste u snu videli kako nečim mažete hleb, u bliskoj budućnosti vas očekuje neko iznenađenje. Nećete se nadati nečijem dolasku ili ostvarenju nečega od čega ste već odustali. Moguće je da ćete se ipak izvući iz neke krizne situacije i da neće sve biti izgubljeno kako ste to mislili. Možda će vas iznenaditi nečija pomoć i dolazak na koji niste računali.

Videti u snu da hleb mažete slatkim namazima, marmeladom i slično, predstavlja promene i iznenađenja na polju ljubavi. Verovatno ćete biti iznenađeni nekim preokretom i neće vam biti krivo zbog toga.

U snu bacati hleb

U slučaju da ste sanjali da bacate hleb koji je dobar, koji nije pokvaren, na javi biste mogli postati previše bahati i smatrati kako ćete do svega doći lako i kako vam je sve dostupno. Takvo vaše ponašanje bi moglo smetati nekome ko to posmatra sa strane i taj neko bi se mogao potruditi da vas vrati tamo gde vam je mesto. Pokušajte se malo zaustaviti i prizemljiti dok niste otišli predaleko.

Videti u snu da bacate pokvaren hleb znači da ćete se u narednom periodu morati rešiti nečega o čemu niste na vreme mislili. Verovatno ste bili previše zaokupljeni vlastitom veličinom pa niste primetili da vam neke stvari neiskorištene propadaju. Kasno ćete pokušati nešto popravljati, ali će šteta već biti počinjena.

Sanjati da kradete hleb

Kada u snu kradete hleb, to znači da vas u stvarnom životu očekuje neka neugodna situacija u kojoj ćete se zastideti. Moguće je da će vam biti vrlo neprijatno zbog nečega što ćete inicirati i što neće biti najbolje primljeno od druge strane. Shvatićete da je to ostavilo vrlo lošu sliku o vama i da je sada teško tu sliku menjati i popravljati.

Ukrašavati hleb u snu

Ako ste sanjali da ukrašavate hleb koji pravite, naredni dani bi vam mogli biti puni sitnih radovanja na koja nećete računati. Moguće je da ćete doživeti lepe trenutke sa osobama koje dugo niste videli ili da će neke vaše aktivnosti na poslu izazvati mnogo simpatija i odobravanja. U svakom slučaju, bićete srećni zbog sitnih radovanja koja će vas okruživati.

Sanjati krsni hleb

Ukoliko ste u snu videli krsni hleb, na javi vas očekuje porodično okupljanje i neki vrlo lep događaj. Moguće je da ćete prisustvovati krštenju ili venčanju nekog ko vam je mnogo drag. Takođe je vrlo moguće da će se unutar vaše porodice dogoditi nešto što će vas još jače povezati i što će biti osnova za mnogo bolje razumevanje među vama.

U snu deliti hleb drugima

U slučaju da ste sanjali da delite svoj hleb drugima, u bliskoj budućnosti biste mogli poželeti da pomognete nekome ko će na vas ostaviti jak utisak. Možda ćete odlučiti da organizujete neku humanitarnu akciju ili ćete sami pokušati učiniti nešto što vam ta osoba nikada neće zaboraviti.

Videti u snu da delite hleb koji nije lično vaš, koji je oblik humanitarne pomoći, predstavlja pokušaj da oplemenite svoju zajednicu i da ličnim primerom pokažete da je osećaj za druge mnogo važan.  Potrudićete se da organizujete neke radionice, savetovanja i slično kako biste drugima iz svog okruženja pružili priliku da pomognu i da im bude pomognuto.

Sanjati da hlebom hranite nekoga

Kada u snu vidite kako nekoga hranite hlebom, to znači da ćete uskoro biti nečija „odskočna daska“ u životu. Moguće je da ćete nekome pružiti pomoć i savet koji će biti neophodni da se ta osoba ostvari na nekom polju. Možda ćete povući neke svoje veze i sve malo „pogurati“, a možda ćete samo biti dobar mentor toj osobi.

Videti u snu da rasipate hleb

Ako ste sanjali da rasipate hleb okolo, da ga mrvite, to znači da ćete biti neoprezni u narednom periodu i da nećete primetiti greške koje ćete praviti. Morate se malo više koncentrisati na ono što radite i ostaviti druge stvari po strani kako biste mogli ostvariti to što pokušavate. Ovako ćete samo napraviti štetu i problem i sebi i drugima i ništa dobro nećete postići.

Otimati hleb u snu

Ukoliko ste u snu otimali hleb od nekoga, u bliskoj budućnosti biste se mogli mnogo pokajati zbog nekih reči ili dela. Moguće je da ćete biti nepromišljeni i da ćete u velikoj ljutnji uraditi ili reći nešto što kasnije nećete moći lako popraviti. Pokušajte se obuzdati i smiriti pre donošenja nekih odluka ili pre reagovanja na nešto što ćete čuti ili videti.

Sanjati da vama neko otima hleb predstavlja vaš osećaj povređenosti nečijim ponašanjem. Osećaćete se iznevereno i omalovaženo u jednoj situaciji i teško ćete moći preko toga preći. Moguće je da ćete poželeti staviti tačku na neki odnos.

Sanjati da gazite hleb

U slučaju da ste u snu gazili hleb, na javi biste mogli dobiti loše vesti i imati određene gubitke. Moguće je da ćete biti zabrinuti za nekoga do koga vam je stalo i da će ta briga biti izazvana nepromišljenim ponašanjem te osobe. Možda ćete morati uložiti mnogo napora i sredstava da nešto popravite i vratite u normalu, a biće direktno vezano za tu osobu.

Zamotavati hleb u snu

Kada sanjate da zamotavate hleb, to znači da ćete u narednim danima povesti mnogo više računa o svom zdravlju. Potrudićete se da napravite određene nalaze i da steknete realan uvid u svoje zdravstveno stanje. To će vam biti mudra odluka i ne trebate od nje odustajati niti je odlagati za kasnije.

Sanjati svež hleb

Ako ste u snu videli da je hleb potpuno svež, u vašem životu bi se mogle pojaviti sveže ideje koje će dovesti do rasta i razvoja porodičnog posla. To će vas mnogo promeniti i ujediniti kao porodicu. Svako će u tom poslu pronaći svoju ulogu i dobiti svoj zasluženi deo.

Videti star hleb u snu

Ukoliko ste sanjali da je hleb star, uskoro možete očekivati neke zastoje u realizovanju svojih planova. Moguće je da ćete se morati pomiriti s tim da trenutno stvari moraju ostati takve kakve jesu dok se ne obezbede bolji uslovi za napredovanje. Nećete moći učiniti mnogo toga, osim što ćete se morati smiriti i čekati povoljan trenutak da krenete napred.

Videti buđav hleb u snu

U slučaju da ste u snu videli buđav hleb, na javi vas mogu zaskočiti neki ustajali i zaboravljeni problemi kojima se dugo niko nije bavio. Sve to će isplivati u najgorem mogućem trenutku, ali poznato je da to obično tako biva. Srećom, vi ćete se odlično snaći u novonastaloj situaciji i nećete gubiti glavu u panici. Preuzećete stvar u svoje ruke i truditi se da iz svega izvučete najbolje moguće.

Sanjati pohovan hleb

Kada u snu vidite pohovan hleb, to znači da vas na javi očekuju uspesi i radovanja. Bićete veoma zadovoljni nečim što će se narednih dana desiti i nećete kriti svoje zadovoljstvo pred drugim osobama. Potrudićete se da se vaše zadovoljstvo i pozitivno raspoloženje prenese i na vaše okruženje pa ćete se još bolje osećati.

Videti u snu mokar hleb

Ako ste sanjali da je hleb nakvašen, da je mokar i nije za jelo, to znači da biste se u narednim danima mogli zbog nečega rasplakati. Moguće je da ćete biti preosetljivi na neke teme i da se nećete moći dobro kontrolisati. Pokušaćete ostati hladni i jaki, ali vam to neće poći za rukom i pred nekom osobom ćete pokazati svoju ranjivu stranu.

Sanjati kiseo hleb

Ukoliko ste u snu shvatili da je hleb kiseo, u bliskoj budućnosti biste mogli biti žrtva neke podvale i neiskrenosti. Moguće je da ćete verovati jednoj osobi i da nećete posumnjati u njene loše namere, a ona će vas izneveriti onda kada to najmanje budete očekivali.

Sanjati sladak hleb

U slučaju da ste sanjali sladak hleb, to znači da će vam se na javi ispuniti nešto što odavno priželjkujete. Moguće je da ćete se i sami iznenaditi kada shvatite da vam se želja ispunila jer ste već prestali da joj se nadate. Zato će vam njeno ispunjenje biti još draže i slađe.

U snu videti crni hleb

Kada u snu vidite crni hleb, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli imati neke brige i strahove. Možda se neće raditi ni o čemu velikom ni komplikovanom, ali će to vama ipak predstavljati napor i teškoću. Nećete se moći opustiti ni smiriti dok sve ne bude rešeno i iza vas.

Videti integralni hleb u snu

Ako ste sanjali integralni hleb, na javi vas očekuju neke kombinacije kojima se niste nadali. Moguće je da ćete ući u dogovore sa osobama koje vam inače nisu naročito simpatične, ali ćete sada imati jak zajednički interes. Budite oprezni i otvorite četvore oči.

Videti beli hleb u snu

Ukoliko ste u snu videli beli hleb, a pogotovo ako ste ga vi jeli, u narednim danima možete očekivati priliv novca i dobre vesti. Moguće je da ćete rešiti nešto što vas je zabrinjavalo duže vreme i da ćete zbog toga biti mnogo srećni. Imaćete finansijski uspeh i to će biti razlog za slavlje.

Sanjati kukuruzni hleb

U slučaju da ste sanjali kukuruzni hleb, vi ste osoba koja živi jednostavnim životom i kojoj nisu potrebne veštačke stvari da bi bila srećna. Težite zdravom životu i povratku prirodi pa se tako i ponašate u svom okruženju. Neki ljudi vas ne razumeju i smatraju vas čudakom, ali vi tome ne pridajete mnogo važnosti.

U snu videti hleb u obliku dvopeka

Kada sanjate hleb u obliku dvopeka, to znači da ćete u narednim danima biti mnogo tvrdoglavi i da se s vama neće moći ništa dogovoriti. Odbijaćete da vidite očite stvari i nećete moći donositi logične odluke. Uporno ćete gurati neku svoju ideju bez obzira što će biti jasno da je ona potpuno neizvodiva.

Sanjati tost-hleb

Ako ste u snu videli hleb u obliku tosta, u stvarnom životu biste mogli biti vrlo organizovani i na jednostavan način postići mnogo toga. Neće vam biti problem da radite više stvari odjednom jer ćete imati unapred pripremljene neke ključne delove.

Sanjati gajbe pune hleba

Ukoliko ste u snu videli gajbe pune hleba, na javi možete očekivati mnogo uspeha na porodičnom planu. Moguće je da ćete uskoro dobiti odličnu poslovnu ponudu i da ćete sa porodicom otići da živite u nekom većem mestu. To će vas pokrenuti i potaknuti na mnoge druge aktivnosti i shvatićete da ste do sada dosta toga propuštali u životu.

U snu videti hleb na polici prodavnice

U slučaju da ste sanjali hleb koji stoji na policama prodavnice, to ukazuje na mogućnost izbora koji je pred vama. Na vama je da odlučite da li ćete u svoj život uvesti nešto što želite, a s čim se vaša porodica ne slaže ili ćete ipak odustati od toga i sačuvati mir u kući.

U snu videti hleb na trpezarijskom stolu

Kada sanjate da hleb stoji na vašem trpezarijskom stolu, to znači da će vaša porodica doživeti prosperitet i još čvršće zajedništvo. Nemate razloga za zabrinutost oko budućnosti jer će se sve odvijati onako kako vi to želite.

Sanjati komad hleba

Ako ste u snu videli komad hleba, taj san vam poručuje da ne smete zaboraviti koje su osnovne potrebe svakog bića i da ih nikome ne trebate uskraćivati. Moguće je da ste nepravedni prema jednoj mlađoj osobi i da ste zaboravili kako izgleda biti mlad i imati svoje snove. Pokušajte se toga prisetiti.

Sanjati koru hleba

Ukoliko ste u snu videli koru hleba, u bliskoj budućnosti biste se mogli fokusirati na neku sitnu stvar koja će vas mnogo okupirati. Mnogi će vam govoriti da to ostavite po strani i da se bavite nečim krupnijim, ali vi to nećete želeti.

Sanjati vruć hleb

U slučaju da ste sanjali vruć hleb, na javi ćete biti u središtu nekog dešavanja i moći ćete uticati na stvari dok su još „vruće“. To će vam doneti dosta benefita i vi ćete ih znati iskoristiti na pravi način. Nećete se služiti ničim što je nepošteno, jednostavno ćete biti na pravom mestu u pravom trenutku.

U snu osetiti miris hleba

Kada u snu osetite miris hleba, to znači da ćete se u narednom periodu osećati veoma sigurno i da ćete uživati u onome što posedujete. Sve oko vas će vas podsećati na dobre procene i na uspeh koji ste postigli vlastitim radom, a takav uspeh ima predivan miris.